• σκληρυνση και εργασια

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6113  από butterfly-
 Δευ Ιουν 22, 2009 4:00 pm
Στο περιθώριο εξωθούνται ασθενείς της νόσου ενώ μπορούν και συνεχίζουν να εργάζονται

ΠΟΛΙΤΕΣ και εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας λογίζονται στη χώρα μας τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη της νόσου είναι σε γενικές γραμμές απρόβλεπτη και σε μεγάλο ποσοστό δεν έχει ραγδαίες και
δυσμενείς συνέπειες, οι ασθενείς που μπορούν και συνεχίζουν να εργάζονται αντιμετωπίζονται ως άτομα εν δυνάμει ανίκανα να εργαστούν, να προσφέρουν και, όπως συνεπάγεται, να ανταμειφθούν. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εξωθούνται από την εργοδοσία στην παραίτηση ή τους ανακοινώνεται απλώς η λύση της συνεργασίας, θέτοντάς τους
έτσι στο κοινωνικό και εργασιακό περιθώριο. Σε αυτή τη θέση βρέθηκε προσφάτως μια διευθύντρια Προώθησης Προϊόντων, η Μαρία Τ., σε πολυεθνική εταιρεία, η οποία, όντας ασθενής, απολύθηκε και κατόπιν διεκδίκησε την ηθική και υλική της αποκατάσταση στα αστικά δικαστήρια, κερδίζοντας σε πρώτη φάση μια εύλογη αποζημίωση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης της Μαρίας Τ., θυμίζει σε γενικές γραμμές την περίπτωση του εργαζομένου σε εταιρεία ένδυσης ο οποίος απολύθηκε όταν διαγνώστηκε ως φορέας του ιού του ΑΙDS. Η περιπέτεια της διευθύντριας Προώθησης Προϊόντων, τα πλήρη στοιχεία της οποίας, όπως και της εταιρείας, είναι στη διάθεση του «Βήματος», ξεκίνησε λίγους μήνες μετά την πρόσληψή της το 2005. Τότε διαγνώστηκε η ασθένεια, χωρίς όμως τα συμπτώματά της να επηρεάζουν, όπως αναφέρεται και στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, την εκπλήρωση των καθηκόντων της στο πλαίσιο της εργασίας της.

Τα προβλήματα με τα ανώτερα κλιμάκια της εσωτερικής ιεραρχίας ξεκίνησαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έναν χρόνο αργότερα. Η ασθενής περνά από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ, η οποία κρίνει ότι η εταιρεία οφείλει να χορηγεί στο στέλεχός της προνοιακό επίδομα αναπηρίας. Το έγγραφο διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Προσωπικού και ενημερώνεται ο γενικός διευθυντής. Για δύο συνεχείς εβδομάδες συγκαλούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις με αντικείμενο, τουλάχιστον φαινομενικά, την εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας. Σύμφωνα όμως με όσα και το δικαστήριο αποδέχθηκε πρωτοδίκως, οι συσκέψεις αυτές αφορούν αποκλειστικά το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση της ασθενούς. Σε πρώτη φάση, της ανακοινώνεται η μετάθεσή της σε άλλο τμήμα με διαφορετικό αντικείμενο πωλήσεων. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης υποστηρίζει ενώπιόν της ότι όλα γίνονται προκειμένου να απαλλαγεί των πολλών ευθυνών και να έχει περισσότερα περιθώρια ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης. Στα μάτια όμως όλων, και ιδιαίτερα των συναδέλφων της μετακινηθείσης διευθύντριας Πωλήσεων, η κατάσταση που διαμορφώνεται ισοδυναμεί με υποβιβασμό. Αποκορύφωμα του δυσμενούς κλίματος αλλά και θρυαλλίδα όσων ακολουθούν είναι η ξαφνική αλλαγή στη διαρρύθμιση των γραφείων. Η ασθενής, η οποία ως τότε, λόγω της αναγνώρισης των επιτυχιών της, κατείχε το μεγαλύτερο και πληρέστερα στελεχωμένο γραφείο, υποχρεώνεται να μετακινηθεί. Αρνείται, με συνέπεια να ξεκινήσει μια γενικευμένη έρευνα στο σύνολο των δαπανών που είχε πραγματοποιήσει και οι οποίες καλύπτονταν από την εταιρεία εντός του 2006. Αποτέλεσμα των ελέγχων είναι να «διαπιστώσει» η εταιρεία επιπλέον χρεώσεις στα τιμολόγια βενζίνης και μια διαφορά καταβολών γύρω στα 1.000 ευρώ. Η διευθύντρια δυσπιστεί, επικαλείται ότι τα τιμολόγια και οι καταβολές έχουν περάσει από τη διπλή και διαδοχική έγκριση του λογιστηρίου και του διευθυντή Προσωπικού και εν τέλει αντιπροτείνει να καταβάλει τη διαφορά ώστε να μην προκαλούνται επί μέρους προβλήματα. Το αποτέλεσμα της αντιπρότασης είναι να της ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας, τον Ιούνιο του 2007, δύο μήνες μετά τον επανέλεγχο των δαπανών.

Η απολυμένη πλέον πρώην διευθύντρια κατέφυγε στην αστική δικαιοσύνη. Το Τμήμα Εργατικών Διαφορών του Πρωτοδικείου Αθηνών σε πρώτο βαθμό τη δικαίωσε πριν από λίγες ημέρες επιδικάζοντας αποζημίωση 20.000 ευρώ, αναλογικά δηλαδή με τους μισθούς, τα επιδόματα και τους τόκους υπερημερίας για όσο διάστημα έχει μείνει χωρίς εργασία ως και τη συζήτηση στο δικαστήριο.

Η «ξεκούραση» και τα ταμπού
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της απολυμένης διευθύντριας Προώθησης Προϊόντων δεν είναι μοναδική στην Ελλάδα. Ο εκτιμώμενος αριθμός των «αναγκαστικών» παραιτήσεων ή απολύσεων, σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει ο Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, ξεπερνά τις 100.

Στη χώρα μας οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση υπολογίζονται σε 10.000,

με τη συντριπτική πλειονότητα να ανήκει στις πλέον παραγωγικές ηλικίες, από 20 ως 40 ετών. Οπως αναφέρουν μέλη του Συλλόγου, η εικόνα του μέσου Ελληνα για την πολλαπλή σκλήρυνση περιορίζεται σε άτομα κατάκοιτα, με κινητικές δυσκολίες, καταφανώς αδύναμα να φροντίσουν τον εαυτό τους ή να εργαστούν. «Είναι ένα θέμα ταμπού, που προκαλεί σοκ και εδράζεται στην άγνοια των σύγχρονων μεθόδων και φαρμακευτικών αγωγών που στηρίζουν τους πάσχοντες και περιορίζουν κατά το δυνατόν την απρόβλεπτη και ραγδαία εξέλιξη της νόσου» τονίζουν.

Η αντίληψη αυτή φαίνεται να κυριαρχεί και ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στις εταιρείες που λειτουργούν σπασμωδικά, αν όχι εμφανώς αρνητικά, απέναντι στο ενδεχόμενο να διατηρηθεί μια θέση εργασίας για ένα άτομο που αντιμετωπίζει τη νόσο, ακόμη και όταν όλα φαίνονται- και είναι- ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων του, σε γενικές γραμμές και με εξαίρεση ενδεχομένως τις περιπτώσεις υποτροπών, όπως όταν ήταν απολύτως υγιές. Και όλα αυτά παρά και τις σχετικές, ειδικές κοινοτικές οδηγίες για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας ή την πρακτική χωρών όπως η Σουηδία και η Νορβηγία. Εκεί, λόγω και της αυξημένης πληθυσμιακής πυκνότητας της νόσου, έχουν διαμορφωθεί ειδικά ωράρια, επιπλέον κίνητρα και εξατομικευμένα επιδόματα.

Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 21 Ιουνίου 2009
http://www.tovima.gr/

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
 #6121  από LL--MM
 Δευ Ιουν 22, 2009 5:37 pm
E, μα, όταν έλεγα ότι αυτό ήταν που λέγανε οι "πάνσοφοι" του Αιγινητείου περι των εργασιακών δεδομενων των εργαζομένων με σκπ...

Μύθος 4 – Θα πρέπει να σταματήσω να δουλεύω. Το στρες της δουλειάς μπορεί να επιδεινώσει την νόσο μου.
Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το φυσιολογικό στρες της εργασίας έχει οποιαδήποτε επίδραση στην ΣΚΠ. Παρ’όλα αυτά συμπτώματα όπως η κόπωση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επίδοση στον εργασιακό χώρο*. Περίπου το 30% των ασθενών με ΣΚΠ είναι σε θέση να δουλεύουν πλήρες ωράριο για 20 χρόνια μετά την έναρξή των συμπτωμάτων τους. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο αν τόσο οι ασθενείς και οι οικογένειες τους όσο και οι εργοδότες είχαν καλύτερη ενημέρωση** και μπορούσαν να προσαρμόζουν τις εργασιακές απαιτήσεις στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Οι πάσχοντες από ΣΚΠ θα πρέπει να παρακινούνται να συνεχίσουν την εργασία τους***.

*Αφού οι επιστημονες λένε οι ίδιοι ότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΜΕ, ποιός να μην τους πιστέψει;
**Σωπάτε, καλέ... Βέβαια, η έλλειψη πληροφόρησης είναι που τους μάρανε τους εργοδότες, βλέπετε...
***Σα δε ντρέπονται... Δε σας θυμίζει τη γεωργία και τα ερωτηματολόγιά της το κείμενο αυτό; Είδατε τι της είχα προτείνει, δε νομίζω όμως ότι θα είχε τα κότσια να κάνει μια τέτοια έρευνα, αυτή που μας έλεγε για τιμές και άλλες χαζομάρες. Μόλις δε μπόρεσε να βαρέσει την ισχύ που ήθελε, εξαφανίστηκε :P .
 #99215  από tassos_m
 Τετ Ιαν 29, 2014 4:56 pm
LL--MM έγραψε:E, μα, όταν έλεγα ότι αυτό ήταν που λέγανε οι "πάνσοφοι" του Αιγινητείου περι των εργασιακών δεδομενων των εργαζομένων με σκπ...

Μύθος 4 – Θα πρέπει να σταματήσω να δουλεύω. Το στρες της δουλειάς μπορεί να επιδεινώσει την νόσο μου.
Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το φυσιολογικό στρες της εργασίας έχει οποιαδήποτε επίδραση στην ΣΚΠ. Παρ’όλα αυτά συμπτώματα όπως η κόπωση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επίδοση στον εργασιακό χώρο*. Περίπου το 30% των ασθενών με ΣΚΠ είναι σε θέση να δουλεύουν πλήρες ωράριο για 20 χρόνια μετά την έναρξή των συμπτωμάτων τους. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο αν τόσο οι ασθενείς και οι οικογένειες τους όσο και οι εργοδότες είχαν καλύτερη ενημέρωση** και μπορούσαν να προσαρμόζουν τις εργασιακές απαιτήσεις στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Οι πάσχοντες από ΣΚΠ θα πρέπει να παρακινούνται να συνεχίσουν την εργασία τους***.

*Αφού οι επιστημονες λένε οι ίδιοι ότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΜΕ, ποιός να μην τους πιστέψει;
**Σωπάτε, καλέ... Βέβαια, η έλλειψη πληροφόρησης είναι που τους μάρανε τους εργοδότες, βλέπετε...
***Σα δε ντρέπονται... Δε σας θυμίζει τη γεωργία και τα ερωτηματολόγιά της το κείμενο αυτό; Είδατε τι της είχα προτείνει, δε νομίζω όμως ότι θα είχε τα κότσια να κάνει μια τέτοια έρευνα, αυτή που μας έλεγε για τιμές και άλλες χαζομάρες. Μόλις δε μπόρεσε να βαρέσει την ισχύ που ήθελε, εξαφανίστηκε :P .
Γιαγιά(κα) Κασσάνδρα.. -αν και δεν μου αρέσει να σε φωνάζω έτσι.. :)

Καταρχάς, βοήθησέ με, περνώντας μου το αντίστοιχο link, με το σχολιασμό σου (αν δεν κάνω λάθος) επί των διαφόρων "Μύθων" επί της Σκλήρυνσης...

Αλήθεια, αυτοί οι "Μύθοι", είναι οι επίσημες συμβουλές -οδηγίες των Ακαδημαϊκών του Αιγινητείου... ;; :smile-worried:

Δυστυχώς, ότι και να λέμε, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ στη σημερινή οικονομική (Μεσαιωνική..) κατάσταση,
δεν κατηγορώ τον εκάστοτε Εργοδότη,
ή, πολύ περισσότερο, Δ/ντή μιας Επιχείρησης (άρα, στην τελική υπάλληλο...),
που τρέμει το φυλλοκάρδι του, για το αν τα καταφέρει, και δεν βάλει η Επιχείρηση λουκέτο (...) :smile-sweating: ,
να είναι πολύ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ, και ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ... :smile-sweating:

Δυστυχώς, και ειδικά σήμερα πια,
η ζωή έχει εξελιθεί, η σωστότερα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ σκληρός Ιππόδρομος...

Το άλογο που κουτσαίνει, δεν μας κάνει...

Κι αυτό το λέω, με παρρησία, και κοιτώντας σε στα μάτια (έστω και μέσα απ'την οθόνη μου..),
γιατί ήμουνα κι εγώ, άλογο κούρσας, "έσπασα το πόδι μου", και μου πήρε καιρό να ξανασηκωθώ...
Κι όταν "αλλάζει ο καιρός", το τραύμα εκείνο ζωντανεύει...

Όμως, ακόμα και για το γ@μημένο το "γαμώτο", αξίζει ρε πούστη μου, να σφίξεις δόντια και γροθιά, και να προχωρήσεις...

Άρα, ρεαλιστικά, (αν και δεν μου αρέσει, όμως έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε..),
πώς θα μπορούσε ένας Εργοδότης -μια Επιχείρηση,
να έχει ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ κίνητρα στο να με προσλάβει... ;;

Το να με προσλάβει, και μέσα μου να νιώθω, ότι είναι απλά "ψυχοπονιάρης", και μου δείχνει "οίκτο",
είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και πιο ΕΛΕΕΙΝΟ μαχαίρι...
Δεν υπάρχει πιο πικρό ψωμί από αυτό... :oops: :oops:

Για παράδειγμα, έχω ένα φιλαράκι, που σε ατύχημα στην παιδική του ηλικία, έχασε τα 4 δάκτυλα του δεξιού του χεριού... :(
Αφενός, αφού ξεπέρασε την προσωπική του Κόλαση -και ΔΕΝ είναι απλό... :(
προσπάθησε να αναπτύξει δεξιότητές του, που δεν σχετίζονται με την (αντικειμενική) αναπηρία του..
Αφετέρου, μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν (αν δεν κάνω λάθος) κάποιες ειδικές (θεσμοθετημένες) Ρυθμίσεις,
για (δικαίως..!) Ειδική Μεταχείρηση και ειδικό Καθεστώς για Προσλήψεις,
μέχρι και ειδικό καθεστώς για λήψη και αποπληρωμή δανείων για Επιχειρηματική δράση...

Τί θέλω να πώ ;

Θα μπορούσε να υπάρχει ειδικό κονδύλι, μέσω ΕΣΠΑ, και γενικότερα μέσω ειδικού Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανθρώπινων Πόρων και Αλληλεγγύης
το οποίο να παρέχεται στο αντίστοιχο Κράτος μέλος,
και να καλύπτει πχ. σημαντικό ποσοστό των Ασφαλιστικών Εισφορών του Εργαζομένου με διαγνωσθείσα Απομυελινωτική νόσο, χωρίς διαπιστωμένη λειτουργική έκπτωση, ή με ορισμένου βαθμού μειωμένη λειτουργικότητα...

Έτσι, ειδικά μάλιστα, όταν μπορείς ν'ανταποκριθείς, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, στις εργασιακές σου υποχρεώσεις,
το μέχρι πρότινος "ψόφιο άλογο", γίνεται "ξερο-λούκουμο" για τον Εργοδότη...

Μπορεί και να λέω κουλαμάρες... :happy-cheerleadersmileygirl:
Ένιγουέι... :)

"LL--MM", please, στείλε μου τους "Μύθους" που σου ζήτησα παραπάνω..
 #99269  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 30, 2014 7:42 pm
tassos_m έγραψε:Γιαγιά(κα) Κασσάνδρα.. -αν και δεν μου αρέσει να σε φωνάζω έτσι.. :)

Καταρχάς, βοήθησέ με, περνώντας μου το αντίστοιχο link, με το σχολιασμό σου (αν δεν κάνω λάθος) επί των διαφόρων "Μύθων" επί της Σκλήρυνσης...
Βάλε "Μύθοι" στο ψαχτήρι και σου βγαίνουν... παρακάτω θα βρείς και την ερμηνεία... χρωματιστή

Αλήθεια, αυτοί οι "Μύθοι", είναι οι επίσημες συμβουλές -οδηγίες των Ακαδημαϊκών του Αιγινητείου... ;; :smile-worried:
ΦΥΣΙΚΑ, ήταν άλλοτε στην ιστοσελίδα τους: ΔΕΝ απευθύνονται όμως σε επιστήμονες αλλά σε αρρωστους... Μή λέμε κι ότι θέλουμε... Και η προϊσταμένη επανέλαβε τη μαγνητοταινία αυτήν λέξη-λέξη σε πρόσφατο συνέδριο σκληρυντικών... viewtopic.php?f=24&t=3775&start=10

Δυστυχώς, ότι και να λέμε, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ στη σημερινή οικονομική (Μεσαιωνική..) κατάσταση,
που τρέμει το φυλλοκάρδι του, για το αν τα καταφέρει, και δεν βάλει η Επιχείρηση λουκέτο (...) :smile-sweating: ,
να είναι πολύ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ, και ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ... :smile-sweating:
:clap: :clap: :clap: :o Σώπα και θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει: Δε θυμάσαι τι έγινε με τη Νοβάρτις (δεν ισχύει αυτό μόνο για ΑΜΕους) όπου θα έκλεινε το εργοστάσιο αποκλειστικά για να πληρωθεί το μπονους του διευθυντή; Τελικά, οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν, ΔΕΝ έκλεισε το εργοστάσιο αλλά αναγκάστηκαν να δουλεύουν ΠΟΛΥ παραπάνω...

viewtopic.php?f=24&t=2786 Στην περίπτωση, τη φίλη μας τη Δεσποινα, ΔΕΝ την πλήρωσε ο εργοδότης δεκάρα τσακιστή, κι ΟΣΟ την κράτησε, την πλήρωνε ο ΟΑΕΔ... Η επιχείρηση αυτή, 15 χρόνια τώρα φοβερίζει πως θα βάλει λουκέτο, ενώ ο εργοδότης δεν την κρατάει και για φιλανθρωπία. Κάποιοι έψαχναν πως κάνουν κατάσχεση στα διάφορα περιουσιακά του στοιχεία κι ήταν αδύνατο...

Δυστυχώς, και ειδικά σήμερα πια, η ζωή έχει εξελιθεί, η σωστότερα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ σκληρός Ιππόδρομος... Το άλογο που κουτσαίνει, δεν μας κάνει...
Which side are you on, Τασσούλη;;; Σβάιτσερ είσαι ή Μέγκελε και Μπραντ; Τουλάχιστον τον τελευταίο, καταφέραμε να τον κρεμάσουμε μετά τη Νυρεμβέργη... :smile-whew: "and may the Lord have mercy on your sowl" του είπε ο Πρόεδρος :royalty-pharaoh:
http://en.wikipedia.org/wiki/Action_T4
Κι αυτό το λέω, με παρρησία, και κοιτώντας σε στα μάτια (έστω και μέσα απ'την οθόνη μου..),Με όλο το θάρος :smile-blush: κι εγώ κι εγώ!
γιατί ήμουνα κι εγώ, άλογο κούρσας, "έσπασα το πόδι μου", και μου πήρε καιρό να ξανασηκωθώ...
Τι λες βρε θηρίο; Ηξερα ότι τέτοια άλογα τα πυροβολούν... Γι αυτό είναι που φέρεσαι σα να σε θέλαμε για άλογο κάρου με τις δυσκολίες τις δικες μας; Επρεπε να καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει... :smile-hi:
Tα δικά μας είναι "ζωντάνιας παντός καιρού".

Όμως, ακόμα και για το γ@μημένο το "γαμώτο", αξίζει ρε πούστη μου, να σφίξεις δόντια και γροθιά, και να προχωρήσεις...
Όταν μπορείς, όσο μπορείς, δεν αξίζει παραπάνω...

:smile-lipssealed: "έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε" :o :o :o Έτσι μιλάει η δικτατορία... Δεν έχεις κότσια να μπεις στην αντίσταση; :smile-bandit: :smile-bandit: :smile-bandit: Δεν έχουμε άλλη επιλογή εδώ που είμαστε.

Το να με προσλάβει, και μέσα μου να νιώθω, ότι είναι απλά "ψυχοπονιάρης", και μου δείχνει "οίκτο", είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και πιο ΕΛΕΕΙΝΟ μαχαίρι... Δεν υπάρχει πιο πικρό ψωμί από αυτό... :oops: :oops:
:roll: Kαλά, συναδέλφους ψυχιάτρους δεν έχεις; εμείς το ξέρουμε το ψωμί αυτό ως "ψωμοτύρι" κάθε μέρα, κι όχι μόνο με τους εργοδότες. Ομολογουμένως, η ΜΟΝΗ γλύκα του είναι ο μισθός, αλλά είναι ουσιαστική... Γιατί πολλοί θεωρούν ότι ο "θαυμασμός" είναι επαρκής πληρωμή γιά τους ΑΜΕους, άχρηστοι καθώς είναι... Τουλάχιστον οι συνδικαλιστές του δικού μου κλάδου μας λένε ανοιχτά ότι "η αναπηρία είναι ρετσινιά, αλλά ν'αφήσεις τον ανάπηρο να προσπεράσει στην ουρά, είναι ...πολιτισμός!!! :obscene-smokingpimp:
Αλλά σε σας τους γιατρούς, καταλαβαίνετε ότι σε τέτοιες κατάστασεις κάποια αποσταστιοποιηση "makes the humblepie go down" όπως θα'λεγε η Μαίρη Πόππινς!

Για παράδειγμα, έχω ένα φιλαράκι, που σε ατύχημα στην παιδική του ηλικία, έχασε τα 4 δάκτυλα του δεξιού του χεριού... :(
προσπάθησε να αναπτύξει δεξιότητές του, που δεν σχετίζονται με την (αντικειμενική) αναπηρία του..
Αφετέρου, μέσω ΟΑΕΔ, υπάρχουν (αν δεν κάνω λάθος) κάποιες ειδικές (θεσμοθετημένες) Ρυθμίσεις,
μέχρι και ειδικό καθεστώς για λήψη και αποπληρωμή δανείων για Επιχειρηματική δράση...
Αχ, αυτοί οι γιατροί! :roll: Ο Νόμος 2643/98 δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και πολύ στο άμεσο μέλλον: Οι θέσεις που προέβλεπε, έχουν να κάνουν με ποσοστά: Το κράτος δεν απέλυσε, είπε, άτομα ΑΜΕΑ, οπότε λόγω της γενικής μείωσης του προσωπικού, τώρα πλέον, τέτοιες θέσεις είναι απλούστατα υπερ-καλυμμένες και για το όχι τόσο προσεχές μέλλον :smile-headbang: Για πολλούς που ήδη είχαν περάσει τους διαγωνισμούς του, βάσει μορίων στις εξετάσεις αυτές, η πρόσληψη δεν έγινε τελικά, για το λόγο αυτόν. Ετρεχαν αυτοί στον Κουρουμπλή (τυφλό βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο) μήπως κάνει κάτι, αλλά τους απέτρεψε από τον να παν στο δικαστήριο, αφού η πρόσληψη δεν είχε πραγματοποιηθεί (αν δεν απατώμαι)

Για τον ιδιωτικό τομέα, το είδαμε παραπάω...

Τί θέλω να πώ ;

Θα μπορούσε να υπάρχει ειδικό κονδύλι, μέσω ΕΣΠΑ, και γενικότερα μέσω ειδικού Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανθρώπινων Πόρων και Αλληλεγγύης
και να καλύπτει πχ. σημαντικό ποσοστό των Ασφαλιστικών Εισφορών του Εργαζομένου με διαγνωσθείσα Απομυελινωτική νόσο, χωρίς διαπιστωμένη λειτουργική έκπτωση, ή με ορισμένου βαθμού μειωμένη λειτουργικότητα...
Δε νοούνται για μια μόνο ασθένεια τέτοιες διατάξεις. Πρέπει να γίνουν νομοσχέδια πολύ ευρύτερης ισύος. Είναι περισσότερο θέμα νομοτεχνικό, χώρια οι ισότητες κλπ

Έτσι, ειδικά μάλιστα, όταν μπορείς ν'ανταποκριθείς, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, στις εργασιακές σου υποχρεώσεις,
Εξαρτάται ποιός και πως το αποφασίζει αυτό. Στον ιδιωτικό τομέα αυτό είναι, τελικά, αυθαίρετο, η σωστή στάθμιση συμφερόντων είναι αδιανόητη

Η ανωτέρω αναφερόμενη φίλη μας Δεσποινα, έπαιρνε τα πρωτοσέλιδα κι οι άλλοι ζήλευαν... μολονότι δεν κόστιζε τίποτα κι η αξία της ήταν αναμφισβήτητη. Τα "ξερολούκουμα" βαραίνουν περισσότερο κι από βράχους τελικά, όσο «γλυκύτερα» είναι

Μπορεί και να λέω κουλαμάρες... :happy-cheerleadersmileygirl: Η αλήθεια είναι ότι σου λείπουν κάποια βασικά στοιχεία λόγω της κατάρτησης σου και φτάνεις σε χμ-χμ τουλάχιστον περίεργα συμπεράσματα. Φέρε όμως νά βάλουμε όλα μας τα στοιχεία να το κάνουμε "πικ-νικ", ίσως βγάλουμε κάτι που ν'αξίζει τον κόπο :smile-sun: ΙΣΩΣ γλιτώσουμε το απο κατω κι όχι μόνο εδώ!

"LL--MM", please, στείλε μου τους "Μύθους" που σου ζήτησα παραπάνω..ΕΓΙΝΕ!
 #99333  από tassos_m
 Παρ Ιαν 31, 2014 10:37 pm
LL--MM έγραψε:
tassos_m έγραψε:Γιαγιά(κα) Κασσάνδρα.. -αν και δεν μου αρέσει να σε φωνάζω έτσι.. :)

Βάλε "Μύθοι" στο ψαχτήρι και σου βγαίνουν... παρακάτω θα βρείς και την ερμηνεία... χρωματιστή

ΦΥΣΙΚΑ, ήταν άλλοτε στην ιστοσελίδα τους: ΔΕΝ απευθύνονται όμως σε επιστήμονες αλλά σε αρρωστους... Μή λέμε κι ότι θέλουμε... Και η προϊσταμένη επανέλαβε τη μαγνητοταινία αυτήν λέξη-λέξη σε πρόσφατο συνέδριο σκληρυντικών... viewtopic.php?f=24&t=3775&start=10

:clap: :clap: :clap: :o Σώπα και θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει: Δε θυμάσαι τι έγινε με τη Νοβάρτις (δεν ισχύει αυτό μόνο για ΑΜΕους) όπου θα έκλεινε το εργοστάσιο αποκλειστικά για να πληρωθεί το μπονους του διευθυντή; Τελικά, οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν, ΔΕΝ έκλεισε το εργοστάσιο αλλά αναγκάστηκαν να δουλεύουν ΠΟΛΥ παραπάνω...

viewtopic.php?f=24&t=2786 Στην περίπτωση, τη φίλη μας τη Δεσποινα, ΔΕΝ την πλήρωσε ο εργοδότης δεκάρα τσακιστή, κι ΟΣΟ την κράτησε, την πλήρωνε ο ΟΑΕΔ... Η επιχείρηση αυτή, 15 χρόνια τώρα φοβερίζει πως θα βάλει λουκέτο, ενώ ο εργοδότης δεν την κρατάει και για φιλανθρωπία. Κάποιοι έψαχναν πως κάνουν κατάσχεση στα διάφορα περιουσιακά του στοιχεία κι ήταν αδύνατο...

Δυστυχώς, και ειδικά σήμερα πια, η ζωή έχει εξελιθεί, η σωστότερα ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ σκληρός Ιππόδρομος... Το άλογο που κουτσαίνει, δεν μας κάνει...
Which side are you on, Τασσούλη;;; Σβάιτσερ είσαι ή Μέγκελε και Μπραντ; Τουλάχιστον τον τελευταίο, καταφέραμε να τον κρεμάσουμε μετά τη Νυρεμβέργη... :smile-whew: "and may the Lord have mercy on your sowl" του είπε ο Πρόεδρος :royalty-pharaoh:
http://en.wikipedia.org/wiki/Action_T4
Κι αυτό το λέω, με παρρησία, και κοιτώντας σε στα μάτια (έστω και μέσα απ'την οθόνη μου..),Με όλο το θάρος :smile-blush: κι εγώ κι εγώ!
Τι λες βρε θηρίο; Ηξερα ότι τέτοια άλογα τα πυροβολούν... Γι αυτό είναι που φέρεσαι σα να σε θέλαμε για άλογο κάρου με τις δυσκολίες τις δικες μας; Επρεπε να καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει... :smile-hi:
Tα δικά μας είναι "ζωντάνιας παντός καιρού".

Όταν μπορείς, όσο μπορείς, δεν αξίζει παραπάνω...

:smile-lipssealed: "έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε" :o :o :o Έτσι μιλάει η δικτατορία... Δεν έχεις κότσια να μπεις στην αντίσταση; :smile-bandit: :smile-bandit: :smile-bandit: Δεν έχουμε άλλη επιλογή εδώ που είμαστε.

Το να με προσλάβει, και μέσα μου να νιώθω, ότι είναι απλά "ψυχοπονιάρης", και μου δείχνει "οίκτο", είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και πιο ΕΛΕΕΙΝΟ μαχαίρι... Δεν υπάρχει πιο πικρό ψωμί από αυτό... :oops: :oops:
:roll: Kαλά, συναδέλφους ψυχιάτρους δεν έχεις; εμείς το ξέρουμε το ψωμί αυτό ως "ψωμοτύρι" κάθε μέρα, κι όχι μόνο με τους εργοδότες. Ομολογουμένως, η ΜΟΝΗ γλύκα του είναι ο μισθός, αλλά είναι ουσιαστική... Γιατί πολλοί θεωρούν ότι ο "θαυμασμός" είναι επαρκής πληρωμή γιά τους ΑΜΕους, άχρηστοι καθώς είναι... Τουλάχιστον οι συνδικαλιστές του δικού μου κλάδου μας λένε ανοιχτά ότι "η αναπηρία είναι ρετσινιά, αλλά ν'αφήσεις τον ανάπηρο να προσπεράσει στην ουρά, είναι ...πολιτισμός!!! :obscene-smokingpimp:
Αλλά σε σας τους γιατρούς, καταλαβαίνετε ότι σε τέτοιες κατάστασεις κάποια αποσταστιοποιηση "makes the humblepie go down" όπως θα'λεγε η Μαίρη Πόππινς!

Αχ, αυτοί οι γιατροί! :roll: Ο Νόμος 2643/98 δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και πολύ στο άμεσο μέλλον: Οι θέσεις που προέβλεπε, έχουν να κάνουν με ποσοστά: Το κράτος δεν απέλυσε, είπε, άτομα ΑΜΕΑ, οπότε λόγω της γενικής μείωσης του προσωπικού, τώρα πλέον, τέτοιες θέσεις είναι απλούστατα υπερ-καλυμμένες και για το όχι τόσο προσεχές μέλλον :smile-headbang: Για πολλούς που ήδη είχαν περάσει τους διαγωνισμούς του, βάσει μορίων στις εξετάσεις αυτές, η πρόσληψη δεν έγινε τελικά, για το λόγο αυτόν. Ετρεχαν αυτοί στον Κουρουμπλή (τυφλό βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο) μήπως κάνει κάτι, αλλά τους απέτρεψε από τον να παν στο δικαστήριο, αφού η πρόσληψη δεν είχε πραγματοποιηθεί (αν δεν απατώμαι)

Για τον ιδιωτικό τομέα, το είδαμε παραπάω...

Τί θέλω να πώ ;

Δε νοούνται για μια μόνο ασθένεια τέτοιες διατάξεις. Πρέπει να γίνουν νομοσχέδια πολύ ευρύτερης ισύος. Είναι περισσότερο θέμα νομοτεχνικό, χώρια οι ισότητες κλπ

Εξαρτάται ποιός και πως το αποφασίζει αυτό. Στον ιδιωτικό τομέα αυτό είναι, τελικά, αυθαίρετο, η σωστή στάθμιση συμφερόντων είναι αδιανόητη

Η ανωτέρω αναφερόμενη φίλη μας Δεσποινα, έπαιρνε τα πρωτοσέλιδα κι οι άλλοι ζήλευαν... μολονότι δεν κόστιζε τίποτα κι η αξία της ήταν αναμφισβήτητη. Τα "ξερολούκουμα" βαραίνουν περισσότερο κι από βράχους τελικά, όσο «γλυκύτερα» είναι

Μπορεί και να λέω κουλαμάρες... :happy-cheerleadersmileygirl: Η αλήθεια είναι ότι σου λείπουν κάποια βασικά στοιχεία λόγω της κατάρτησης σου και φτάνεις σε χμ-χμ τουλάχιστον περίεργα συμπεράσματα. Φέρε όμως νά βάλουμε όλα μας τα στοιχεία να το κάνουμε "πικ-νικ", ίσως βγάλουμε κάτι που ν'αξίζει τον κόπο :smile-sun: ΙΣΩΣ γλιτώσουμε το απο κατω κι όχι μόνο εδώ!

"LL--MM", please, στείλε μου τους "Μύθους" που σου ζήτησα παραπάνω..ΕΓΙΝΕ!
Ζαλίστηκα κορίτσι μου... :roll: :smile-tongueout:

Στο αφιερώνω... :)

#99339  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 01, 2014 1:02 am
tassos_m έγραψε:Ζαλίστηκα κορίτσι μου... :roll: :smile-tongueout:
Σόρυ, Τασσούλη: Θα ζαλιζόσουν λιγότερο άν δεν παρέθετες ένα κείμενο το οποίο αφήνεις άθικτο. Και είσαι εκτός θέματος, διότι εκείνα που αραδιάζω δε θα σταματήσουν να υπαρχουν επειδή οι αφεντιές σας "ζαλίζoνται να τ'ακούν και νίπτετε τας χείρας σας": Αυτά θα συνεχίζουν να στάζουν αίμα.

Τη βρήκες τελικά την αναφορά;

Στο αφιερώνω... :) :text-thankyouyellow: Ωραίοι στίχοι, όμως η μουσική του μου σπάει μετωπιαίο και κροταφικούς, εκεί να δείς ζαλάδα...:

Κι εγώ σου αφιερώνω αυτό: O Αντώνης τα λέει υπερβολικά σωστά, (ο τραγουδιστής όχι ο... ΕικόναΕικόναΕικόνα)
Αναρτήθηκε πριν 10 μέρες :clap: μα το κλιπ έχει κι άστοχα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Φεβ 02, 2014 10:44 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #99385  από Νικήτας
 Κυρ Φεβ 02, 2014 1:15 am
καλησπέρα σας και εδω :smile-wink: :smile-wink: :smile-hi: :smile-hi:

μάλλον εδω έπρεπε να θέσω την ερώτησή μου απο την αρχη....
posting.php?mode=quote&f=10&p=99384
αν δειτε στο link αναφερομαι στην Υπουργικη απόφαση για τις επ αόριστον παθήσεις

αν μπορει κάποιος/α να μου απαντήσει..... :smile-flower:
 #99396  από Still
 Κυρ Φεβ 02, 2014 12:40 pm
tassos_m = :smile-yes: (μείνε στην παρέα μας, χρειαζόμαστε την άποψή σου)

Γιαγιά Κασσανδρα = :smile-no: (έστειλες την κουβέντα σε τροχιά γύρω απο όλους τους πλανήτες βρε γιαγιά, χάνω το νόημα της απάντησής σου, ζαλίστηκα κ εγώ :smile-drunk: :angry-steamingears: :scared-shocked: :teasing-blah:)

απάντηση δεν έχω για κανέναν απ τους δυό σας, το χω χάσει :sad-bored: :smile-lipssealed:
 #99410  από LL--MM
 Κυρ Φεβ 02, 2014 3:24 pm
Still έγραψε:tassos_m = :smile-yes: (μείνε στην παρέα μας, χρειαζόμαστε την άποψή σου)
Ποιός τη χάρη σου, γιατρέ, σου ζητάν άποψη δίχως καν να την έχεις σκεφτεί και δίχως στοιχεία...

Γιαγιά Κασσανδρα = :smile-no: (έστειλες την κουβέντα σε τροχιά γύρω απο όλους τους πλανήτες βρε γιαγιά, χάνω το νόημα της απάντησής σου, ζαλίστηκα κ εγώ :smile-drunk: :angry-steamingears: :scared-shocked: :teasing-blah:) Τι σπουδαίο πράμα, να "κάνεις σαν το γιατρό" :P :P :P

Απάντησα, δίνοντας στοιχεία και αναφορές στην κάθε φράση (ή περίπου):
Και γεμίσαμε ζαλάδες εδώ: κάποιοι ζαλίζονται επειδή καταλαβαίνουν ότι τα στοιχεία είναι αυταπόδεικτα και πεισματάρικα αλλά δεν καταδέχονται να τ'ομολογήσουν και δεν απαντάν, κι άλλοι που ζαλίζονται επειδή αρνιούνται να σκεφτουν.
Δε μπορώ να κάνω τίποτα ουτε στους μέν, ουτε στους δε, τα στοιχεία δεν αλλάζουν, είτε τα σκεφτείτε είτε όχι. :smile-no:

Αμα δεήσετε και καταδεχτείτε να σκεφτείτε, τα λέμε.-

απάντηση δεν έχω για κανέναν απ τους δυό σας, το χω χάσει :sad-bored: :smile-lipssealed:
Δε χρειαζόμαστε από σένα, αυτό φαίνεται, ΤΑ έχεις χάσει. Μεταξύ του ενός που βλέπει τα φυλοκάρδια των εργοδοτών και του άλλου που θωρεί ρουσφέτι το να πηγαίνεις στους συνδικαλιστές του κλάδου σου για δικαιώματα που δίνει ο νόμος, θυμίζετε τα λεγόμενα της Αννας:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:........Δεν ξαφνιαζομαι με τιποτα, πια!!!! Ομως....οι ανθρωποι ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !Εχουν συγκεκριμενο στοχο ....Να ''κοψουν'' απο τους αδυνατους και να τα δωσουν στους δυνατους ....Και...το γ@μ^το ειναι οτι .........ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ'' να κανουν ολα αυτα και αλλα χειροτερα .......Ας τα ''λουστουμε'' λοιπον............. :smile-headbang:
Αννούλα :clap: , πάντως κι εγώ εξακολουθώ να πολεμάω.... Κι αρνούμαι να τα λουστώ :snooty: :smile-hi:
 #99422  από Still
 Κυρ Φεβ 02, 2014 8:01 pm
LL--MM έγραψε:
Still έγραψε:tassos_m = :smile-yes: (μείνε στην παρέα μας, χρειαζόμαστε την άποψή σου)
Ποιός τη χάρη σου, γιατρέ, σου ζητάν άποψη δίχως καν να την έχεις σκεφτεί και δίχως στοιχεία...
γιατρέ αναφέρομε στην παραπάνω πρότασή σου για κονδύλι απο το ΕΣΠΑ στις περιπτώσεις που μας αφορούν, χρειαζόμαστε τέτοιες προτάσεις, δεν θεωρώ πως δεν την έχεις σκεφτεί

Γιαγιά Κασσανδρα = :smile-no: (έστειλες την κουβέντα σε τροχιά γύρω απο όλους τους πλανήτες βρε γιαγιά, χάνω το νόημα της απάντησής σου, ζαλίστηκα κ εγώ :smile-drunk: :angry-steamingears: :scared-shocked: :teasing-blah:) Τι σπουδαίο πράμα, να "κάνεις σαν το γιατρό" :P :P :P

Απάντησα, δίνοντας στοιχεία και αναφορές στην κάθε φράση (ή περίπου):
Και γεμίσαμε ζαλάδες εδώ: κάποιοι ζαλίζονται επειδή καταλαβαίνουν ότι τα στοιχεία είναι αυταπόδεικτα και πεισματάρικα αλλά δεν καταδέχονται να τ'ομολογήσουν και δεν απαντάν, κι άλλοι που ζαλίζονται επειδή αρνιούνται να σκεφτουν.
Δε μπορώ να κάνω τίποτα ουτε στους μέν, ουτε στους δε, τα στοιχεία δεν αλλάζουν, είτε τα σκεφτείτε είτε όχι. :smile-no: :confusion-seeingstars:

Αμα δεήσετε και καταδεχτείτε να σκεφτείτε, τα λέμε.-
:techie-error: :handgestures-salute:

Δε χρειαζόμαστε από σένα, αυτό φαίνεται, ΤΑ έχεις χάσει. Μεταξύ του ενός που βλέπει τα φυλοκάρδια των εργοδοτών και του άλλου που θωρεί ρουσφέτι το να πηγαίνεις στους συνδικαλιστές του κλάδου σου για δικαιώματα που δίνει ο νόμος, θυμίζετε τα λεγόμενα της Αννας:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:........Δεν ξαφνιαζομαι με τιποτα, πια!!!! Ομως....οι ανθρωποι ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !Εχουν συγκεκριμενο στοχο ....Να ''κοψουν'' απο τους αδυνατους και να τα δωσουν στους δυνατους ....Και...το γ@μ^το ειναι οτι .........ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ'' να κανουν ολα αυτα και αλλα χειροτερα .......Ας τα ''λουστουμε'' λοιπον............. :smile-headbang:
Αννούλα :clap: , πάντως κι εγώ εξακολουθώ να πολεμάω.... Κι αρνούμαι να τα λουστώ :snooty: :smile-hi:
συνεχίζω να πιστεύω πως όποιος πάει σε συνδικαλιστή που έχει "ακρη" σε γραφείο υπουργών για να λύσει προσωπικό του θέμα, και όχι γενικό, είναι ΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑ. Τιμιο κ σωστό είναι να ζητάς εφαρμογή νόμων για το γενικό καλό, α!, όπως η πρόταση του γιατρού για κονδύλι απο το ΕΣΠΑ που μας αφορά σχεδον όλους :angry-chillpill: θέλω να πιστεύω πως η τοποθέτηση της Άννας αφορά περιπτώσεις αποφάσεων πολιτικών που ψηφίζονται απο εμάς, εξού και το "Ας τα λουστούμε λοιπόν"