• To Lemtrada επικίνδυνο υποστηρίζει ο FDA.

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #96529  από Φαίδρα
 Κυρ Νοέμ 10, 2013 2:26 am
Η νέα "θεραπεία" για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη φαρμακευτική Sanofi με την ονομασία Lemtrada, δε προσφέρει αρκετά οφέλη συγκριτικά με κινδύνους όπως ο καρκίνος.

Σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες χαρακτηρίζει τις παρενέργειες του φαρμάκου αυτού ο FDA, προσθέτοντας στη λίστα των κινδύνων αυτοάνοσα νοσήματα, ασθένεις του θυροειδή, μελανώματα και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις. Πιο συγκεκριμένα, ένας κύριος Kepler Cheuvreux έγραψε πως "το φάρμακο ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη. Δεν είναι αυτό που όλοι περιμέναμε, φαίνεται πως υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα στην ασφάλεια του"
Ενώ o John Marler του FDA μέσα σε όλα έγραψε στην έκθεσή του πως "οι κίνδυνοι δε μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη τα οποία είναι αβέβαια, με περιορισμένα στοιχεία, από κλινικές μελέτες που δεν ήταν σωστά ελεγχόμενες"

Η εταιρία μιλάει για "σημαντικό βήμα στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης" , όσο περιμένουμε για μια επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 13 του μήνα για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην έγγριση του φαρμάκου για την υποτροπιάζουσα μορφή της νόσου (RRMS).

Στα οικονομικά, οι αναλυτές εκτιμούν κατά μέσο όρο πως το φάρμακο θα αποφέρει κέρδος από τις πωλήσεις του πάνω από 691 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Κλείνοντας την είδηση, μας λένε πως αρκετοί ασθενείς με ΣΚΠ είναι πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο αν τους υποσχεθούν αποτελεσματική θεραπεία. Και αναφέρει το Tysabri (Biogen) με τη θανατηφόρα παρενέργεια του PML, και το Gilenya της Νοvartis για κιδνύνους στη καρδιά που μπορούν να αποβούν μοιραίοι. (Αυτό μου θυμίζει αυτό που λέγαμε μικρά στους γονείς μας "Μα, μαμά.. το έκανε και η Ελενίτσα και οι γονείς της, την άφησαν. Γιατί να μη το κάνω κι εγώ;")

Σας δίνω τα άρθρα που διάβασα κι έγραψα τη σύντομη περιγραφή μου, εάν θέλετε να τα μελετήσετε περισσότερο.
http://www.fiercepharma.com/story/fda-s ... 2013-11-08
http://www.bloomberg.com/news/2013-11-0 ... -says.html
 #96530  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Νοέμ 10, 2013 8:14 am
:smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: Και μη χειροτερα !!!!!!!! Καλα λεω εγω οτι θελουν να μας ...ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ.....με τη μεθοδο της ...ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ .....Αφου , ως γνωστον, οι νεκροι ....παυουν να ειναι ασθενεις.....ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .....
 #96772  από Φαίδρα
 Δευ Νοέμ 18, 2013 12:21 pm
Έχουμε νεότερα για την έγκριση που ακόμη εκκρεμεί στις Η.Π.Α. (στην Ε.Ε. έχει ήδη εγκριθεί).
Δίνω το άρθρο, όσοι θέλετε να το διαβάσετε στα αγγλικά Το lemtrada δεν ωφελεί τους ασθενείς με ΠΣ

Οι πιθανότητες έγκρισης είναι 20 με 30 τις εκατό όπως μας πληροφορεί το άρθρο επειδή οι έρευνες δεν ήταν επαρκείς και σωστά ελεγχόμενες. Δεν έχει αποδειχθεί πως βοηθάει ενάντια στην αναπηρία στον τύπο της υποτροπιάζουσας ΠΣ. Συν η επικινδυνότητα που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο...
Αναμένεται να βγει η τελική απόφαση μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.
 #98408  από Φαίδρα
 Σάβ Ιαν 04, 2014 12:34 pm
Ο FDA τελικά ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ το lemtrada για την υποτροπιάζουσα μορφή της ΠΣ καθώς οι θετικές του επιδράσεις δεν ήταν περισσότερες από τις παρενέργειες.

Το φάρμακο έχει ήδη εγγριθεί σε Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία.

Ο FDA βέβαια είχε προηγουμένως εγγρίνει το ίδιο φάρμακο για ασθενείς με λευκαιμία με την ονομασία Campath.

Στις τωρινές κλινικές δοκιμές του φαρμάκου για τη ΠΣ, το 30% των ασθενών ανέπτυξαν πρόβλημα με τον θυροειδή τους, κάποιοι ασθενείς εμφάνισαν θρομβοπενία, τύπους καρκίνων, αυτοάνοσα, λοιμώξεις και μάλιστα ένας ασθενής πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. :shock:

Διαβάστε περισσότερα εδώ
 #98412  από Κώστας
 Σάβ Ιαν 04, 2014 2:31 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: Και μη χειροτερα !!!!!!!! Καλα λεω εγω οτι θελουν να μας ...ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ.....με τη μεθοδο της ...ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ .....Αφου , ως γνωστον, οι νεκροι ....παυουν να ειναι ασθενεις.....ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .....
Λόγια γεμάτα σοφία κι΄ αλήθεια!!!!
Όσο τα λεφτά παραμένουν πολλά, ο Άρης δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του!
 #98436  από nina1972
 Κυρ Ιαν 05, 2014 12:15 pm
Κώστας έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε::smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: Και μη χειροτερα !!!!!!!! Καλα λεω εγω οτι θελουν να μας ...ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ.....με τη μεθοδο της ...ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ .....Αφου , ως γνωστον, οι νεκροι ....παυουν να ειναι ασθενεις.....ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .....
Λόγια γεμάτα σοφία κι΄ αλήθεια!!!!
Όσο τα λεφτά παραμένουν πολλά, ο Άρης δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του!

ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Συμφωνώ και ξανασυμφωνώ!!
 #98439  από LL--MM
 Κυρ Ιαν 05, 2014 4:17 pm
Kι εγώ, κι εγώ, φυσικά: :smile-hi:
Μια διευκρίνηση: Σε μια τουλάχιστον από τις αναφορές της Φαίδρας είδα το όνομα "Campath", αλλά ως φάρμακο που χρησιμοποιείναι για ...καρκίνους, της εκδοχής σκπ του οποίου ο "πατέρας" είναι ο πολύ γνωστός μας πλέον Αlasdair Coles... viewtopic.php?f=15&t=12&p=6931 Όταν θυμάμαι ότι η μαμά μου με πήρε στο κινητο να μου πεί ότι "βρέθηκε φάρμακο στην Αγγλία και να πάμε" Εικόνα (προ δεκαπενταετίας αυτό)... :doh: :doh: :doh: Ευτυχώς, ο ίδιος ο φωστηρας, απεφάνθη τηλεφωνικά και μετά με μέηλ, ότι δεν "τον ενδιέφερα", μια και είχα ήδη πάρει Ρεμπίφ... :smile-worried:

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη ουσία αντικαρκινικών που χρησιμοποιείται στη σκπ, η φίλη μας η ΜΙΜΙΚΑ :smile-hi: (η πρώτη, που δεν έχει ξαναμπεί από τον ιούνιο) έπαιρνε cellcept, κι αυτό ανοσοκατασταλτικό είναι, δυστυχώς όμως, έφτασε στο 90% αναπηρία "με την αξία της", όπως είπε... :smile-sadsmile:
Μιμίκα μας, μας λείπεις και σε περιμένουμε! :romance-kisscheek:

Στην "έξω" βάση μου, (εκεί που μάλλον θα δίνουν πια το Λεμτράντα) είπαν ότι δεν είχε ξανακουστεί το cellcept αυτό για τη σκπ, αλλά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού δίνεται, και για τόσα πράματα, που αναρωτιέται κανείς αν βοηθάει σε τίποτα. http://chealth.canoe.ca/drug_info_detai ... Indication

Καλό μας κουράγιο...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα