• Σύγχρονη ζωή και σκλήρυνση κατά πλάκας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #115327  από Στάθης
 Τρί Μαρ 01, 2016 1:31 pm
Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει για το πως και αν επηρεάζει η σύγχρονη ζωή το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την παρουσία ασθενειών που σχετίζονται με αυτό, όπως της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι θα βρω την θεραπεία που μου αξίζει,

1. Αν καπνίζω ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα

2. Αν μιλάω υπερβολικά στο κινητό κάθε ημέρα.

Για τα τσιγάρα δεν χρειάζεται να πω πολλά, πολλά τσιγάρα=σοβαρή ασθένεια. Όσο για το δεύτερο, έχω γράψει κατά το παρελθόν κάποια πράγματα για τα κινητά τηλέφωνα και την εκπομπή των κεντρικών κεραιών στις πόλεις όλου του κόσμου, μια ανάγνωση να θυμηθούμε:

viewtopic.php?f=10&t=5145

Είμαστε ήδη ταλαιπωρημένοι από τις υπερβολικά πολλές εκπομπές και ακτινοβολίες μέσα στις πόλεις. Αλλά πες με καλή καρδιά το ξεπερνάμε αυτό, και δεν επηρεάζει τόσο το Κεντρικό Νευρικό μας Σύστημα .

Εάν κάθε βράδυ πέφτουμε για ύπνο και έχουμε ψήσει τον εγκέφαλο γιατί μιλάγαμε με τις ώρες με την γειτόνισσα κ. Μαρίκα για τα σουτζουκάκια και την πέργκολα του απέναντι που τις κρύβει την θέα, τότε η εικόνα του εγκεφάλου μας για τις ώρες που μιλάμε δείχνει κάπως έτσι:
Εικόνα

Εδώ μιλάμε για το απόλυτο ψήσιμο του εγκεφάλου και του Κεντρικού μας Νευρικού Συστήματος, και δεν είναι καθόλου αστείο, ειδικά γι αυτούς που ψάχνουν την βελτίωσή της υγείας τους, όπως με πολλαπλή σκλήρυνση.

Μην μιλάμε πολύ ώρα στα κινητά τηλέφωνα. Όλα με μέτρο και υπάρχει φως, θεραπείας και βελτίωσης. Η πολλαπλή σκλήρυνση δεν συγχωρεί τον εκφυλισμό του ΚΝΣ. Τσιγάρα και Κινητά είναι δύο πολύ βασικά συστατικά εκφυλισμού γιατί μολύνουν τον εγκέφαλο με τρομερή αποτελεσματικότητα.

#115468  από Τάνια
 Τετ Μαρ 09, 2016 10:03 pm
Πολύ ωραία τα λες! Πες το τώρα και στα πιτσιρίκια που από το Δημοτικό έχουν κινητό και θα κάψουν τον εγκέφαλό τους σε πολύ μικρότερο διάστημα από ότι εμείς!!!
 #115478  από Κώστας
 Πέμ Μαρ 10, 2016 10:24 am
Στάθη δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά σε ρωτάω σαν πιο ειδικός που είσαι. Πόση διαφορά έχει η ακτινοβολία ενός κινητού από την αντίστοιχη ενός ασύρματου router που λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως μέσα στα σπίτια μας;! Έχω παρατηρήσει πως στον υπολογιστή μου πιάνω σήμα από διάφορα router κοντινών σπιτιών! Πόσο δυνατό είναι το σήμα ενός router, ώστε να εκπέμπει τουλάχιστον στα 100 μέτρα μέσα από τοίχους και διάφορα άλλα εμπόδια;!
 #115499  από Στάθης
 Πέμ Μαρ 10, 2016 8:57 pm
Τα WiFi και και τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν στο ίδιο εύρος συχνοτήτων (κατηγορίας μικροκυμάτων) αλλά, η ισχύς που εκπέμπεται από τα WiFi είναι χαμηλότερη από την ισχύ που εκπέμπεται από την κεραίες και τις κεντρικές κυψέλες των κινητών τηλεφώνων κατά ένα συντελεστή 5-10. Γι' αυτό το λόγο θεωρείται η έκθεση στην ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων πολύ πιο επιβλαβές από τα Wifi, οπότε προέχει η προστασία μας από αυτήν με όποιο τρόπο μπορούμε, όπως ανοιχτή ακρόαση, handsfree, μιση ώρα max την ημέρα ομιλία ακουμπώντας το στο κεφάλι μας, μακριά το σπίτι μας από τα τύμπανα των κεντρικών κεραιών (λεγόμενες κυψέλες) κτλ.

Το Wifi από την άλλη επίσης θεωρείται επιβλαβές αλλά σε μικρότερο επίπεδο, δλδ δεν σχετίζεται τόσο με εμφάνιση ασθενειών όπως καρκίνου αλλά επειδή είμαστε έκθετοι σε αυτά 24/7 υπάρχουν παρενέργειες που εστιάζονται στην εγκεφαλική λειτουργία όταν είμαστε έκθετοι πολύ ώρα στις δέσμες ακτινοβολίας τους. Μακριά το router από το κρεβάτι μας, το κεφάλι μας, και εάν μπορούμε να αποφεύγουμε το Wireless και να συνδεόμαστε με καλώδιο LAN έχουμε ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από την κοντινή ακτινοβολία. Η γύρω ακτινοβολία άλλων δικτύων είναι αρκετά αποδυναμωμένη να μας δημιουργεί προβλήματα, αλλά ίσως μια θολούρα στην διαυγή σκέψη να την δημιουργούν εκεί που είναι πολλές η συσκευές ασύρματης δικτύωσης.

Κλείνοντας, μεταφέρω ότι στην Γερμανία υπάρχει μια τεράστια έρευνα High Frequency Active Auroral Research Program ή αλλιώς HAARP η οποία εστιάζεται στο πως μπορούν να ελέγχουν την σκέψη μας διαμέσου των ραδιοσυχνοτήτων και μικροκυμάτων μέσα στα ίδια μας τα σπίτια από μια κεντρική κεραία. Και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά στο:
https://en.wikipedia.org/wiki/High_Freq ... ch_Program
 #115559  από kath
 Κυρ Μαρ 13, 2016 12:50 pm
Συμφωνω απολυτα για τα κινητα. Αν οχι βραχυπροθεσμα, μακροπροθεσμα σιγουρα κανουν τεραστια βλαβη. Οσο για το τσιγαρο ειναι φονιας , και υπουλος αλλα και ολοφανερος πιστευω. Δεν εχω καταφερει να το κοψω ακομα και με επηρεαζει σημαντικα στην καθημερινοτητα μου. Θεωρω οτι μεγαλο μερος , αν οχι σχεδον ολο, της ενεργειας μου καθημερινα μου το παιρνει το τσιγαρο. Ειδικα το πρωι αν καπνισω με αδειο στομααχι η ακομα χειροτερα πινω κα καφε μαζι χωρις να εχω φαει, ολη μου η μερα ειναι χαλια. Στο αριστερο ποδι που εχω την α δυναμια εχω μεγαλο προβλημα,οι αποστασεις μου μικραινουν σημαντικα και επισης καταλαβαινω εξτρα βαρος στη μεση. Και δεν χρειαζεται να εχω κανει πακετο. Ενα τσιγαρο με αδειο στομαχι αρκει να μου καταστρεψει ολη τη μερα. Μαζι με καφε δε, τραγικη κατασταση. Παρολα αυτα , αυτη τη συνηθεια δεν εχω καταφερει να την κοψω τελειως αν και προσπαθω. Τρομερα αρνητικος εθισμος με αμεσες παρενεργειες. Ελπιζω να τα καταφερω καποια στιγμη γιατι οπως σωστα πιστευω λενε,ολα ειναι στο μυαλο.
Ευχομαι καλο υπολοιπο τριημερου σε ολους.