• ΕΛΜΥΕΛΙΝΗ-ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

  • Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #78399  από manoula 2
 Πέμ Σεπ 27, 2012 6:53 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ????ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ
 #78411  από billios
 Πέμ Σεπ 27, 2012 11:04 pm
Ειναι μια τρομερη ευκαιρια να μαθεις ΕΣΥ περισσοτερες πληροφοριες για το θεμα,αφου σου εγινε και προταση ειναι υποχρεομενος να σου εξηγηση ολες της λεπτομερειες.
Εχεις την ευκαιρια απ'οτι καταλαβενω αν ερθεις σε επαφη μαζι του να μαθεις ολα τα σχετικα,αρπαξε την.
Εχω διαβασει σχετικα καμποσα για την ελμυελινη,στα ποντικια με τεχνιτη σκλυρηνση εκανε θαυματα.Ειχα μεινει στο οτι για να περασει στον ανθρωπο θελει καμια 5ετια τουλαχιστον.
http://news-piper.blogspot.gr/2012/02/m ... reece.html
http://news-piper.blogspot.gr/2012/02/m ... reece.html





απο το μελος isolexion
Το "ελμυελίνη" κατάγεται απο την Πάτρα και χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως δεν έχει κυκλοφορήσει εκτός εργαστηρίων
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4595852
Το άλλο το "καλό" το Αμερικάνικο δεν ξέρω ποιό είναι, ίσως να είναι ένα απο τα πολλά που περιμένουμε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billios την Παρ Σεπ 28, 2012 12:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #78415  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 27, 2012 11:36 pm
Κάποια φάρμακα, πχ το tysabri, έδειξε σε κάποιους ασθενείς κάποιου είδους επαναμυελίνωση.
Κάποιες φορές, η μαγνητική έδειχνε κάποιες εστίες να μη φαίνονται ή να έχουν μικρύνει.

Το αναπάντητο ερώτημα είναι ένα και θα σου πρότεινα να το θέσεις:

Η αναπηρία δεν έχει να κάνει με τη μυελίνη και τις εστίες.
Έχει να κάνει με την ζημιά που υφίστανται οι νευράξονες, οι οποίοι δεν απεικονίζονται στη μαγνητική.
Άντε και καταφέραμε να επαναμυελινώσουμε το νεύρο. Τον παθολογικό νευράξονα από κάτω, πώς θα τον γιατρέψουμε?
 #78416  από manoula 2
 Παρ Σεπ 28, 2012 9:05 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Π.Μ.79!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΦΟΒΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΛΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!
 #78426  από Κώστας
 Παρ Σεπ 28, 2012 12:37 pm
ΠΜ έχεις απόλυτο δίκιο!
Υποψιάζομαι όμως την απάντηση η οποία είναι και λογική.
Αν δεν έχει εγκατασταθεί ζημιά στους νευράξονες, τότε η επαναμυελίνωση σίγουρα θα βοηθήσει στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Αν έχει ζημιά ο νευράξονας είναι σαν να μονώνουμε ένα κομένο καλώδιο.
 #78437  από Π.Μ79
 Παρ Σεπ 28, 2012 3:37 pm
Κώστας έγραψε:ΠΜ έχεις απόλυτο δίκιο!
Υποψιάζομαι όμως την απάντηση η οποία είναι και λογική.
Αν δεν έχει εγκατασταθεί ζημιά στους νευράξονες, τότε η επαναμυελίνωση σίγουρα θα βοηθήσει στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Αν έχει ζημιά ο νευράξονας είναι σαν να μονώνουμε ένα κομένο καλώδιο.
Κώστα, η απλή λογική αυτό λέει. Απλά να έχεις υπόψιν ότι η διαδικασία μετάδοσης ενός σήματος είναι αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών λειτουργιών.
Μακάρι να ήταν μόνο θέμα μυελίνης/νευράξονα κλπ. Ναι, αυτά τα 2 είναι τα σημαντικά αλλά τίποτα στο ανθρώπινο σώμα δε λειτουργεί αυτόνομα ;)

Απλά ελπίζω να μην αρχίσουν πάλι οι υπερβολικές διαφημίσεις και οι ακόμα πιο υπερβολικές υποσχέσεις προς τους ασθενείς, που θα παλεύουν να πιαστούν από οπουδήποτε.

Η αιτία ακόμα δεν βρέθηκε και ό,τι και αν κάνουν τώρα, ΑΝ λειτουργούσε κιόλας, δεν κτυπάνε την αιτία αλλά τα συμπτώματα. Ωραία είναι να βάζουμε μια γάζα πάνω από ένα σκίσιμο να μη φαίνεται, αλλά το σκίσιμο παραμένει.
 #78551  από Κώστας
 Κυρ Σεπ 30, 2012 10:32 pm
ΠΜ, σίγουρα θα παρατήρησες πως χρησιμοποιώ τη λέξη «βοηθήσει». Η επαναμυελίνωση θα βοηθήσει στη μετάδοση του σήματος, συνδυαστικά με το fampyra που θ΄ αναλάβει τα νευρικά κύτταρα, το gylenia, το thysabri και τις ιντερφερόνες που θ΄ αποτρέψουν τις ώσεις, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που θα επαναφέρουν τον οργανισμό μας στα φυσιολογικά του, το miorel που θα ελέγξει τη σπαστικότητα και και και…..
Τελικά, ψάχνοντας για την ελπίδα, δεν διαφέρουμε και πολύ από μια αποθήκη φαρμάκων, με τα οποία πειραματίζονται; πάνω μας, ενώ εμείς αποθέτουμε σ΄ αυτά τις ελπίδες μας, για μια έστω και μικρή βελτιωσούλα!
ΠΜ, δε διαφωνούμε πουθενά!
Ωραίο το παράδειγμα της γάζας με το σχίσιμο. Για σκέψου όμως να ράψει το σχίσιμο ένας πολύ καλός πλαστικός χειρουργός και όταν βγάλουμε τη γάζα, από κάτω να μη φαίνεται τίποτα!
Εννοώ, μήπως και ξέρουν τη λύση και μας ταλαιπωρούν σκόπιμα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των φαρμάκων που έχουν δημιουργήσει;! Πώς να παραβλέψω το γεγονός ότι ο παγκόσμιος σχετικός τζίρος, είναι πολλά δις Ευρώ!
Μεγάλη κουβέντα που καλύτερα να μην την αρχίσουμε!

Υσ. Δεν ισχυρίζομαι πως όσοι ασχολούνται με την έρευνα πανω στη ΣΚΠ, υπηρετούν σκοπιμότητες. Αλλά όπως και να το κάνουμε, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν τον πρώτο και απ΄ ότι φαίνεται και τον τελευταίο λόγο!
 #78567  από Vasoula
 Δευ Οκτ 01, 2012 1:42 am
Συμφωνα με τις προσφατες ερευνες η συγκεντρωση σιδηρου στον εγκεφαλο ειναι ο καλυτερος, μεχρι τωρα, δεικτης εξελιξης της νοσου και συνδεεται αμεσα με τα αντιστοιχα προβληματα που θα παρουσιασει κανεις και ΟΧΙ οι κλασσικες εστιες οι οποιες καποιες φορες συρηκνωνονται ακομη κι εξαφανιζονται στη μαγνητικη.

Επισης ο εγκεφαλος αποδειχτηκε οτι εχει δυνατοτητα εως καποιο μικρο βαθμο επαναδρομολογησης των νευραξονων ωστε να μπορει να ανακτησει χαμενη λειτουργικοτητα, για παραδειγμα η ινοσινη μια φυσικη ουσια χωρις παρενεργειες (εκτος κι εχει κανεις αρθριτιδα αλλα οι πασχοντες με ΣΚΠ εχουν πολυ χαμηλο ουρικο οξυ το οποιο ειδικα στις πιο βαριες μορφες της νοσου οσο πιο χαμηλο ειναι τοσο χειροτερη ειναι η μορφη της και μεχρι τωρα αναμεσα σε, αν θυμαμαι καλα, απο 50000 ασθενεις με ΣΚΠ βρεθηκαν μονο 4-5 περιπτωσεις να εχουν ταυτοχρονα αρθριτιδα) εχει αποδειχθει οτι προκαλει επαναδομηση νευραξονων το ιδιο και οι ξανθονες φυσικες ουσιες που περιεχονται σε φρουτα και βοτανα.
 #78617  από tom80
 Τρί Οκτ 02, 2012 10:56 am
Vasoula,

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Πες μας λίγα λόγια για σένα και την σχέση σου με την ΜS. Πάσχεις η ίδια ή κάποιος συγγενής σου?
Έχεις κάποια Refs για τις ξανθόνες και την ινοσίνη. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα
 #78621  από Vasoula
 Τρί Οκτ 02, 2012 12:06 pm
http://stroke.ahajournals.org/content/36/3/654.full
http://msj.sagepub.com/content/7/5/313.short
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19425822

...με μια γρηγορη αναζητηση απο τη δουλεια γιατι παροτι εχω διαβασει αρκετες σχετικες μελετες δεν εχω χρονο να τις ψαξω αυτη τη στιγμη αλλα μπορει ο καθενας με ενα googleαρισμα να τις βρει.