• ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #80466  από passenger
 Παρ Νοέμ 02, 2012 1:36 pm
Aggela Winchester έγραψε:καλημέρα!και εγώ χρησιμοποιώ βασιλικό πολτό που το παίρνουμε από πολύ καλό οικογενειακό φίλο παραγωγό (τα μελίσσια του είναι στη Καλαμάτα) κα όταν θέλω μέλι παίρνω μόνο κερύθρα (έχει ακόμα καλύτερη γεύση από το θυμαρίσιο κατά τη γνώμη μου). για τη γύρη δεν το ήξερα πάντως! η γνώμη μου όμως είναι να εμπιστευόμαστε τους παραγωγούς και όχι τα καταστήματα όπου τα προιόντα που θέλουν ψυγείο φτάνουν συνήθως με χρονοκαθυστέρηση!και στα φορτηγα που μεταφέρονται αμφιβάλλω αν έχουν πάντα ψυγείο!
Τώρα το ξέρω ότι θα γίνω κακός και θα νομίζετε ότι το παίζω ξερόλας !!!
Καλύτερα μην παίρνετε μέλι με κερήθρα . Σύμφωνα με μελέτες , το κερί απορροφά ότι υπολείμματα αντιβιοτικών υπάρχουν στην κυψέλη . Αν χρησιμοποιήσεις ΤΑΚ ΤΙΚ ( φάρμακο για βαρροα μη εγκεκριμένο ) τα υπολείμματα από μέλι φεύγουν σε 15 μέρες . Στο κερί μένουν για πάντα!!! Ακόμη και αν το λιώσεις σε 200 βαθμούς!!!
Γνώμη μου πάντα…
Η γεύση του μελιού έχει σχέση με την ανθοφορία που συλλέχτηκε το νέκταρ η το μελίτωμα
 #80467  από Aggela Winchester
 Παρ Νοέμ 02, 2012 1:40 pm
Vasoula έγραψε:Μιας και το ανεφερες προσφατα διαβαζα οτι κοντρα σε οτι πιστευεται το θυμαρισιο δεν ειναι το θρεπτικοτερο μελι κι ας ειναι απο τα πιο ακριβα, αντιθετα το δασομελο απο κωνοφορα καστανιες και ανθη του βουνου ειναι πιο ωφελιμο στον οργανισμο και ακομη περισσοτερο τα δασομελα απο τροπικα δαση οπως αυτα της Νεας Ζηλανδιας, Βραζιλιας κλπ.
από ότι γνωρίζω από συνασθενή γιατρό το καλύτερο μέλι μετά τη κερύθρα είναι το ρίκι!είναι το πρώτο που βγαίνει και μου το επιβεβαίωσε και ο οικογενειακός μας φίλος ο παραγωγός.
 #80468  από Aggela Winchester
 Παρ Νοέμ 02, 2012 1:42 pm
passenger έγραψε:
Aggela Winchester έγραψε:καλημέρα!και εγώ χρησιμοποιώ βασιλικό πολτό που το παίρνουμε από πολύ καλό οικογενειακό φίλο παραγωγό (τα μελίσσια του είναι στη Καλαμάτα) κα όταν θέλω μέλι παίρνω μόνο κερύθρα (έχει ακόμα καλύτερη γεύση από το θυμαρίσιο κατά τη γνώμη μου). για τη γύρη δεν το ήξερα πάντως! η γνώμη μου όμως είναι να εμπιστευόμαστε τους παραγωγούς και όχι τα καταστήματα όπου τα προιόντα που θέλουν ψυγείο φτάνουν συνήθως με χρονοκαθυστέρηση!και στα φορτηγα που μεταφέρονται αμφιβάλλω αν έχουν πάντα ψυγείο!
Τώρα το ξέρω ότι θα γίνω κακός και θα νομίζετε ότι το παίζω ξερόλας !!!
Καλύτερα μην παίρνετε μέλι με κερήθρα . Σύμφωνα με μελέτες , το κερί απορροφά ότι υπολείμματα αντιβιοτικών υπάρχουν στην κυψέλη . Αν χρησιμοποιήσεις ΤΑΚ ΤΙΚ ( φάρμακο για βαρροα μη εγκεκριμένο ) τα υπολείμματα από μέλι φεύγουν σε 15 μέρες . Στο κερί μένουν για πάντα!!! Ακόμη και αν το λιώσεις σε 200 βαθμούς!!!
Γνώμη μου πάντα…
Η γεύση του μελιού έχει σχέση με την ανθοφορία που συλλέχτηκε το νέκταρ η το μελίτωμα
δεν το παίζεις ξερόλλας!ισχύει αυτό που λες!αλλά από το παραγωγό που τη παίρνω δεν χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΝΑ χημικό!για αυτό εξάλλου και εμπιστεύομαι!
 #80469  από passenger
 Παρ Νοέμ 02, 2012 1:42 pm
Vasoula έγραψε:Μιας και το ανεφερες προσφατα διαβαζα οτι κοντρα σε οτι πιστευεται το θυμαρισιο δεν ειναι το θρεπτικοτερο μελι κι ας ειναι απο τα πιο ακριβα, αντιθετα το δασομελο απο κωνοφορα καστανιες και ανθη του βουνου ειναι πιο ωφελιμο στον οργανισμο και ακομη περισσοτερο τα δασομελα απο τροπικα δαση οπως αυτα της Νεας Ζηλανδιας, Βραζιλιας κλπ.

Εννοηται οτι το θυμαρισιο δεν ειναι το ποιο θρεπτικο , ειναι ισως το ποιο ευγεστο , ομως το ποιο θρεπτικο στην Ελλαδα ειναι κατα σειρα : Μελι Ρεικις η ξουρα ( που το εχουν καταλαβει οι Γερμανοι και το ακριβοπληρωνουν) , Ελλατο , Καστανια .

Το μελι Νεας Ζηλανδιας λεγεται μελι Μανουκα , το κορυφαιο απ οτι λενε !!!
Χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς
 #80470  από litsa
 Παρ Νοέμ 02, 2012 2:13 pm
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #80472  από Vasoula
 Παρ Νοέμ 02, 2012 2:32 pm
Βασικα το μελι πληρωνουμε κι αυτο σχετικα τζαμπα ο βασιλικος πολτος που εχει μεσα ειναι δωρο, οσον αφορα τα μελισσια εχεις δικιο πρωτα τα καθαριζει με φλογιστρο και μετα τα καταψυχει τωρα που τον ρωτησα, φαρμακα δεν εχει και δεν βαζει ποτε μιας κι ο ιδιος ηταν καρκινοπαθης γι'αυτο και πριν δυο χρονια παραλιγο να χασει ολα τα μελισσια απο αρρωστιες!
 #80484  από sofia13
 Παρ Νοέμ 02, 2012 8:07 pm
Γειά. Αντε τώρα να τρέχω για αναζήτηση μελιού Νέας Ζηλανδίας, που δεν θα βρώ, αλλά αφου το λέτε κάτι θα ξέρετε.
Passenger να τα χαίρεσε τα κορίτσια σου και να σε χαίρονται κι΄αυτά.
Τεράστια σχετικά η συναγρίδα της φωτο. Μπράβο κάπτεν.
Εμείς ροφό βγάλαμε τεράστιο με ψαροντούφεκο ( δυο ψαροντούφεκα χάσαμε στις σπηλιές μέχρι να τον καταφέρουμε, εγώ εννοείται οτι παραιτήθηκα) , και είχε και χταπόδι μεγάλο στο στομάχι του. Αυτό φυσικά έγινε χάρισμα στα ψαράκια. Ο Ροφός Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η σούπα και φοβερά σουβλάκια.
Αυτά βεβαια πριν αποκτήσω κινητικά προβλ. , γι αυτό τώρα κάνω τα πάντα να επανέλθω, που κοντά είμαι. Κίνητρο σχεδόν ερωτικό η θάλασσα... και την έχω κάθε μέρα απέναντι απ΄το σπίτι μου και καταπίνω τις ανάσες μου απ΄το ζόρι, αλλά ΘΑ επανέλθω άσχετα αν δεν ξανατολμήσω υποβρύχιο.
Ολοι μας τελικά εδώ μέσα έχουμε κάτι που αγαπάμε πολύ και θέλουμε να ξαναβρούμε.... ευτυχώς. Vasoula και Aggela , οτι γνώσεις έχετε, καλοδεχούμενες κορίτσια.
Passenger καλό κουράγιο με τη δουλειά που σε περιμένει για το '' ξεχειμώνιασμα'' του σμήνους. Και πάλι να χαίρεσε τα κορίτσια σου........ :greetings-waveyellow:
 #80502  από passenger
 Παρ Νοέμ 02, 2012 10:03 pm
sofia13 έγραψε:Γειά. Αντε τώρα να τρέχω για αναζήτηση μελιού Νέας Ζηλανδίας, που δεν θα βρώ, αλλά αφου το λέτε κάτι θα ξέρετε.
Passenger να τα χαίρεσε τα κορίτσια σου και να σε χαίρονται κι΄αυτά.
Τεράστια σχετικά η συναγρίδα της φωτο. Μπράβο κάπτεν.
Εμείς ροφό βγάλαμε τεράστιο με ψαροντούφεκο ( δυο ψαροντούφεκα χάσαμε στις σπηλιές μέχρι να τον καταφέρουμε, εγώ εννοείται οτι παραιτήθηκα) , και είχε και χταπόδι μεγάλο στο στομάχι του. Αυτό φυσικά έγινε χάρισμα στα ψαράκια. Ο Ροφός Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η σούπα και φοβερά σουβλάκια.
Αυτά βεβαια πριν αποκτήσω κινητικά προβλ. , γι αυτό τώρα κάνω τα πάντα να επανέλθω, που κοντά είμαι. Κίνητρο σχεδόν ερωτικό η θάλασσα... και την έχω κάθε μέρα απέναντι απ΄το σπίτι μου και καταπίνω τις ανάσες μου απ΄το ζόρι, αλλά ΘΑ επανέλθω άσχετα αν δεν ξανατολμήσω υποβρύχιο.
Ολοι μας τελικά εδώ μέσα έχουμε κάτι που αγαπάμε πολύ και θέλουμε να ξαναβρούμε.... ευτυχώς. Vasoula και Aggela , οτι γνώσεις έχετε, καλοδεχούμενες κορίτσια.
Passenger καλό κουράγιο με τη δουλειά που σε περιμένει για το '' ξεχειμώνιασμα'' του σμήνους. Και πάλι να χαίρεσε τα κορίτσια σου........ :greetings-waveyellow:

Σοφία δεν χρειάζεται να ψάξεις για μέλι Νέας Ζηλανδίας , και αν βρεις θα είναι επεξεργαζόμενο και πανάκριβο . Πάντως απ ότι ξέρω είναι πολύ καλό στην επούλωση τραυμάτων και κάνει και για εγκαύματα . Στην Ιταλία είναι ένα νοσοκομείο που χρησιμοποιεί μέλι μετεγχειρητικά για την επούλωση των τομών . Άλλωστε το μέλι είναι το μοναδικό , πώς να το πω προϊόν; Που μέσα του δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα μικρόβιο , λόγο της ελάχιστης υγρασίας που συγκρατεί και των αντιβιοτικών που έχει από μόνο του .
Αν βρεις μέλι Ρεικις θα είσαι super . Του χρόνου θα την κυνηγήσω , τώρα είναι η εποχή της και η Αργαλαστη είναι γεμάτη , όμως για τόσα λίγα μελίσσια που έχω δεν συμφέρει οικονομικά να τα πάω εκεί .
Για τα ψαρέματα θα σε μεταφέρω στο καφενείο γιατί δεν θέλω να χαλάσω το Θέμα με ψαρευτικα που άλλωστε δεν ενδιαφέρουν τους άλλους …. Πάντως να ξέρεις ότι είμαι νησιώτης και αν για τα μελίσσια είναι μια ενασχόληση για μένα πολύ ενδιαφέρων , η θάλασσα είναι η αγάπη μου και το υποβρύχιο ψάρεμα το σπορ που με είχε τραβήξει ποιο πολύ απ όλα .
 #80504  από Vasoula
 Παρ Νοέμ 02, 2012 10:38 pm
Το manuka honey που αγορασα μια και μονο φορα απο εδω http://www.hollandandbarrett.com/pages/ ... EY&rdcnt=1 ειχε τελειως διαφορετικη γευση απο ολα τα αλλα που δοκιμασα κι ας ηταν με UMF δεικτη "μονο" 10, προκειται για τον δεικτη αντιβακτηριακης δρασης του (http://manukahoney.com/resources/umf.html) που οσο καλυτερο το μελι τοσο υψηλοτερος ειναι αλλα νομιζω οπως ορθα ειπωθηκε δεν αξιζει τα χρηματα και τον κοπο να παρεις κατι τετοιο ειδικα οταν εχουμε τρομερα μελια στην Ελλαδα!

Ειχα αγορασει καποια στιγμη σε μοναστηρι της Πινδου δασομελο απο μια γιαγια (θα'ταν πανω απο 80 χρονων) που και μονο απο το χρωμα και το αρωμα του καταλαβαινες οτι ηταν κατι διαφορετικο, μεχρι τωρα μονο μια φορα βρηκα παρομοιο σε γευση/χρωμα μελι απο εναν βιολογικο παραγωγο του Παικου κι αυτο το πληρωσα πανακριβο κι ας παιρνουμε ανοθευτο αγνο μελι απο φιλο παραγωγο, απλα καμια σχεση σε ολα του!

Ασχετο, η ερεικη που βρισκεται σε ολα τα μερη σχεδον της Ελλαδας γιατι κανει τοσο καλο το μελι οταν η ιδια δεν εχει πια τοσο τρομερες ιδιοτητες; Για οσους δεν την ξερουν ειναι αυτο το φυτο http://www.google.co.uk/search?q=%CE%B5 ... 80&bih=603
 #80505  από sofia13
 Παρ Νοέμ 02, 2012 10:46 pm
Σχετικά με επούλωση τραυμάτων, εγκαυμάτων,κ.λ.π υπάρχει το Βάλσαμο, Υπερικό, Βαλσαμόχορτο η 'οπως αλλιώς λέγεται κατά τόπους, που είναι 'αριστο.
Στην κατάληλη σγια τη συλλογή εποχή του, μέσα σε λάδι για μέρες, γίνεται άριστο φυσικό φαραμακάκι. Νομίζω όλοι το γνωρίζεται.
Και δεν είναι τυχαίο που οι Αιγύπτιοι στις ταριχευσεις τους τότε το χρησιμοποιούσαν σαν βασικό υλικό.!!!
(για τα ορθογραφικά συγνώμη. και τα δικά μου μάτια βγάζουν)....
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9