• Διάρκεια Ιλίγγου (ζάλης) και μια κωμικοτραγική ιστορία με γιατρό.

  • Γενικά θέματα και συζητήσεις επί του θέματος
Γενικά θέματα και συζητήσεις επί του θέματος
 #134376  από G.X
 Τρί Σεπ 14, 2021 1:41 pm
Καλησπέρα σε όλους και όλες, ελπίζω να προχωράτε σταθερά σωματικά και πνευματικά.
Τον Μάϊο είχα την πρώτη υποτροπή με διπλωπία, πέρασα την οδύσσεια που περνάνε όλοι οταν συμβεί αυτό, κορτιζόνες γιατροί και λοιπά πρωτόγνωρα.

Ο ίλιγγος που αποτέλεσε την αφορμή για να τρέξω σε γιατρούς, μου είπαν τότε αλλά το καταλάβαινα και ο ίδιος πως προερχόταν από την μην συντονισμένη κίνηση των ματιών. Με την κορτιζόνη έστρωσε σε πολύ μεγάλο "ποσοστό" που λένε και οι γιατροί. Οι γιατροί όμως που έχουν φετίχ με τις στατιστικές και τα ποσοστά (και τώρα τελευταία τον έλεγχο και την πειθαρχία σε επίπεδα ναζισμού) , μου έλεγαν πως δεν ειναι μαθηματικά η ιατρική και θα περιμένεις κάποιο καιρό για να στρώσει, η κορτιζόνη δρα 1-2 μηνες κλπ.

Έχουνε περάσει 4 μήνες λοιπόν και ό ίλιγγος( ζάλη ταιριάζει καλύτερα) είναι διαρκώς παρών. Θα πρέπει να αρχίσω να αποδέχομαι ότι θα ζήσω έτσι; Έχει κάποιος/α παρόμοια εμπειρία να με διαφωτίσει; Γνωρίζω οτι ειναι σύμπτωμα, αλλά αγνοώ αν διαρκεί κάποιο διάστημα ή ζείτε παρέα.

Η ιστορία με τους γιατρούς εν τάχει λέει πως την γιατρό που με παρακολουθεί στο δημόσιο νοσοκομείο την μεταθέσανε σε κλινικη κοβιντ ( γιατί έχουν καταργηθεί οι υπόλοιπες παθήσεις στον κόσμο), και οτι με λίγα λόγια είναι αδύνατο να την βρω ή να επικοινωνήσω μαζί της. Λες και έχουμε ανεμοβλογιά . Δηλαδή έχω ραντεβού το Νοέμβριο και δεν ξέρω αν θα είναι αυτή, πρέπει να μου γράψει μαγνητικές και δεν ξέρω που θα την βρω, πρέπει να μου γράψει συνταγή για την αγωγή και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Μην παρεξηγηθώ, τα στέλνω αυτά όχι για να παραπονεθώ, το στέλνω για να επιβεβαιώσω την αδιαφορία που χαρακτηρίζει το σύστημα υγείας (δεν είναι ο σκοπός του να θεραπεύει ανθρώπους), τον ψυχρό επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους γιατρούς και να πάνε να πνιγούν οι ασθενείς. Αυτό είναι η πραγματικότητα και ήθελα απλά να το μοιραστώ με ανθρώπους που θα καταλάβουν.

Υ.Γ Η μονιμότητα της ζάλης είναι το θέμα ποτ με απασχολεί, όποιος έχει να προσφέρει κάποια εμπειρία
θα το εκτιμούσα.

Καλή δύναμη
 #134377  από Dhm
 Τετ Σεπ 15, 2021 1:54 pm
Καλησπέρα! Όσον αφορά τη γιατρό, καλύτερα να βρεις κάποιο νοσοκομείο που να μπορεί να σε εξυπηρετήσει πιο εύκολα θεωρώ...πχ τμήμα σκπ (περισσότερα σε μήνυμα, μην κάνω διαφήμιση :P )
Όσον αφορά τον ίλιγγο, ταλαιπωρούμαι κι εγώ μήνες τώρα, όχι από κάποια ώση (μάλλον), και γνωστή μου παθολόγος μου πρότεινε και πήγα σε νευροωτολόγο για αυτό. Φυσικά έφριξε ο νευρολόγος μου, αλλά αυτοί δεν ξέρουν πόσο υποφέρουμε εμείς και πως θέλουμε μια κάποια ανακούφιση κάπου.
Ελπίζω να σε βοήθησα. Για οτιδήποτε άλλο, μην διστάσεις ;)
 #134378  από Elianna
 Τετ Σεπ 15, 2021 3:14 pm
Καλησπέρα,
Σε εμένα ο ίλιγγος δύο φορές μετά από ώση έκανε πάνω από 6μηνο-8μηνο να φύγει και για αρκετό καιρο μετά επέστρεφε όταν κουραζομουν. Κάθε οργανισμός έχει τον ρυθμο του. Θέλει υπομονή, αλλά μια μέρα ξαφνικά υποχψρει και η ανακούφιση είναι καταπληκτική!
Καλή ψυχολογία και να μην ξεπερνάς τα όρια σου για να το βοηθήσεις.
Εντελώς κουφό αυτό με το νοσοκομείο. Κι εγώ συμφωνώ ότι μπορείς να βρεις άλλο/αλλη γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο όπου θα είναι άμεσα διαθέσιμος, ακόμα και από το τηλέφωνο αν χρειαστείς κάτι.
 #134379  από G.X
 Τετ Σεπ 15, 2021 4:59 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έτσι για την ιστορία να διευκρινίσω πως αναφέρομαι σε νοσοκομείο με νευρολογικό τμήμα που ειδικεύεται στην ΣΚΠ. Γι' αυτό είναι και κωμικοτραγικό αυτό που συνέβη..
 #134380  από Dhm
 Πέμ Σεπ 16, 2021 12:18 pm
Ωχ, υποψιάζομαι ποιο λες...Υπάρχει και σε άλλο νοσοκομείο βέβαια ;)
Εγώ με τον δικό μου μιλάω με viber αν χρειαστώ κάτι επείγον δηλαδή ;)