• Ένα παπούτσι μαγεμένο...

  • Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
 #129478  από Στάθης
 Τρί Ιαν 16, 2018 3:17 pm
Σαν ταξιδιώτης, την οποία η περιπέτειά μου με την σκλήρυνση, με οδηγεί εδώ και εκεί κάποτε στο Σκοτάδι, Τώρα ευχή μου στο Φως, τα σημαντικά της περιπέτειάς μου σαν είναι πολύ περισσότερα από "απλά ιατρικά", θα ήθελα μεταδώσω το Ταξίδι της μέχρι τώρα εμπειρίας μου.

Πρώτα και βασικότερα, θα ήθελα να επισυνάψω το ιστορικό μου, το ταξίδι μου σαν κρατώ Ημερολόγιο, όπως κάθε Ταξιδιώτης οφείλει να κάνει.

http://www.mssociety.gr/files/Medical Log 2018-01.pdf

Κρατάω ιστορικό (όπως κάνουν οι γιατροί για εμάς που μας φακελώνουν), διότι έτσι αποκτώ μια καλύτερη γραμμική εικόνα τι μου συμβαίνει και δεν ξεχνώ. Επίσης, μπορεί κανείς να αλλάξει γιατρό όποτε θέλει (απλά παραδίδοντας το ιστορικό), και το πιο σημαντικό από όλα, κρατάς μια πραγματική επαφή με το σώμα σου και αυτά που το συμβαίνουν, δείχνοντας ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για αυτό σε προσωπικό και συνειδητό επίπεδο, όποια φορτούνα και αν περάσει, είσαι Εδώ, την Βιώνεις, την Kαταγράφεις.

Προσθέτω στο άνω ιατρικό ιστορικό, ότι από το 2010 άρχισα να ψάχνομαι πιο δυναμικά "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ" και αυτό πιστεύω είναι που με οδήγησε στον Δρόμο των εναλλακτικών Αληθινών Θεραπειών και με απομάκρυνε από τα φάρμακα των μυριάδων προβλημάτων και παρενεργειών σε εμένα. Η κατηγορία "ΠΝΕΥΜΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ" δείχνει μια ακίδα της αυτής κατεύθυνσης μου.

Ο δρόμος μου περιελάμβανε, ναι και η ΧΕΝΦΑ με βοήθησε αρκετά γιατί όπως δείχνει περίτρανα η φλεβογραφία έπασχα από ΧΕΝΦΑ, (κάτι που οι νευρολόγοι δεν το αποδεχόντουσαν και αποδεχτούν ποτέ). Βελτιώνοντας το κυκλοφορικό με την επέμβαση, μου λύθηκαν συμπτώματα που μέχρι τώρα τα φάρμακα και οι νευρολόγοι μόνο χειρότερα έκαναν. Να σημειώσω ότι η επέμβαση ΧΕΝΦΑ σταμάτησε το κρεσέντο των πολλών υποτροπών. Επίσης τα συμπτώματα τα οποία μου μείωσε πολύ, ήταν η κόπωση, η θολούρα, η ζαλάδα και ίλιγγοι, τα βαριά πόδια. Σαν να αφαιρέθηκε το 50% της νόσου από την πλάτη μου. Είχα να διαχειριστώ το άλλο 50%. Και αυτό με οδήγησε στο Δρόμο των βιταμινών και για καλή μου τύχη της βοτανοθεραπείας. Παράλληλα, άρχιζα να δένομαι ακόμη περισσότερο με την Πνευματικότητα στην οποία έβρισκα απίστευτη Δύναμη και Κουράγιο, και προπάντων αναλαμπές Σοφίας και Καθοδήγησης.

Οι Βιταμίνες, τα Αντιοξειδωτικά και τα φυσικά Αντιφλεγμονώδες με ώθησαν σε μια νέα διαδικασία, αυτή των συμπληρωμάτων και διατροφής, κάτι το οποίο μαζί με την αφαίρεση των μαύρων σφραγισμάτων με βελτιώσαν σχεδόν ολοκληρωτικά μέσα σε διάστημα δύο χρόνων. Η Δύναμή μου, νοητική και σωματική πλέον είχε φτάσει σε επίπεδα πριν νοσήσω. Η όρεξή μου για την ζωή πιο λαμπερή, χρωματισμένη, ανάλαφρη και πνευματική.

Οι προσευχές μου και ο διαλογισμός πολύ πιο συνειδητός. Μεγάλοι ευεργέτες προς αυτήν την κατεύθυνση οι Πνευματικοί μου οδηγοί του οποίος και ευγνωμονώ ! Γενικά η Ευγνωμοσύνη είναι ένα Τεράστιο κεφάλαιο στην κατανόηση όλων αυτών που μας περιπετειώνουν, σαν είναι τέλεια εναρμονισμένα με την εξέλιξη της πνευματικής μας Συνείδησης.

Στο σήμερα, η Θεραπεία μου δεν είναι αυτή που νομίζουμε, ένα Φάρμακο μια και έξω, ή ένα ματζούνη, ή Yoga, ή άσκηση ή το ποιοτικό φαγητό. Η Θεραπεία μου, είναι η σχέση μου με το Παρόν, και πως όλα αυτά τα παραπάνω (διατροφή, ματζούνια, σχέσεις, άσκηση) με κρατούν σε ισορροπία με το Παρόν, το Φως, το Πνεύμα.

Η σχέση μας με το Τώρα, μας οδηγεί είτε στον Παράδεισο, είτε στο υποφέρω, στην κόλαση. Ο Παράδεισος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πόσο αρτιμελής είμαστε, με το σώμα μας γενικότερα. Έχει σχέση με το πόσο επηρεαζόμαστε από όλα αυτά τα εξωτερικά γεγονότα, και πως αυτά κατευθύνουν την ζωή μας.

Γνωρίζω καλά όσοι κατασταλάζουν στα χέρια των γιατρών και φαρμάκων, έχουν πολύ δύσκολο κουβάρι να ξετυλίξουν. Όσοι γίνονται γιατροί του Εαυτού τους (με περιστασιακή χρήση των γιατρών ή φαρμάκων ΌΧΙ καταχρηστική), βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους και την διαρκή εγρήγορση της σχέσης τους με το Παρόν, λύνουν το κουβάρι σιγά σιγά βήμα βήμα, φτάνοντας στην Δύναμη της Ψυχής, φτάνοντας εκεί στο Χώρο στον οποίο δεν χωρούν ούτε αρρώστιες ούτε αρνητισμοί. Ο Χώρος αυτός για τον Πνεύμα, οι αρρώστιες μεταμορφώνονται σε πυλώνες ενδυνάμωσης και Αγάπης, οι αρνητισμοί σε λογισμοί θετικότητας, Χαράς και Υγείας, όχι μόνο για τον Εαυτό μας αλλά και για το περιβάλλον μας (Οικογένεια, φίλοι κτλ.).

Τελειώνω με την έκφραση "Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο Δυνατούς". Η Ζωή δεν είναι το σώμα αλλά πρωτίστως η Ψυχή με εργαλείο το σώμα, και ότι η Ψυχή όταν γίνει καθοδηγητής μας, με όπλο μας την Καρδιά, την Αγάπη, μπορούμε να Θεραπευόμαστε, Εδώ, Τώρα.
Χώρος μας το Παρόν η μόνη αληθινή Στιγμή που μπορεί η Ζωή να Αντιλαμβάνεται τον Εαυτό της με Εργαλείο το Σώμα, αλλά πρωτίστως της Συνείδησής μας. Εμείς είμαστε η Ζωή και μπορούμε να καταφέρουμε τα ΠΑΝΤΑ όταν Ζούμε πραγματικά αφαιρώντας οτιδήποτε καταχρηστικό, οτιδήποτε μας βγάζει έξω από αυτήν.


Η Ζωή είναι σαν παπούτσι με Μαγική Πινελιά,
της Φύσης άγγιγμα κρατά Σφιχτά στην Αγκαλιά,
Σαν το Ταξίδι της Πατά στο Δρόμο της Γλυκά,
Όλα μαρτυρούν το Φως που 'μοιαζε Ζωγραφιά.


Εικόνα

Καλή μας Δύναμη
όλη την Δύναμη που χρειαζόμαστε.
Στάθης.
 #129479  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τρί Ιαν 16, 2018 5:42 pm
Σταθη ευχαριστουμε για το πολυ ενδιαφερον αρθρο σου.Οι πληροφοριες σου ειναι πολυ σημαντικες για καποιους απο εμας καθως οπως και ο ιδιος ξερεις,οι καταρτισμενοι αδυνατουν να μας τις δωσουν.Ευχη μου και ελπιδα μου,αυτο που φθειρει το σωμα μας να μην φθειρει στο ελαχιστο την ψυχη μας.
 #129483  από Tsipanian
 Τετ Ιαν 17, 2018 9:56 pm
Θαύμασα το ημερολόγιο σου... συγκλονιστικό το κείμενο σου...!!! Απόρησα, αναρωτήθηκα, πήρα
δ ύ ν α μ η. Ευχαριστώ!!!
 #133189  από eleni POL
 Πέμ Σεπ 17, 2020 2:36 pm
Ευχαριστουμε για το μοιρασμα Σταθη.
Οσοι πηραμε την ευθυνη του εαυτού μας...ειδαμε τα λαθη που καναμε πριν...και ειναι πραγματικα θετικο να παιρνουμε επιβεβαιωση μεσα απο ιστοριες ημερολογιων σαν αυτη.
Συνεχιζουμε δυναμικα...ευγνωμονες παντα σε οσους μας βοηθησαν να ξυπνήσουμε λιγο.
:smile-heart: :character-oldtimer: