• διακοπη tysabri

  • Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #104468  από mplearkouda
 Κυρ Ιούλ 13, 2014 4:15 pm
Γεια σας παιδιά.
Είπα να το ψάξω λίγο για το rebound efffect και η αλήθεια είναι ότι εχω τρομοκρατηθεί.Αν τελικά αποφασίσω για δεύτερο μωρό, ο γιατρός είπε θα πρέπει να διακοψω το tysabri για 3 μήνες πριν οποιαδήποτε προσπάθεια. Στο ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι κάποιοι νευρολόγοι συνιστούν διακοπή με το που ανακαλύπτεις ότι είσαι έγγυος, και υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που συνιστάται η χορήγηση κΑι καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης..
Αυτό το rebound effect είναι πολύ τρομερό ώς κατάλαβα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό..
Είναι κανείς που σταμάτησε το tysabri και δεν είχε πρόβλημα?
Φυσικά η περίπτωση εγκυμοσύνης είναι ακόμα πιο περίπλοκο από το να διακόψεις απλά γιατί όταν θα το σταματήσεις στους τρεις μήνες μου είχε πει ξεκινάςτο gilenya. Ενώ αν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος δεν έχειςκαμια κάλυψη βασικά.
Δεν το πιστεύω ότι λόγω των ηλίθιων κυπριακών ιατρικών προτοκόλλων μπήκα σε αυτό το λούκι κ αντί να πάρω το gilenya μετά τις ιντερφερόνες δεν μου άφησαν επιλογή από το να πάρω το tysabri.
Ο γιατρός είναι αισιόδοξος, αλλά εγώ με τα όσα διάβασα καθόλου,,,,,
 #104471  από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Δευ Ιούλ 14, 2014 2:07 am
Εχω ακουσει οτι ειναι κορόνα γράμματα θέλω να το κόψω κι εγω για να μπω στο bg12 απο Σεπτέμβρη, τον ενημερωσα και μου είπε ο γιατρός οτι θα παρω για 3 μήνες κοπαξον. είχα ενημέρωση για ολα... απο την πρώτη στιγμή αλλα το ρίσκαρα στην κατασταση που ημουν δεν ειχα πολλές επιλογές.
 #104484  από mplearkouda
 Δευ Ιούλ 14, 2014 11:17 pm
Το είχα ψάξει κι εγώ προτού ξεκινήσω. Είχα ρωτήσει και τον γιατρό για το rebound effect. Μου είχε πει τότε πως όταν σταματήσεις αυτό το δυνατό φάρμακο, είναι λογικό ότι η ασθενεια σου θα επαναδραστηριοποιηθεί, όπως και πριν το πάρεις. Αλλά αν εν τω μεταξύ αρχίσεις κάτι άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να μην σε καλύπτει ακριβώς όπως το tysabri γιατί απο τα μέχρι τώρα υπάρχοντα φάρμακα αυτό φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη κάλυψη. Το rebound effect μου είχε πει, ήταν ένας όρος που έδωσαν όταν παρατηρήθηκαν κρούσματα PML, και κάποιοι γιατροί είχαν σκεφτεί ότι για να μειώσουν τον κίνδυνο για τους ασθενείς τους, ίσως θα μπορούσαν για ένα διάστημα να κάνουν διακοπή απο το tysabri. Οι ασθενείς έμεναν χωρίς κάλυψη, υποτροπίαζαν, και ονομάστηκε rebound effect. Δεν με έπεισε τότε για να είμαι ειλικρινής, αλλά αφού κι ο ίδιος μου είχε πει ότι θα προτιμούσε να έπαιρνα το Gilenya δεν είχα όμως τέτοια επιλογή..
Το BG12 στην Κύπρο όπως φαίνεται θα το δίνουν μετά τη δευτέρα παρουσία.
Είναι μεν θέμα τύχης τι θα σου συμβεί όταν έρθει η ώρα να σταματήσιες το φάρμακο, δυστυχώς οι περισσότερες πληροφορίες που βρίσκω είναι απογοητευτικές..