• Φαρμακα και ταξιδι

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #59976  από Genovefa®
 Παρ Σεπ 16, 2011 8:19 pm
Καλησπερα και παλι...
Μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του,τι κανουμε οταν θελουμε να παρουμε τα φαρμακα μας σε αεροπορικο ταξιδι εξωτερικου;Τι γινεται στο check in;Πρεπει να δειξουμε κανενα εγραφο;Μη παω για διακοπες και με μπουζουριασουν!
 #59994  από elenipir
 Παρ Σεπ 16, 2011 10:26 pm
Genovefa® έγραψε:Καλησπερα και παλι...
Μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του,τι κανουμε οταν θελουμε να παρουμε τα φαρμακα μας σε αεροπορικο ταξιδι εξωτερικου;Τι γινεται στο check in;Πρεπει να δειξουμε κανενα εγραφο;Μη παω για διακοπες και με μπουζουριασουν!
Καλησπερα εγω οσες φορες εχω παει και εξωτερικο και ελλαδα τους τα δειχνω πριν τον ελεγχο μαζι με το χαρτι που εχω απο το νοσοκομειο και ολα μια χαρα μονο μια φορα τα ειχε παρει ο πιλοτος μαζι του ........ και τα εχω μεσα σε μια τσαντα μαζι μεσα στο αεροπλανο
 #59998  από pelopidas
 Παρ Σεπ 16, 2011 11:01 pm
τα φαρμακα τα βαζεις κανονικα στις αποσκευες, δεν χρειαζεται κανενα χαρτι
μονο για τα υγρα που παιρνεις χειραποσκευη μεσα στο αεροπλανο, αυτα πρεπει να ειναι μεχρι 125 μλ
ρωτα και το γραφειο ταξειδιων
 #60000  από EFFIE
 Παρ Σεπ 16, 2011 11:06 pm
Genovefa® έγραψε:Καλησπερα και παλι...
καλησπερα!!
μην ανγχωνεσαι δε χρειαζετε τιποτα!!
εχω γραφειο ταξιδιων.Αν και οσες φορες ειχα ταξιδεψει παρεα με τις ενεσεις τις ειχα στη βαλιτσα με τις παγοκυστες κ ολα κομπλε. :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #60011  από litsa
 Παρ Σεπ 16, 2011 11:57 pm
καλά τι λέτε τώρα!! στις αποσκευές???
εμένα για το ρεμπίφ μου είπανε ότι δεν πρέπει να μπαίνει στις αποσκευές!! ... παρά μόνο μαζί μας στο αεροπλάνο.

Εγώ η διαδικασία που ακολουθώ είναι πάω στο τσεκ ιν και λεω ότι εχω φάρμακο με παγοκύστες-αναλογα με την εταιρεία ή τον υπάλληλο ή τα παιρνουν εκεί - ή τα δίνω στον έλεγχο αποσκευών μαζί με το χαρτί απο το νοσοκομείο.

κάποιες φορές τα κρατάνε οι αεροσυνοδοί και κάποιες άλλες ο πιλότος...

η διαδικασία απο το εξωτερικό νομίζω ότι είναι η ίδια, και κυρίως αν δεν εχετε φάρμακο, βάζετε τις παγοκύστες στις αποσκευές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

τεσπα, νομίζω ότι οι ενέσεις δεν μπαινουν μέσα στις αποσκευές γιατί κατεβαίνει η θερμοκρασία και χαλάει το φάρμακο... το γράφει άλλωστε και στην συσκευασία...

viewtopic.php?f=10&t=33

http://www.rebif.com/pages/about-rebif/ ... #how-taken

If you are flying, plan to carry your Rebif syringes onboard with you in your carry-on luggage. Be sure to check the latest FAA regulations regarding traveling with injectable medicines. These are subject to change and may require certain documentation.
 #60019  από Fotini
 Σάβ Σεπ 17, 2011 1:22 am
Καλησπέρα,

Και μένα μου έχουν πει να παίρνω το φάρμακο (avonex) μαζί μου στην καμπίνα - ΟΧΙ στις αποσκευές!
Και μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να δείξω τα χαρτιά που έχω μαζί σχετικά με το φάρμακο στο check-in...κανένα πρόβλημα.
 #60021  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 17, 2011 1:53 am
Δεν είναι το φάρμακο καθ'αυτό που κανει το πρόβλημα στις χειραποσκευές, και ούτε είναι τόσο στο check-in το θέμα, όπου στην ανάγκη δείχνουμε και τη βεβαίωση (πρώην των επιτροπών ΙΚΑ) για να μη σταλιάζουμε στις ουρές, και περιμένουμε να έρθει το καροτσάκι να μας πάει στο αεροπλάνο, αλλά στον έλεγχο αποσκευών, όπου οι απαιτήσεις ασφαλείας των εταιριών/των χωρών προορισμου, αποφασίζουν αν οι σύριγγες, θεωρούνται, (που ΕΙΝΑΙ, δηλαδή) αιχμηρά αντικείμενα και πως επιβάλλεται να φυλάσσονται στη θερμοκρασία δωματίου της καμπίνας, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ. Να μη χρειάζεται ν'ανησυχούμε ΚΑΙ για το άν παγώσουν (ολικά ή μερικά) οι ενέσεις μέσα στις βαλίτσες... οσοδήποτε αμφίβολη να είναι η χρήση τους ούτως ή άλλως...

Επομένως, καλά θα είναι να υπάρχει βεβαίωση γιατρού του στυλ:

"Η/ο ασθενής τάδε που παρακολουθώ πάσχει από σκήρυνση κατά πλάκας για την οποία ακολουθεί αγωγή με προγεμισμένες ενέσεις x φορές την εβδομάδα, και αναγκάζεται να φέρει μαζί της(του) τις ενέσεις που απαιτεί η αγωγή για την ασθένεια αυτή".

Εξ άλλου, καλό είναι να βρίσκονται οι ενέσεις αυτές στη μονωτική τσάντα που παρέχουν οι εταιρίες για το σκοπό αυτό. Στήν ανάγκη, δίνεται η τσάντα στις αεροσυνοδούς κατά τη διάρκεια του ταξειδιού για φύλαξη,...

Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, είναι αμφίβολο ότι βρίσκεται και αυτός στη θερμοκρασία δωματίου που επιβάλλεται για την καμπίνα. Δε χρειάζεται ν'ανησυχούμε ΚΑΙ για το άν παγώσουν (ολικά ή μερικά) οι ενέσεις εκεί... οσοδήποτε αμφίβολη να είναι η χρήση τους ούτως ή άλλως...

Καλό σας ταξείδι. :-D

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Σεπ 17, 2011 11:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #60042  από litsa
 Σάβ Σεπ 17, 2011 10:46 am
γιαγιά Κασσάνδρα, όσο αμφίβολη και να ειναι η χρήση του φαρμάκου, οφείλουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες.. ΟΧΙ ΣΤΙς ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ, ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ.
 #60046  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 17, 2011 11:05 am
litsa έγραψε:γιαγιά Κασσάνδρα, όσο αμφίβολη και να ειναι η χρήση του φαρμάκου, οφείλουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες.. ΟΧΙ ΣΤΙς ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ, ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ.
:text-thankyouyellow: Πολυ σωστά, Λίτσα μου, αλλά κι εγώ το διατύπωσα λανθασμένα: Εννοούσα στον έλεγχο των "ΧΕΙΡ"-αποσκευών... :oops:
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #60107  από Genovefa®
 Σάβ Σεπ 17, 2011 10:06 pm
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!