• Παρακαλώ μία βοήθεια

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #134371  από Nikos88
 Πέμ Σεπ 09, 2021 2:10 am
Καλησπέρα σε όλους,

Με λένε Νίκο και είμαι 33 ετών. Όλα άρχισαν πριν έναν χρόνο που ένιωθα έντονο μούδιασμα στο αριστερό μου πόδι στο οποίο έκανα εξετάσεις ηλεκτρομυογράφημα κλπ και μου είπα ότι κάποιος σπόνδυλο στην μέση πιέζει κάποια νεύρα οπότε εφόσον υποχώρησε δεν έδωσα σημασία.
Το σύμπτωμα εμφανιζόταν παροδικά αλλά δεν κρατούσε πολύ και υποχωρούσε οπότε έμαθα να ζω με αυτό. Το τελευταίο δίμηνο όμως το σώμα μου είναι ράκος. Νιώθω μουδιάσματα σπασμούς πονοκεφάλους που έρχονται και φεύγουν αλλά τους νιώθω σε όλο το σώμα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι έχουν αυξηθεί οι μέσοι παλμοί μου σε ηρεμία και γενικά νιώθω χάλια το σώμα μου. Επειδή δεν είμαι ειδικός να γκουγκλάρω για να βρω την αιτία πήγα σε παθολόγο νευρολόγο ψυχίατρο γενικά τις ειδικότητες που μου ζήτησαν οι ειδικοί να επισκεφτώ. Η μαγνητική μέσης έδειξε κάποιες κύλες του αυχένα επίσης αλλά αυτό που ήταν ανησυχητικό ήταν του εγκεφάλου που κατά γράμμα είχε αυτό το πόρισμα

Διακρίνεται ολίγων χιλιοστών εστία με υψηλή ένταση σήματος στην T2 και Flair ακολουθία υποφλοιωδώς στην περιοχή της νήσου του Reil αριστερα (πιθανή μικροισχαιμική αλλοίωση)

Γενικά ενώ είμαι ψύχραιμος αρκεί να ξέρω τι έχω και πως να το αντιμετωπίσω κάθε γιατρός λέει τα δικά του. Κάποιοι μου είπαν για σκπ κάποιοι δεν είναι τίποτα κάποιοι να κόψω το τσιγάρο γιατί θα πάθω εγκεφαλικά κανένας δεν μπόρεσε να μου πει ακριβώς τι είναι ώστε να το δω κατάματα και να το αντιμετωπίσω όπως μπορώ. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει κάποια κίνηση που πρέπει να κάνω και δεν έχω σκεφτεί γιατί όσο ψύχραιμος και να μαι οι γιατροί που πέρασα σε λίγο θα με οδηγήσουν στα ψυχοφάρμακα με τις διαφορετικές τους εκτιμήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και να έχουμε όλη την υγεία μας και θα ήθελα να κλείσω με ένα μικρό απόσπασμα απ τον αισχύλο.

Εγώ τώρα αποσύρομαι κάτω απ' την γη στον ζόφο
Κι εσείς, γέροντες, χαίρετε κι ακόµα και στη συµφορά,
να δέχεστε την κάθε µέρα µε ηδονή µες στην ψυχή
Γιατί είναι στους νεκρούς ανώφελος ολότελα ο πλούτος.