• Καλησπέρα σε όλους !!!

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #132987  από Hlias
 Παρ Ιουν 26, 2020 4:19 pm
Παιδιά καλησπέρα ελπίζω όλοι να είστε καλά ! Εδώ και κάποιες μέρες μετά από ένα επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας και παρά πολλές εξετάσεις μαγνητικές εγκεφάλου ,αυχένα ,αίματος , ανοσολογικες ,αίματος και τελευταία η παρακέντηση η κοπέλα μου διαγνώστηκε με ΠΣ εννοείτε χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας ( εγώ περισσότερο μπορώ να πω ) η γιατρός ήταν πρα πολύ θετική στο ότι το πρώτο επεισόδιο ήταν η οπτική νευρίτιδα και μας είπε ότι είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο η ασθένεια και μας είπε να ξεκινήσουμε rebif 22 για ένα μήνα και μετά να πάμε σε 44 !! Και ότι θα ακολουθήσει αυτήν την θεραπεία για 2-3 χρόνια και μετά θα σταματήσει και απλά θα παρακολουθείτε μια φορα τον χρόνο! Η όραση της 15 μέρες μετά την πενθήμερη κορτιζόνη που κάναμε στην αρχή αρχίζει να καθαρίζει σιγά σιγά !αυτο που με παραξενεύει είναι ότι όλες η εξετάσεις βγήκαν πολύ καλές η μαγνητική αυχένα καθαρή ανοσολογικες καλές αίματος καλές στην εγκεφάλου είχε 2 εστίες και στς παρακέντησης όλες η τιμές ήταν εντός Ορίων απλά η τελευταία index igG είχε τιμές αναφοράς 0,280-0,660 και το αποτέλεσμα ήταν 0,605 δλδ εντός Ορίων και αυτό και βγήκε γενικό αποτέλεσμα ειδικές ολιγοκλωνικες ζώνες στο ΕΝΥ (τύπου 2)! Έχω 5 μέρες που έχω διαβάσει και ψάξει τα πάντα και πραγματικά έχω τρελαθεί ! Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα έκανε στην θέση μας σαν ποιοι έμπειροι επι του θέματος ; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το κατεβατό !! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 🙏🏻
 #132992  από Στάθης
 Παρ Ιουν 26, 2020 6:09 pm
Hlias έγραψε: Παρ Ιουν 26, 2020 4:19 pm Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα έκανε στην θέση μας σαν ποιοι έμπειροι επι του θέματος ; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το κατεβατό !! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους 🙏🏻
Είναι πολύ σημαντικό πρώτα να συνέλθει ψυχολογικά η κοπέλα. Μετά μπορεί με καθαρό μυαλό να επιλέξει αν θα πορευτεί με rebif, η με κάποια άλλη συνταγή (φαρμακευτική ή εναλλακτική). Το rebif είναι ιντερφερόνη και φέρει και αρκετές παρενέργειες, ψυχολογικές και σωματικές.

Το νεαρό της ηλικίας θα βοηθήσει πολύ και στην 100% επαναφορά της οπτικής νευρίτιδας. Για γρηγορότερη ανάρρωσή προτείνω λίγο παραπάνω ξεκούραση (ύπνος), περπάτημα (για ενεργό μεταβολισμό κορτιζόνης), μπόλικο νεράκι και σχεδόν καθόλου ζάχαρες και αλκοόλ (τρέφουν τις φλεγμονές).

Κατά τον χρόνο ανάρρωσης, μπορείτε εντατικά να αναλύσετε τους δεκάδες τρόπους διαχείρισης της πάθησης, και να αποφασίσετε ποιος ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα της κοπέλας σου. Ο γιατρός έχει πολλά φάρμακα να δώσει (χάπια, ενδοφλέβιες, ενέσεις, χημειοθεραπείες), αλλά υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις (αντιοξείδωσης - αντιφλεγμονώδες) που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε ότι μπορεί να χρειαστείς αν φυσικά είναι κομμάτι της 16χρονης εμπειρίας μου.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά στην κοπέλα και καλή σας Δύναμη !
 #132997  από Tzini82
 Σάβ Ιουν 27, 2020 11:07 pm
Προφανώς η κοπέλα σου έχει ελαφριάς μορφής και επομένως καλή πρόγνωση. Ανάλογη περίπτωση είναι και η δικια μου. Ο πιο ειδικός που πρέπει να εμπιστευτειτε είναι ο γιατρός που την παρακολουθεί. Εγώ παίρνω ρεμπιφ κ πέρα από κάποιες παρενέργειες στις πρώτες ενέσεις τώρα δεν έχω το παραμικρό. Ούτε ντεπον παίρνω, ούτε τίποτα γιατί είμαι μια χαρά. Και θεωρώ ότι η πάθηση αυτή είναι ύπουλη και απρόβλεπτη για να το ρισκάρω με εναλλακτικές μεθόδους. Εννοείται φυσικά ότι χρειάζεται και μια υγιεινή ζωή: άσκηση, σωστή διατροφή, καλή ψυχολογία κλπ κλπ όλα θα πάνε καλά, το πρώτο σοκ είναι μόνο, όλα θα φτιάξουν!