• 2010 - Τι μάθαμε;

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #46081  από FANTOMAS
 Τετ Ιαν 05, 2011 9:57 am
ΆΛΛΟ ΕΝΑ :text-goodpost: , ΣΕ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΜΟΡΦΗ.
 #46087  από Π.Μ79
 Τετ Ιαν 05, 2011 12:14 pm
Μάθαμε πολλά το 2010.

Κάποιοι ότι έχουμε την κυρά 10 χρόνια και δε το καταλάβαμε, κάποιοι ότι το κατάλαβαν ότι κάτι έτρεχε αλλά τους τρέχαν σε ψυχολόγους κλπ κλπ.

Μάθαμε ότι όντως υπάρχει η χενφα σαν ασθένεια.
Μάθαμε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών με σκπ έχουν και χενφα.

Αυτό που καταλάβαμε πολλοί είναι ότι τα φάρμακα μάλλον χειρότερα μας κάνουν.
Αυτό που καταλάβαμε πολλοί είναι ότι οι γιατροί γνωρίζουν απειροελάχιστα για την ασθένεια.

Αυτό που δεν καταλάβαμε πολλοί είναι:

1) Γιατί οι νευρολόγοι είναι τόσο ενάντιοι με την χένφα?
2) Γιατί οι νευρολόγοι δεν δέχονται καν την ύπαρξή της?
3) Γιατί το κράτος ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για τα φάρμακά μας, για την περίθαλψή μας, για τις αναλύσεις μας, τις μαγνητικές μας, ενώ αρνείται πεισματικά να μας δικαιολογήσει ένα απλό υπέρηχο και μετά μία απλή επέμβαση η οποία κρύβει ίσως λιγότερους κινδύνους από μία οσφυονωτιαία παρακέντηση, που σχεδόν όλοι οι νευρολόγοι την θεωρούν απαραίτητη.
4) Γιατί κανένας νευρολόγος δε μπορεί να μας δώσει πειστικές και αποδεδειγμένες απαντήσεις σχετικά με τη θεωρία περί αυτοάνοσου νοσήματος, την τυφλή εμπιστοσύνη τους στην ανεύρεση καινούριων εστιών (λες και αυτές παίζουν ρόλο στην αναπηρία), γιατί δε λένε εδώ και 130 χρόνια να κοιτάξουν λίγο πέραν των παρωπίδων τους?

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα μας απαντηθούν τα ερωτήματα.
Ας ευχηθούμε να μας ξεχάσει η κυρά μέχρι να βρούμε μία κάποια πιο βιώσιμη λύση.
Ας ευχηθούμε να αντέξουμε τις αναμονές, τις οικονομικές στενότητες που έχουμε λόγω της ασθένειας, τις οικονομικές στενότητες που δε μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε αφού εμείς βγάλαμε τις παρωπίδες, μιας και η χένφα είναι μία αρκετά ακριβή προσέγγιση.

Εύχομαι προσωπικά όλοι να είμαστε καλύτερα και σύντομα να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε καλύτερα από χτες.
 #46089  από elenipir
 Τετ Ιαν 05, 2011 1:03 pm
:think: Μάθαμε πολλά λοιπόν το 2010 αλλά πάλι στα ιδία μείναμε και αποτελεσμα ........ :scared-eek: :scared-eek:
Για να δουμε το 2011 θα γινει κατι καλο :eusa-dance:
 #46096  από FANTOMAS
 Τετ Ιαν 05, 2011 2:40 pm
elenipir έγραψε::think: Μάθαμε πολλά λοιπόν το 2010 αλλά πάλι στα ιδία μείναμε και αποτελεσμα ........ :scared-eek: :scared-eek:
Για να δουμε το 2011 θα γινει κατι καλο :eusa-dance:

Ελένη διαφωνώ μέχρι το 2010 έτρεχε ένας ''τρελός'' Πατρινός να αποδείξει τα αυταπόδεικτα, τώρα έχει ξεχυθεί ένας στρατός απο ''τρελούς'' (πανελλαδικά) και δεν μπορούν να τους αγνοήσουν, έγιναν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΗΜΑΤΑ μέσα στο 2010, ακόμα και οι μικρές δυσλειτουργίες με τις επεμβάσεις ΧΕΝΦΑ δηλώνουν οτι ήμαστε σε καλό (αλλα μακρή ) δρόμο.

Οι αλήθεια αρχησε να βγαίνει μπροστα μην ξεχνά τις απαντησεις που πήρα όταν ''στριμωξα'' τον διαγνώστη νευρολόγο μου (Διεθντη ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ) viewtopic.php?f=10&t=1827&st=0&sk=t&sd=a&start=30

Η ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ
 #46571  από homer
 Σάβ Ιαν 15, 2011 9:04 pm
Σε όσους έγραψαν "δεν καταλαβαίνω".
Τι δεν καταλαβαίνεται ρε παιδιά; Είμαστε σε ένα σύστημα που μόνο η έννοια "κέρδος" υπάρχει.
Δεν υπάρχει ούτε απλώς "βλακεία" ούτε "αδιαφορία" ούτε έλλειψη επιστημονικής επάρκειας να γίνουν πράγματα αντιληπτά. Αυτά έρχονται ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα του κυνηγιού του κέρδους. Ακόμα και η ΧΕΝΦΑ να κερδίσει λίγο χώρο στην υπόθεση ΣΚΠ ή ως αυτόνομη πάθηση αυτό θα γίνει στο έδαφος του κέρδους, νοσοκομείων, χειρούργων κλπ παράγοντας που θα μειώσει ακόμα και τότε την αληθινή και ολόπλευρη προσέγγισή της.
Εδώ υπάρχει μια καθαρή σύγκρουση συμφερόντων όπως υπάρχει και σε κάθε τομέα όπου απειλούνται συγκεκριμένα συμφέροντα. Βεβαίως εδώ δεν υπάρχει απλώς καπνός αλλά και φωτιά. Η ΧΕΝΦΑ υπάρχει και πρέπει να πιέσουμε να παρθεί στα σοβαρά όσο γίνεται. Ακόμα και έτσι κάποια πράγματα δεν μπορούν να μείνουν κρυφά.

Είναι γνωστό ότι αυτό το σύστημα φρενάρει την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων όπως της επιστήμης, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκασμένο να αναπτύσσει ό,τι αναπτύσσει για να κερδίζουν ακόμα περισσότερο κάποιοι.
Αντίφαση;;; Ναι αλλά όχι η μόνη!
Όσο για την ασφάλιση και την κάλυψη από τα ταμεία μας της επέμβασης μόνο ως "το ανέκδοτο του 2010" μπορώ να το εκλάβω τη στιγμή που έχουν γκρεμιστεί (σχεδόν) τα πάντα. Ασφάλιση;;; Last decade...
Τα λέω όλα αυτά γιατί καλή η ανάλυση σε επίπεδο ΣΚΠ και ιατρικής γενικότερα όμως υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα που ίσως πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε. Πάντα έλεγα πως όσο κι αν προσπαθείς αρκεί μια βόμβα με απεμπλουτισμένο ουράνιο (όπως αυτές που έπεσαν στη Σερβία από αμερικάνικα αεροπλάνα που ξεκίνησαν από ελληνικά αεροδρόμια) να σου δημιουργήσει ένα νέο σύμπτωμα...
Καταλάβατε τώρα;;;