• Που το πανε εκει στα ΚΕΠΑ τελικα....????

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #82010  από tarirs
 Τρί Δεκ 04, 2012 7:17 pm
Παιδια καλησπερα καλως σας βρηκα.....

Λοιπον η ιστορια μου εχει ως εξης.....:

Εχω ΣΚΠ απο το 2005 μεχρι σημερα....(που να μην ειχα....για να μην τους εχω αναγκη...) Λοιπον οι γιατροι απο τον ευαγγελισμο μου χορηγησαν ιντερφερονες avonex & copaxone....λοιπον η καταληξη ειναι ο οργανισμος να μην δεχετε καμια αγωγη...διοτι ειχα μεχρι την χορηγηση τους αυξημενους παλμους...φοροντας holter για 24ωρο ειδαμε οτι οντως ειναι απο την αγωγη...βεβαια πασχω απο καταθλιψη με αγωγη και εχω παραρεση αριστερης πλευρας και ειμαι αναγκασμενος να εχω και πανα διοτι εχω κυστικες διαταραχες....και ειμαι και σε αμαξιδιο....

Αυτα τα ολιγα...λοιπον παμε στις επιτροπες τωρα....απο το 2005 περασα 1η φορα στην πειραιως και μου εδωσαν για 2 ετη...80% ..αυτο συνεχιστικε μεχρι το 2011 με το ιδιο ποσοστο αλλα να περναω καθε ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!

Ηρθε η ωρα των ΚΕΠΑ.....στις 30/6/2011 εληγε η συνταξη μου που παιρνω και παραπληγικο μαζι.....ολα αυτα τα ετη....καταθετω με τις γνωματευσεις των γιατρων ολες απο ευαγγελισμο...με ολα αυτα τα προβληματα περναω μετα απο 5 μηνες...(παλι καλα) με ξεσκονιζουν στην κυριολεξια να δουν αν κουνησω κατι απο την αριστερη μερια που εχω παραπαρεση και στα 2 ακρα..και λενε οκ ειστε σε ενα μηνα θα παρετε απαντηση....με ρωταν κιολας αν παιρνω και το παραπληγικο...(ακουσον-ακουσον).....ειχα παει με συγγεμου προσωπο γιατι αδυνατω να σηκωθω ωστε να κατσω στο κρεβατι να με εξετασουν.....
Μετα απο 1 μηνα δηλαδη σημερα παιρνω την απαντηση.....: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ !!!!!

Ποσοστο 70% απο 80% που βγαζω απο το 2005 και παλι γενα χρονο !!!!!!! Δηλαδη δεν θα προλαβω να πληρωθω και θα πρεπει να καταθεσω τα χαρτια να περασω παλι απο ΚΕΠΑ !!!!!! Και ολο αυτο τον καιρο επειδη δεν μου εδινε δανεικα,πηρα καταναλωτικο δανειο και συντηρωμουν απο εκει, με ΕΝΑ ΜΩΡΟ 22 ΜΗΝΩΝ !!!!!! Ολα τα αναδρομικα θα τα δωσω στο δανειο...!!!!!

Δηλα αν καθε χρονο κοβουν απο 10% δηλαδη απο 80% που ειμουν τοσα χρονια,τωρα το πηγαν στα 70% και σε λιγο καιρο θα το πανε στα 60% που θα περασω παλι ..το 2013.....

Επειδη ειμαι 36 ετων δουλευα σε οικοδομη εκλεβαν τα ενσημα κιολας,απο 28 ετω εχω την ΣΚΠ...χωρις το παραπληγικο που προσπαθουν να το κοψουν εκει το πανε..αφου περναω καθε χρονο επιτροπες και με την ιδια διαγνωση κοβουν συνεχεια το ποσοστο μου θα καταντησω μονο με την συνταξη στα 500 ευρω μηνιαιως.....με ενα μωρο στην οικογενεια.....

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.....??? Υπαρχει καποια λυση να βρω το δικαιο μου..αν μου βγαζουν 500 ευρω δηλαδη μονο την συνταξη που ειναι πολυ λιγη μπορω να παιρν τιποτε απο την προνοια η απο καποιο αλλο ταμειο...???
 #82016  από Hristos!
 Τρί Δεκ 04, 2012 7:56 pm
Tarirs εχουν γινει πολλα παρομοια περαστικα, οπως μπορεις να δεις αν χαζεψεις λιγο το φορουμ.
Προς το παρον μην αγχωνεσαι για κατι. Η αλλαγη στο ποσοστο απο 80 σε 70% επηρεαζει κατι στο επιδομα παραπληγιας που παιρνεις? Σε ρωταω μιας και δεν γνωριζω αλλα λογικα δεν αλλαζει κατι φανταζομαι. Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για τυχον φοροαπαλλαγες που ειχες με το 80%. Αλλα ετσι κι αλλιως αυτες μπορει και να αλλαξουνε με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο που θα ψηφιστει.
Περαιτερω ας σε ενημερωσει καποιος που λαμβανει το παραπληγικο και ετυχε μειωση του ποσοστου του. Ελπιζω να μη μειωθει αλλο και την επομενη φορα να επανελθει...
 #82017  από tarirs
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:03 pm
Hristos! έγραψε:Tarirs εχουν γινει πολλα παρομοια περαστικα, οπως μπορεις να δεις αν χαζεψεις λιγο το φορουμ.
Προς το παρον μην αγχωνεσαι για κατι. Η αλλαγη στο ποσοστο απο 80 σε 70% επηρεαζει κατι στο επιδομα παραπληγιας που παιρνεις? Σε ρωταω μιας και δεν γνωριζω αλλα λογικα δεν αλλαζει κατι φανταζομαι. Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για τυχον φοροαπαλλαγες που ειχες με το 80%. Αλλα ετσι κι αλλιως αυτες μπορει και να αλλαξουνε με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο που θα ψηφιστει.
Περαιτερω ας σε ενημερωσει καποιος που λαμβανει το παραπληγικο και ετυχε μειωση του ποσοστου του. Ελπιζω να μη μειωθει αλλο και την επομενη φορα να επανελθει...
Καλησπερα δεν αλλαζει σε φοροαπαλλαγες αλλα δεν εκει το θεμα....(Τασο με λενε tarirs ειναι το ψευδωνυμο....χαρηκα... :romance-heartsthree: )

Το θεμα ειναι περναω παλι σε 1 δηλ στις 1/7/13..και ετσι οπως το πανε απο τα 80-70 που πηρα τωρα θα το πανε πιο κατω ακομα....με ολα τα προβληματα που προανεφερα,και αν το πανε πιο κατω θα καλεστω να ζησω την οικογενεια,με ενα μωρο,που εχει τα εξοδα του και τα δικα μου εξοδα...διοτι χρειαζομαι και εγω πανες..και αλλα πραγματα δεν φτανου τα 500 ευρω ουτε για ζητω που λενε,διοτι πρνω τα 500+ το παραπληγικο και τα βγαζω κουτσα στραβα περα....φαντασου πιο μετα.....
 #82020  από Hristos!
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:15 pm
tarirs έγραψε: Καλησπερα δεν αλλαζει σε φοροαπαλλαγες αλλα δεν εκει το θεμα....(Τασο με λενε tarirs ειναι το ψευδωνυμο....χαρηκα... :romance-heartsthree: )

Το θεμα ειναι περναω παλι σε 1 δηλ στις 1/7/13..και ετσι οπως το πανε απο τα 80-70 που πηρα τωρα θα το πανε πιο κατω ακομα....με ολα τα προβληματα που προανεφερα,και αν το πανε πιο κατω θα καλεστω να ζησω την οικογενεια,με ενα μωρο,που εχει τα εξοδα του και τα δικα μου εξοδα...διοτι χρειαζομαι και εγω πανες..και αλλα πραγματα δεν φτανου τα 500 ευρω ουτε για ζητω που λενε,διοτι πρνω τα 500+ το παραπληγικο και τα βγαζω κουτσα στραβα περα....φαντασου πιο μετα.....
Σε καταλαβαινω Τασο. Τελικα το κανανε συνηθεια να βγαζουνε μονοετεις αποφασεις στα ΚΕΠΑ, μιας και η δικη μου αποφαση που μου εξασφαλιζε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη μονοετης ητανε και ξεμεινα απο τα φαρμακα μου για καποιο καιρο!!!
Παντως με βαση τα προβληματα σου, δεν γινεται να κατεβει το ποσοστο σου κατω απο 67%.Ημαρτον...
 #82021  από tarirs
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:20 pm
Hristos! έγραψε:
tarirs έγραψε: Καλησπερα δεν αλλαζει σε φοροαπαλλαγες αλλα δεν εκει το θεμα....(Τασο με λενε tarirs ειναι το ψευδωνυμο....χαρηκα... :romance-heartsthree: )

Σε καταλαβαινω Τασο. Τελικα το κανανε συνηθεια να βγαζουνε μονοετεις αποφασεις στα ΚΕΠΑ, μιας και η δικη μου αποφαση που μου εξασφαλιζε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη μονοετης ητανε και ξεμεινα απο τα φαρμακα μου για καποιο καιρο!!!
Παντως με βαση τα προβληματα σου, δεν γινεται να κατεβει το ποσοστο σου κατω απο 67%.Ημαρτον...
Μια παρενθεση....περναω εδω και 6-7 χρονια που εχω την παθηση δεν ειναι μονο προνομιο για τα ΚΕΠΑ.... :laughing-rolling: :eusa-naughty:

και 2η παρενθεση,για να συνεχισω να παιτο εξωιδρυματικο επιδομα πρεπει να εχω 67> η και με 67 το λαμβανω,διοτι αν με φτασουν στο 67% και υπαρχει νομος να το κοψουν,να εισαι σιγουρος θα το κανουν.....τους εχει φοβηθει το ματι μου...(το ενα διοτι το αλλο εχει βλαψιμο..... :eusa-dance: )
 #82022  από Π.Μ79
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:21 pm
Φίλε Τάσο, καλησπέρα

Το παραπληγικό επίδομα όπως και η αναπηρική σύνταξη, δίδεται όταν αποφασισθεί αναπηρία 67% και άνω στην παραπληγία.

Προς το παρόν, δεν έχεις κάποιο θέμα, αφού το 70% είναι αρκετό για να παραταθούν και τα 2.

80% αναπηρία, έχει πλήρη φοροαπαλλαγή, ενώ από 67% έως 79%, η φοροαπαλλαγή είναι 2400 ευρώ.

Όσον αφορά το 'κάθε χρόνο':

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω εγκύκλιο

Βάλε στο google: εγκύκλιος 46 άρθρο 16

Πάτα το λινκ στο 1ο αποτέλεσμα, κατέβασε την εγκύκλιο και δες τι λέει για άτομα με αναπηρία από 80% και άνω.
Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να απαιτήσετε οι γιατροί στην επιτροπή να γράψουν στην απόφαση 'εφ'όρου ζωής', οπότε να μην τρέχετε συνέχεια σε επιτροπές.

Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, το να πέσει η αναπηρία σου από 80 σε 70 είναι τραγικό, καθώς είναι σαν να πιστεύουν οι γιατροί ότι είσαι 10% καλύτερα σε μία ανίατη και εξελικτική νόσο.

Από την άλλη βέβαια, αν κάνεις ένσταση, θα περιμένεις πάλι πολλούς μήνες να περάσεις από Β/θμια επιτροπή.

Θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και του χρόνου που θα ξαναπάς, με αυτή την εγκύκλιο να απαιτήσεις να αναγραφεί στην απόφαση 'εφ όρου ζωής'.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια :)
 #82023  από tarirs
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:29 pm
Π.Μ79 έγραψε:Φίλε Τάσο, καλησπέρα

Το παραπληγικό επίδομα όπως και η αναπηρική σύνταξη, δίδεται όταν αποφασισθεί αναπηρία 67% και άνω στην παραπληγία.

Προς το παρόν, δεν έχεις κάποιο θέμα, αφού το 70% είναι αρκετό για να παραταθούν και τα 2.

80% αναπηρία, έχει πλήρη φοροαπαλλαγή, ενώ από 67% έως 79%, η φοροαπαλλαγή είναι 2400 ευρώ.

Όσον αφορά το 'κάθε χρόνο':

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω εγκύκλιο

Βάλε στο google: εγκύκλιος 46 άρθρο 16

Πάτα το λινκ στο 1ο αποτέλεσμα, κατέβασε την εγκύκλιο και δες τι λέει για άτομα με αναπηρία από 80% και άνω.
Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να απαιτήσετε οι γιατροί στην επιτροπή να γράψουν στην απόφαση 'εφ'όρου ζωής', οπότε να μην τρέχετε συνέχεια σε επιτροπές.

Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, το να πέσει η αναπηρία σου από 80 σε 70 είναι τραγικό, καθώς είναι σαν να πιστεύουν οι γιατροί ότι είσαι 10% καλύτερα σε μία ανίατη και εξελικτική νόσο.

Από την άλλη βέβαια, αν κάνεις ένσταση, θα περιμένεις πάλι πολλούς μήνες να περάσεις από Β/θμια επιτροπή.

Θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και του χρόνου που θα ξαναπάς, με αυτή την εγκύκλιο να απαιτήσεις να αναγραφεί στην απόφαση 'εφ όρου ζωής'.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια :)
ΠΜ 79 Αν ειχα 10% καλυτερευση θα πεταγα στην κυριολεξια...ειμαι τοσα χρονια σε αυτο το ρημαδοαμαξιο....πραγματικα κουραστηκα καθε χρονο επι 6-7 συναπτα ετη να περναω επιτροπες,και καθε τοσο να βγαζω μαγνητικες στο πλυντηριο μεσα....κουραστικα ειλικρινα...εχω καταπεσει ψυχολογικα πολυ....αφου σημερα φωναζα στο παιδι μου που ειναι 22 μηνων και εκλεγε....
 #82030  από Π.Μ79
 Τρί Δεκ 04, 2012 9:40 pm
Εμείς οι συνασθενείς το ξέρουμε πολύ καλά Τάσο.

Δυστυχώς αυτοί ή δε το ξέρουν ή δε τους νοιάζει και δε ξέρω ποιο είναι το χειρότερο αν και κλίνω προς το 2ο.

Δε ξέρω πραγματικά τι να σου πω με το ψυχολογικό θέμα.

Μπορώ απλά να σου πω να κάνεις όση υπομονή δεν έκανες ποτέ σου και ο μπέμπης σου, να σου δίνει κάθε μέρα δύναμη να ανταπεξέλθεις όλα τα δεινά. :)
 #82035  από basilis361
 Τετ Δεκ 05, 2012 12:05 am
Τασο καλησπερα ,δυστηχως μεσα στο καταντημα γενικοτερα της πατριδας μας ,απο ενα τσουρμο δοσιλογους που μας κυβερνουν ,την πληρωνουμε και εμεις που πραγματικα χρειαζομαστε το κρατος προνοιας (το οποιο πληρωναμε τοσα χρονια που ειμαστε υγιεις ) και τωρα δεν υπαρχει...με το 70% που σου εδωσαν ,δεν χανεις τουλαχιστον τις βασικες παροχες που ειχες ,οποτε μην τρελενεσαι ,γιατι υπαρχουν και αλλοι σε χειροτερη μοιρα απο εσενα..να σου χαμηλωσουν το ποσοστο ,ειναι απιθανο ,οσο και πουλημενοι να ειναι οι γιατροι που θα σε εξετασουν ,εκτος και γινεις καλα (μακαρι !!) ,οποτε δεν θα τους εχεις και αναγκη πια ...
 #82042  από tarirs
 Τετ Δεκ 05, 2012 9:32 am
τοτε βρε παιδια γιατι με περνανε καθε χρονο.......ακομα και τωρα που περιμενουν κοσμακης να περασει τοσους μηνες απο ΚΕΠΑ,αντι να μου βγαλουν χρονικο οριο πανω απο 1 χρονο.....για αποσυμφορηση..της αναμονης.Δεν καταλαβαινω εδω και 7 χρονια περναω επιτροπες καθε χρονο.....μακαρι να εχω βελτιωση καθε χρονο 10% οπως εγραψαν τωρα που περασα επιτροπη,σε 7 χρονια θα ειμαι τελειως καλα !!!!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16