• Δύναμη μέσα από τον πόνο

  • Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
 #133693  από Στάθης
 Κυρ Απρ 04, 2021 4:46 pm
Μια από τις επίμονες συνήθειές μας είναι να ζητάμε και να περιμένουμε από την ζωή να μας προσφέρει υγεία και βεβαιότητα στο παρόν αλλά και για πάντα. Αλλά, αντί να περιμένουμε από την ζωή ή και τους συνανθρώπους μας για λύτρωση - συν Αθηνά και χείρα κίνει - γιατί δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μέσα από τον πόνο μας σαν πυξίδα, μπορούμε να βρούμε τον αληθινό μας θεραπευτικό προορισμό, αρκεί να τον αναζητούμε πραγματικά.


«Ποιος μας λέει, ότι ο Παράδεισος δεν βρίσκεται εδώ και τα έχουμε κάνει μαντάρα.»Ο κόσμος υπάρχει και για χάρη του ανθρώπου. Ο κόσμος μας δημιουργήθηκε για τον άνθρωπο που τον ζει συνειδητά. Για να μπορεί όχι απλώς να επιβιώνει εντός του, αλλά για να γνωρίσει μέσο της φύσης του, την ομορφιά, την δύναμη και αρμόνια της δημιουργίας του. Και εκεί είναι ο λόγος που μας βρίσκει μια σοβαρή "απειλή", η περιπέτεια του πόνου μας, για να αποκτήσουμε πάλι την ευαισθησία μας προς την επανασύνδεσή μας με την ζωή, τον αληθινό μας εαυτό.


«Η Δύναμη μας μέσα από την ασθένεια τελειοποιείται.»Είναι μέσα από τον ασθένειά μας που καλούμαστε να συγχωρέσουμε, να αγαπήσουμε, να προσφέρουμε και να λυτρωθούμε. Αυτός ο δρόμος του πόνου μας προάγει την ηθική, αλλά περισσότερο προάγει μια πιο βιωματική και έμπρακτη ζωή. Το να γίνουμε δηλαδή καλύτεροι άνθρωποι δεν αρκεί, αλλά καλούμαστε να προετοιμάσουμε την «ψυχή και σώμα» μας για να κατοικίσει μέσα μας η αγάπη και η γαλήνη. Μέσα από την πίστη μας σε αυτές τις αξίες, βρίσκουμε την δύναμη να ανοίξουμε την καρδιά μας μέσα από τις θυσίες και προσφορές μας προς την αληθινή αγάπη. Δύναται να μας λυτρώσει, να μας θεραπεύσει από τον πόνο της ασθένειας αυτή η ζωή.


«Στην ζωή της αληθινής αγάπης δεν υπάρχει ασθενής, παρά μόνο άνθρωποι σθένους.»Σταδιακά αφήνοντας τις δικαιολογίες για τις κακίες, τις μικρότητές μας, η ζωή μας αποκτά νόημα γιατί ψάχνουμε να βρούμε την Θεραπεία μας, την λύτρωση μας. Αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα για να βρούμε τα πατήματα που θα μας δώσουν την πνοή που επιζητάμε. Μέσα από αυτά τα πατήματα αναζήτησης, βρίσκουμε τα βήματα αποκάλυψης των αιτιών των ρύπων που μολύνουν την καρδιά μας. Δεν είναι η ζωή που μας αποστρέφεται, αλλά είναι η καρδιά μας που μας τραβάει μακριά της και δεν μας επιτρέπει να την αποδεχτούμε.


«Η ασθένεια αποκαλύπτει το ψέμα στο οποίο έχουμε επιλέξει να ζούμε.»Πάντα υπάρχει και άλλος δρόμος, μακριά από την πονεμένη βαρύτητα των περιπετειών μας, σε έναν κόσμο με πίστη ο πόνος φαίνεται ανίσχυρος και η ψυχή μας δυνατή και αναστάσιμη. Πάντα υπάρχει και άλλος δρόμος για την ζωή. Μας επισκέπτεται διαρκώς για να μας το θυμίζει έστω και μέσα από την χαρμολύπη των παθών μας. Γνωρίζουμε ότι είναι αυτή η ηθελημένη μας πορεία προς την Αληθινή μας Θεραπεία. Αυτές είναι οι σελίδες του δικού μας Δρόμου..


Εικόνα

«Είμαστε Ένα ως Αλήθεια».
Στάθης.