• ΠΡΟΙΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #134961  από Ioli93
 Παρ Φεβ 25, 2022 12:12 am
Καλησπέρα,
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα να έχει σκπ προϊούσα και όχι υποτροπιαζουσα; Αν ναι θα ήθελα να μοιραστώ κάποια πράγματα.. :emojis-9:
 #134964  από queen_of_my_life
 Παρ Φεβ 25, 2022 1:10 pm
Εγώ

Και νομίζω είμαστε πολλοί
 #134965  από Ioli93
 Παρ Φεβ 25, 2022 3:28 pm
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας... Θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου και θέλω μια γνώμη.. είμαι 28.5.. απο τα 24 παρατηρω τον εαυτο μου χρονο με το χρονο να πεφτει.. απιστευτη κουραση, τρομερη ασταθεια, πονοκεφαλοι καο ακρατεια..το Γενάρη του 2021 επισκέφτηκα το ρευματολογο μου για έναν έλεγχο ( μου είχαν πει ότι έχω ελαφριάς μορφή λυκο, έχω θετικά ΑΝΑ). Με παρέπεμψε σε εξετάσεις οι οποίες δεν ήταν καλές και μου είπε επανέλεγχο σε 6 μήνες.. και όπως πάντα, πήρα και δεύτερη γνώμη! Η άλλη ρευματολογος όμως δεν εντόπισε λυκο και με παρέπεμψε σε νευρολογο.. εντωμεταξύ κάποια άλλα θέματα στο μεσοδιάστημα εκτός ότι ανεβαλλαν την επίσκεψη μου σε νευρολογο, με επιβάρυναν πολύ ψυχολογικά.. έτσι πέρασε και το καλοκαίρι και όλο το θέμα το είχα βάλει στην άκρη... το Νοέμβριο και αφού είχα κάποια μουδιασματα και όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα που με συντροφεύουν χρόνια, αποφάσισα να πάω σε νευρολογο.. εκείνος με εξέτασε μου πε δεν έχεις τίποτα αλλά Κάνε και μια μαγνητικη.. Στην μια βδομάδα αναμονής από το νευρολογο στη μαγνητικη μου εμφανίστηκε και διπλωπια!! Έκανα τη μαγνητικη και βρέθηκε εστιακη αλλοιωση χωρίς παθολογικα ευρήματα. Μου είπαν δεν είναι σκπ κ έκανα εξετάσεις για μυασθενεια οι οποίες ήταν αρνητικές! Με παρότρυνση του νευρολόγου μπήκα για παρακεντηση στο νοσοκομείο για να αποκλείσουν και καλά τη σκλήρυνση. Έκανα τη παρακεντηση όμως οι άχρηστοι έχασαν το δείγμα.. 😁 πήγα σε Άλλον νευρολογο και μ είπε κορίτσι μ η εστία είναι ανενεργή. Έχεις η προϊούσα η λυκο. Τώρα παίρνω κορτιζόνη εδώ και 1 βδομάδα νιώθω άλλος άνθρωπος!! Όλα πάνε να εξαφανιστούν έχω τρομερή ενέργεια!!! Αυτό που θέλω να μου εξηγήσετε είναι αν όλα αυτά π σας περιγράφω με αυτά τα συμπτώματα κολλάνε με την προϊούσα.. περιμένω να πάω για παρακεντηση πάλι αλλά λόγω κοβιντ καθυστερούν κ δεν νμζ να γίνει αυτό σύντομα.. Η παρακεντηση ανιχνεύει την σκπ; τι διαφορά στις εξετάσεις υπάρχει μεταξύ υποτροπιαζουσας και προιουσας; Η προϊούσα είναι πιο επικίνδυνη;
 #135172  από fewtile
 Πέμ Μάιος 12, 2022 5:30 pm
Νομίζω για το εάν κάποιος έχει ΣΚΠ μπορεί εκτός από την παρακέντηση να κάνει και Μέτρηση Νευροϊνιδίων Μια αιματολογική εξέταση χρειάζεται σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Ρώτησε το νευρολόγο σου δεν έχεις κάτι να χάσεις.