• Είναι σκλήρυνση???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136863  από Tzela Delta
 Τρί Αύγ 27, 2024 9:07 am
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους.
Είμαι μαμά ενός μωρού 11 μηνών.
Εδώ και κάποιο διάστημα μουδιάζουν τα δάχτυλα του χεριού μου. Στο χέρι αυτό στο παρελθόν είχα τενοντίτιδα.
Νομίζω όμως ότι μουδιάζουν και τα δάχτυλα του ποδιού μου.
Φοβάμαι για σκλήρυνση.
Έχω ραντεβού με γιατρό.
Αλλά μεχρι τοτε μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με τα συμπτώματα?
Εσείς τι είχατε?
Κάθε απάντηση θα είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ.
 #136864  από Στάθης
 Τρί Αύγ 27, 2024 12:54 pm
Tzela Delta έγραψε: Τρί Αύγ 27, 2024 9:07 am Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους.
Είμαι μαμά ενός μωρού 11 μηνών.
Εδώ και κάποιο διάστημα μουδιάζουν τα δάχτυλα του χεριού μου. Στο χέρι αυτό στο παρελθόν είχα τενοντίτιδα.
Νομίζω όμως ότι μουδιάζουν και τα δάχτυλα του ποδιού μου.
Φοβάμαι για σκλήρυνση.
Έχω ραντεβού με γιατρό.
Αλλά μεχρι τοτε μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με τα συμπτώματα?
Εσείς τι είχατε?
Κάθε απάντηση θα είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να βγει ένα τέτοιο συμπέρασμα από τα ήπια συμπτώματά σου. Επίσης, συνήθως η ΣΚΠ ξεκινάει με οπτικές νευρίτιδες και άλλα πολύπλοκα συμπτώματα που επιμένουν για πολύ καιρό. Οπότε μην ανησυχείς, συμβουλέψου τον γιατρό σου και ηρέμησε όσο μπορείς βλέποντας την φατσούλα του μπεμπέ σου. Να το χαίρεσαι το μωράκι σου !!
 #136865  από Tzela Delta
 Πέμ Αύγ 29, 2024 2:10 am
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις ευχές :emojis-4:
:
 #136866  από Tzela Delta
 Παρ Αύγ 30, 2024 12:57 pm
Συγνώμη και πάλι. Ποια είναι τα συμπτώματα της σκλήρυνσης? Και τι ακριβώς είναι η οπτική νευρίτιδα?
 #136867  από Στάθης
 Δευ Σεπ 02, 2024 6:14 pm
Tzela Delta έγραψε: Παρ Αύγ 30, 2024 12:57 pm Συγνώμη και πάλι. Ποια είναι τα συμπτώματα της σκλήρυνσης? Και τι ακριβώς είναι η οπτική νευρίτιδα?

Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης ποικίλουν, το κοινό στοιχείο είναι η επιμονή του συμπτώματος αλλά και η σταδιακή χειροτέρευση , όπου συνήθως πραγματοποιείται η λήψη φαρμάκου κορτιζόνης να αναχαιτίσει την επιδείνωση και να βοηθήσει το σώμα να την αντιστρέψει.

Η οπτική νευρίτιδα είναι η φλεγμονή του οπτικού μας νεύρου. Προσβάλλει το 'περιβλημα' μυελίνης του οπτικού νεύρου και οδηγεί στην σχετικά γρήγορη απώλεια τμήματος ή και ολόκληρης της όρασης και σε συμπτώματα όπως νυσταγμό και διπλωπία.