• ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ???

  • Ερωτήσεις & συζητήσεις σχετικά με τις θεραπείες ιντερφερόνης όπως: AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Ερωτήσεις & συζητήσεις σχετικά με τις θεραπείες ιντερφερόνης όπως: AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #130419  από Εύα
 Δευ Αύγ 27, 2018 2:36 am
Βάσω, Καλημέρα!
Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα. Μερικές ιδέες μόνο:
*) 'Οταν φτάνεις σε απώλεια αίσθησης θερμοκρασίας και μούδιασμα στη μία πλευρά, παίρνεις αμέσως τηλέφωνο το Νευρολόγο και ρωτάς τι να κάνεις. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει MRI εγκεφάλου, χτες.
Εάν, εκτός από την απώλεια αίσθησης θερμοκρασίας, έχεις και απώλεια αίσθησης κι άλλων ερεθισμάτων στην αφή (π.χ. τσπιμπίθηκες με βελόνα να δεις εάν και πόσο το αισθάνεσαι;), τότε το MRI εγκεφάλου έπρεπε να είχε γίνει προχθές.
*) Κι εγώ χρησιμοποιώ τη Βιταμίνη D3 (σε υψηλές μονάδες, είναι η αλήθεια), μαζί με άλλες βιταμίνες και Turmeric Root και μερικά πιπέρια. Πλην όμως: αυτό είναι αγωγή συντήρησης και ενδεχομένως θεραπεία ενίσχυσης των ενδογενών δυνατοτήτων αποκατάστασης του σώματος. Εάν βρεθώ σε υποτροπή, θα πάρω κορτιζόνη, για να "σβήσει η φωτιά" το συντομότερο δυνατό και έχοντας κάψει τα λιγότερα νευρικά κύτταρα. Μ' ένα λόγο, εάν ο Νευρολόγος δει στο MRI ότι όντως κάνεις υποτροπή κι εσύ περιμένεις να σου περάσει μόνο με Βιταμίνη D3 και Turmeric, είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις πυρκαγιά κουβαλώντας το νερό σε κεσεδάκι από γιαούρτι. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
*) Εάν πάρεις Mesulid μπορεί να σου περάσει προς στιγμήν το πόδι σου (εάν η φλεγμονή είναι άσχετη με τη ΣκΠ) και να νοιώσεις γενικά καλύτερα, καθώς το Mesulid είναι αντιφλεγμονώδες. Ουσιαστικά, όμως, καλύπτεις προσωρινά ένα σύμπτωμα χωρίς να λύνεις το πρόβλημα: είσαι σε υποτροπή ή έχεις κάτι άλλο; Εάν είσαι σε υποτροπή, θα πάρεις κορτιζόνη και μετά θ' αλλάξεις φάρμακο. Εάν δεν είσαι σε υποτροπή, θα ψάξεις να δεις τι άλλο μπορεί να σου συμβαίνει - χτύπημα, κρύωμα, στραβός ύπνος, κόπωση και άλλα πολλά.
Καλό κουράγιο και πάρε το Νευρολόγο τηλέφωνο.
Φιλικά,
Εύα
Υ.Γ. Για τους πόνους δοκίμασε 1 αναβράζον Depon 1000mg μαζί με 1 αναβράζουσα Βιταμίνη C σε χλιαρό νερό. Βοηθάει.
 #130424  από Βασω86
 Τρί Αύγ 28, 2018 8:08 pm
Είμαι σε άρνηση ακόμα δυστυχώς
Αρχίσω αύριο κορτιζόνη
Ώση στην αυχενική μοίρα.
Με τα mesulid είμαι καλύτερα αλλά όπως τα λες είναι . .
 #130439  από Εύα
 Σάβ Σεπ 01, 2018 9:02 pm
Όλα καλύτερα θα είναι τώρα.
Μόνο θυμήσου να μένεις μακριά από γλυκά, αλμυρά και αλκοόλ.
Και, αφού τελειώσεις με την κορτιζόνη και σαφώς αλλάξεις και φάρμακο, ρώτα το Νευρολόγο εάν μπορείς να ξεκινήσεις κάποια ήπια μορφή άσκησης - yoga και pilates πάνε μια χαρά με τη ΣκΠ ή ότι άλλο ήπιο προτιμάς.
Περαστικά και γρήγορα,
Εύα :smile-flower: