• Ήρθα και εγώ και χρειάζομαι βοήθεια!

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #133673  από gogo2304
 Πέμ Απρ 01, 2021 5:21 pm
Καλησπέρα σε όλους! Είναι πολύ μεγάλη η ιστορία μου, αλλά θα σας πω τα βασικά!

Το 2011 ανακάλυψα έναν καλοήθη όγκο στο κεφάλι ο οποίος το 2015 πήρε ελάχιστα εκατοστά, μου δημιούργησε νευραλγια τριδυμου (είχα αφορητους πονους στο προσωπο) και το 2016 χειρουργηθηκα στο κεφάλι και τον αφαίρεσα! Όλα πήγαν καλά... έκανα πολλές μαγνητικές όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά τα χρόνια...

περίπου από το 2013 φαινοντουσαν 2 εστιες στις οποίες κάνεις δεν έδωσε σημασία και κάνεις δεν μου είχε μιλήσει για σκληρυνση... είχαν όλοι να ασχοληθούν με τον όγκο ο οποίος ήταν κοντά στα 5 εκατοστά...

περσυ λοιπόν τέτοια εποχή ένιωσα ένα μουδιασμα στο τριδυμο νεύρο ξανά. Πήγα λοιπόν πάλι στους γιατρούς και τώρα πια που δεν υπήρχε ο ογκος μου μίλησαν για πιθανότητα σκλήρυνσης... το θέμα είναι ότι οι εστιες που φαίνονται, υπάρχουν πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν είχα κάποιο σύμπτωμα.


Με αυτό το μουδιασμα λοιπόν έφτασα στην παρακεντηση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό ΑΛΛΆ ήταν "ΤΥΠΟΥ 3"... Εκεί λοιπόν το εχασα... Μου είπαν "έχεις σκληρυνση αλλά μπορεί και να μην εχεις"... τι φάση ρε παιδιά???

Στην αρχή με έπιασε πανικός... μετά το ξέχασα... σε αυτό φταίει η εμπειρία μου με τους γιατρούς... ήταν πολλά τα χρόνια και δεν ήθελα να δεχθώ ότι ασχολούμαι πάλι με γιατρούς και ότι έχω πάλι κάτι σοβαρό... Το θέμα είναι ότι έχω μια θετική απάντηση στα χέρια μου και παράλληλα καθόλου συμπτώματα... μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Τι να κάνω? Το έχω βάλει κυριολεκτικά στο συρτάρι... αλλά επειδή έχω ένα παιδάκι 2 χρόνων δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι κάθε τρεις και λιγο...

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το τόσο μεγάλο κείμενο... Έγραψα όσο λιγότερα μπορούσα...
 #133680  από waterfall
 Σάβ Απρ 03, 2021 1:10 pm
Οι ολιγοκλωνικές ζώνες τύπου 3 σχετίζονται κατ'εξοχήν με νευρολογικές παθήσεις. Αλλά επειδή αυτές είναι πολλές και διάφορες, τη διαφορική διάγνωση πρέπει να την κάνουν οι νευρολόγοι. Αφού έχεις και εστίες στον εγκέφαλο πάντως είναι πολύ πιθανή η ΣΚΠ. Το ότι δεν έχεις συμπτώματα είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι σε περίπτωση που είναι τελικά ΣΚΠ έχεις μάλλον την πιο ελαφριά μορφή. Πάντως, σε καμία περίπτωση να μην απογοητευτείς γιατί, ειδικά με τις θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, το πιο πιθανό είναι να ζήσεις μια αρκετά φυσιολογική ζωή και χωρίς πολύ δύσκολα κινητικά προβλήματα. Δεν είμαστε όλοι οι ασθενείς με ΣΚΠ σε αναπηρικό καρότσι και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών έχει αυτή τη μορφή. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγχωθείς και να μπλοκάρεις τη ζωή σου. Συνέχισε λοιπόν τη ζωή σου και ό,τι σου πουν οι γιατροί. Πάρε και δεύτερη γνώμη όμως.
 #133681  από gogo2304
 Σάβ Απρ 03, 2021 3:30 pm
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Ναι ήδη ετοιμάζομαι να πάρω 2η γνώμη, καθώς τελος του μήνα εχω ραντεβου στο Αιγινητειο. Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό στο θέμα της Σκλήρυνσης. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ρωτήσω, αλλά αν έχετε κάποιον νευρολογο να μου προτείνετε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα το εκτιμούσα πολύ... ευχαριστώ και πάλι!
 #133685  από waterfall
 Σάβ Απρ 03, 2021 7:16 pm
Εγώ πήγαινα στον Κυλ******. Αλλά έμαθα ότι βγαίνει στη σύνταξη και δεν ξέρω ποιον θα αφήσει στο πόστο του.

Εσύ με ποιον έχεις κλείσει ραντεβού εκεί;
 #133686  από gogo2304
 Σάβ Απρ 03, 2021 7:28 pm
Δεν έχω κλείσει με κάποιον συγκεκριμένο, απλά έχω κλείσει στο νευρολογικο τμήμα, δεν ξέρω ποιος θα με δει... μήπως έπρεπε να ζητήσω κάποιον συγκεκριμένο από πριν?? :smile-sadsmile:
 #133688  από waterfall
 Κυρ Απρ 04, 2021 7:39 am
Μην αγχώνεσαι. Δεν έχω ακούσει κάτι κακό για κανέναν από τους γιατρούς σε αυτό το νοσοκομείο. Θα είσαι σε καλά χέρια.