• Adieksodo..pls dievaste mexri to telos

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #72715  από Chloe
 Παρ Ιουν 01, 2012 7:42 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chloe την Παρ Ιουν 01, 2012 5:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #72718  από Louiza
 Παρ Ιουν 01, 2012 8:21 am
Καλημέρα και καλό μήνα σου εύχομαι. Εγώ δεν μπορώ να σου κάνω την έξυπνη, αλλά ούτε και να κρίνω ή και να κατακρίνω τα αισθήματα σου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να σκέφτεται, να αισθάνεται και να πράττει όπως εκείνος νιώθει. Αυτό που θέλω να σου πω σύμφωνα με αυτά που διάβασα είναι ότι, αν έχεις περάσει πολλά στη ζωή σου (και μάλλον ήταν δύσκολα), τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις και τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου πόσα περνάει και αυτός καθημερινά. Εκείνος σου μίλησε τίμια και σου εξήγησε όλη την κατάσταση του, ακριβώς προφανώς γιατί έχεις επιλογή να διαλέξεις. Μη νιώθεις τύψεις που δεν ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς, γιατί είναι η αρχή και είναι λογικό να έχεις προβληματισμούς στο τι πρέπει να κάνεις. Αν θεωρείς ότι αυτός ο άνθρωπος αξίζει σαν χαρακτήρας, σαν συμπεριφορά προς εσένα και έχει όλα αυτά που εσύ πάντα έψαχνες, μην τον αφήσεις να φύγει. Καλύτερα να είσαι μαζί του και στις καλές μα και στις δύσκολες στιγμές σας, παρά αργότερα να χτυπάς το κεφάλι σου, που έχασες έναν υπέροχο άνθρωπο που θα σε έκανε ευτυχισμένη. Δυστυχώς στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν πολλοί που να σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Η ασθένεια του δεν είναι αυτή που πρέπει να σου στερήσει την ευτυχία. Να ξέρεις ότι όσο και εκείνος θα είναι καλά ψυχολογικά μαζί σου (γιατί φαντάζομαι πως και εκείνος θα έχει αισθήματα για σένα), θα περνάνε πιο εύκολα οι πόνοι του και τα προβλήματα του. Μήπως ξέρεις αν ο άλλος που θα βρεις και θα είναι υγιείς θα είναι καλύτερος στην συμπεριφορά του, ότι δεν θα αρρωστήσει ποτέ, ότι θα σου συμπαραστέκεται καλύτερα στα δικά σου προβλήματα και στα δικά σου θέλω? Κανένας μας δεν ξέρει. Ταπεινή μου άποψη, αφού αισθάνεσαι τόσο ωραία μαζί, αφού περνάς καλά και τον αγαπάς, όπως λες, να είσαι δυνατή και να μην στεναχωριέσαι όταν πονάει. Να είσαι δίπλα του και να του δίνεις τώρα που ξέρεις εσύ δύναμη να συνεχίζει. Είναι όμορφο να είσαι με κάποιον που νιώθεις μαζί του καλά. Θα νιώθεις και εσύ πιο δυνατή όταν θα τον βλέπεις να σου χαμογέλα, να σε ευχαριστεί με το βλέμμα του για την συμπαράσταση σου και να στο δείχνει και με τις πράξεις τους. Σωστοί άνθρωποι υπάρχουν λίγοι. Ας μην τους αφήσουμε να χαθούν και μαζί με αυτούς να χαθούμε και εμείς. Καλό κουράγιο και καλή ζωή. Γιατί η ζωή για όλους μας είναι μικρή. Τουλάχιστον ας την περνάμε με αυτούς που μας κάνουν ευτυχισμένους.
 #72719  από manos81
 Παρ Ιουν 01, 2012 8:24 am
kalimera !eime o manos exw ms apo to 1999 kai tora eime 31.tin gynaikamou ti gnorisa prin 8 xronia tin pantreftika kai exoume kai ena pedaki sxedon 2 eton.xtisame to spiti mas xoris na eimaste plousioi ala me ta dania kai tis doulies mas kai palevoume tin kathimerinotita pou agnosto ti tha ferei ston kathe enan apo emas zoume tin kathe mas stigmi giati malon h gynaika mou iksere pos o kathe anthropos mporei na erthei sti thesi mou kai pos den eime parasito se aytin tin kinonia gia na to patiseis kai na pas parapera.sto deutero radevou tis eipa gia tin ms kai eixe epiloges mias kai eimaste kai apo diaforetikes poleis.den ethese pote to dilima sou.eimaste anthropoi emeis pou exoume ms den eimaste eksogoihnoi...kai an anarotiese gia tin katastasi pou eime simera. o gios mou me pernaei sto treksimo..exw perasei diafora stadia me tin pathisi mou apo poli kaka mexri aytin tin katastasi pou eime tora.itan dipla mou omos oxi gia na mou kanei ti nosokoma ala gia na mou dinei dinami.mou dinei dinami kai proxoraw..

an to poliskeutese kantou ena megalo x kai pigene parakato .

pare ena paradigma. pantreftikan kati pedia apo tin poli mou ola orea ola kala kai fantasmagorika!kanan oikogenia 4 xronia meta to gamo irthe ena troxeo. o adras einai sto karotsaki ..apoti akougete den eixan ms

kalo mina !
 #72722  από Chloe
 Παρ Ιουν 01, 2012 9:33 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chloe την Παρ Ιουν 01, 2012 5:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #72725  από Nick.
 Παρ Ιουν 01, 2012 10:24 am
Chloe έγραψε:Kalo mina! thanx gia tis apantiseis sas..Mano m kserw oti i zwi pezei asxima pexnidia k pote den ksereis ti mporei na s simvei..edw omos gnwrizeis eksarxis k exeis tin epilogi PRIN erwteutis parafora i na mineis kserontas oti 8a er8oun mono dyskoles meres, i na dwseis ston eauto s tin eukairia na pragmatopoiiseis to oneiro s. mpori sta dika sas autia na akougete egwistiko auto alla o opoiosdipote skeftete prwta ton eauto t, oxi ws pros ti ton symferei alla ws pros to oti t aksizei to kalytero...opos ksanaeipa, an imoun idi mazi t den ypirxe kamia ma kamia periptosi na fygw..k den 8elw na fygw apo tin zwi t..den ine k toso xaroumeno k 8etiko na ksereis oti vrikes auto p epsaxnes alla an mineis mazi t na ksereis apo twra oti erxonte mono dyskolies k se kapia stigmi tha to xaseis. k den ipa oti ta atoma me MS ine eksogiinoi..anti8etos.Toulaxisto apo oti me ema8e o G. einai perissotero Anthropoi me A kefalaio malista.
perimenw ena atomo na m pei oti ola 8a ine ok, oti 8a yparksoun dyskolies alla ola 8a ine entaksi sto telos, oti vre8ike therapeia, oti oti oti..
Χλόη, τί να πεις..... Κι εγώ υγιή άντρα παντρεύτηκα, και τούκανα και ένα παιδάκι. Μετά όμως έμαθα ότι έχει ΠΣ.
Και επειδή αναφέρεις συχνά πυκνά τη φράση "παράφορος έρωτας", θα πρέπει να σου πω, πως όταν έμαθα ότι ο άντρας μου έχει ΠΣ, ήμουν ήδη μαζί του περίπου 10 χρόνια, οπότε καταλαβαίνεις πως ο έρωτας είχε προ πολλού ξεθωριάσει.
Πάραυτά, στα μάτια του αναγνώριζα, και αναγνωρίζω, το άνθρωπο που με έκανε να πιστέψω πως είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, όπως επίσης αναφέρεις.
Κάτι άλλο που αναφέρεις συχνά είναι η φράση "έχω την επιλογή πριν ερωτευτώ παράφορα". Αυτό το λες γιατί πιστεύεις πως αν μείνεις μαζί του και προχωρήσει η σχέση σας θα τον ερωτευτείς παράφορα κάποια στιγμή (δηλαδή είναι ακόμη επικίνδυνα ερωτεύσημος για σένα), ή γιατί πιστεύεις πως αφού, ευτυχώς, έμαθες ότι έχει ΠΣ πριν τον ερωτευθείς παράφορα μπορείς να φύγεις χωρίς προσωπικό κόστος (άρα δεν είναι πλέον ερωτεύσιμος, αλλά απλώς σου κινεί το ενδιαφέρον και εκτιμάς τον δυναμισμό και τη στάση του απέναντι στη ζωή).
Αν είναι το πρώτο, εγώ στη θέση σου θα προχωρούσα. Αν είναι το δεύτερο, μην τον ζαλίζεις με ενοχές.
Αναφέρεσαι και στην "ευκαιρία να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου". Αν το όνειρό σου είναι να βρεις έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο, χωρίς προβλήματα υγείας (απ'ότι κατάλαβα), που να μπορεί να σου προσφέρει ασφάλεια, άνεση και παράφορο έρωτα, εγώ προσωπικά πιστεύω πως το όνειρό σου είναι άπιαστο. Ή, τουλάχιστον, δεν το έχω συναντησεί πουθενά και σε κανέναν μέχρι σήμερα.
Χλόη, αν επιλέξεις να ζήσεις τη ζωή σου με κάποιον που έχει ΠΣ, όλα θα είναι οκ, θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά όλα θα είναι εντάξει στο τέλος, θεραπεία δύσκολα να βρεθεί, αλλά η ευτυχία, αν ξέρεις που να την ψάξεις, βρίσκεται αρκετά εύκολα.
 #72726  από manos81
 Παρ Ιουν 01, 2012 10:30 am
den yparxei apantisi sto an pou theteis.oi therapies yposxonte pola kai exoun kai tous kindinous tous.stin proigoumeni therapia pou ekana piga 2 fores nosokomio me karotsaki.se aytin doksa to theo akoma den exw estanthei pos xriazome giatro.ola einai reusta.elpizeis gia to kalitero..oson afora to na proxoriseis i oxi.sou eipa to paradigma me ti gineka mou pou to emathe sto deutero radevou mas kiomos den to evale sta podia.psixiki dinami thelei gia na eise mazi tou...an tin exeis proxoras
 #72727  από Chloe
 Παρ Ιουν 01, 2012 10:50 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chloe την Παρ Ιουν 01, 2012 5:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #72736  από Chloe
 Παρ Ιουν 01, 2012 12:10 pm
.
 #72737  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 01, 2012 12:12 pm
:confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: Αχ.....Βρε παιδακια !!!!! Γιατι δεν γραφετε Ελληνικα ???? :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
 #72738  από Μιμικαμ
 Παρ Ιουν 01, 2012 12:25 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: Αχ.....Βρε παιδακια !!!!! Γιατι δεν γραφετε Ελληνικα ???? :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
Aκριβώς..... κι εγώ ξεκίνησα να διαβάζω και εγκατέλειψα σύντομα, καθώς :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: