• μουδιασμενα άκρα ποδιών ( σοσ)

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #133152  από Basilikh
 Σάβ Σεπ 05, 2020 11:15 pm
Καλησπέρα εδώ και μια εβδομάδα περίπου νοιώθω τα άκρα των ποδιών μου να έχουν μια διαφορετική αίσθηση , σαν μούδιασμα , μυρμήγκιαδμα συνεχόμενο ( χωρίς να παρατηρείται κάποια αλλαγή σε κίνηση η δύναμη ) ,σαν αίσθηση κακής κυκλοφορίας που έχει αποτέλεσμα την αίσθηση μουδιάσματος ( όταν περπατάω δε το καταλαβαίνω , όταν τα αφήνω στάσιμα το νοιώθω ) .Δε ξέρω που οφείλεται , αν παίζει ρόλο η ζέστη , η μια αγχωτική περίοδος που πέρασα τελευταία. Ξέρω ότι τα μουδιάσματα είναι συχνά στη νόσο και ότι δε συνεπάγονται απαραίτητα με υποτροπή , αλλά η χρονική διάρκεια του φαινομένου αυτού και η έλλειψη βελτίωσης με έχει ανησυχήσει πολύ . Μίλησα με το γιατρό και έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες πόσιμη κορτιζόνη για αρχή ( medrol) αλλά δεν έχω δει καμία βελτίωση και ανησυχώ. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο ; Κάθε απάντηση θα βοηθούσε , σας ευχαριστώ πολύ ( ειμαι 23 τη διάγνωση της νόσου την έχω 1 μισή χρόνο και δεν έχω ιδιαίτερη πείρα στο να ξεχωρίζω τις υποτροπές από τα απλά σύμπτωμα που πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτά )
 #133153  από Basilikh
 Κυρ Σεπ 06, 2020 12:05 am
Επίσης , οτιδήποτε έχετε να προτείνετε που θα μπορούσε να μειώσει αυτά τα μουδιάσματα από άποψη τρόπου ζωής , διατροφής κτλ β κάποιου συμπληρώματος αυτής θα ήταν ευπρόσδεκτο , σωματική άσκηση κτλ
 #133154  από Στάθης
 Κυρ Σεπ 06, 2020 11:28 am
Basilikh έγραψε: Κυρ Σεπ 06, 2020 12:05 am Επίσης , οτιδήποτε έχετε να προτείνετε που θα μπορούσε να μειώσει αυτά τα μουδιάσματα από άποψη τρόπου ζωής , διατροφής κτλ β κάποιου συμπληρώματος αυτής θα ήταν ευπρόσδεκτο , σωματική άσκηση κτλ
Τα μουδιάσματα των κάτω άκρων είναι βασικό σύμπτωμά μου επίσης, 16 χρόνια στην νόσο άλλοτε φεύγουν, άλλοτε έρχονται, αυτό που παρατηρώ είναι ότι με βοηθάει η λήψη βιταμινών B, συγκεκριμένα ένα σκεύασμα της Doctors Formula B Complex, ένα κουταλάκι του γλυκού το βράδυ πριν τον ύπνο.

Επίσης με βοηθάει και το περπάτημα, το κολύμπι γενικά ότι ενισχύει το κυκλοφορικό, αφού η ΣΚΠ είναι πιστεύω νευρο-κυκλοφορική πάθηση. Το μαγνήσιο επίσης μας κάνει πολύ καλό, αλλά περισσότερο καλό μας κάνει η αποχή από πολύ ώρα ομιλία με κινητά στο κεφάλι, προπάντων αποχή από πολλούς καφέδες, το τσιγάρο, ατμοποιητές κτλ. και από την κόπωση του μεσημεριανού ήλιου.

Την κορτιζόνη της παίρνεις πολύ λίγες μέρες για να δεις διαφορά, ειδικά από το στόμα θέλει τουλάχιστον 1 εβδομάδα και παραπάνω. Οι ενδοφλέβιες λήψης κορτιζόνης συνήθως αρχίζουν και ενεργούν μετά από 3 μέρες. Σε γενικές γραμμές οι κορτιζόνη θέλει καλή ξεκούραση, καλό μεταβολισμό (κίνηση), καλή διατροφή και υπομονή... με τάσεις "Αυτοβελτίωσης" της καθημερινότητάς μας.