• Καλησπέρα σας!!!

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136199  από Alexia91
 Τετ Οκτ 04, 2023 1:50 am
Χαιρετω όλα τα μέλη του φόρουμ. Με λένε Αλεξάνδρα και σας γράφω γιατί θέλω τις γνώμες και τις εμπειρίες σας σχετικά με το mavenclad. Μετά από δύο αγωγές, αρχικά με betaferon και μετά με tecfidera, η νευρολογος μου πρότεινε αυτό το χάπι. Έχω λίγο αγχωθεί... :emojis-18:
 #136267  από Στάθης
 Σάβ Οκτ 07, 2023 12:33 pm
Alexia91 έγραψε: Τετ Οκτ 04, 2023 1:50 am Χαιρετω όλα τα μέλη του φόρουμ. Με λένε Αλεξάνδρα και σας γράφω γιατί θέλω τις γνώμες και τις εμπειρίες σας σχετικά με το mavenclad. Μετά από δύο αγωγές, αρχικά με betaferon και μετά με tecfidera, η νευρολογος μου πρότεινε αυτό το χάπι. Έχω λίγο αγχωθεί... :emojis-18:

Γεια σου Αλεξία, σε χαιρετώ επίσης !
Αν και πήρα κάποια φάρμακα betaferon, tysabri, copaxone μεταξύ 2005-2010, από το 2010 μέχρι και σήμερα πορεύομαι χωρίς φάρμακα ανοσοτροποποίησης, αλλά με αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βότανα, καλή διατροφή και αρκετή κίνηση αγκαλιά με αισιόδοξη νότα !

Πως είσαι γενικά Αλεξία, δηλαδή από συμπτώματα, μήπως οι παρενέργειες από τα φάρμακα τελικά σου δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα από την ίδια την πάθηση. Το λέω από την άποψη ότι οι νευρολόγοι μας κουμπώνουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς όμως ποτέ να αντιλαμβάνονται συνολικά την πραγματική εικόνα του ασθενή και πιθανές 'πιο φιλικές' εναλλακτικές στην διαχείριση της νόσου, όταν φαινομενικά τα φάρμακα της ΣΚΠ δεν μας ταιριάζουν (όπως στην περίπτωσή μου).

Επίσης, θεωρώ ότι το άγχος γίνεται πολύ πιο δύσκολο ειδικά όταν επιδεινώνεται από την κακή διαχείρισή και ταλαιπωρία μας από τους 'ειδικούς'.

Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του άγχους (και της νόσου), και σε αυτό εμένα π.χ. με βοηθάει πάρα πολύ η αποχή από τα πρωτόκολλα των φαρμάκων ανοσομετάλλαξής μας και η ενσωμάτωση της υγείας μου πιο κοντά στην Φύση και τα αγαθά της.