• Φαρμακευτική αγωγή που είχε επιτυχία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #96633  από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Τετ Νοέμ 13, 2013 11:08 pm
nanablue έγραψε:καλωσόρισες και απο μένα Στέφανε, όλα να πάνε καλά.
Πάει δεν πάει καλά ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε χαχαχαχα :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #96697  από mplearkouda
 Παρ Νοέμ 15, 2013 4:00 pm
Όντως είχε δίκιο τελικά ο Στέφανος. Ηθελε το χρόνο του. Αν και τώρα τελευταία, άρχισα να έχω πάλι διάφορα συμπτώματα. Καθυστέρησα κάπου 10 μέρες να πάρω μια δόση, και νομίζω ότι με επηρέασε αρνητικά. Ελπίζω να επανέλθω. Επίσης στο διάστημα των 10 ημερών, τρόμαξα για το τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να σταματήσω το φάρμακο τούτο.
Φυσικά και πριν το αρχίσω κατά διαόλου πήγαινα. Μπρος γρεμμός και πίσω ρέμα.

Ναναμπλου εύχομαι τα βέλτιστα, και σύντομα και με δεύτερο παιδάκι. Εγώ αν και θέλω για μένα το βλέπω πολύ δύσκολο. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία...
 #97334  από Στάθης
 Δευ Δεκ 02, 2013 12:05 pm
Καλημέρα συμπάσχοντες και μη ! :smile-hi:

Ήθελα να προσθέσω και την δικιά μου εμπειρία πάνω στο θέμα εστιάζοντας πάνω στην "θεραπευτική" αγωγή που είχε επιτυχία στον δικό μου οργανισμό... :smile-mmm:

Γράφω θεραπευτική, γιατί απλούστατα η φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβλήθηκα από το 2004 χρονιά διάγνωσης ήταν παντελώς αποτυχία. Εν' συντομία πήρα Ιντερφερόνη (Betaferon) για 2 χρόνια με αποτυχία λόγο υψηλών υπατικών δεικτών και παράλληλων ώσεων. Πήρα Tysabri για 5 μήνες, αγωγή αποτυχημένη λόγο αντίδρασης του οργανισμού από τον τρίτο μήνα και τέλος πήρα Copaxone αποτυχημένη αγωγή λόγο λεμφαδενοπάθειας στον 1,5 χρόνο.

Με αυτά λοιπόν σιγά σιγά είχε φτάσει σιγά σιγά το EDSS (κλίμακα αναπηρίας) στο 2,5 με 3 μέχρι το 2010. Πως λοιπόν αντέστρεψα την κλίμακα στα σημερινά επίπεδα το 0 με 0,5;

Με την "ΑΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ" της πολλαπλής σκλήρυνσης όπως την ονομάζω !

1. ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Η αισιοδοξία, γενικά η καλή ψυχολογία στις δύσκολες στιγμές της πάθησης με βοήθησε αρκετά να μπορέσω να ανακάμψω από κάθε μια από τις 7-8 ισχυρές ώσεις τις οποίες και βίωσα. Ο Διαλογισμός, το διάβασμα θετικών βιβλίων (όπως η Δύναμη του Τώρα του Eckhart Tolle), καλές σχέσεις με το περιβάλλον μου, πρόσθεταν αυτά που χρειαζόμουν για την καλή μου ψυχολογία.

2. ΑΣΚΗΣΗ
Επίσης πολύ πολύ σημαντικό, η ήπια άσκηση σχεδόν κάθε μέρα βρέξει, χιονίσει. Και ένα περπάτημα μισής ώρας την ημέρα δεν φανταζόμουν ποτέ πόση δύναμη μου δίνει. Ότι και να γίνει καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ την σωματική μας κίνηση, η οποία βοηθάει πολύ και στην ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ !

3. ΧΕΝΦΑ - CCSVI
Τι να πω για αυτήν την θαυματουργή επέμβαση. Όσο πιο νωρίς εντοπίσεις και διορθώσεις το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας CCSVI, τόσο λιγότερες οι ώσεις, τόσο μεγαλύτερη δύναμη στα άκρα, εκμηδενισμός της κούρασης κτλ. Αν είσαι φρέσκος στην πάθηση, είναι μακράν η καλύτερη αγωγή κατά την άποψη μου, γιατί βοηθάει πολύ και στην ΑΣΚΗΣΗ αλλά και ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με τις βελτιώσεις που βίωσα !

Απλά σας θυμίζω τι βρήκα στο λαιμό μου και πόσο βλακεία μου κατά των νευρολόγων θα ήταν να το διορθώσω:

Εικόνα

Θυμίζω την επέμβαση στο ιστορικό μου

4. ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τι να πω επίσης για την σωστή ισορροπημένη διατροφή, την εξάλειψη βλαβερών συνηθείων όπως το κάπνισμα που καταστρέφει τον μεταβολισμό. Επίσης τι να πω για τον πάταγο των σωστών συμπληρωμάτων σε μια σωστή ισορροπημένη διατροφή. Έχω δώσει μεγάλη βάση και σε αυτό τον τομέα, εξίσου όσο τις προηγούμενες τρεις. Γενικά η διατροφή βοηθάει πάρα πολύ στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος (βελτίωση ΧΕΝΦΑ), στην δύναμη και στην ΑΣΚΗΣΗ, και στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σαν αίσθηση του καλού μεταβολισμού που δημιουργεί. Επίσης αφαίρεσα και τα σφραγίσματα Αμαλγάμου ! Νομίζω πως είναι αρκετά τοξικά μέσα μας αν είναι πολλά. Καλό είναι να τα αφαιρούμε !

Αυτά λοιπόν με το EDSS στα χαμηλότερα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, για τον Στάθη κανένα φάρμακο δεν μπορεί να δώσει την θεραπευτική αξία της "ΑΓΙΑΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ"! :smile-muscle: :smile-mmm:
 #97363  από Κωνσταντίνα
 Δευ Δεκ 02, 2013 6:05 pm
Στάθης έγραψε:.........................................................................................................
Με την "ΑΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ" της πολλαπλής σκλήρυνσης όπως την ονομάζω !

1. ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
.....................................................................................................................................

2. ΑΣΚΗΣΗ
......................................................................................................................................

3. ΧΕΝΦΑ - CCSVI
......................................................................................................................................

4. ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά λοιπόν με το EDSS στα χαμηλότερα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, για τον Στάθη κανένα φάρμακο δεν μπορεί να δώσει την θεραπευτική δύναμη της "ΑΓΙΑΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ" της πολλαπλής σκλήρυνσης ! :smile-muscle: :smile-mmm:
Στάθη μπράβο για όλα :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:
Πολύ σωστά κατά την άποψή μου βάζεις πρώτη την καλή ψυχολογία(όχι τυχαία φαντάζομαι).
Πάλι κατά την άποψή μου, τίποτα δε θα λειτουργούσε αν ήσουν ψυχολογικά άσχημα :smile-nod: .
Ας άνοιγες τις φλέβες σου, έτρωγες πολύ σωστά και είχες την κατάληλη άσκηση, αν ήσουν "μίζερος" και καταθλιπτικός(όχι ότι δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος), θα είχες προβλήματα :smile-mmm:

Όπως ακράδαντα πιστεύω ότι κάποιος που τα ψυχολογικά του είναι σε αρμονία με το μυαλό του και ο κοινωνικός του περίγυρος έχει τη θέση που του πρέπει, ακόμα κι αν έχει βουλωμένες φλέβες, τρώει χάλια, δεν είναι ψυχαναγκαστικός με ο,τιδήποτε, άσκηση για παράδειγμα, ακόμα κι αν έχει λοιπόν βλαβερές συνήθειες, δε θα νοσήσει ούτε από σκπ, ούτε από διαβήτη, καρκίνο, χοληστερίνη, υπέρταση και τα σχετικά :violin:

Σου εύχομαι να κρατάς ως κορωνίδα της "αγίας τετράδας", την καλή σου ψυχολογία :smile-nod: :smile-flower: :smile-flower: .
 #97367  από soulla
 Δευ Δεκ 02, 2013 6:46 pm
ΣΩΣΤΟς Ο ΣΤΑΘΗς ΚΑΙ Η ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΑ :smile-clapping: :smile-clapping:
1.ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΕΣΕΙ...
2.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΝΦΑ ή Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΜΑς ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ.

νους υγιής εν σώματι υγιεί....