• νευροπαθητικοι πονοι

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136783  από Elianna
 Πέμ Ιούλ 04, 2024 7:45 am
Το μόνο που βοήθησε ήταν το miorel για εμένα. Αλλά δοκίμασα πολλά μέχρι να πιάσει, είναι διαφορετικό σε κάθε οργανισμό. Δοκίμασα τα lyrica, δεν με βοήθησαν.
Περαστικά Ευαγγελία, είναι πολύ δύσκολο το ξέρω, να σκέφτεσαι ότι θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει, λίγο υπομονή θέλει και θα είναι παρελθόν. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω!
Για εμένα αυτό είναι το χειρότερο σύμπτωμα αλλά περνάει. Η ζέστη είναι ύπουλη🥴 Και πολλή ξεκούραση!!! Ότι χρειαστείς στείλε pm
 #136784  από Στάθης
 Παρ Ιούλ 05, 2024 7:53 pm
Νευροπαθητικός πόνος, ήταν το πρώτο σύμπτωμά μου το 2003. Είχα διάφορα θέματα μέχρι το 2015 με το νευροπαθητικό πόνο.

Πήρα το Neurontin (gabapentin) αρκετές φορές για να το καταπολεμήσω πόνους, καψίματα και μουδιάσματα. Άλλες φορές με επιτυχία, άλλες όχι. Με το Lyrica είχα πολύ άσχημη παρενέργεια, την ζαλάδα, οπότε δεν λειτούργησε. Από το 2015 χρησιμοποιώ ιατρική κάνναβη. Και από το 2015 έχουν σταματήσει εντελώς οι πόνοι που ένιωθα από το νευρολογικό μας θέμα.
Και τώρα που κυκλοφορεί και σκεύασμα ιατρικής κάνναβης στο φαρμακείο, νομίζω αξίζει κανείς να το δοκιμάσει, για την σπαστικότητα, τους νευροπαθητικούς πόνους και άλλα συμπτώματα.
 #137338  από Λίνα
 Κυρ Νοέμ 02, 2025 11:28 pm
Γεια σας είμαι καινούρια στο forum. Πάσχω από νευροπαθητικο πόνο χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία. Όσους γιατρούς έχω επισκεφτεί ως τώρα Ορθοπαιδικός ρευματολογο και ιατρείο πόνου)μου προτείνουν το lyrica αλλά φοβάμαι τις παρενέργειες. Έχω δοκιμάσει εμπλαστρα λιδοκαινης τα nevralip και combinerv αλλά δεν βοήθησαν. Ο πόνος έχει αρχίσει να γίνεται αφορητος και να επηρεάζει την καθημερινότητα μου. Έχω κάνει εξετάσεις για αυτοάνοσο νόσημα οι οποίες βγήκαν αρνητικές όμως στο ιατρείο πόνου μου είπαν ότι πιθανών και να είναι γιατί εκτός του πόνου έχω κόκκινα εξανθήματα στο πρόσωπο σε μάγουλα μύτη και μέτωπο. Θεώρησαν ότι ο συνδυασμός πόνου και εξανθημάτων είναι καμπανάκι για πρόβλημα υγείας. Δεν ξέρω τι να κάνω και πραγματικά τα lyrica τα φοβάμαι Είμαι άνεργη και εκτός από το ότι είναι δύσκολο να βρεθεί δουλεία ούτως ή άλλως ο πόνος το κάνει ακόμα χειρότερο.
 #137339  από Στάθης
 Δευ Νοέμ 03, 2025 5:25 pm
Γεια σου Λίνα
Καλωσόρισες στην παρέα μας. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σου πω να μη χάνεις το κουράγιο σου. Ο νευροπαθητικός πόνος είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια — σε εξαντλεί, αλλά δεν σε ορίζει. Και πίστεψέ με, υπάρχουν λύσεις, αρκεί να πορευτείς βήμα-βήμα, με αγάπη για το σώμα σου και υπομονή.

Έχω περάσει κι εγώ από εκεί που είσαι. Το Lyrica μου το είχαν προτείνει κι εμένα, το δοκίμασα, αλλά προσωπικά με ζάλιζε πολύ — τόσο που ούτε για οδήγηση δεν ένιωθα ασφαλής. Δεν ταιριάζει σε όλους, και είναι απόλυτα ΟΚ να το φοβάσαι.

Αυτό που με είχε βοηθήσει πραγματικά, και που ακόμη θεωρώ το πιο φυσικό και «ήπιο» ξεκίνημα, είναι η CBD (κανναβιδιόλη). Ειδικά αν είσαι στην αρχή και δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, η CBD είναι μια πολύ καλή επιλογή για να δεις πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου. Αν δεις ότι σου φέρνει ανακούφιση, τότε, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου, μπορείς να εξετάσεις και τη θεραπευτική κάνναβη.

Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει και ένα φάρμακο που λέγεται Neurontin — το είχα πάρει αρκετές φορές και είχα δει βοήθεια, ειδικά σε κάτι «καψίματα» αλλά και στον νευροπαθητικό πόνο. Ίσως αξίζει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου.

Να θυμάσαι όμως, το Neurontin είναι φάρμακο που χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεται με αλκοόλ, γιατί μπορεί να προκαλέσει έντονη υπνηλία, ζάλη ή σοβαρή καταστολή. Πάντα να ενημερώνεις τον γιατρό σου για ό,τι άλλο παίρνεις.

Το σημαντικότερο όμως, Λίνα μου, είναι να μην το βάζεις κάτω. Μην αφήσεις τον πόνο να σου στερήσει τη χαρά της καθημερινότητας. Ό,τι σε φέρνει πιο κοντά στη φύση — ένα φλιτζάνι χαμομήλι, λίγη ήλιος, μια βαθιά ανάσα — έχει τη δική του θεραπευτική αξία.

Εδώ μέσα είμαστε πολλοί που σε νιώθουμε. Και δεν είσαι μόνη σου σ’ αυτό.
Αν θες, γράψε μας πώς νιώθεις με τις επόμενες δοκιμές σου — θα χαρώ πολύ να σε διαβάσω.