• Ωρα για MRI

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #113564  από maestro
 Τρί Οκτ 27, 2015 7:45 pm
Παιδιά, έκανα κι εγώ προχθές (την Παρασκευή) μαγνητική εγκεφάλου και ΑΜΣΣ.
Στο πόρισμα λέει μεταξύ των άλλων:
-------------------
Πολλαπλές εστίες MS στο στέλεχος, στα σκέλη και στα ημισφαίρια της παρεγκεφαλίδας, στο μεσολόβιο και στην περικοιλιακή και υποφλοιώδη λευκή ουσία του εγκεφάλου, που δεν εμπλουτίζονται μετά την χορήγηση σκιαστικού (εμφάνιση νέας εστίας μετωποβρεγματικά αριστερά σε σύγκριση με εξέταση στις ....2μιση χρόνια πριν).
Ατροφία μεσολοβίου.
Ήπια διεύρυνση των σωμάτων των πλαγίων κοιλιών.
Φυσιολογικά φαινόμενα ροής στον αρτηριακό κύκλο.
Αδρή αποτιτάνωση στο πρόσθιο τμήμα της επιμηκούς σχισμής του εγκεφάλου.
ΑΜΣΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Πολλαπλές εστίες MS σχεδόν σε όλη την έκταση της ΑΜΣΣ (Α2-Α7), εκτείνονται εώς το επίπεδο του Θ2 σπονδύλου.(χωρίς διακριτή μεταβολή της έκτασης των αλλοιώσεων συγκριτικά με την προηγούμενη εξέταση) .
Ατροφία του μυελού στο επίπεδο Α4/Α5.
Κεντρική κήλη του Α4-Α5 δίσκου με συνοδό πίεση στον υπαραχνοειδή χώρο.
Φυσιολογικό σήμα MR στους σπονδύλους της ΑΜΣΣ.
-------------------
Πάντως, ασχέτως των όσων γράφει, εγώ είμαι σχετικΆ ΚΑΛΆ.
 #113570  από kely
 Τρί Οκτ 27, 2015 9:02 pm
Αστην να γράφει ότι θέλει η μαγνητική εσύ να είσαι καλά. Εγώ έχω μόνο δύο στον αυχένα εδώ και τέσερα χρόνια και κάθε χρόνο είμαι χειρότερα.
Οπότε ας λέει ότι θέλει. Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά .
 #113571  από maestro
 Τετ Οκτ 28, 2015 12:22 am
kely έγραψε:Αστην να γράφει ότι θέλει η μαγνητική εσύ να είσαι καλά. Εγώ έχω μόνο δύο στον αυχένα εδώ και τέσερα χρόνια και κάθε χρόνο είμαι χειρότερα.
Οπότε ας λέει ότι θέλει. Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά .
Ευχαριστώ και εύχομαι για όλους μας το καλύτερο!!!
 #113596  από βικυ
 Πέμ Οκτ 29, 2015 5:26 pm
Maestro, είναι η πρώτη μαγνητική που κάνεις μετά από την διακοπή της αγωγης;
Γενικα είσαι καλυτερα, χειροτερα....... στασιμη η κατάσταση μετά την διακοπη ή κάτι άλλο αξιοσημείωτο;
 #113600  από maestro
 Πέμ Οκτ 29, 2015 9:37 pm
βικυ έγραψε:Maestro, είναι η πρώτη μαγνητική που κάνεις μετά από την διακοπή της αγωγης;
Γενικα είσαι καλυτερα, χειροτερα....... στασιμη η κατάσταση μετά την διακοπη ή κάτι άλλο αξιοσημείωτο;
Καλά λέω πως είμαι!!!
Είχα κάνει το 2013 τον Ιούλιο, πάλι με προβληματικά ευρήματα,αλλά, δεν έχω κάποια έντονη αλλαγή προς το χειρότερο...
 #113602  από anastasis
 Πέμ Οκτ 29, 2015 10:14 pm
ΠΑΙΔΑΚΙΑΑΑΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ. ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΧΕΔΟΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. εΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:
 #113612  από βικυ
 Παρ Οκτ 30, 2015 10:19 am
maestro έγραψε: Καλά λέω πως είμαι!!!
Είχα κάνει το 2013 τον Ιούλιο, πάλι με προβληματικά ευρήματα,αλλά, δεν έχω κάποια έντονη αλλαγή προς το χειρότερο...
Μπράβο maestro, καλη συνέχεια και παρακάτω.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ανασταση, πάντα τέτοια!
 #113622  από you can do it
 Παρ Οκτ 30, 2015 11:41 pm
anastasis έγραψε:ΠΑΙΔΑΚΙΑΑΑΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ. ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΧΕΔΟΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. εΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:
Τι υπέροχα νέα! Χάρηκα πάρα πολύ!! Πάντα τέτοια!!!!
Άντε Αναστάση, τώρα ξεκόλα και μην ασχολείσαι. Ξέχασέ το για να σε συνεχίσει να σε έχει ξεχασμένο. Αλλά ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!
 #113628  από anastasis
 Σάβ Οκτ 31, 2015 4:59 pm
Ποιο? :emojis-11:
 #113637  από Τάνια
 Σάβ Οκτ 31, 2015 6:59 pm
Αναστάση εγώ 17 χρόνια δεν πήρα κανένα φάρμακο και για 2 φορές πέρυσι πήρα ένα 5θήμερο ενδοφλέβια κορτιζόνη και μετά ένα μήνα για 11 μέρες χαπάκι (Αυτό γιατί είχα μια απειροελάχιστη θολούρα στο μάτι που δεν έπιανα καν τα μηχανήματα 0,01%.Απλά το αντιλαμβανόμουν και με ενοχλούσε στη δουλειά-είμαι δασκάλα).Αυτό ήταν. Οπότε μην αγχώνεσαι.Εξάλλου η νευρολόγος μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εστίες και δεν το ξέρουν!!!
Οπότε χαμογέλα και ζήσε τη ζωή σου με πολύ χαρά!