• Μεγάλοι Πνευματικοί Διδάσκαλοι

  • Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
 #129004  από Στάθης
 Τρί Οκτ 17, 2017 3:27 pm
Αντιλαμβάνομαι ότι με όλα αυτά που μας συμβαίνουν χανόμαστε μέσα σε μια ζούγκλα, η οποία μοιάζει με έναν λαβύρινθο, στο οποίο ψάχνουμε απεγνωσμένα για έξοδο μη γνωρίζοντας τον τρόπο και τον δρόμο διότι η αδυναμία, μας έχει κυριεύσει μαζί με τον φόβο της σκιάς του Εαυτού μας.

Η εμπειρίες μου δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος να φωτιστούμε και προπάντων να βρούμε το σημάδι-ΦΩΣ που θα μας καθοδηγήσει έξω από τον λαβύρινθο στο οποίο έχουμε άθελα - ηθελημένα καταπέσει. Με αυτόν τον τρόπο, η Ζούγκλα γίνεται ένα μαγικό δάσος, σύμπλεγμα εμπειριών και γεγονότων, σημάδια ενός κόσμου που προσδίδει μέσα από τις αμαρτίες και χαρές μας την Αληθινή Αγάπη της Ζωής προς την Αλήθεια.

Εικόνα

Το μυαλό μου πάντα ψάχνει για κάτι, για ένα εφέ, για μια γεύση, μια ουσία, μια εμπειρία, για ένα φάρμακο, για μια απατηλή θεραπεία. Το μυαλό καταλαμβάνει το Εδώ με όλη του την ορμή και δύναμη και με τρέχει ανεξέλεγκτα έξω από το Εδώ στο εκεί, το εκεί του φόβου, της αδυναμίας, τις ασθένειας. Στο εκεί, στο Ταξίδι της Ζωής μας μαζεύουμε μονάχα προβλήματα. Ξεχνάμε το Εδώ, την Ζωή, να Αγαπάμε, να Φωτίζουμε και να Φωτιζόμαστε. Ο φτωχός εγωιστικός μονοδιάστατος εαυτός αναλαμβάνει να μας βγάλει από τον λαβύρινθο, βυθίζοντας μας περισσότερο μέσα του όπου τα αγκάθια παίρνουν την θέση των λουλουδιών και κελαηδημάτων.

Μήπως εν τέλει η Ζωή μας Έξω είναι ένα Σημάδι του Μέσα. Η Αναζήτησή μου ξεκινά πάντα από Εδώ. Στην αναζήτησή μου βρέθηκα μπροστά σε σπουδαίους πνευματικούς, σαν η Ζωή καθόλου τυχαία δεν μας τους στέλνει αφού οι προσευχές μου "Διευχών των Αγίων Πατέρων Ημών Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός Ελέησον, Διαφύλαξον και ευτύχησον ημάς αμήν" απεγνωσμένα ψάχνουν για το Φως της Ψυχής.

Ίσως είναι υπερβολικό να τους λέω Άγιοι Πατέρες, αλλά η απήχησή τους στην Καρδιά και Ψυχή μου είναι τόσο θαυματουργή που δεν μπορώ να μην τους θεωρώ "Αγίους", κάτι που σίγουρα ισχύει για πολύ πολύ κόσμο της Αληθινής Αναζήτησης.

Ξεκινώ με τον Άγιο Πατέρα, "Mooji"

Εικόνα

Δεν έχω λόγια να περιγράψω για αυτών των σπουδαίο πνευματικό. Η δράση του σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα έχει βοηθήσει θαυματουργά πολύ κόσμο. Προσωπικά, μου έμαθε τι είναι το "ΕΓΩ" και πως ευθύνεται αποκλειστικά για τα μυριάδες προβλήματά μου. Χωρίς "ΕΓΩ" δεν υπάρχουν προβλήματα, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάποιος να τα περισυλλέξει. Μπορεί κανείς να πάρει πολλά καταπληκτικά θεραπευτικά αναγνώσματα Αγάπης από τις Ελληνοποιημένες σελίδες του:

https://www.youtube.com/user/MoojiGreek/videos
https://www.facebook.com/moojigreek/

Συνεχίζω με τον Άγιο Πατέρα, "Έκχαρτ Τόλε"

Εικόνα

Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία που έχω διαβάσει και θα διαβάσω στην ζωή μου είναι "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ" του Έκχαρτ Τόλε. Το βιβλίο αυτό, εκτός το ότι με Ξύπνησε από το λήθαργο, με έβαλε για τα καλά στον Δρόμο της Θεραπείας, με πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Γνωρίζοντας ότι το Παρόν, το Τώρα, το Εδώ είναι η μόνη Αληθινή στιγμή που μπορούμε να νιώθουμε την Ύπαρξη μας. Μάλιστα η τελειοποίηση αυτής της Αίσθησης μας ανοίγει ένα πεδία απίστευτης Θεραπείας, που φανερώνεται όταν γινόμαστε Παρόν και νιώθουμε την παρουσία μας. Γιατί όπως μας λέει "Είναι η μόνη στιγμή που η Ζωή μπορεί και αντιλαμβάνεται το Εαυτό της" και μέσα από την Αγάπη και Χαρά της μας ακτινοβολεί περίσσια Θεραπεία. Στο Youtube υπάρχει περίσσιο Ελληνοποιημένο υλικό, διαθέσιμο προς Αυτογνωσία.

Παν[Αγία], Ιησούς Χριστός

Η κατά την άποψή μου μεγαλύτερη Θεραπευτική Δύναμη της Ζωής μας. Στο όνομα του Ιησού Χριστού μπορούμε να πάρουμε μεγάλη Ζωική Ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεται, ανοιχτή καρδιά και Καρδιακή Ζωή σύμφωνα με την Αγάπη και τα Βήματα του Ιησού Χριστού. Ούτε θρησκείες χρειαζόμαστε, ούτε άκαρδα-ψεύτικα κηρύγματα, παρά μόνο την Αληθινή μας έμπρακτη σχέση με έναν άνθρωπο που μέσα από την Αγάπη κατάφερε να γεφυρώσει τον Θεό με τον Ψυχή και Νου μας. Η Παν Αγία πόσο Αγία, πόσο Δύναμη μου εμφυτεύει μόνο με την Ιδέα ότι πάντα η Ζωή μας έχει στην αγκαλιά της. Πρόσφατα μελετώ ένα υπέροχο βιβλίο "Η Ασκητική της Αγάπης , Γαβριηλία Μοναχή" που μου δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο την έμπρακτη Δύναμη και Αγάπη της Ζωής, όταν αφηνόμαστε στα χέρια της χωρίς φόβο, όταν δοξάζουμε την Ζωή με όλη μας την Καρδιά.

--------------------

Όλοι μας λίγο πολύ, έχουμε τους "Αγίους Πατέρες και Αγίες Μητέρες μας". Οι παραπάνω είναι πολύ αγαπημένοι μου που με βοηθούν πάντα όταν προσεύχομαι και τους χρειάζομαι. Είναι απίστευτη η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, όταν την κάνουμε «Άνω σχώμεν τας καρδίας», δηλαδή με την Καρδιά μας προς τα άνω, προς την πνευματική μας πρόοδο.

Είναι υπέροχο όλοι μας, στην Ζωή μας να αναζητήσουμε και να βρούμε το Ιερό μας μέρος. Είναι το μέρος των Αγίων, Αγγέλων και Ιερών Τόπων στο οποίο μπορούμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά όταν το έχουμε μεγάλη ανάγκη, γιατί απλούστατα είναι το μόνο μέρος το οποίο πάντα παραμένει Αγνό, Σταθερό, Θεραπευτικό, Φωτεινό, Γαλήνιο, Σοφό, Χαρούμενο και Ισχυρό.

Από Εδώ, μπορούμε να φέρουμε μέσα από την Καρδιά μας "την Ζωή που αντιλαμβάνεται τον Εαυτό της", τον Ουράνιο μας Παράδεισο.

Εικόνα

«Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας»
Στάθης.
 #129006  από Gianna
 Τρί Οκτ 17, 2017 5:29 pm
Στάθη,
υπέροχος ο λόγος σου, φωτισμένος και εμψυχωτικός!
Μας δίνει δύναμη να αναζητούμε λύσεις, να αγωνιζόμαστε και να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι προς το συνάνθρωπο.
Να είμαστε μια ομάδα Αγάπης, Πίστης και Χαράς μέσα στη δύσκολη δοκιμασία μας!

Πιο κάτω η Ωδή στη Χαρά σε χορευτική απόδοση.. :violin: :happy-cheerleadersmileygirl:στο 1.50 τα συναισθήματα Χαράς και ψυχικής Ανάτασης που ανέδειξε ο λόγος σου!

:romance-grouphug: