Γεια σου Λίνα
Καλωσόρισες στην παρέα μας. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σου πω να μη χάνεις το κουράγιο σου. Ο νευροπαθητικός πόνος είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια — σε εξαντλεί, αλλά δεν σε ορίζει. Και πίστεψέ με, υπάρχουν λύσεις, αρκεί να πορευτείς βήμα-βήμα, με αγάπη για το σώμα σου και υπομονή.
Έχω περάσει κι εγώ από εκεί που είσαι. Το Lyrica μου το είχαν προτείνει κι εμένα, το δοκίμασα, αλλά προσωπικά με ζάλιζε πολύ — τόσο που ούτε για οδήγηση δεν ένιωθα ασφαλής. Δεν ταιριάζει σε όλους, και είναι απόλυτα ΟΚ να το φοβάσαι.
Αυτό που με είχε βοηθήσει πραγματικά, και που ακόμη θεωρώ το πιο φυσικό και «ήπιο» ξεκίνημα, είναι η CBD (κανναβιδιόλη). Ειδικά αν είσαι στην αρχή και δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, η CBD είναι μια πολύ καλή επιλογή για να δεις πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου. Αν δεις ότι σου φέρνει ανακούφιση, τότε, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου, μπορείς να εξετάσεις
και τη θεραπευτική κάνναβη.
Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει και ένα φάρμακο που λέγεται Neurontin — το είχα πάρει αρκετές φορές και είχα δει βοήθεια, ειδικά σε κάτι «καψίματα» αλλά και στον νευροπαθητικό πόνο. Ίσως αξίζει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου.
Να θυμάσαι όμως, το Neurontin είναι φάρμακο που χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεται με αλκοόλ, γιατί μπορεί να προκαλέσει έντονη υπνηλία, ζάλη ή σοβαρή καταστολή. Πάντα να ενημερώνεις τον γιατρό σου για ό,τι άλλο παίρνεις.
Το σημαντικότερο όμως, Λίνα μου, είναι να μην το βάζεις κάτω. Μην αφήσεις τον πόνο να σου στερήσει τη χαρά της καθημερινότητας. Ό,τι σε φέρνει πιο κοντά στη φύση — ένα φλιτζάνι χαμομήλι, λίγη ήλιος, μια βαθιά ανάσα — έχει τη δική του θεραπευτική αξία.
Εδώ μέσα είμαστε πολλοί που σε νιώθουμε. Και δεν είσαι μόνη σου σ’ αυτό.
Αν θες, γράψε μας πώς νιώθεις με τις επόμενες δοκιμές σου — θα χαρώ πολύ να σε διαβάσω.

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”