• Δίψα για Ελευθερία

  • Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
Η ψυχοσωματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Τι σημαίνει για εσάς η ψυχολογία και πως δρα στην ΣΚΠ.
 #128373  από Στάθης
 Κυρ Ιούλ 23, 2017 2:50 pm
Η ανοχή μας στους τρόπους με τους οποίος μας καπετανεύουν ρίχνοντας μας σε δια βίου φαρμακευτικές αγωγές και καταστολές πέρας πάσης φύσεως είναι περίσσια αλλά και -κατά την άποψή μου- εγκληματική.

Βεβαίως και θα δοκιμάσουμε ανθρωποπαθώς αυτούς τους δόκιμους αγώνες, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο στενόμυαλες επιλογές και προπάντων σε καμία περίπτωση δια βίου. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Το χειρότερο είναι ότι μας γίνεται συνήθειο να ζούμε με την εγγενή δυσαρέσκειά μας σε αυτό το μοτίβο «αγωγής». Βέβαια σε αυτό τον φαρμακευτικό κόσμο, πολλοί φτάνουμε στα όρια μας.
Τι γίνεται με εμάς που διψούμε για την Ελευθερία μας από αυτά που τόσο άδικα μου φαίνονται, κοστολογικά, παρενεργειακά, ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Γιατί δεν μας παρέχεται άλλος δρόμος εκεί έξω, επιλογές που μπορούμε να εκζητήσουμε, σαν αποτέλεσμα της δικής μας οικοδομής και πνευματικής προκοπής.

«Δεν είναι αυτά που μεταφέρουμε μαζί μας, η Θεραπεία μας είναι αυτά που αφήνουμε πίσω μας.»

Για να βρούμε την Ελευθερία μας από το φαρμακευτικό κατεστημένο είναι κάτι εγγενές στην πραγματική μας Φύση. Η μόνη προσπάθειά μας είναι στην καλλιέργεια των μεθόδων που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτήν την Φυσική κατάσταση. Αλλά μόλις επιτευχθεί αυτή η κατάσταση, δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουμε περισσότερη προσπάθεια. Δεν θα μείνει τίποτα να μας ζητάει περισσότερη προσπάθεια ή εξάσκηση. Η πορεία μας έχει τροχοδρομηθεί προς τα Εκεί και οι Λύσεις δεν αργούν να γονιμοποιηθούν.

Αναπτύσσουμε την Υπέροχη ικανότητά να προσπεράσουμε οτιδήποτε μας καθορίζει και την ικανότητα να αψηφούμε ό, τι μας περιορίζει. Είτε είναι τα πολλά φάρμακα, ο φόβος μας, ο θυμός μας, η κατάθλιψη, σύνηθες χαρακτηριστικά για έναν σκληρυντικό. Εν τέλει προσπερνούμε όλα αυτά που πιστεύουμε για τον υπαναιμικό νευρολογικό κόσμο μας και αναμένουμε όλα αυτά που έχει ο πραγματικός ιατρικός Κόσμος να μας Δώσει στην κατεύθυνσή να φτάσουμε στις απίστευτες Αληθινές μας δυνατότητες, τον Αληθινό Εαυτό μας, ως αποτέλεσμα της δικής μας Διάθεσης και Υπομονής.

«Η Ελευθερία μας δεν είναι δεξιότητα, αλλά μια πορεία συνειδητοποίησης.»

Όταν μας αναγκάζουν να πάρουμε μακροχρόνιο τροποποιητικό φάρμακο για την σκλήρυνση, το μυαλό μας δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση με αυτό. Ταυτίζουμε τον εαυτό μας με αυτή τη σκέψη και την αναγνωρίζουμε ως η μόνη πτυχή του εαυτού μας, προς την βελτίωση της «υγείας» μας. Η καρδιά αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές τις σκέψεις και αντιδρά με τη δημιουργία συναισθημάτων. Ως αποτέλεσμα, αισθανόμαστε μια έκδηλη πλασματική εμπιστοσύνη για την λήψη αυτών. Αλλά ως πότε, μέχρι που και γιατί;; Συντήρηση, αγωγή, ψυχολογικό καμουφλάζ;; Ο Χρόνος πάντα αποκαλύπτει την ψευδαίσθηση, και προχωράμε στο επόμενο φάρμακο και στο επόμενο… και στο επόμενο…

«Οι σκέψεις και συνήθειες μας καθορίζουν τη πορεία της νόσου, όχι τα φάρμακα.»

Το πρώτο και πιο κρίσιμο άλμα στην Ζωή μας είναι η διάθεσή μας προς την Ελευθερία όχι από τα φάρμακα, αλλά από την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε αυτού του τύπου φάρμακα. Είναι μια απλή Απόφαση. Όλα σε αυτόν τον κόσμο οδηγούνται από την Διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της συνειδητοποίησης της Ελευθερίας μας. Αυτή η επιθυμία θα εμφανιστεί κάποια μέρα στη ζωή ενός σκληρυντικού, σε άλλους γρηγορότερα σε άλλους την τελευταία στιγμή. Έρχεται Φυσικά, κατευθείαν από την Καρδιά μας. Ίσως, φτάσαμε στην κόκκινη γραμμή μέσα μας, και δεν μπορεί το σώμα μας να διαχειριστεί άλλο το φάρμακο. Ίσως χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη παρενέργεια, ή απλά να ξεπεράσουμε τον φόβο μια για πάντα. Ίσως είμασταν τόσο δυσαρεστημένοι από το γιατρό μας που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα κάνουμε εμείς μια δραστική αλλαγή, ή θα μπορούσε να ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε μια ισχυρή αναταραχή. Ανεξάρτητα από την αιτία, ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος. Η Θέληση μας για Ελευθερία από τα τροποποιητικά φάρμακα.

Όσο περισσότερο επιθυμούμε την Ελευθερία μας, τόσο πιο εύκολο είναι για εμάς να αφήσουμε τα Πάντα που εμποδίζουν την πραγματική Θεραπεία μας. Όταν διεκδικούμε με Δίκαιο Ζήλο αυτή την επιθυμία, είναι μια Υπόσχεση στον Εαυτό μας προς την Ελευθερία που επιθυμούμε. Δημιουργούμε τη φιλοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους, αφήνοντας τον εαυτό μας να πλημμυριστεί από αυτήν την υπόσχεση. Γινόμαστε παντοδύναμοι και καίμε κάθε φόβο ή θυμό που κρατάμε μέσα μας. Σταδιακά το μυαλό μας εγκαταλείπει τις παλιές αγχωτικές πρακτικές και φοβικούς στροβιλισμούς του. Δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Βγαίνουμε έξω από την πόρτα που ανοίξαμε. Την Πόρτα της Ελευθερίας.

Η Διάθεση για Ελευθερία από τα άθλιο σύστημα είναι η Φυσική Έκφραση της Ελευθερίας μας. Δεν είμαστε Ελεύθεροι επειδή αφήνουμε αυτά που μας εμποδίζουν. Αφήνουμε αυτά που μας εμποδίζουν επειδή είμαστε ήδη Πλήρεις, Τέλειοι, Ελεύθεροι. Είμαστε όλα αυτά, ακριβώς αυτή τη στιγμή, Τώρα, το νιώθουμε βαθιά μέσα στην Καρδιά μας. Όταν συνειδητοποιήσουμε τη Φύση της Ελευθερίας, το μυαλό μας ελευθερώνεται από τα πρότυπα του παρελθόντος, του άχρηστου κατεστημένου, αβίαστα, με Φυσικό τρόπο. Με ένα μυαλό ισορροπημένο, η ένταση της εσωτερικής μας δραστηριότητας παύει να υπάρχει και δεν προκαλεί πλέον ποίκιλες συναισθηματικές αντιδράσεις. Είμαστε πλέον έτοιμοι να πορευτούμε ευεργετικά για την Υγεία μας, Πνευματικά και Σωματικά. Κυοφορούμε την Χάρη που μας ενδυναμώνει και αποσυρόμαστε από τα ιζήματα του εγωισμού μας, τις σκοταδιστικές πεποιθήσεις και τα σκλαβωτικά πάθη μας, άριστο γιατρικό για τα ποίκιλα ψυχικά, πνευματικά, σωματικά παθήματα και ασθενήματά μας. Γινόμαστε ώριμοι πνευματικά, σκεύη εύχρηστα προς την Θεραπεία όχι μόνο του Εαυτού μας αλλά και του πλησίον μας.

Η Ελευθερία από το κατεστημένο επίσης σημαίνει να αφήσουμε το παρελθόν μας και να δουλέψουμε με Σύμμαχο το Παρόν μας. Αποτινάζουμε την ιδέα ενός μέλλοντος που θα έχει τη μορφή του παρελθόντος μας, με τις υποτροπές, μυριάδες μαγνητικές, εξετάσεις, νοσοκομεία και φάρμακα. Αφήνουμε πίσω μας όλα όσα απορρίπτουν τον πολύτιμο χρόνο που έχουμε ενώ είμαστε ακόμη Εν’ Ζωή. Αφαιρούμε όλα όσα εμποδίζουν «την Θέα μας», καθώς κοιτάζουμε στο Άπειρο που βρίσκεται μέσα σας. Και καθώς ο Ορίζοντας καθαρίζει, αφήνουμε πίσω μας όλες τις σκέψεις που έβλαψαν την Καρδιά μας.

Ακριβώς όπως ο καθρέφτης ο οποίος δεν κρατά την κάθε εικόνα που αντανακλά στην επιφάνεια του, έτσι και εμείς αφήνουμε τον παλιό ασθενές εαυτό μας για το Νέο, Άφοβο και Δυναμικό Εαυτό μας. Και μόνο με την σκέψη Αυτή, επιτρέπουμε στο μυαλό σας να συγχωνευτεί με την Καρδιά. Και Εκεί μας περιμένει το Θαύμα της Ζωής μας.

«Ζήτα με ευγένεια, ταπεινά και θα λάβεις, την πραγματική Θεραπεία που πάντα περιμένει»

Εικόνα

«Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας»
Στάθης.
 #128375  από Gianna
 Κυρ Ιούλ 23, 2017 4:46 pm
Lust for life... :smile-flower:

Παντα υπέροχος Στάθη, παντα φωτισμένος!!!
 #128615  από marios
 Σάβ Σεπ 02, 2017 7:04 am
Στάθη πιστός ακόλουθος της λογικής που γράφεις...... Και μετά απο ενα χρόνο πάλης με το"θηρίο" μπορω να πω οτι μετά απο όλα αυτά θα βγω πιο συνειδητοποιημένος. Σε ευχαριστώ που κοινοποιεις τις πανέμορφες(για μένα) απόψεις σου.....
 #128618  από sofia13
 Κυρ Σεπ 03, 2017 12:48 pm
ΣΤΑΘΗ και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ....
Ανοίγεις ΝΕΟΥΣ Δρόμους !!!!!!!!!!
:smile-flower:
 #128784  από Gianna
 Τετ Σεπ 13, 2017 5:03 pm
Ξανασχολιαζω την ανάρτηση του Στάθη για να ανέβει παλι topic οπου κ πρεπει να μείνει μόνιμα!!!
Σε κάθε ανάγνωση η συγκεκριμενη ανάρτηση είναι κλασσική!!!
Ξαναπολαυστε την!!!!!
:emojis-1: