• ΣΚΠ - ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #104487  από manoula 2
 Τρί Ιούλ 15, 2014 5:17 pm
Υπάρχει κάποια φίλη συνασθενής που να κάνει χρήση αντισυλληπτικών?Αγχώνομαι πολύ και είναι η μόνη λύση απ'ότι κατάλαβα.....Θέλω τις γνώμες σας γιατι οι γιατροί που ρώτησα ήταν αρνητικοί και ζήτησαν έλεγχο θρομβοφιλίας.Ισχύει κάτι τέτοιο?
 #104493  από Φαίδρα
 Τρί Ιούλ 15, 2014 9:33 pm
Καλησπέρα. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος για θρομβοφιλία πριν από τη χρήση οποιοδήποτε αντισυλληπτικού. Αν κάποιος ιατρός τα δίνει χωρίς εξετάσεις γνώριζε πως είναι επικίνδυνο.

Για τη συσχέτιση με την σκλήρυνση δε ξέρω, θα χρειαστεί να ρωτήσεις νευρολόγο και γυναικολόγο.

Πάντως αν σου δώσουν το ΟΚ μην αγχώνεσαι. Τα αντισυλλυπτικά τα χρησιμοποιούν αρκετά χρόνια σε διάφορες περιπτώσεις και αν δε γίνεται κατάχρηση -απ'οσο γνωρίζω- δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 #104496  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιούλ 16, 2014 7:28 am
manoula 2 έγραψε:Υπάρχει κάποια φίλη συνασθενής που να κάνει χρήση αντισυλληπτικών?Αγχώνομαι πολύ και είναι η μόνη λύση απ'ότι κατάλαβα.....Θέλω τις γνώμες σας γιατι οι γιατροί που ρώτησα ήταν αρνητικοί και ζήτησαν έλεγχο θρομβοφιλίας.Ισχύει κάτι τέτοιο?
:smile-hi: Καλημέρα φιλεναδα . Προσωπικα , δεν εχω κανει χρηση αντισυλληπτικών , ποτέ . Ετσι , δεν χρειαστηκε ποτέ να συζητησω κατι τετοιο με τους νευρολόγους . Απλως , ξερω ότι , σε μας τα κοριτσακια με σκπ , οι γιατροι είναι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ , στη χορηγηση ορμονών , γενικα . Όμως , εσυ ......ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΚΠ !!!!!!!!! Ετσι δεν είναι ? Ανεξάρτητα απ'αυτο , όμως, χρειαζεται πολλη σκεψη και συζητηση με γιατρο πανω στο θεμα των αντισυλληπτικών . Γενικα .....θα προτιμουσα άλλες μεθόδους αντισύλληψης , μη φαρμακευτικες . :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: