• Απορίες..

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136416  από Roulax.
 Πέμ Ιαν 25, 2024 2:18 pm
Γεια σας !! :smile-muscle: :smile-hi:
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν ξέρω αν έχω πολλαπλή σκλήρυνση...θέλω όμως να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις αν γνωρίζετε ..δύο μήνες με μουδιάσματα στα χέρια...κ στα δύο...(( Κυρίως το αριστερό)).. γενικά μυϊκή αδυναμία κ στα πόδια... Όχι κόπωση..!!!
Επίσης λόγω θολής όρασης κάποιες στιγμές κ όχι κάθε μέρα κ ήπιου πόνου στα μάτια πήγα σε οφθαλμίατρο μου έκανε πλήρη έλεγχο..κ βυθοσκοπηση πριν ένα μήνα κ βγήκαν όλα καθαρά !!!!!!!
Έχω σφίξιμο κ ενόχληση αρκετά συχνά στους ώμους στον αυχένα στην πλάτη ..όχι κάτι έντονο να μην μπορώ να λειτουργήσω......!!
επίσης μούδιασμα σε όλο το κεφάλι κ ναυτια.....:( :emojis-24:
Τίποτα από όλα αυτά τα συμπτώματα δεν κρατάει για την ώρα τουλάχιστον πάνω από μία ώρα.....
Έκανα μαγνητική... Αυχένα κ κεφαλιου..
ξεκινήσαμε για να κάνουμε στην αρχή τη μαγνητική χωρίς το σκιαγραφικό και στην πορεία να το βάζαμε για να δουν οι γιατροί και τις δύο περιπτώσεις και χωρίς και με....
Όμως δυστυχώς δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την μαγνητική...έπαθα μεγαλη κρίση πανικού ..πρώτη φορά στην ζωή Μου).
Τα αποτελέσματα λοιπόν αυτών των λίγων λεπτών μαγνητικής χωρίς σκιαγραφικό έδειξαν κήλες στον αυχένα μόνο !!!
κ μια εστία στον εγκέφαλο αριστερά....ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα κ θα χρειαστεί να κάνω ξανά την εξέταση με το σκιαγραφικό...
Εσείς από αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζετε...κ χωρίς να βγάζουμε εννοείται διαγνώσεις... μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη...έχω αγχωθεί ..έχω φοβηθεί..κ από βδομάδα έκλεισα να ξανακάνω μαγνητική..κ ο θεός βοηθός...συγνώμη για το μεγάλο κείμενο..είμαι 36 .. :)
 #136417  από Στάθης
 Παρ Ιαν 26, 2024 1:30 pm
Roulax. έγραψε: Πέμ Ιαν 25, 2024 2:18 pm ....
..... από βδομάδα έκλεισα να ξανακάνω μαγνητική..κ ο θεός βοηθός...συγνώμη για το μεγάλο κείμενο..είμαι 36 .. :)
Γεια σου Ρούλα, θεωρώ ότι στα 36 σου, με συμπτώματα διάφορα ήρθε η ώρα να δεις λίγο την καθημερινότητά σου... 'αλλιώς', γιατί όλα αυτά που μας περιγράφεις είναι σε πολύ αρχικό στάδιο νευρικής και κυκλοφορικής ανισορροπίας. Η σκλήρυνση είναι μια πάθηση δύο εκφράσεων, ένα η κακή αιμάτωση προς και από τον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και δεύτερον η κακή υγεία του Νευρικού, η σκλήρυνση δεν έχει καμία σχέση με το ποίημα "τρελάθηκε το ανοσοποιητικό".

Από ότι βλέπω μας περιγράφεις και κυκλοφορικά συμπτώματα (του αίματος από και προς τον εγκέφαλο τύπου ΧΕΝΦΑ), όπως είναι "σφίξιμο και ενόχληση αρκετά συχνά στους ώμους στον αυχένα στην πλάτη ..επίσης μούδιασμα σε όλο το κεφάλι και ναυτία, θολή όραση", μας περιγράφεις και συμπτώματα "δύο μήνες με μουδιάσματα στα χέρια, γενικά μυϊκή αδυναμία και στα πόδια...", που ανήκουν θεωρώ γενικότερα σε κακή υγεία του νευρολογικού σου.

Είναι πολύ θετικό ότι "όλα αυτά τα συμπτώματα δεν κρατάει για την ώρα τουλάχιστον πάνω από μία ώρα", κάτι που σημαίνει ότι δεν έχεις πλάκες πιστεύω. Ότι και αν είναι, είναι στην πολύ αρχή του και καλό είναι να μην αγχώνεσαι. Λέω να μην αγχώνεσαι γιατί, 20 χρόνια παλεύω και με κυκλοφορικά και με νευρολογικά θέματα και όλες οι περιπέτειές μου, είναι για καλό !! Μπορώ να σου μιλάω ώρες γιατί μου έχει βγει σε καλό, το θέμα είναι να κάνεις πλέον μια ενδοσκόπηση να βρεις γιατί το σώμα σου, έχει 'πιτσικάρει' και σου στέλνει μηνύματα προσπαθώντας να σε ευθυγραμμίσει !!

Εν τέλη το πιο σωστό είναι υπομονή, μέχρι να κάνει την μαγνητική, κράτα μόνο ότι το σκιαγραφικό είναι ιδιαίτερα νευρο-τοξικό και καλό είναι να αραιώσεις όσο μπορείς την λήψη του σε βάθος χρόνου.

Καλή δύναμη, εύχομαι γρήγορα περαστικά και καλά αποτελέσματα στην δεύτερη εξέταση.
 #136418  από Roulax.
 Παρ Ιαν 26, 2024 3:09 pm
Καταρχας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση!!!!! :smile-flower: Την περίμενα πως κ πως!!!!!!!
Το κακό είναι ότι το έψαξα πολύ στον gοοgloγιατρο...((!κακώς))
Κ πολλά από τα συμπτώματα που έχω....η θολή όραση μαζί με αυτή την μια εστία στο κεφαλι
καθώς κ με τα μουδιάσματα που έρχονται για λίγο κ φεύγουν σε όλο το σώμα τόσο καιρό μου κάνουν πολύ για σκλήρυνση......
Για αυτό κ απευθύνθηκα στην γνώμη σας.......γιατί διάβασα ότι η κλινική εικόνα παίζει ρόλο κ χωρίς αυτή την στιγμή η κλινική μου εικόνα να είναι κάτι το φοβερό παρόλαυτα υπάρχουν καθημερινά τα συμπτώματα που σας έγραψα ..έστω λίγα λεπτά μέσα στην μέρα......

Όσο για τα υπόλοιπα που ανέφερες έχεις απόλυτο δίκιο....βρέθηκα μετά από ένα οικογενειακό άσχημο γεγονός από το Σεπτέμβρη του 23 να έχω διαγνωστεί κ με χασιμότο κ με Προδιαβητη...κ να έχω πάνω μου κ είκοσι κιλά επιπλέον..λόγω ψυχολογίας...κ ήδη έχω ξεκινήσει να προσπαθω να τα διορθώσω...σιγά σιγά ...απλά τώρα ήρθαν κ το τελευταίο δίμηνο αυτά τα περίεργα συμπτώματα...κ με πίεσαν ακόμη πιο πολύ...
 #136420  από Στάθης
 Δευ Ιαν 29, 2024 1:11 pm
Roulax. έγραψε: Παρ Ιαν 26, 2024 3:09 pm ........
πολλά από τα συμπτώματα που έχω....η θολή όραση μαζί με αυτή την μια εστία στο κεφαλι
καθώς κ με τα μουδιάσματα που έρχονται για λίγο κ φεύγουν σε όλο το σώμα τόσο καιρό μου κάνουν πολύ για σκλήρυνση......
.........

Καλημέρα Ρούλα, σε σχέση με το παραπάνω, απλά μια μικρή διόρθωση, τα συμπτώματα στην σκλήρυνση δεν έρχονται για λίγο και φεύγουν. Έχουν διάρκεια (τουλάχιστον βδομάδα) και μπορούν να επιμένουν για μήνες.


.......διάβασα ότι η κλινική εικόνα παίζει ρόλο κ χωρίς αυτή την στιγμή η κλινική μου εικόνα να είναι κάτι το φοβερό παρόλαυτα υπάρχουν καθημερινά τα συμπτώματα που σας έγραψα ..έστω λίγα λεπτά μέσα στην μέρα......
Τον σπουδαιότερο ρόλο η κλινική εικόνα!! Για παράδειγμα, βρέθηκα κάποτε με ένα μέλος του φόρουμ μας που είχε καρφωθεί στο μυαλό της ότι πάσχει από δευτεροπαθώς προϊούσα σκλήρυνση (SPMS) από τον γιατρό-νευρολόγο της!! Μια σύντομη συζήτηση μαζί της και παραμερίζοντας τα 10κιλά χαρτικά των εξετάσεων που μου έφερε, η κλινική της εικόνα όχι μόνο δεν ταίριαζε σε SPMS, αλλά ακόμα και η διαλείπουσα μορφή της σκλήρυνσης (RRMS) ήταν κάτι που έμοιαζε βαριά για την περίπτωσή της. Το μέλος αντιλήφθηκε ότι δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει τον παρανοϊκό νευρολόγο της, αφέθηκε στην αληθινή της κλινική εικόνα. Το αποτέλεσμα ήταν να αρνηθεί βαριά χημειο-ανοσοκατασταλτικά που δίνουν για SPMS, και να πορευτεί με την εμπιστοσύνη της αληθινής της κλινικής εικόνας, με ενίσχυση μέσο βιταμινών και καλή διατροφής. Μετά από χρόνια, το μέλος μας είναι πολύ καλά, χωρίς τις ταλαιπωρίες των καταφαντασία νευρολόγων που μας κυβερνούν κατά πλειοψηφία.

Το πάνω είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά που έχω συναντήσει, που η κλινική εικόνα αντιβαίνει την λογική της διάγνωσης και μετέπειτα εξόντωσης ενός 'προβληματικού' ανοσοποιητικού !!!

Βασίσου στην καλή σου εικόνα και δούλεψε πάνω σε διατροφή και καλύτερη υγεία των νεύρων και του κυκλοφορικού σου, όλα θα πάνε καλά.
 #136421  από Roulax.
 Δευ Ιαν 29, 2024 7:51 pm
Ευχαριστώ πολύ ακόμη μια φορά !! Ειλικρινά για όλες τις απαντήσεις σου !!! Έγραψες ότι τα συμπτώματα της σκλήρυνσης έχουν διάρκεια κ κρατούν εβδομάδα κ επιμένουν....εννοείς ότι είναι συνεχόμενα? Δηλαδή ένα μούδιασμα όλο το εικοσιτετράωρο? Για μέρες?? Συνεχόμενα? ?? :smile-shake:

Γιατί εγώ για παράδειγμα έχω ένα μούδιασμα ή μία ελαφριά θολή όραση κάθε μέρα...
εδώ και μέρες... Αλλά διακεκομμένα... Για παράδειγμα 5 λεπτά το πρωί.. μετά σταματάει μπορεί να ξανατύχει αλλά 5 λεπτά το απόγευμα... Και μετά παράδειγμα αλλά 10 λεπτά το βράδυ...
. Δεν είναι δηλαδή κάτι συνεχόμενο αλλά είναι κάτι καθημερινό......
Επίσης θέλω να σε ρωτήσω και δεν θα σε κουράσω άλλο... Υπάρχουν κάποιες βιταμίνες ή κάποιος τρόπος ενίσχυσης της νευρολογικής υγείας.. του κυκλοφορικού...κτλ... .?
 #136422  από Στάθης
 Δευ Ιαν 29, 2024 9:18 pm
Roulax. έγραψε: Δευ Ιαν 29, 2024 7:51 pm ................. Έγραψες ότι τα συμπτώματα της σκλήρυνσης έχουν διάρκεια κ κρατούν εβδομάδα κ επιμένουν....εννοείς ότι είναι συνεχόμενα? Δηλαδή ένα μούδιασμα όλο το εικοσιτετράωρο? Για μέρες?? Συνεχόμενα? ?? :smile-shake:
...........
Ναι, έτσι ακριβώς ! Ένα μούδιασμα στην ΣΚΠ, έχει διάρκεια, είναι συνεχόμενο. Αυτό που περιγράφεις δεν μου ακούγεται σαν σκλήρυνση.
.......... Υπάρχουν κάποιες βιταμίνες ή κάποιος τρόπος ενίσχυσης της νευρολογικής υγείας.. του κυκλοφορικού...κτλ... .?
Και βέβαια ! Το νευρολογικό και κυκλοφορικό μας, θέλουν πρωτίστως αντιοξείδωση, δηλαδή κάθαρση και μετά ενίσχυση !!

Συμπληρώματα που αποδεδειγμένα βοηθούν, με σειρά προτεραιότητας θα έλεγα είναι:

• B-COMPLEX (Συνδυασμός όλων των βιταμινών Β)
• ΒΙΤΑΜΙΝΗ D (καλύτερος είναι ο αληθινός Ήλιος 20λ. την ημέρα)
• ΜΑΓΝΗΣΙΟ (απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του σώματος)
• ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ (SOS και αυτά)
• ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (ή αλλιώς Turmeric, η φυσική-καθημερινή αντιοξείδωση, αντιφλεγμονώδες !!)
• OMEGA-3 (βασικό όπλο)
• ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ (π.χ. ρεσβερατρόλη, γανόδερμα, Alpha-lipoic acid)


Επιπλέον αυτών, μπορούμε να πλαισιώσουμε το παραπάνω πλαίσιο συμπληρωμάτων και με τα παρακάτω:

• GINKGO BILOBA (βοηθάει στην νοητική κόπωση και την μνήμη πάρα πολύ !!)
• ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ (ή CBD Κάνναβη, φυσικό αγχολυτικό, ηρεμιστικό)
• Q10 ή Ubiquinol (για αίσθηση δύναμης και ευεξίας)
• ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (Αναπνοές, yoga, προσευχή, νηστεία κτλ.)
• ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, αντιοξειδωτικά, φτωχή σε κορεσμένα λίπη, καφέδες, ζάχαρες, αλκοόλ, τσιγάρο, άτμισμα κτλ.)
• ΑΣΚΗΣΗ (φυσιοθεραπεία, πιλάτες, γυμναστική, κολύμπι, διατάσεις, ποδήλατο, περπάτημα κτλ.)


Οποιαδήποτε συμπτωματολογία και αν μας ταλαιπωρεί, μπορούμε να θεραπευόμαστε-βελτιωνόμαστε, αρκεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και που ζούμε την καθημερινότητά μας.
 #136423  από Roulax.
 Δευ Ιαν 29, 2024 9:28 pm
Εμένα τα συμπτώματά μου όλο αυτό το διάστημα είναι καθημερινά αλλά είναι διακεκομμένα λίγες φορές για λίγη ώρα μέσα στη μέρα...

Σκέφτηκα επειδή έχω χασιμότο και παίρνω και χάπι για τον προδιαβήτη..... Μήπως έχω έλλειψη της βιταμίνης 12 που από όσο γνωρίζω κάνει τέτοια συμπτώματα..((μουδιάσματα, αδυναμία , θολή όραση))... Αλλά φαντάζομαι ότι μόλις πάριο γιατρός το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα της μαγνητικής λογικά θα ψάξει και αυτό το κομμάτι των βιταμινών έτσι??
Τα συμπληρώματα που μου πρότεινες τα παίρνουμε από φαρμακείο μιλώντας με κάποιο γιατρό?
Ή μπορούμε και χωρίς συνταγή-συμβουλη γιατρού...???
 #136424  από Στάθης
 Δευ Ιαν 29, 2024 10:12 pm
Roulax. έγραψε: Δευ Ιαν 29, 2024 9:28 pm Εμένα τα συμπτώματά μου όλο αυτό το διάστημα είναι καθημερινά αλλά είναι διακεκομμένα λίγες φορές για λίγη ώρα μέσα στη μέρα...

Σκέφτηκα επειδή έχω χασιμότο και παίρνω και χάπι για τον προδιαβήτη..... Μήπως έχω έλλειψη της βιταμίνης 12 που από όσο γνωρίζω κάνει τέτοια συμπτώματα..((μουδιάσματα, αδυναμία , θολή όραση))... Αλλά φαντάζομαι ότι μόλις πάριο γιατρός το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα της μαγνητικής λογικά θα ψάξει και αυτό το κομμάτι των βιταμινών έτσι??
Τα συμπληρώματα που μου πρότεινες τα παίρνουμε από φαρμακείο μιλώντας με κάποιο γιατρό?
Ή μπορούμε και χωρίς συνταγή-συμβουλη γιατρού...???

Οι ιατροί, γνωρίζουν τα επίπεδα κάποιον βιταμινών σαν γίνονται λεπτομερής εξετάσεις αίματος φαντάζομαι. Υπάρχουν και οι γενετιστές που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.

Αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι οι βιταμίνες που σου προτείνω είναι και για την υγεία μας, είναι φυσικά προϊόντα και δεν χρειάζονται συνταγή σαν βοηθούν μακροχρόνια όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ασθένειας ή συμπτωμάτων.
 #136427  από Roulax.
 Τρί Ιαν 30, 2024 7:43 pm
Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις ακόμη τελευταίες..... Και να σε ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου...
Υπάρχει ένα σύμπτωμα το οποίο έχω διαβάσει ότι ταιριάζει με την πάθηση αυτή ... Είναι το μόνο σύμπτωμα που μου κρατάει περίπου εδώ και 5-6 μέρες καθ'ολη την διάρκεια της μέρας και συνεχίζεται..

Είναι ένας ελαφρύς πόνος και στα δύο μάτια όταν κινω προς τα πάνω τις κόρες των ματιών μου...
Είναι το μόνο συμπτωμα που το έχω όλη τη διάρκεια της μέρας... !!!! :(

Θα μπορούσε αυτό το σύμπτωμα είναι ένα καμπανάκι ένα δείγμα...?? Ένα σημάδι??
Επισκέφθηκα οφθαλμίατρο που μου έκανε πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο και βυθοσκόπηση πριν ένα μήνα..... Ο λόγος που τον επισκέφθηκα ήταν η θολή ώραση κάποιες φορές μέσα στη μέρα..... Τότε δεν πονούσα ακόμα τα μάτια μου όμως......

Και η δεύτερη ερώτηση είναι....
Όπως ανέφερα στην αρχή βρέθηκε στη μαγνητική χωρίς σκιαγραφικό... Μία εστία στην αριστερή πλευρά... Χωρίς άλλες λεπτομέρειες μέχρι να γίνει σωστή μαγνητική με σκιαγραφικό....
Στον αυχένα βρέθηκαν μόνο δισκοκήλες...
Μία εστία στον εγκέφαλο....
Με την κλινική εικόνα που έχω προαναφέρει... Λίγα μουδιάσματα στο σώμα κάθε μέρα όχι συνεχόμενα.....
Θολή όραση κάθε μέρα όχι συνεχόμενα....
Πονοκέφαλος αρκετά συχνά αλλά όχι συνεχόμενα..
Και πόνος στα μάτια ελαφρύς συνεχόμενος εδώ και περίπου 6 μέρες...
Τι θα μπορούσε να υποδηλώνει μία εστία εκτός από σκλήρυνση θα μπορούσε να μην είναι και τίποτα παρόλα τα συμπτώματα??

Ευχαριστώ :smile-heart:
 #136428  από Στάθης
 Τρί Ιαν 30, 2024 9:40 pm
Roulax. έγραψε: Τρί Ιαν 30, 2024 7:43 pm Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις ακόμη τελευταίες..... Και να σε ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου...
Υπάρχει ένα σύμπτωμα το οποίο έχω διαβάσει ότι ταιριάζει με την πάθηση αυτή ... Είναι το μόνο σύμπτωμα που μου κρατάει περίπου εδώ και 5-6 μέρες καθ'ολη την διάρκεια της μέρας και συνεχίζεται..
..........
........

Ο πόνος στα μάτια που περιγράφεις, είναι ένας πόνος, ταλαιπωρίας των ματιών σου, δηλαδή του οπτικού νεύρου. Ξεκίνα να ξεκουράζεις τα μάτια σου, αφαιρώντας σημαντικά χρόνο έκθεσης σε κινητό, τηλεόραση, τάμπλετ και κομπιούτερ.
Όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη μπορούν να εμφανίσουν μια εστία στην μαγνητική, πραγματικά δεν σημαίνει κάτι, από τις δύο εστίες και μετά (ή δύο ευρήματα στο MRI) παίρνεις διάγνωση για ΣΚΠ. Κάνε σωστά την μαγνητική, θα σε καθοδηγήσει στα επόμενο βήματα. Μην αγχώνεσαι και μην φοβάσαι.