• Γνώστες της ΣΚΠ, χρείαζομαι καθοδήγηση!

  • Γενικά θέματα και συζητήσεις επί του θέματος
Γενικά θέματα και συζητήσεις επί του θέματος
 #132843  από Μ.M
 Τετ Μάιος 20, 2020 2:03 am
Καλησπέρα σας,
Έχω λίγες μέρες που χάνω την ισορροπία μου κ όταν συμβαίνει αυτό νιώθω σαν να έχω ένα βαρίδιο στη μια πλευρά του σώματός μου. Όπως όταν μεθάει κάποιος κ πάει μονόπλευρα μέχρι να πέσει. Γενικά έχω 1,5 χρόνο που ταλαιπωρούμαι αρκετά από συμπτώματα που ίσως θυμίζουν ΣΚΠ και είναι ανά διαστήματα πιο έντονα κ πιο ήπια (όπως έντονους μυικούς σπασμούς που δεν μπορώ να ελέγξω, έντονη ζάλη κ ναυτία που κάποιες φορές καταλήγει σε σημείο να γυρνάνε όλα γύρω μου, μυοσκελετικούς πόνους πολύ συχνά και μουδιάσματα) και όλα αυτά με κάνουν να κουράζομαι υπερβολικά πολύ, νιώθω ο οργανισμός να με εγκαταλείπει...θέλω να κάνω πράγματα κ το σώμα δεν με ακολουθεί, κάποιες φορές με καθηλώνει όλο αυτό κ δεν αντέχω να κάνω το παραμικρό. Ιδίως με τη ζέστη πολλαπλασιάζεται εκθετικά η ένταση των συμπτωμάτων και με την παραμικρή επιπλέον προσπάθεια να κάνω κάτι πιο απαιτητικό ο οργανισμός τα παίζει κ επίσης αρχίζουν τα συμπτώματα να εντείνονται.Πριν 11 χρόνια σε μια μαγνητικη εγκεφαλου που εκανα λόγω τραυματισμού, η νευρολογος με ρωτησε αν γνωριζω αν πασχω απο ΣΚΠ και απάντησα από όσο γνωρίζω όχι. Μου είπε στο μελλον να το ελέγξω για ΣΚΠ. Αλλά λόγω ηλικιακής αφέλειας εγώ είπα οκ κ δεν ρώτησα τίποτα. Πριν 1 χρόνο λοιπόν, λόγω των συμπτωμάτων έκανα μια μαγνητική εγκεφάλου κ ήταν όλα τέλεια.
1) Υπάρχει περιπτωση μια μαγνητικη να δειχνει κατι κ μια αλλη μετα απο χρόνια οχι?
2) Η μαγνητική εγκεφάλου αρκεί για διάγνωση?
3) Οι εστίες που διάβασα ότι είναι ένα σημάδι, μπορούν να εμφανιστούν κ σε άλλα σημεία εκτός του εγκεφάλου κ η εξέταση που έκανα να μην αρκεί?
4)τι θα προτείνατε να κάνω για να "ψαχτω" σωστα? Ποιες εξετάσεις είναι πιο ουσιαστικές κ αξιοπιστες?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 #132857  από waterfall
 Κυρ Μάιος 24, 2020 8:06 pm
Πρώτα απ'όλα να ρωτήσω αν έκανες τη μαγνητική εγκεφάλου σε μηχάνημα 3 Tesla. Οι παλιότεροι μαγνητικοί τομογράφοι δεν τα δείχνουν τόσο καθαρά. Να ξέρεις πάντως ότι πολλές φορές οι εστίες είναι σε τυφλά σημεία που δεν φαίνονται στη μαγνητική αλλά οι γιατροί θέλουν συγκεκριμένες αποδείξεις για να δώσουν διάγνωση και φάρμακα.

Επίσης, εστίες πάρα πολύ συχνά εμφανίζονται και στον νωτιαίο μυελό στη σπονδυλική στήλη και γι'αυτό θα πρέπει να κάνεις και άλλες δύο μαγνητικές, αυχενικής μοίρας και θωρακικής μοίρας. Με σκιαγραφικό πάντα.

'Επειτα υπάρχει και η οσφυονωτιαία παρακέντηση όπου σου παίρνουν υγρό από το νωτιαίο μυελό για να δουν αν έχεις ολιγοκλωνικές ζώνες που παραπέμπει σε ΣΚΠ. Αυτή η εξέταση γίνεται και για να αποκλειστούν άλλες ασθένειες που δημιουργούν αυτά τα συμπτώματα. Δεν σημαίνει ότι αν βγει αρνητική αυτή η εξέταση δεν έχεις ΣΚΠ.

Καμία από αυτές τις εξετάσεις από μόνη της δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη ΣΚΠ εκτός αν βγει θετική η παρακέντηση όπου είναι ισχυρή ένδειξη ΣΚΠ σε συνδυασμό με τα συμπτώματα ή εκτός αν η μαγνητική δείχνει αύξηση ή ενεργότητα των εστιών που έχουν βρεθεί, σε μελλοντικές επανεξετάσεις.

'Αλλοι έχουν εστίες μόνο στον εγκέφαλο, άλλοι και στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη και σπανιότερα μόνο στη σπονδυλική στήλη.

Γενικότερα, η διάγνωση της ΣΚΠ δεν είναι εύκολη υπόθεση εκτός κι αν είναι απολύτως φανερές οι εστίες και πληροίς τα κριτήρια McDonalds. Και θα πρέπει μετά να γίνει μια σειρά άλλων εξετάσεων για να αποκλειστούν άλλες ασθένειες που προσομοιάζουν με ΣΚΠ. Δηλαδή, η οσφυονωτιαία παρακέντηση και πολλές άλλες εξετάσεις αίματος καθώς επίσης και δυναμικά προκλητά ανάλογα με το που έχεις τα συμπώματα. Συνήθως η ΣΚΠ επηρεάζει και την όραση.

Για να καταλάβεις τι εννοώ: Εγώ είχα μία εστία στον εγκέφαλο και διπλωπία το 2012 και με έδιωξαν χωρίς να μου πουν τίποτα. Το 2016 έπαθα οπτική νευρίτιδα (δεν έβλεπα από το ένα μάτι) με αύξηση των εστιών στον εγκέφαλο και ακόμα δεν μπορούσαν να μουν κάνουν διάγνωση. Μετά από δύο μήνες έπαθα και οξεία μυελίτιδα (μούδιασα από το στήθος και κάτω) και παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να μου κάνουν διάγνωση. Και μόνο όταν έκανα και μαγνητική θωρακικής μοίρας που φάνηκαν και εκεί εστίες έγινε η διάγνωση. Μετά έκανα και οσφυονωτιαία παρακέντηση και ήταν αρνητική αλλά ήδη πληρούσα τα κριτήρια για ΣΚΠ, απλά αποκλείσαμε άλλες ασθένειες.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα ήταν καλό να πάρεις γνώμη κι από άλλο γιατρό. Αν εγώ δεν το είχα κάνει αυτό μπορεί να μην είχε γίνει ακόμα η διάγνωση!

Πάντως τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι δηλωτικά της ασθένειας. Εύχομαι να μην είναι τίποτα όμως και να σου περάσει.

Ελπίζω να σε κατατόπισα λίγο.
 #132858  από Μ.M
 Δευ Μάιος 25, 2020 10:28 am
Καλημέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για το κατατοπιστικό μήνυμα και για το χρόνο που αφιέρωσες για να με βοηθήσεις waterfall !!! Λυπάμαι για όσα πέρασες και εύχομαι από εδώ και στο εξής όλα να σου πάνε καλά και να έχεις την πιο ανώδυνη εξέλιξη με το ζήτημα! Ύπουλη ασθένεια λοιπόν το συμπέρασμα....πέρασες τόσα κ δεν σου είχαν κάνει τη διάγνωση! Έπρεπε να φτάσεις σε σημείο να ταλαιπωρηθείς τόσο για να σου πουν ότι πλέον πληρείς τις προυποθέσεις...Όσο για την όραση που ανέφερες, η όρασή μου έχει μειωθεί σημαντικά αλλά επειδή έχω μυωπία θεώρησα πως αυξήθηκε απότομα η μυωπία μου και είχα σκοπό να κλείσω άμεσα ραντεβού σε οφθαλμίατρο. Μάλιστα με πονάει εσωτερικά το μάτι κάποιες στιγμές, (όχι σαν πονοκέφαλος) με έναν πόνο αρκετά διαξιφιστικό, για λίγα λεπτά κ περνάει, μετά ξανά πάλι το ίδιο. Πριν 2 μέρες εν τω μεταξύ ανέφερα στον άντρα μου αστειευόμενη ότι πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει φτάσει στους 10 βαθμούς η μυωπία μου (ενώ έχω 4 βαθμούς). Πρώτη φορά νιώθω τόσο έντονη διαφορά στην όρασή μου. Δεν το ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου καθώς θεώρησα πως είναι άσχετο κ οφείλεται στη μυωπία μου (πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται γιατί ενώ απέχω αρκετά απο τα 23 χρόνια που υποτίθεται σταματάει να αυξάνεται, σε εμένα δεν σταμάτησε να αυξάνεται αλλά με μικρή αύξηση τη φορά). Τώρα βέβαια η διαφορά είναι τεράστια, καμία σχέση με τις μικροαυξήσεις που δεν τις αντιλαμβανόμουν καν. Η οπτική νευρίτιδα σε σενα δημιούργησε το πρόβλημα ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη?? Πως το αντιλήφθηκες? Είναι μόνιμο? Εάν επιτρέπεται φυσικά μου λες, καθώς δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Σου εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς κ πάλι ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου!
 #132859  από waterfall
 Δευ Μάιος 25, 2020 11:28 am
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι να έχουμε δύναμη για να αντέχουμε.

Σχετικά με την οπτική νευρίτιδα (ή οπισθοβολβική νευρίτιδα): Εκεί που καθόμουν, στα καλά καθούμενα που λένε, ένιωσα έναν πόνο στο δεξί μάτι σαν να μου μπήκαν βλεφαρίδες μέσα, σαν τσιμπήματα έντονα και προσπαθούσα να βγάλω αυτό που δήθεν είχε μέσα το μάτι μου χωρίς να βρίσκω τίποτα φυσικά και χωρίς να σταματάει. Μετά από λίγη ώρα πέρασε ο πόνος αλλά ήδη είχε θολώσει η όρασή μου σε αυτό το μάτι και μέχρι την επόμενη μέρα δεν έβλεπα τίποτα παρά μόνο ένα γκρίζο σύννεφο. Πήγα σε οφθαλμίατρο δύο φορές και κοίταξε τα πάντα, ότι εξετάσεις μπορούσε να κάνει αυτός και υποπτεύθηκε ότι πρέπει να ήταν το οπτικό νεύρο και με έστειλε στο Γεννηματά που έχουν καθημερινά εφημερία για επείγοντα περιστατικά. Εκεί μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις στα μηχανήματα και με το που τελείωσαν οι οφθαλμίατροι μου είπαν ότι μάλλον έχω Σκλήρυνση κατά Πλάκας και ότι αυτό είναι το πρώτο σύνηθες σύμπτωμα, η οπτική νευρίτιδα. Και ήταν και η πρώτη φορά που έμαθα ότι μπορεί να έπασχα από ΣΚΠ. Στη συνέχεια έκανα εισαγωγή κ.λ.π. κ.λ.π...

Κανονικά έπρεπε να κάνω 5 μέρες ενδοφλέβια κορτιζόνη με ορό, τεράστια δόση, 1 γραμμάριο τη φορά αλλά σε εκείνη τη φάση δεν άντεξα ψυχολογικά και πήγα σπίτι. Η όρασή μου επανήλθε μετά από ένα μήνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ξαφνικά, μετά από αυτή την περιπέτεια μειώθηκε η ολική μου όραση και απ'τα δύο μάτια, άρχισα να μην βλέπω κοντά και ξαφνικά χρειάστηκα γυαλιά ενώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα πριν.

Εσύ πάντως, με τόσα συμπτώματα που έχεις ίσως είναι καλό να πας σε δημόσιο νοσοκομείο, σε αυτά που έχουν ειδικές κλινικές για ΣΚΠ, και εκεί είναι πολύ πιθανόν να σου κάνουν εισαγωγή για περαιτέρω εξετάσεις. Εκτός και αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα για να τις κάνεις ιδιωτικά σε νευρολόγο όπου πολλές μπορεί να στις γράψει και πληρώσεις συμμετοχή. Είναι και άλλες όμως που δεν γράφονται και τις πληρώνεις εξ ολοκλήρου. Εγώ επειδή δεν άντεχα την εισαγωγή σε νοσοκομείο (για ψυχολογικούς λόγους) έκανα όλες τις εξετάσεις ιδιωτικά και μόνο την παρακέντηση την έκανα στο Αιγινήτειο .

Ρώτα με ότι θέλεις να σε βοηθήσω.
 #132860  από Μ.M
 Δευ Μάιος 25, 2020 12:50 pm
Πω πω σοκαρίστηκα με όσα πέρασες! Χαρά στο κουράγιο σου κ στην υπομονή σου! Ήθελε δύναμη όλο αυτό! Αυτό που ανέφερες ότι πήγες σε δύο οφθαλμιάτρους...δεν σου βρήκαν τίποτα ενώ σε εξέτασαν κανονικά κ εν τελει το βρηκαν στο νοσοκομείο?? Εμένα τα μάτια μου θόλωναν χωρίς πόνο αρχικά σαν να έχω μια κουρτίνα μπροστά μου, αλλα δεν ήταν μόνιμο το θόλωμα αυτό το έντονο αλλα ηταν πολυ συχνο κ τελευταία ξεκίνησε ο πόνος που ειναι διαξιφιστικός κ όπως το ειπες, σαν να μπήκε κάτι αιχμηρό κ πήγε στο πίσω μέρος του ματιού ακριβώς, τωρα μειωθηκαν οι στιγμες που θολωνουν κ νιώθω αισθητά τη μείωση της όρασης μόνιμα χωρίς ωστόσο να είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, όπως το πέρασες εσύ...εφόσον καλυτέρευσε η κατάσταση της όρασής σου σε σένα πάντως κράτα αυτό ως θετικό και συνέχισε με δύναμη! Σε υπερευχαριστώ και πάλι για όλες τις λεπτομερείς αναλύσεις σου και την καθοδήγησή σου! :smile-flower:
Υ.Γ.: Μια τελευταία ερώτηση, αν δεν σε έχω κουράσει φυσικά. Εγώ πχ που έχω ανά διαστήματα τα συμπτώματα με τους μυικούς σπασμούς και όχι συνέχεια, που χάνω ανά στιγμές την ισορροπία μου κ δεν είναι μόνιμη η έλλειψη ισορροπίας, που οι ζαλάδες όταν γυρνάνε όλα έρχονται ακανόνιστα επίσης κ φεύγουν, οι εξετάσεις αν είναι ΣΚΠ θα το δείξουν οποιαδηποτε στιγμη τις κάνω?? Ή πρέπει να πετύχω τη στιγμή που έχω τα συμπτώματα??

Ευχαριστώ και παλι για όλα!!!!
 #132861  από waterfall
 Δευ Μάιος 25, 2020 3:39 pm
Οι εξετάσεις θα το δείξουν οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά υπάρχει περίπτωση να δείξουν και ενεργές εστίες (δηλαδή που προσλαμβάνουν σκιαγραφικό) και αυτό σημαίνει ότι τις έπιασες στη φάση της απομυελίνωσης και ότι θα χρειαστεί να κάνεις ορό κορτιζόνης για κάποιες μέρες στο νοσοκομείο. Ενεργές εστίες σημαίνει είτε ότι περνάς ώση/υποτροπή και έχεις κάποια συμπτώματα που προκαλούνται από αυτές είτε ότι είναι πιθανόν να σου εκδηλωθούν στη συνέχεια συμπτώματα ανάλογα με το που είναι οι εστίες. 'Ολα αυτά ισχύουν για τις μαγνητικές. Οι εξετάσεις αίματος που σου έλεγα δείχνουν γενικά αν υπάρχουν ενδείξεις για άλλες ασθένειες και ίσως κάποιες από αυτές να σου πουν να τις επαναλάβεις αν υποψιάζονται ότι μπορεί να συνυπάρχει και κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα ή άλλη ασθένεια. Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να δείχνει αν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας. Μόνο οι 3 μαγνητικές τομογραφίες που σου έχω ήδη πει και ακόμα μία που ξέχασα και είναι για το οπτικό νεύρο αν τυχόν περνάς οπτική νευρίτιδα για να δουν αν έχει πειραχτεί αλλά συνήθως την κάνουν μαζί με την μαγνητική εγκεφάλου.

'Αρα οι εξετάσεις που αφορούν αποκλειστικά τη ΣΚΠ είναι:

Μαγνητική εγκεφάλου και οπτικού νεύρου.
Μαγνητική αυχενικής μοίρας.
Μαγνητική θωρακικής μοίρας.
Οσφυονωτιαία παρακέντηση (μια φορά την κάνεις - σπάνια δεύτερη φορά).
Οπτικά, ακουστικά και σωματοαισθητικά δυναμικά προκλητά (ανάλογα με το σημείο που έχεις τα συμπτώματα π.χ. οπτική νευρίτιδα ή νυσταγμό - εμβοές - μουδιάσματα στο σώμα). Εγώ έχω κάνει μόνο οπτικά δυναμικά προκλητά επειδή είχα περάσει την οπτική νευρίτιδα αλλά βγήκε φυσιολογική η εξέταση, ίσως γιατί την έκανα μετά από πολύ καιρό.

Από εκεί και πέρα, όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις αίματος (είναι πολλές) είναι για να αποκλειστούν άλλες ασθένειες και να μπορέσει να γίνει σωστή διάγνωση.

Επισης, υπάρχουν διάφορες μορφές σκλήρυνσης.

1) Υποτροπιάζουσα - Διαλείπουσα RRMS: 'Οταν σου ξεκινάει ένα σύμπτωμα που οφείλεται σε υποτροπή και διαρκεί πάνω από 48 ώρες, στην αρχή αυξάνεται όσο περνάν οι μέρες και μετά από κάποιο διάστημα υποχωρεί εντελώς ή σου αφήνει υπολείμματα. Μπορεί να περάσουν και μήνες για να σου περάσει. Αυτή είναι και η πιο συχνή μορφή.

2) Δευτεροπαθώς προιούσα SPMS: Αυτή είναι η εξέλιξη της πρώτης μορφής RRMS όπου πλέον δεν έχεις σχεδόν καθόλου υποτροπές αλλά συνεχίζεις να επιδεινώνεσαι βαθμιαία μέσα στον χρόνο και εγκαθίσταται η αναπηρία. Δεν έρχονται και φεύγουν δηλαδή πλέον τα συμπτώματα.

3) Πρωτοπαθώς προϊούσα PPMS: Αυτή είναι η δύσκολή μορφή ΣΚΠ όπου από την αρχή της ασθένειας έχεις συμπτώματα σταθερά που δεν φεύγουν και ότι σύμπτωμα εμφανίσεις εγκαθίσταται μόνιμα και δεν περνάει. Και επιδεινώνεσαι με το πέρασμα του χρόνου.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες κατηγορίες αλλά είναι αρκετά σπάνιες.

Ο νευρολόγος που πήγες τι σου λέει για τα συμπτώματα που έχεις;
 #132862  από waterfall
 Δευ Μάιος 25, 2020 3:53 pm
Ξέχασα να σου πω κάτι σημαντικό. Κάποιες φορές, μπορεί μια εστία να μη φαίνεται σε επόμενη εξέταση επειδή έχει μικρύνει ή επουλωθεί λόγω της αγωγής που παίρνουμε ή λόγω της φυσικής επούλωσης που κάνει ο ίδιος ο οργανισμός που προσπαθεί να κάνει επαναμυελίνωση αλλά ποτέ δεν θα γίνει τελείως καλά. Είναι σχετικά σπάνιο αλλά συμβαίνει κάποιες φορές. Εγώ, όταν έπαιρνα αγωγή για τη ΣΚΠ, μια εστία στο θώρακα είχε πιο ασθενές σήμα από την προηγούμενη φορά αλλά δεν εξαφανίστηκε στη δική μου περίπτωση.

Ακόμα, να ξέρεις ότι αυτή η ασθένεια είναι σαν δακτυλικό αποτύπωμα και στον καθένα δρα με διαφορετικά συμπτώματα ανάλογα με τη θέση των εστιών. Υπάρχουν κάποια γενικά συμπτώματα που συνήθως ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως π.χ. δυσανεξία στη ζέστη, οπτική νευρίτιδα, ζάλη/ίλιγγος, μουδιάσματα, σπαστικότητα (όταν σε σφίγγει ένα μέρος του σώματος και το αισθάνεσαι να πετρώνει), σπασμοί σε διάφορα σημεία του σώματος κ.λ.π.
 #132866  από Μ.M
 Δευ Μάιος 25, 2020 5:28 pm
Waterfall χίλια ευχαριστώ για όλα! Μου εξήγησες τα πάντα με τόσο αναλυτικό τρόπο που στην ουσία με καθοδήγησες πλήρως για το πως πρέπει να κινηθώ. Ο νευρολόγος που πήγα με αντιμετώπισε λίγο "έλα να σε ξεπετάξω κι εσένα να τελειώνουμε". Λόγω συνεχών μετακομίσεων από πόλη σε πόλη δεν καταφέραμε ποτέ να έχουμε οικογενειακώς σταθερούς γιατρούς. Όπου πάμε αν μας τύχει κάτι βρίσκουμε έναν γιατρό της ειδικότητας κ πάμε. Ρωτάμε όσο μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι καλός, αλλά καταλαβαίνεις....ο γιατρός αυτός τότε λοιπόν αφού είδε τη μαγνητική είπε τίποτα δεν έχεις μια χαρά είσαι. Μετά είπα, μα γιατρέ μου βρήκατε αυξημένα τενόντια, έχω μουδιάσματα, έχω μυικούς σπασμούς που με ακινητοποιούν όταν με πιάνουν, ζάλη να γυρνάνε όλα, θολώνουν τα μάτια μου ( τότε αυτά είχα από συμπτώματα), εξάντληση τρομερη ειδικα μετα απο τους σπασμους ειμαι κομματια...μου λέει πες μου ξανά τα συμπτώματα, λέω μουδιάσματα λεει καμια έλλειψη σιδηρου θα έχεις, μυικους σπασμούς, ζάλη, θολώνουν τα μάτια μάλλον απ τον θυροειδη σου θα είναι να τον δεις και τα ματια σου μαλλον απο καμια αλλεργεια τυπου επιπεφυκίτιδα θα είναι... δεν ρωτησα κατι αλλο, απλα έφυγα...δεν υπήρχε νοημα νομιζω! Μετά πήγα σε οφθαλμίατρο να δω αν είναι όντως επιπεφυκίτιδα μήπως κ είχε δίκιο. Όταν εξήγησα στη γιατρό το θέμα με τα μάτια μου μου πρότεινε να κάνω βυθοσκόπηση, όπως κ έκανα κ μου είπε ότι δεν έχω επιπεφυκιτιδα, ότι δεν μπορεί να δει με σιγουριά κάτι, ότι βρίσκει υπεραιματωμενα τα αγγεία μου που αυτό δείχνει υπέρταση κ να ξανακάνω εξετάσεις σε ενα εξάμηνο για ΣΚΠ(λόγω όσων της περιέγραψα) και μου είπε να ελέγξω κ για μια πάθηση στο αίμα που δεν θυμάμαι πως λέγεται αυτή τη στιγμή και πήγα κ σε καρδιολόγο που εντόπισε ότι έχω αρρυθμίες. Έκανα κάποιες αιματολογικές για την πάθηση στο αίμα κ ήταν όλα αρνητικά. Δηλαδή όλα οκ. Εκεί έμεινα όσον αφορά το ψάξιμο.Έπειτα, λόγω κάποιων άλλων υποχρεώσεων δεν καταφερα να παω να ψαχτώ κ απλά μου χτυπούσαν την πόρτα τα συμπτώματα κ έκανα υπομονη κ τώρα που άρχισα να χάνω την ισορροπία μου κ επεσα 5 φορες από αυτό, είπα πως έφτασε στο απροχώρητο το θέμα κ ότι πρέπει να δω απο τι είναι όλα αυτά. Δηλαδη, δυσκολευομαι πολυ πλεον κ τρομαξα ταυτοχρονα να σου πω την αληθεια γιατι τα αλλα τα ειχα συνηθισει να πω την αληθεια, οσο μπορει να συνηθισει καποιος τους μυικους σπασμους δηλαδη κ τα υπολοιπα....ηταν γνωριμα τελος πάντων τουλάχιστον! Αλλά αυτό με την ισορροπία νομίζω ότι ξεπέρασε κάθε τι...
Πάντως βλέποντας παραπάνω σαν γενικά συχνά συμπτώματα υπάρχει απόλυτη ταύτιση με όσα έχω..
Δηλαδή νιώθω λες κ περιγράφεις την κατάστασή μου επ ακριβώς!
 #132868  από waterfall
 Δευ Μάιος 25, 2020 7:05 pm
Αν δεν έχει άλλους νευρολόγους εκεί που βρίσκεσαι, τότε πήγαινε στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο που έχει τμήμα για ΣΚΠ. Δεν έχεις κάνει έλεγχο παρά μόνο μια μαγνητική εγκεφάλου. Δυστυχώς εξαρτάται από τον γιατρό που θα πέσεις. Για αυτό οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάει σε παραπάνω από δύο νευρολόγους και νοσοκομεία ψάχνοντας τι έχουμε. 'Ισως η καλύτερη λύση προς το παρόν είναι να σου κάνουν εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο για να σε ψάξουν.
 #132869  από waterfall
 Δευ Μάιος 25, 2020 7:06 pm
Μήπως η εξέταση αίματος που είπε είναι για οπτική νευρομυελίτιδα;