• Ξεκινά η διάθεση θεραπευτικής κάνναβης στην Ιταλία

  • Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην πολλαπλή σκλήρυνση. Λάδι κάνναβης, Sativex, CBD, THC, hemp oil, κανναβέλαιο.
Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην πολλαπλή σκλήρυνση. Λάδι κάνναβης, Sativex, CBD, THC, hemp oil, κανναβέλαιο.
 #124638  από Στάθης
 Τετ Ιαν 04, 2017 10:38 am
http://www.ert.gr/xekina-diathesi-thera ... in-italia/

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά στην Ιταλία η διάθεση της θεραπευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία. Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση Rai, η κάνναβη θα παράγεται από τις φαρμακευτικές και χημικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με έδρα την Φλωρεντία και το τελικό κόστος για τους ασθενείς θα αγγίζει, όπως υπολογίζεται, τα 15,14 ευρώ το γραμμάριο.

Αρχικά θα παραχθούν περίπου 20 κιλά, αλλά σε ετήσια βάση η παραγωγή αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 κιλά.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει ότι η κάνναβη θα διατίθεται και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έπειτα από σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά των σπασμών και των πόνων που προκαλούν ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρές παθήσεις του μυελού των αστών.

Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχει θετική επίδραση σε ό,τι αφορά τη μείωση της ναυτίας και σειράς προβλημάτων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αγωγές για τον ιό ΗIV.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ιταλικού υπουργείου Υγείας, πρόκειται για μια «δεύτερη επιλογή» η οποία θα επιτρέπεται στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι παραδοσιακές και ευρέως διαδεδομένες θεραπείες δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το πρώτο φαρμακείο που θα ξεκινήσει την διάθεση της θεραπευτικής κάνναβης, βρίσκεται στο Καμπεντέλο, κοντά στην πόλη Βιτσέντσα της βορειοανατολικής Ιταλίας.

http://www.ert.gr/xekina-diathesi-thera ... in-italia/

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ