• ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΠΟΔΙΩΝ (Restless Legs Syndrome)

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #131204  από Konstantinos
 Δευ Μαρ 11, 2019 4:22 am
Ιωάννα Β. έγραψε: Κυρ Μαρ 10, 2019 9:24 pm Να διευκρινίσω σχετικά με το atarax. Υπάρχουν μέρες που για κάποιον άγνωστο λόγο το mirapexin δεν έχει την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε. Τότε παίρνω το atarax. Αυτό συμβαίνει μία φορά τον μήνα ή και το δίμηνο. Ο γιατρός μου είπε πως αν αυξηθούν αυτές οι μέρες τότε θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Δεν ξέρω πως. Πάντως το mirapexin αποδείχθηκε σωτήριο για μένα. Στην κυριολεξία μου έσωσε την ζωή.
Έχει και άλλα φάρμακα για τα ανήσυχα πόδια, neurontin, lyrica, και άλλα, οπότε μην ανησυχείς.
Το mirapexin πάντως είναι αγωνιστής ντοπαμίνης, ενώ το atarax είναι ανταγωνιστής ντοπαμίνης (δηλαδή την μπλοκάρει) και ανήκει στα φάρμακα που μπορεί να χειροτερεύσουν τα ανήσυχα πόδια, παρόλο που βοηθάει στον ύπνο, οπότε μάλλον για αυτό σου είπε να μην κάνεις παρά μόνο 1 φορά το μήνα. Ο γιατρός σου φαίνεται να ενδιαφέρεται και σίγουρα ξέρει καλύτερα και θα βρείτε τι δουλεύει για εσένα.
 #131748  από Kpoplistener
 Τρί Ιούλ 30, 2019 9:56 am
Στάθης έγραψε: Δευ Σεπ 26, 2011 7:12 pm Restless Legs Syndrome είναι αυτό που λέει η λέξη δηλαδή..... κατά την ξεκούραση των ποδιών (rest) θέλεις να κουνάς συνέχεια τα πόδια σου γιατί σε ενοχλούνε (γίνονται δηλαδή restless). Δηλαδή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών γίνεται πιο πολύ αντιληπτό κατά την ώρα που πας για ύπνο κατά την διάρκεια του οποίου συνέχεια θέλεις να κουνάς τα πόδια σου γιατί σε ενοχλούνε.

Αυτό το πρόβλημα το έχω πολλά χρόνια και σχετίζεται άμεσα με την πολλαπλή σκλήρυνση.

Αυτό που εξηγεί ο Teo το η ξαφνική κινητικότητα των ποδιών δεν μου ακούγεται για σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, αλλά για άλλη παρενέργεια της σκλήρυνσης, σύμπτωμα το οποίο γίνεται πολύ χειρότερο αν πίνεις πολλούς καφέδες.

ΑΝ πίνεις κάθε μέρα καφέ, κόψε για καμία βδομάδα ίσως καλυτερέψει αυτό το σύμπτωμα.
Με τον καφέ έχεις δίκιο συμφωνώ όταν πίνω κάνω συσπάσεις για αυτό και εντάξει το ελάττωσα πάρα πολύ. Πίνω ελληνικό καφέ το μισό ή λίγο πιο κάτω του φλιτζανιου άμα θέλω να πιω.
 #133061  από sotiria12
 Κυρ Ιούλ 26, 2020 3:28 pm
Πάσχω από σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Εδώ και 10 μήνες δόθηκε και επίσημα η διάγνωση μετά από ένα μεγάλο ψυχολογικό σοκ που υπεστην. Δεν ξέρω, σαν να πυροδοτήθηκε από αυτό το σοκ. Και άλλες φορές στο παρελθόν μπορεί να ερχόταν αυτή η τρομερή δυσφορία με τα πόδια το βράδυ, αλλά μετά από λίγο καιρό έφευγε. Εδώ και δέκα μήνες όμως, είναι μόνιμη η κατάσταση και με εξόντωσε στην κυριολεξία. Πήγα στο γιατρό και μου είπε να παίρνω πραμιπεξολη. Τον πρώτο μήνα ήταν κάπως καλά. Με έπιανε ,και το βράδυ κατάφερνα να κοιμηθώ ένα οχτάωρο. Σιγά σιγά όμως άρχισε να μην με πιάνει, ξεκίνησα να παίρνω και το μεσημέρι όμως και πάλι καλά δεν είμαι. Νομίζω το φάρμακο με έκανε χειρότερα. Έκανα μαγνητική εγκεφάλου είναι καλή. Οι τιμές του σιδήρου είναι χαμηλές αλλά μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα. Έχω απελπιστει. Έχω ήδη επισκεφθεί δύο γιατρούς στην πόλη μου και τώρα ψαχνομαι για Αθήνα. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ
 #133064  από Στάθης
 Τρί Ιούλ 28, 2020 10:55 am
sotiria12 έγραψε: Κυρ Ιούλ 26, 2020 3:28 pm ......Έχω ήδη επισκεφθεί δύο γιατρούς στην πόλη μου και τώρα ψαχνομαι για Αθήνα. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ

Το μόνο που με βοηθάει στο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια και αποτελεσματικότητα, είναι η κάνναβη.