• Αναζήτηση ακτινολόγου

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #130762  από Aguilar
 Δευ Νοέμ 26, 2018 3:23 pm
Είμαι σε αναζήτηση ακτινολόγου που να εξειδικεύεται στην ερμηνεία των μαγνητικών, επειδή από ένα τυχαίο περιστατικό διαπίστωσα ότι οι γνωματεύσεις που μας δίνουν από τα γνωστά διαγνωστικά κέντρα δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες. Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
 #130864  από Aguilar
 Σάβ Δεκ 22, 2018 7:30 am
Βρέθηκε ακτινολόγος.. Όποιος θέλει να πάρει 2η γνώμη για τις μαγνητικές του, ας μου στείλει μήνυμα να του δώσω στοιχεία.

Εγώ είχα κάνει μια συμπληρωματική μαγνητική όπου πήραν μόνο Τ1 εικόνες. Η Τ2 ακολουθία, στην οποία φαίνονται τυχόν απομυελινωτικές εστίες, υπήρχε μόνο στην αρχική εξέταση. Έδωσα κατά λάθος σε γνωστό νευρολόγο το CD που δεν φαίνονται εστίες και αυτός μου έλεγε με περισπούδαστο ύφος ότι βλέπει δύο και μάλιστα είναι μικρές! Βέβαια, είχε διαβάσει το πόρισμα, το οποίο ανέφερε δύο εστίες βασιζόμενο όμως και στις δύο εξετάσεις (αρχική+συμπλ/κή). Το ότι με δούλευε το ανακάλυψα μετά από καιρό, όταν τυχαία άρχισα να ψάχνω μόνος μου τα περιεχόμενα των CD. Αυτό και άλλα ευτράπελα από τα διαγνωστικά κέντρα με ώθησαν στην αναζήτηση ακτινολόγου.

Τελικά οι δύο αυτές εστίες, καθώς και μια ενεργή στο μάτι ήταν όλες ψευδείς (artifacts) - τάδε έφη ακτινολόγος. Πολλές δε από τις αιμωδίες που έχω κατά καιρούς, τις απέδωσε σε μυοσκελετικά αίτια (κήλες κλπ). Δεν ξέρω αν τα λέει σωστά, αλλά μήπως να αλλάξω την "Κατάσταση" μου από "Πάσχω από ΣKΠ" σε τίποτα άλλο :D
 #133224  από Kpoplistener
 Τρί Οκτ 06, 2020 12:38 pm
Γεια σου.. νομίζω ότι έχω παρόμοια εμπειρία. Ενώ στην αρχή ο "νευρολόγος" με είπε βλέποντας το χαρτί το πόρισμα ότι οι εστίες ήταν απενεργοποιενες, μετά βλέποντας το cd λέει "για μια στιγμή, εδώ βλέπω δύο ενεργές εστίες με σκιαστικο" παίρνει τηλέφωνο τον ακτινολογο και τον ρωτάει μήπως έκανε λάθος στο χαρτί και τον έπεισε ότι μπερδεύτηκε.. κανένας λόγος ότι ας πούμε το cd ήταν λανθασμένο.. και ντεκε καλά ενώ κλινικά πετάω μου είπε να ενημερώσω αυτούς που με παρακολουθούν και να μπω για ενδοφλέβια κορτιζόνη! Ντεμεκ επειδή ήταν ενεργή η νοσος! Και μου είπε να πάω να πάρω το άλλο πόρισμα στο χαρτί! Πήρα το cd και το σύγκρινα με το cd της μαγνητικής του 2019 ... Ήταν ακριβώς το ίδιο! Και αμέσως κατάλαβα ότι δεν ήξερε ο τύπος που πάνε τα τέσσερα. Και ότι τάχα ο ακτινολόγος έλεγε οτι μπερδευτηκεμε την προηγούμενη μαγνητική αλλά θεώρησε πως ήταν το χαρτι κανένας λόγος για το cd! Σαν να μου έδωσε αντιγράφω cd του 2019 ήταν .κι αντί να πεις ας πούμε ότι το χαρτί ήταν σωστό και ότι το cd ήταν λάθος είπε το αντίθετο ΝΤΕ Και ΚΑΛΆ! ΝΤΕ Και ΚΑΛΆ να είμαι του θανατα που λέει ο λόγος για να έχουν πελατεία και μπόλικο χρήμα!
 #133225  από Kpoplistener
 Τρί Οκτ 06, 2020 12:46 pm
Ενώ είμαι καλά!!! Το cd της μαγνητικής αυτής με την κλινική μου εικόνα δεν έχουν καμία σχέση! Αντίθετα το πόρισμα στο χαρτί είχε σχέση με την εικόνα μου. Ακούς εκεί ενεργή νόσος !
 #133240  από Aguilar
 Παρ Οκτ 09, 2020 11:59 pm
Γεια σου Χρυσούλα :)
Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που έψαχνα ακτινολόγο.. πώς περνάει ο καιρός!
Χαίρομαι που έχεις βελτίωση στη κλινική σου εικόνα μετά από την επίσκεψη στον Λυκαβηττό και εύχομαι να διατηρηθεί.
Πώς ακριβώς σύγκρινες τα δύο DVD και κατέληξες ότι είναι ίδια; Είδες μία-μία τις τομές; Το έχω επιχειρήσει ο ίδιος και με έχει δυσκολέψει αρκετά..