• Ginseng

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #6527  από Fotis
 Σάβ Ιουν 27, 2009 8:12 pm
Έχει δοκιμάσει κανείς Ginseng για το θέμα της κόπωσης; Έχει νόημα ή δεν κάνει τίποτα;

Μήπως χρειαζόμαστε κάποια "ντόπα" καλύτερα;
 #6547  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 28, 2009 12:03 pm
Φώτη, προσοχή με αυτό το πράγμα, βγήκα πέμπτος σε όλο το πανεπιστήμιο του Sheffield με 3 βδομάδες υπό την επήρεια του ginseng!!!

Από την τσίτα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και αναγκάστηκα να το σταματήσω μετά από τις 3 βδομάδες.

Παρατήρησα 'οτι βοηθάει πολύ και την μνήμη, αλλά η συμβουλή του γιατρού είναι σημαντική για το αν πρέπει να το παίρνει κάποιος με ΣΚΠ, όπως και με τον Βασιλικό πολτό.
 #6552  από elina
 Κυρ Ιουν 28, 2009 12:28 pm
Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον βασιλικό πολτό; Ρωτάω γιατί τους τελευταίους μήνες παίρνω βασιλικό πολτό κι η αλήθεια είναι πως η γιατρός μου δεν στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός... είχα την εντύπωση πως μόνο καλό κάνει, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη δική μας...
 #6562  από LL--MM
 Κυρ Ιουν 28, 2009 5:34 pm
Και εγώ πήρα κάποια στιγμή ginseng, τρείς μήνες μετά η σκπ ενεφανίσθη υπό μορφή συνεχους υπνηλίας, και οι ενεργές εστίες νααα... και μετά, παραισθησίες και άλλα φοβερά... Τώρα τι σχέση έχει, να μας το πουν οι καταρτισμένοι...

Για το βασιλικό πολτό δεν ξέρω καθόλου...
 #6564  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 28, 2009 5:55 pm
Ο Βασιλικός πολτός τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην ΣΚΠ πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι θεωρείται το ανοσοποιητικό υπαίτιο για την πάθηση. Έτσι δεν θα μπορούσε ένας γιατρός να το προτείνει εφόσον μπορεί να διεγείρει την πάθηση ! Αυτό λέει η λογική.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η ΣΚΠ είναι πολύ πιο πολύπλοκη πάθηση από την ετικέττα "αυτοάνοση" που της έχουν κολλήσει, όπως επίσης δεν έχω ακούσει ποτέ ώση από την λήψη κάποιον τονωτικών "με μέτρο" του ανοσοποιητικού οπως βιταμίνη C, βασιλικού πολτού κτλ.
 #6565  από LL--MM
 Κυρ Ιουν 28, 2009 5:57 pm
Thanks, Boss :!: :D
 #6576  από elina
 Κυρ Ιουν 28, 2009 10:28 pm
Το ανοσοποιητικό μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιές και δυνατό, ώστε να περιοριστεί η "απορρύθμισή" του που έχει ως αποτέλεσμα να στρέφεται, στην περίπτωση της σκλήρυνσης, κατά του νευρικού μας συστήματος. Γι' αυτό και οι γιατροί επιμένουν στη σωστή διατροφή, με πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, βιταμίνες, γυμναστική, καθώς και στο να μην αγχωνόμαστε (γιατί το άγχος ευθύνεται για πτώση του ανοσοποιητικού). Τα σούπερ τονωτικά θέλουν μέτρο, για άλλους λόγους φυσικά κι όχι για να μην τονώσουν πάρα πολύ το ανοσοποιητικό. Ο βασιλικός πολτός πχ ξέρω ότι ανεξάρτητα από ΣΚΠ πρέπει να λαμβάνεται σε μικρή ποσότητα (έως 0,5 γρ. τη μέρα), γιατί είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες.
Σε ανοσοκαταστολή βρισκόμαστε σε περίοδο ώσης με την κορτιζόνη, γιατί είναι ίσως ο μόνος τρόπος ("κλείνεις" το σύστημα στο σύνολό του) για να σταματήσει άμεσα η βλάβη, όμως στην πορεία πρέπει να ξανατονώσεις το ανοσοποιητικό σου, και μάλιστα τάχιστα. Οι ιντερφερόνες δεν είναι ανοσοκατασταλτικά αλλά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε καταστολή του ανοσοποιητικού (ακριβώς όμως τι κάνουν δεν ξέρω και φοβάμαι πως δεν ξέρει και κανείς να μου πει).
Η γιατρός μου τώρα που η μαγνητική μου έδειξε κάποιες εστίες που δέχονται σκιαγραφικό, μου είπε χαρακτηριστικά "πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, να κάνεις όλα αυτά που είπαμε για να τονώσεις πολύ το ανοσοποιητικό σου μήπως και γλιτώσουμε το επεισόδιο"!
Θα ξαναρωτήσω πάντως κι αν μάθω κάτι περισσότερο, σας ενημερώνω (δεν μιλάνε κι αυτοί οι γιατροί βρε παιδί μου, με το τσιγκέλι τους τα βγάζεις πια)...
 #6783  από Fotis
 Παρ Ιούλ 03, 2009 9:58 am
Ρώτησα τον γιατρό μου σχετικά με το Ginseng και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην χρήση του, παρά το ότι εκτιμά ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Αυτός προτείνει πολυβιταμινες π.χ. Geriatric. Αυτό το διάστημα που έπαιρνα πάντως τις πολυβιταμίνες αυτές, δεν αισθάνθηκα να βοηθούν ιδιαίτερα. Βέβαια δεν γνωρίζω πως θα ήμουν εάν δεν τις έπαιρνα.
 #6789  από litsaM
 Παρ Ιούλ 03, 2009 3:18 pm
εγω Φωτη παιρνω τις geriatric (1 καθε πρωι),η αληθεια ειναι οτο βλεπω αποτελεσμα στην κοπωση(με βοηθανε πολυ).ο γιατρος μου ειχε πει να μην τις παιρνω(μονο EVIOL & NEUROBION να παιρνω) εγω ομως ειδα μολις τις σταματησα ειχα πολυ κουραση.τωρα που τις παιρνω παλι απο μονη μου αισθανομαι μια χαρα.με βοηθησαν και στη μνημη κατι που δεν εκαναν οι αλλες.Οι geriatric εχουν βασικο συστατικο το Ginseng(το ειχα συζητησει και με το φαρμακοποιο μου ο οποιος εχει κανει ειδικα σεμιναρια για σκλ επειδη ειχε ο πατερας του)