Καλημέρα συμπάσχοντες και μη !
Ήθελα να προσθέσω και την δικιά μου εμπειρία πάνω στο θέμα εστιάζοντας πάνω στην "θεραπευτική" αγωγή που είχε επιτυχία στον δικό μου οργανισμό...
Γράφω θεραπευτική, γιατί απλούστατα η φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβλήθηκα από το 2004 χρονιά διάγνωσης ήταν παντελώς αποτυχία. Εν' συντομία πήρα Ιντερφερόνη (Betaferon) για 2 χρόνια με αποτυχία λόγο υψηλών υπατικών δεικτών και παράλληλων ώσεων. Πήρα Tysabri για 5 μήνες, αγωγή αποτυχημένη λόγο αντίδρασης του οργανισμού από τον τρίτο μήνα και τέλος πήρα Copaxone αποτυχημένη αγωγή λόγο λεμφαδενοπάθειας στον 1,5 χρόνο.
Με αυτά λοιπόν σιγά σιγά είχε φτάσει σιγά σιγά το EDSS (κλίμακα αναπηρίας) στο 2,5 με 3 μέχρι το 2010. Πως λοιπόν αντέστρεψα την κλίμακα στα σημερινά επίπεδα το 0 με 0,5;
Με την
"ΑΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ" της πολλαπλής σκλήρυνσης όπως την ονομάζω !
1. ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η αισιοδοξία, γενικά η καλή ψυχολογία στις δύσκολες στιγμές της πάθησης με βοήθησε αρκετά να μπορέσω να ανακάμψω από κάθε μια από τις 7-8 ισχυρές ώσεις τις οποίες και βίωσα. Ο Διαλογισμός, το διάβασμα θετικών βιβλίων (όπως η Δύναμη του Τώρα του Eckhart Tolle), καλές σχέσεις με το περιβάλλον μου, πρόσθεταν αυτά που χρειαζόμουν για την καλή μου ψυχολογία.
2. ΑΣΚΗΣΗ
Επίσης πολύ πολύ σημαντικό, η ήπια άσκηση σχεδόν κάθε μέρα βρέξει, χιονίσει. Και ένα περπάτημα μισής ώρας την ημέρα δεν φανταζόμουν ποτέ πόση δύναμη μου δίνει. Ότι και να γίνει καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ την σωματική μας κίνηση, η οποία βοηθάει πολύ και στην
ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ !
3. ΧΕΝΦΑ - CCSVI
Τι να πω για αυτήν την θαυματουργή επέμβαση. Όσο πιο νωρίς εντοπίσεις και διορθώσεις το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας CCSVI, τόσο λιγότερες οι ώσεις, τόσο μεγαλύτερη δύναμη στα άκρα, εκμηδενισμός της κούρασης κτλ. Αν είσαι φρέσκος στην πάθηση, είναι μακράν η καλύτερη αγωγή κατά την άποψη μου, γιατί βοηθάει πολύ και στην
ΑΣΚΗΣΗ αλλά και
ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με τις βελτιώσεις που βίωσα !
Απλά σας θυμίζω τι βρήκα στο λαιμό μου και πόσο βλακεία μου
κατά των νευρολόγων θα ήταν να το διορθώσω:
Θυμίζω την επέμβαση
στο ιστορικό μου
4. ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τι να πω επίσης για την σωστή ισορροπημένη διατροφή, την εξάλειψη βλαβερών συνηθείων όπως το κάπνισμα που καταστρέφει τον μεταβολισμό. Επίσης τι να πω για τον πάταγο των σωστών συμπληρωμάτων σε μια σωστή ισορροπημένη διατροφή. Έχω δώσει μεγάλη βάση και σε αυτό τον τομέα, εξίσου όσο τις προηγούμενες τρεις. Γενικά η διατροφή βοηθάει πάρα πολύ στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος (βελτίωση
ΧΕΝΦΑ), στην δύναμη και στην
ΑΣΚΗΣΗ, και στην
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σαν αίσθηση του καλού μεταβολισμού που δημιουργεί. Επίσης αφαίρεσα και τα σφραγίσματα Αμαλγάμου ! Νομίζω πως είναι αρκετά τοξικά μέσα μας αν είναι πολλά. Καλό είναι να τα αφαιρούμε !
Αυτά λοιπόν με το EDSS στα χαμηλότερα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, για τον Στάθη κανένα φάρμακο δεν μπορεί να δώσει την θεραπευτική αξία της
"ΑΓΙΑΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ"!

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”