• ΣΚΠ αντιμετώπιση με φαρμακευτική αγωγή ή οχι

  • Οι συμβατικές-εμπορικές φαρμακευτικές αγωγές για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Οι συμβατικές-εμπορικές φαρμακευτικές αγωγές για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #130305  από aggelos29
 Δευ Ιούλ 23, 2018 10:28 am
Καλημέρα, το ερώτημα είναι αυτό που αναφέρει ο τίτλος. Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας, γιατί πρόσφατα είχα μια μαγνητική με πολλές εστίες, δεν έχω διέγνωσε ακόμα και διαβάζω διαφορά για τα φάρμακα για την ασθένεια. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.
 #130306  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 23, 2018 12:02 pm
aggelos29 έγραψε: Δευ Ιούλ 23, 2018 10:28 am Καλημέρα, το ερώτημα είναι αυτό που αναφέρει ο τίτλος. Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας, γιατί πρόσφατα είχα μια μαγνητική με πολλές εστίες, δεν έχω διέγνωσε ακόμα και διαβάζω διαφορά για τα φάρμακα για την ασθένεια. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.
Γεια σου Άγγελε.

Η άποψή μου πάνω στο θέμα είναι το εξής: Τα φάρμακα της σκλήρυνσης (έχω χάσει την μπάλα με πόσα έχουν βγει) εστιάζουν όλα στην μετάλλαξη του ανοσοποιητικού διαμέσου της ανοσοτροποποίησης ή ανοσοκαταστολής. Αυτό σημαίνει ότι εστιάζονται στο ανοσοποιητικό γιατί το θεωρούν προβληματικό.

Να όμως που οι νευρολόγοι & φαρμακοβιομηχανίες δεν ξέρουν την αιτία της σκλήρυνσης, οπότε πως μπορείς να πάρεις στα σοβαρά μια τέτοια θεωρία;;

Απόδειξη αυτής το ότι τα φάρμακα της σκλήρυνσης δεν θεραπεύουν, είναι γεμάτο μπερδεμένα στατιστικά, κάνουν πανάκριβα και ακόμα χειρότερα έχουν παρενέργειες που δυσκολεύουν αφάνταστα την πάθηση μόλις κάνουν την εμφάνισή τους. Δυστυχώς κάποια στιγμή το σώμα μπουχτίζει ένα φάρμακο λόγος της χημικής τους σύστασης και αρχίζει να τα κλωτσάει σε 1 χρόνο, 2, 10 χρόνια δεν έχει σημασία, στον κάθε έναν είναι διαφορετικά.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και αφού είχα κάνει λήψη τριών πανάκριβων φαρμάκων (Betaferon, Tysabri, Copaxone) με όχι τόσο καλά αποτελέσματα λόγο παρενεργειών (ηπατίτιδα, τοξικότητα, λεμφαδενοπάθεια) και αφού είχα απελπιστεί, άρχιζα να βλέπω λίγο αλλιώς τα πράγματα.

Άρχισα να εστιάζομαι στο Κεντρικό Νευρικό μου Σύστημα (ΚΝΣ), και όχι στο ανοσοποιητικό. Δηλαδή έπαψα να βλέπω προβληματικό το ανοσοποιητικό μου και άρχιζα να δουλεύω για την Υγεία του ΚΝΣ μου.

Η Υγεία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος χρειάζεται.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Γαλήνιο Νου, Διαλογισμός, Προσευχή, Αναπνοές, Καλοσύνη, Συγχώρεση, Φιλανθρωπίες, Νοητική Ξεκούραση κτλ.)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Αντιοξειδωτικά, Αποτοξινωτικά, Βιταμίνες, Φρούτα, Λαχανικά, Ωμέγα-3, Βότανα κτλ.)

ΑΣΚΗΣΗ (Εκγύμναση του μυικού και νευρολογικού, καλό ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ, ποιοτικό μεταβολιμικό προφίλ κτλ.)


Η Υγεία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος ΔΕΝ χρειάζεται.

Το τσιγάρο, ζάχαρες, κακή διατροφή, πολλά ξενύχτια, αλκοόλ, θυμό, στρες, κατάθλιψη όλα αυτά και πολλά άλλα τείνουν να ανάβουν τις φωτιές στο ΚΝΣ.

Κάνω και μια επισύναψη το ιατρικού ημερολογίου μου από το οποίο πιστεύω θα καταλάβεις πως είμαι σήμερα. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η καταγραφή των γεγονότων και προτείνω Άγγελε να κάνεις το ίδιο ;)

https://www.mssociety.gr/files/Medical Log 2018-01.pdf

Τελειώνω συμβουλεύοντας το ότι δεν έχει σημασία πόσες εστίες γράφει ο κινηματογράφος (MRI), αλλά σημασία έχει πως αισθάνεσαι κλινικά Τώρα. Έτσι θα μπορέσεις να ζυγίσεις καλύτερα το τι θα κάνεις. Μην προβάλεις το μέλλον και μην το φοβάσαι. Η ποιότητα που δίνεις στο Παρόν σου επηρεάζει και το τι μέλλον θα ζήσεις.

Καλή Δύναμη Άγγελε.
 #130307  από aggelos29
 Δευ Ιούλ 23, 2018 12:47 pm
Στάθη σε ευχαριστώ κατ'αρχην για την απάντηση. Διάβασα το ημερολόγιο σου, πω πω ρε φίλε Γολγοθάς, αυτά που έχεις περάσει.Τωρα δεν είσαι σε αγωγή; Τον κουρκουμα πως τον χρησιμοποιεις, τι βιταμίνες παίρνεις; Έχω κάποιον γνωστό είναι στα 45 και βάλε με σκληρυνση εδώ και καμιά 15ετια.Αγωγη δεν παίρνει όσο τον γνωρίζω, τα αντιμετωπίζει με υγιεινή διατροφή και εναλλακτικές μορφές θεραπείες. Έχει χειροτέρεψε αισθητά από ότι μαθαίνω. Διαβάζω για τις τόσες παρενεργειες των φαρμάκων και τρομάζω, από την άλλη όμως...
 #130309  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 23, 2018 1:33 pm
aggelos29 έγραψε: Δευ Ιούλ 23, 2018 12:47 pm Στάθη σε ευχαριστώ κατ'αρχην για την απάντηση. Διάβασα το ημερολόγιο σου, πω πω ρε φίλε Γολγοθάς, αυτά που έχεις περάσει.Τωρα δεν είσαι σε αγωγή; Τον κουρκουμα πως τον χρησιμοποιεις, τι βιταμίνες παίρνεις; Έχω κάποιον γνωστό είναι στα 45 και βάλε με σκληρυνση εδώ και καμιά 15ετια.Αγωγη δεν παίρνει όσο τον γνωρίζω, τα αντιμετωπίζει με υγιεινή διατροφή και εναλλακτικές μορφές θεραπείες. Έχει χειροτέρεψε αισθητά από ότι μαθαίνω. Διαβάζω για τις τόσες παρενεργειες των φαρμάκων και τρομάζω, από την άλλη όμως...
Δεν είμαι σε αγωγή από το 2010. Είμαι όμως σε Θεραπεία. Έχω βρει αυτά που ταιριάζουν σε εμένα με βάση το ΠΝΕΥΜΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΣΚΗΣΗ, Τα πάω καλά, πάντα με χώρο για βελτίωση.

Προτείνω να διαβάσεις αυτό το άρθρο https://www.mssociety.gr/forum/viewtop ... 08#p130308 και πες μου ποια είναι τα συμπτώματα σου Τώρα, γιατί είναι το μόνο που έχεις να διαχειριστείς.
 #130311  από aggelos29
 Δευ Ιούλ 23, 2018 3:21 pm
Γενικά δεν έχω ιδιαίτερα συμπτώματα η μάλλον για να το θέσω αλλιώς τα έχω πολλά χρόνια κ μάλλον τα έχω συνηθίσει. Κόπωση έχω, οπτική νευρίτιδα είχα πριν λίγο καιρό, το κορμί μου πονάει, ώμοι πλάτη, μέση. Γενικά και η δουλειά που κάνω, είμαι διανομεας με μηχανάκι και δουλεύω πολλές ώρες, οπότε ταλαιπωρούμε.Η ψυχολογία μου τα τελευταία χρόνια δεν είναι γενικά καλά, παίρνω αντικαταθληπτικα, έχω θέματα οικογενειακά και ζορίζομαι.Κατα βάση αυτά, κυρίως η κόπωση είναι το κυριότερο.
 #130313  από Στάθης
 Τρί Ιούλ 24, 2018 10:28 am
aggelos29 έγραψε:Γενικά δεν έχω ιδιαίτερα συμπτώματα η μάλλον για να το θέσω αλλιώς τα έχω πολλά χρόνια κ μάλλον τα έχω συνηθίσει. Κόπωση έχω, οπτική νευρίτιδα είχα πριν λίγο καιρό, το κορμί μου πονάει, ώμοι πλάτη, μέση. Γενικά και η δουλειά που κάνω, είμαι διανομεας με μηχανάκι και δουλεύω πολλές ώρες, οπότε ταλαιπωρούμε.Η ψυχολογία μου τα τελευταία χρόνια δεν είναι γενικά καλά, παίρνω αντικαταθληπτικα, έχω θέματα οικογενειακά και ζορίζομαι. Κατα βάση αυτά, κυρίως η κόπωση είναι το κυριότερο.
Ξεκινώντας από την Ψυχολογία. Γενικά τα αντικαταθλιπτικά είναι ζαβολιά γιατί δεν λύνουν το ψυχολογικό πρόβλημα αλλά το καμουφλάρουν. Για βραχύ χρήση έχουν την σημαντικότητά (και σωτηρία) τους, αλλά όσο μακραίνει οι παραμονή τους στο αίμα μας, δυσκολεύουν λίγο όχι μόνο την επούλωση μιας κατάστασης, αλλά θολώνουν και την νοητική λειτουργία του μυαλού. Εδώ έρχονται κάποια αντι-καταθληπτικά βότανα να αναλάβουν δράση, όπως π.χ. το Rhodiola Rosea, ή Ιατρική κάνναβη (νόμιμα CBD σκευάσματα) κτλ. τα οποία βοηθούν και στην αντιοξείδωση του οργανισμού μας.

Τα συμπτώματα της κόπωσης και οπτικής νευρίτιδας, αυτό το combo είναι πολύ διαδεδομένο σε καπνιστές. Και αυτό διότι η τοξίνες του τσιγάρου χτυπάνε πρώτο το οπτικό νεύρο και οξειδώνουν πολύ το φλεβικό σύστημα με αποτέλεσμα το αίμα να μην κάνει καλή κυκλοφορία μέσα και έξω από τον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, εξού και η βαριά αίσθηση της κόπωσης. Εάν δεν καπνίζεις, τότε κάποιες άλλες τοξίνες (π.χ. στην διατροφή σου, βαρεά μέταλλα κτλ.) είναι αυτές που σε ταλαιπωρούν και καλό είναι να αρχίζεις να τις απομακρύνεις.

Η Άσκηση βοηθάει στο να μην πονάει το σώμα και να κρατιέται το νευρικό σύστημα δραστήριο. Αφού έχεις κουραστική δουλειά σε στάση σώματος, βρες λίγο χρόνο να απασχολήσεις το σώμα σου με ελαφριά εκγύμναση, διατάσεις, περπάτημα κτλ. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την Ανάκαμψή μας και βοηθάει επίσης πολύ στην Καλή Ψυχολογία.

Η διατροφή σου έχει περιθώρια βελτίωσης;; Βρες το τρόπο να καθαρίσεις το σώμα σου, μην τρως πολλά "έτοιμα" φαγητά, ρίξε μέσα σου πολύ πράσινο και φρούτα. Στην διατροφή σου μπορείς άφοβα να προσθέσεις Κουρκουμά, Λινέλαιο, Καρύδια και λοιπά ξηροκάρπια, πολλά ψάρια, μαγνήσιο, βιταμίνη D (το χειμώνα), Βιταμίνες συμπλέγματος B, Αλόη και πολλά άλλα.

Ένα ωραίο πλάνο που με βοηθάει είναι το εξής:

- Ξύπνημα πρωί, με 2 συνειδητές ανάσες.
- 1 με 2 ποτήρια νερό,
- τρώω και 1/3 φύλλο αλόης,
- Περπάτημα 20-30 λεπτά με ρυθμικές αναπνοές,
- Διατάσεις,
- Μία κουταλιά της σούπας Λινέλαιο (Ωμέγα-3),
- Ένα πρωινό πλούσιο σε καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φυστίκια, Goji beri, λοιπά Berries κτλ,
- *2 κάψουλες Κουρκουμά, 1 κάψουλα Θιαμίνη (B1),
- Μια μπανάνα,
- 1 ποτήρι γάλα Αμυγδάλου με μια κουταλιά γλυκού πρωτεΐνη Σόγιας,
- Ένα καφές εσπρέσσο.
* (ενισχύω τον κουρκουμά σε 4-6 κάψουλες με πολύ νερό (πρωί-μεσημέρι-βράδυ max για 1 εβδ.) όταν περνάω φλεγμονή όπως τενοντίτιδα, ανάφλεξη συμπτώματων της ΣΚΠ κτλ. και με έχει βοηθήσει πάντα !)

- Μεσημεριανό με σαλάτα.
- Αποφυγή γαλακτοκομικών και χοιρινού κατά κανόνα, τηγανιτά, ζάχαρες κτλ.
- Λήψη Βιταμίνη Συμπλέγματος B.

- Απόγευμα πλούσια διατροφή με φρούτα εποχής.
- Διαλογισμός.

- Το βράδυ πολύ ελαφρύ γεύμα.
- Μια κάψουλα Ginkgo Biloba
- Λήψη προβιοτικών Κεφίρ.

- Σύντομη προσευχή (ευγνωμοσύνης) πριν τον ύπνο.


Αυτό είναι το πρόγραμμα που ακολουθώ τώρα, το οποίο και αλλάζει και προσαρμόζεται σε σχέση με τις δοκιμασίες της ημέρας. Αν έχω άγχος, προσθέτω 2 σταγόνες ελαίου Κάνναβης (CBD) ή 2 κάψουλες Rhodiola rosea Πρωί-βράδυ.

Επίσης προσθέτω συχνά και Q10 το πρωί και δοκιμάζω συχνά να κάνω αποχή από π.χ. καφέδες ή οτιδήποτε το σώμα μου αρχίζει και συνηθίζει ή μπουχτίζει.

Ο κάθε ένας μας επιβάλετε να φτιάξει το δικό του πλάνο με την βοήθεια των γνώσεων που αποκομίζουμε σε σχέση με αυτά που φωνάζει το σώμα μας. Υπάρχουν και οι ειδικοί (γενετιστές, διατροφολόγοι κτλ.) που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα φάρμακα μπροστά σε ένα πλάνο που αρέσει στο σώμα, δείχνουν όχι μόνο πολύ φτωχά, αλλά συνάμα εγκληματικά. Γενικά τα φάρμακα της σκλήρυνσης δεν έχουν ιδιαίτερο όφελος μακροχρόνια (μάλλον το αντίθετο), οπότε εάν αποφασίσεις σοβαρά να Αναγεννήσεις τον Εαυτό σου, καλό είναι να γίνει με τρόπο που θα καθαρίσει τον οργανισμό σου όχι να τον μολύνει πρόσθετα με περίσσιες χημείες και τοξικά.