• Μια ερώτηση παιδιά?

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #134147  από Lena-maria
 Δευ Ιούλ 12, 2021 11:14 pm
Καλησπέρα με υγεία για όλους εύχομαι παιδιά. Θέλω να ρωτήσω καθώς και εγώ υποφέρω από διάφορα συμπτώματα, πως είναι αυτή η οπτική νευριτιδα βρε παιδιά είναι συνεχόμενη θολούρα η πάει και έρχεται γιατί νιώθω θολά τα μάτια αλλά όταν ας πούμε τα τρίβω φεύγει κάπως και επίσης με ζαλίζει. Όλα καλά ο ένας γιατρός Όλα καλά ο άλλος και στο τέλος βλέπω να πέφτουμε πάνω σε κάνα αυτοκίνητο. Που πρέπει να κάνώ μαγνητική για να φανεί στα μάτια η γενικά στο κεφάλι;Ίσως χαζή ερώτηση. Πείτε ρε παιδιά τι γίνετε;
 #134148  από Debbie_Downer
 Τρί Ιούλ 13, 2021 9:00 am
Στην οπτική νευρίτιδα μένει σταθερή ή θολούρα ή χειροτερεύει. Αν δεν βλέπουν κάτι στο οπτικό νεύρο πρέπει να κάνεις και οπτικά πεδία και μετά αν όντως έχει επηρεαστεί η όρασή σου ο νευρολόγος θα σου πει για μαγνητική εγκεφάλου και οφθαλμικών κογχων. Αυτά από την εμπειρία μου με δύο οπτικές νευρίτιδες.
 #134150  από Lena-maria
 Τρί Ιούλ 13, 2021 11:40 am
Έκανα και οπτικά πεδία αλλά δεν είδε κάτι μου είπε,το θέμα είναι ότι ο νευρολόγος δεν μου γράφει άλλη μαγνητική επειδή έκανα τον Ιούνιο λέει και είναι Καλή αλλά εγώ έχω πολλά συμπτώματα ακόμα. Έκανα και ρευματολ.έξετασεις που προς το παρών είναι καλές,τι άλλο μένει να κάνω δεν ξέρω έχω πελαγωση αλήθεια.
 #134152  από Ann_Maria
 Τρί Ιούλ 13, 2021 12:17 pm
Μήπως να πας σε άλλο νευρολόγο? Να πάρεις δεύτερη άποψη
 #134173  από Debbie_Downer
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 12:44 am
Όντως από τον Ιούνιο πόσο να έχει αλλάξει η κατάσταση;
Πάντως συμφωνώ κι εγώ ότι χρειάζεται κι άλλη γνώμη.
Πώς εξήγησε δηλαδή τα συμπτώματά σου αφού είναι καλές οι εξετάσεις;
 #134174  από waterfall
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 8:40 am
Το πρώτο που έκανα εγώ ήταν να πάω σε οφθαλμίατρο και αυτός (επειδή δεν έβρισκε τίποτα) με έστειλε στα επείγοντα (οφθαλμολογικό) στο Γεννηματά. Τα συμπτώματά μου ήταν ότι από το δεξί μάτι δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Σαν να είχε μπει μπροστά ένα γκρι σύννεφο και κάθε μέρα γινόταν και χειρότερο. Μου είχε ξεκινήσει με τσιμπήματα μέσα στο μάτι και νόμιζα ότι κάτι είχε μπει μέσα. Εκεί μου έκαναν διάφορες εξετάσεις και αμέσως διαπίστωσαν ότι ήταν οπτική νευρίτιδα και ότι αυτό ήταν το πρώτο σύμπτωμα της ΣΚΠ. Κανονικά θέλει ορό κορτιζόνης (τεράστια δόση) στο νοσοκομείο για 5 μέρες για να περάσει πιο γρήγορα. Εγώ, για πολλούς και διαφόρους λόγους, δεν έκανα. Πέρασε μόνο του μετά από 1,5 μήνα. 'Οταν, μετά από καιρό που μου είχε περάσει τελείως, πήγα και έκανα οπτικά πεδία ήταν φυσιολογικά. Η μαγνητική έδειξε 2 νέες εστίες στον εγκέφαλο. Είχα μία εστία από παλιότερα που βρέθηκε κατά τύχη όταν είχα διπλωπία αλλά, τότε, δεν μου είχε πει η νευρολόγος τίποτα, με έδιωξε, και έτσι δεν ήξερα τι ήταν. Ούτε στη μαγνητική οφθαλμικών κόγχων είχα τίποτα. Μόνο στον εγκέφαλο. Παρόλα αυτά, πέρασα καραμπινάτη οπτική νευρίτιδα. Απ' όσο ξέρω, δεν διαρκεί λίγες ώρες. Τα συμπτώματα πρέπει να είναι συνεχή και για πάνω από 24 ώρες για να θεωρηθεί ότι είναι σύμπτωμα της ΣΚΠ.
 #134175  από Lena-maria
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 8:48 am
Τα γνωστά σε όλους ψυχοσωματικά, στα καλά καθούμενα μας ήρθαν μούδιασματα μέχρι και η γλώσσα μου ήταν μουδιασμένη και μάλιστα πολύ καιρό και ο γιατρός τα δικά του.Πηγα και σε δεύτερο και δεν κοίταξε καθόλου την κλινική εικόνα μόνο τις μαγνητικές είδε και είπε τα ίδια. Ξέροντας το σώμα μου και τον εαυτο μου καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση για μένα αλλά δεν ξέρω από που να πιαστώ, τι άλλο να κάνω.
 #134176  από Lena-maria
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 11:17 am
Εγώ αυτό το θολούρα πράγμα που ερχετε και φεύγει ξαφνικά το έχω τρία χρόνια περίπου, είναι θαμπή η όραση για λεπτά ποτέ στο ένα πότε στο άλλο και μερικές φορές κάτι σαν καρφί με που πονάει αλλά για δευτερόλεπτα στα οπτικά πεδία δεν είδε τίποτα η (μαγδάλω) τι να κάνω άλλο βρε παιδιά;Τα πόδια είναι μέρες που είναι πολύ δύσκολο να σταθώ όρθια νιώθω ένα εσωτερικό τρέμουλο σαν να κόβονται τα γόνατα κρατάει μερικές ώρες και επανερχετε ξανά η δύναμη. Ε.. Όλα αυτά μαζί με τα σπαστικά τα μουδιασματα στα πέλματα δεν είναι σκπ;Τι είναι....
 #134177  από Σοφία Οξύζογλου
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 2:08 pm
Με οπτική νευρίτιδα ξεκίνησα και εγώ και απώλεια όρασης στο δεξί μάτι. Με ενδοφλέβια και από το στόμα κορτιζόνη επανήλθε. Αυτά το 2004. Μέχρι το 2017 απολύτως κανένα σύμπτωμα, φυσιολογική ζωή. Το 2018 ψιλοπρόβλημα στο περπάτημα. Το 2019 ξεκίνησα Rebif 44 mcg και τώρα είμαι με μπαστούνι και θέματα σε κύστη και έντερο. Πλέον έχω υποτροπιάζουσα ΣΚΠ. Δεν σου λέω για πατούσες με μουδιάσματα και αίσθηση καρφιών!Όσο μπορείς, ψάξ' το... Βρες γιατρό που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να σε καθησυχάζει. Αυτά, Lena- maria... Δύναμη!!! (στα λόγια :emojis-16: )
 #134179  από Lena-maria
 Πέμ Ιούλ 15, 2021 3:55 pm
Αυτά είναι αλήθεια ότι με ρίχνουν πολύ όταν τα διαβάζω,θα μου πείτε βέβαια αν δε το αντέχω να μην το κάνω και πραγματικά είπα πολλές φορές να μην το κάνω και άλλες τόσες το ξανακάνω.Ευχομε καλή πορεία σε όλους μας καλή δύναμη και ότι πει ο Θεός ας γίνει.