• Φρουτοσαλάτα | Ένα γεύμα πλήρες σε ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ και Μ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #121099  από fitbill
 Κυρ Οκτ 02, 2016 1:01 am
Βασίλης εδώ, σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη σπουδαιότητα ενός θρεπτικού και νόστιμου γεύματος που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, πλήρες σε ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ,ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΡΩΤΕΙΝΗ και σωστους ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δε χρειάζεται να σας πω πόσο σημαντικό είναι να προσθέσουμε στην καθημερινή μας διατροφή τα φρούτα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι γνωρίζετε ότι τα φρούτα ισοδυναμούν με ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

Ποια είναι η βιολογική σημασία των ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ για τον οργανισμό μας;

Οι βιταμίνες είναι υπεύθυνες και ρυθμίζουν τις διάφορες αντιδράσεις του μεταβολισμού μας. Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για τον οργανισμό μας διότι η έλλειψη μιας βιταμίνης μπορεί να σταματήσει τις ειδικές μεταβολικές εργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία του οργανισμού μας. Επίσης η έλλειψη ή ακόμα και η μερική στέρηση κάποιων βιταμινών από τον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει διάφορες παθολογικές καταστάσεις (πχ αβιταμίνωση).

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ είναι ένα σημαντικό γρανάζι για το σώμα και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία επαναφέρουν το σώμα μας πιο γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, μετά από κάθε είδους προπόνηση. Όπου και αποτελεί σημαντικό κομμάτι για όσους ασχολούνται με τη γυμναστική.

Τώρα μπορείτε να κατανοήσετε πιο εύκολα ότι η ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ είναι από τα καλύτερα γεύματα που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση. Και το πιο σημαντικό από όλα περιέχει και σωστούς υδατάνθρακες για τον οργανισμό μας, οι όποιοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ
Το να δημιουργήσουμε τη φρουτοσαλάτα δεν θέλει και μεγάλο ταλέντο, διαλέγουμε 3-4 φρούτα της αρεσκείας μας, τα ψιλοκόβουμε, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα ΜΠΩΛ.

Η σχέση μου με τη κουζίνα είναι πολύ κακή, δεν είμαι μάγειρας, αλλά μια φρουτοσαλάτα είναι αρκετό εύκολο ακόμα και για μένα, για να καταφέρω να τη φτιάξω. Όποτε αφού μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Επίσης σας προτείνω τις εξής προσθήκες στη φρουτοσαλάτα σας:

• Προσθέστε ένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι και ανακατέψτε το μαζί με τα φρούτα (με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε τη ποσότητα της πρωτεΐνης που θα λάβουμε από αυτό γεύμα).
• Προσθέστε και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε τη μαζί με τα φρούτα και το γιαούρτι (με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα απογειώσουμε στο μέγιστο και τη γεύση του γεύματος μας αλλά και θα πάρουμε περισσότερα αντιοξειδωτικά με την προσθήκη του μελιού).
Πηγή του ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Φρουτοσαλάτα ένα γεύμα με υδατάνθρακες και βιταμίνες