• Θέλω γνώμες

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #131146  από LinaRhodos
 Σάβ Μαρ 02, 2019 8:07 am
Γειά σας! Είμαι η Λίνα 47 ετών από Ρόδο. Εδώ και 1 ίσως 2 χρόνια παρατηρούσα πρωινά μουδιάσματα στα δάχτυλα των χεριών. Λέω μάλλον σύνδρομο καρπιαίου. Κράμπες στα πόδια το πρωί σε σημείο να μην μπορώ να σηκωθώ. Τρέμουλο στον αντίχειρα αυτό διήρκεσε 1 μήνα το καλοκαίρι. Δεν με ξαναπιάσε. Τικ στο μάτι να τρεμοπαιζει κανένα μήνα και αυτό. Λέω για όλα αυτά θα είναι έλλειψη βιταμινών. Το πιο βαρύ είναι ο λήθαργος. Να κοιμάμαι το απόγευμα και ο σύζυγος να προσπαθεί να με ξυπνήσει και να μην τα καταφέρνει. Εγώ να μην θυμάμαι τίποτα ούτε να ακούω τα τηλέφωνα που χτυπάνε ενίοτε... Αυτό τον τελευταίο χρόνο. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν πέσει πάρα πάρα πολύ οι αντοχές μου και τα κουράγια μου. Την σκάλα της πολυκατοικίας που μένω την ανεβαίνω κρατώντας την κουπαστή και αργά. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης. Λέω είναι τα κιλά που πήρα (15 σε 5 χρόνια) και η ηλικία.. νοιωθω ότι δεν με κρατάνε τα πόδια μου. Θαμπαδες έχω. Έχω όμως μυωπία και πρεσβυωπια.
Φτάνουμε στις 13 Φεβρουαρίου. 7μιση το πρωί στην δουλειά (γραφείο) με έπιασε ίλιγγος. Κράτησε 48 ώρες συνεχόμενα. Φοβήθηκα. Μου είπαν να δω τον λαβύρινθο. Πήγα σε ωριλα. Με εξέτασε με μια μάσκα στα μάτια συνδεδεμένη με οθόνη. Δεν έχω λαβύρινθο, είδε όμως άνω νυσταγμο και είπε θέλω να ελέγξω το κεφάλι. Με έστειλε για μαγνητική εγκεφάλου. Βρέθηκαν 2 εστίες. Με έστειλαν σε νευρολόγο. Πήγα σε έναν ιδιώτη. Όλα αυτά που σας έγραψα δεν τα άκουγε. Μου έλεγε δεν είναι τίποτα, κουναγε το χέρι του τελείωνε μου έλεγε. Με τρυπούσε με κάτι καρφίτσες χέρια πόδια. Ενοιωθα κανονικά. Μου είπε υπάρχει υποψία ΣΚΠ αλλά με μικρές πιθανότητες. Σε 6 μήνες ξανά μαγνητική. Αν είπε, ενώ μεταξύ έχεις επεισόδιο θα έρθεις. Που δεν το πιστεύω. Μπορεί οι εστίες να είναι μια παλιά ίωση εγκεφαλιτιδας...
Η μαγνητική γράφει:
Εστία διαμέτρου 3,8 Χιλ. Ελέγχεται στο ύψος του αριστερού ημιοειδους κέντρου και άλλη μία στην υποφλοιώδη λευκή ουσία αριστερά μετωπιαία κατά την μεσότητα του λοβού. Εμφανίζουν υψηλής έντασης μαγνητικό σήμα στις Τ2 flair ακολουθίες δεν εμφανίζουν περιορισμό της διάχυσης. Δεν έχουν ειδικά απεικονιστικά χαρακτηριστικά πλην όμως χρήζουν κλινικής εκτίμησης και επανελέγχου.
Την μαγνητική την έκανα χωρίς σκιαγραφικό.
Ο ίλιγγος συνεχίζεται αραιά πολύ μια φορά την μέρα ή δύο ειδικά όταν είμαι όρθια.
Συγνώμη για το κατεβατο...
 #131147  από Στάθης
 Σάβ Μαρ 02, 2019 11:15 am
LinaRhodos έγραψε: Σάβ Μαρ 02, 2019 8:07 am Ο ίλιγγος συνεχίζεται αραιά πολύ μια φορά την μέρα ή δύο ειδικά όταν είμαι όρθια.
...
Γεια σου Λίνα, η γνώμη μου είναι ότι τα συμπτώματα που αναφέρεις έχουν ιδιαίτερη σχέση με το κυκλοφορικό, το οποίο και επηρεάζει σε συνέχεια το νευρολογικό.

Αυτό το φαινόμενο της κυκλοφορικής συμφόρησης είναι αρκετά διαδεδομένο στο κόσμο της πολλαπλής σκλήρυνσης (δηλαδή στην δημιουργία εστιών - πλακών) λόγο του ότι υπάρχουν συγκεκριμένες στενώσης εμπόδια σε κάποιες φλέβες του λαιμού (σφαγίτιδες) και άζυγο φλέβα, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να είναι ένα σκουπιδαριό τοξινών και οξείδωσης από την παλινδρόμηση της κυκλοφορίας αίματος.

Προσωπικά, είχα έντονους ιλίγγους για πολλά χρόνια, η νευρολογία που καπηλεύεται εξολοκλήρου την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης δεν είχε τρόπο να με βοηθήσει (ίσως μου την δυσχέραναν κιόλας με τα βαριά της φάρμακα). Αλλά βρήκα την λύση στην ΧΕΝΦΑ (CCSVI), η οποία είναι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσα και έξω από τον εγκέφαλο. Η διόρθωση είναι απλή, η κόπωση και ο ίλιγγος ουσιαστικά μου έφυγαν σαν από θαύμα, και συνεχίζω με λιγότερα προβλήματα τoν αγώνα μου ενάντια στις οξειδώσεις και τοξικές παλινδρομήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μπορείς να δεις στην πράξη την ΧΕΝΦΑ στο ιστορικό μου εδώ.

Η γνώμη μου Λίνα είναι ότι η συμπτωματολογία σου έχει περισσότερο να κάνει με την νόσο της ΧΕΝΦΑ (μουδιάσματα, κράμπες, πονοκέφαλοι, ίλιγγοι, κρύα χέρια-πόδια, αστάθεια, έντονη κόπωση), και ότι ίσως η νευρολογία να μην έχει το τρόπο να σε βοηθήσει προς την επίλυση των συμπτωμάτων που αναφέρεις. Αλλά υπάρχει στην ΧΕΝΦΑ με έναν απλό υπέρηχο να εντοπίσεις αν είναι τελικά θέμα κυκλοφορικού και να το επιλύσεις με μια απλή φλεβογραφία.

Καλή Δύναμη !

ΥΓ. Όσοι συνασθενείς που γνωρίζω προχώρησαν στην επέμβαση της ΧΕΝΦΑ αφού πληρούσαν τα κριτήρια, είχαν σχεδόν όλοι τους βελτίωση ειδικά σε θέματα κόπωσης και ιλίγγων.
 #131149  από LinaRhodos
 Σάβ Μαρ 02, 2019 2:35 pm
Ευχαριστώ Στάθη για την άμεση ανταπόκριση. Και ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις το ποστ που ήταν αρκετά μεγάλο. Με ντροπή λέω ότι δεν κατάλαβα πλήρως. Δηλαδή κάποια φλεβική στένωση προκαλεί τους ιλίγγους? Ή όλα τα συμπτώματα? Και κάτι άλλο που με απασχολεί. Υπάρχουν καλές εστίες και κακές? Για την μαγνητική εγκεφάλου λέω. Και αν ναι εμένα τι είναι? Σίγουρα δεν είστε γιατροί, απλά το θέτω κι αυτό προς συζήτηση. Επίσης από την μαγνητική μόνο καταλαβαίνει ο γιατρός τι έχει ο ασθενής? Δεν θα έπρεπε να κάνει κάποιες εξετάσεις ? Συγνώμη για τις τυχόν χαζές απορίες..
 #131150  από Στάθης
 Σάβ Μαρ 02, 2019 5:49 pm
LinaRhodos έγραψε: Σάβ Μαρ 02, 2019 2:35 pm Δηλαδή κάποια φλεβική στένωση προκαλεί τους ιλίγγους? Ή όλα τα συμπτώματα? Και κάτι άλλο που με απασχολεί. Υπάρχουν καλές εστίες και κακές? Για την μαγνητική εγκεφάλου λέω. Και αν ναι εμένα τι είναι? Σίγουρα δεν είστε γιατροί, απλά το θέτω κι αυτό προς συζήτηση. Επίσης από την μαγνητική μόνο καταλαβαίνει ο γιατρός τι έχει ο ασθενής? Δεν θα έπρεπε να κάνει κάποιες εξετάσεις ? Συγνώμη για τις τυχόν χαζές απορίες..
Η ζαλάδα πιθανόν να προέρχεται από την κακή κυκλοφορία αίματος μέσα και έξω από τον εγκέφαλο. Συνέβη σε μένα, συνέβη και σε άλλους, μπορεί να συμβαίνει και σε σένα. Το πρόβλημα λέγεται ΧΕΝΦΑ «χρόνια εγκεφαλονωτιαία φλεβική ανεπάρκεια», δηλαδή φλεβική ανεπάρκεια του εγκεφάλου.

Από την μαγνητική ένας γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα. Μόνο ότι σαν εικόνα υπάρχει η δυναμική δημιουργίας εστιών-πλακών στον εγκέφαλο. Αλλά η μαγνητική είναι άχρηστη σχεδόν εντελώς, γιατί η αλήθεια βρίσκεται στην κλινική μας εικόνα, στην συμπτωματολόγια στο Τώρα, το Παρόν, όχι τι έγινε στο παρελθόν ή τι θα γίνει στο μέλλον, είναι δύο χρονικοί περίοδοι αυταπάτη. Το Παρόν βάστα και με αυτό πορεύσου για να λύσεις τα όποια προβλήματά σου, η καθαρή μου γνώμη.

Χαζές ερωτήσεις ποτέ, αλλά καλό είναι που το ψάχνεις, και ναι αν το δεις και λογικά, το κυκλοφορικό παίζει μεγάλο ρόλο σε οτιδήποτε δεν πάει καλά με την "σταθερότητα" το σώματος, έτσι πιστεύω και έτσι μου συνέβη. Ψάξε το θέμα CCSVI και ΧΕΝΦΑ και αν θέλεις μπορώ με ΠΜ να σου στείλω περισσότερα αν σε ενδιαφέρει να το ψάξεις προς τα εκεί.
 #131156  από Aguilar
 Κυρ Μαρ 03, 2019 12:52 am
Γεια σου και από εμένα Λίνα. Νομίζω ότι καλά τα είπε ο γιατρός σου. Τα συμπτώματα που περιγράφεις θεωρούνται ψιλά και γι' αυτό οι γιατροί δεν τα αξιολογούν ιδιαίτερα. Είσαι και εκτός του ηλικιακού εύρους 20 με 40 που κάνει την εμφάνισή της η νόσος για τους περισσότερους. Συν ότι τα πήγες και καλά στα νευρολογικά tests. Πράγματι οι πιθανότητες να έχεις ΣκΠ είναι πολύ μικρές.

Οι μαγνητικές είναι το βασικότερο εργαλείο για την διάγνωση νευρολογικών νοσημάτων τα τελευταία χρόνια που βελτιώθηκε η ακρίβειά τους χάρη στους ισχυρότερους μαγνήτες. Οι άλλες εξετάσεις είναι περισσότερο επικουρικές. Την μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η κλινική εικόνα. Οι εστίες, δηλ. οι περιοχές που υπάρχουν ανομοιομορφίες στο μαγνητικό σήμα, είναι δυστυχώς όλες κακές. Άλλες είναι λιγότερο και άλλες περισσότερο κακές. Μπορεί να είναι σε θέση που να μην έχουν επιπτώσεις, μπορεί να οφείλονται σε ασθένειες που πέρασαν και δεν θα ξανάρθουν. Αυτό που προτείνει ο γιατρός σου είναι η συνηθέστερη πρακτική: μαγνητική σε 6 μήνες, εκτός και αν έχεις συμπτώματα. Στο μεταξύ, κάνε ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις κι εσύ τον οργανισμό σου με υγιεινή διατροφή, ύπνο, βιταμίνες, άσκηση, διαλογισμό και θετική ψυχολογία.

Αν θες να το ψάξεις παραπάνω, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να κάνεις τον ειδικό υπέρηχο που προτείνει ο Στάθης, μιας και τα συμπτώματά σου ακούγονται συναφέστερα με προβλήματα του κυκλοφορικού παρά της ΣκΠ. Αφού απέκλεισες ήδη τον λαβύρινθο, ενδεχομένως να πήγαινες και σε έναν νευροχειρουργό για μαγνητική αυχένα, μήπως οι ίλιγγοι είναι από εκεί.
 #131157  από LinaRhodos
 Κυρ Μαρ 03, 2019 7:00 am
Όσον αφορά τον αυχένα, χειρουργηθηκα τον Μάρτιο του 2014 σε στρατιωτικό νευροχειρουργό. Είχε μουδιάσει και ατροφησει το αριστερό χέρι. Η μαγνητική έδειξε κήλες και αν δεν έκανα το χειρουργείο θα ήταν μη αναστρέψιμη η βλάβη. Από τότε όλα καλά. Θέλω να το ξαναδώ όμως. Θα κάνω μαγνητική αυχένα. Επίσης έχω το αυτοάνοσο hashimoto. Επίσης πεσμένη ψυχολογία εδώ και 1 χρόνο που έχασα τον μπαμπά μου από καρκίνο. Τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν όλα από τότε που διαγνώστηκε ο μπαμπάς. Είχα καταρρεύσει από τότε. Απλά τώρα χειροτέρεψαν.
Έχω σκοπό να αλλάξω την διατροφή μου προς το καλύτερο, να ασκηθω και να κόψω το κάπνισμα, αν και το τελευταίο το βλέπω δύσκολο...
Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις. Λέω να πάω σε έναν ακόμη νευρολόγο, δεν έχουμε και πολλούς εδώ στην Ρόδο και για τον υπέρηχο στις φλέβες πρέπει να ψαχτω γιατί δεν έχουμε αγγειολογο. Εύχομαι σε όλες/όλους δύναμη και υγεία!
 #131167  από Konstantinos
 Τετ Μαρ 06, 2019 1:39 am
Την επόμενη φορά κάνε μαγνητική και στον αυχένα, με σκιαγραφικό αυτή τη φορά και σίγουρα κόψε το κάπνισμα (άντε ένα τσιγαράκι που και πού στην αρχή).
Επίσης μακριά από αρνητικές σκέψεις, δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και κάνουν τα πάντα χειρότερα.
Σου εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη και καλά αποτελέσματα στο 6μηνο.
 #131287  από John.A
 Πέμ Μαρ 28, 2019 6:04 pm
ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΖΑΛΗ , ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗ , ΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΕΜΒΟΗ ΣΤ ΑΥΤΙΑ, ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
 #131683  από LinaRhodos
 Κυρ Ιούλ 14, 2019 7:18 am
Επανέρχομαι... Όλους αυτούς τους μήνες απουσίας έτρεχα λόγω αιφνιδίων γεγονότων, που ξέχασα τα δικά μου.
Ο σύζυγος εν διαστάσει διαγνώστηκε με καρκίνο και ήμουν Αθήνα στα νοσοκομεία πάνω από μήνα. Κουράστηκα ψυχολογικά και σωματικά περπάτημα και ορθοστασία.. Επιστρέφοντας στην Ρόδο εδώ και 1μιση μήνα έχω καθημερινά όμως πόνο που με καθηλώνει και στα 2 πόδια, κάψιμο και μουδιάσματα που πάνε κι έρχονται. Μόνο όταν είμαι σε ακινησία και σηκώνομαι να περπατήσω. Καθιστή ή ξαπλωμένη μόλις σηκωθώ δεν μπορώ ούτε βήμα.. συνεχώς... πρέπει να τα σέρνω σιγά σιγά και μετά από κανένα πεντάλεπτο περπατώ. Έχω τρομερό πόνο και σουβλιες κάτω από τα πέλματα και κάψιμο. Και στο κουτεπιέ νομίζω έτσι λέγεται. Δ έχω πάει ακόμα σε γιατρό δεν έχω διάθεση ούτε χρόνο. Πρέπει όμως. Ακούω σχόλια.. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 #131686  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 15, 2019 5:09 pm
LinaRhodos έγραψε: Κυρ Ιούλ 14, 2019 7:18 am Δ έχω πάει ακόμα σε γιατρό δεν έχω διάθεση ούτε χρόνο. Πρέπει όμως.
Με όλο αυτό το τρέξιμο, πάνω κάτω, κακή ενυδάτωση, διατροφή, ψυχολογικό άγχος, πνευματική και σωματική καταπόνηση για μεγάλο διάστημα (πάνω από μήνα), τα νευράκια σας ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα και ίσως απώλεσαν κάποια καλώδια την μυελίνη τους, εξού και τα δύσκολα συμπτώματα που αναφέρετε.

Για την επαμυελίνωση, είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και διάθεση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή, χρειάζεται ξεκούραση, καλή ενυδάτωση και διατροφή, βιταμίνες, θετική ψυχολογική ανάταση, πνευματική και σωματική αναζωογόνηση για εύλογο διάστημα. Τα νευράκια σας θα συνέλθουν σε μεγάλο βαθμό. Ίσως όπως γράφετε και παραπάνω, μια επίσκεψη σε ειδικό να σας βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως και να έχει στο χρόνο και στην διάθεσή σας είναι.