• Ερώτημα στους οφθαλμοπαθείς σκπ: ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΑΒΟΛΙΕΣ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #35413  από LL--MM
 Δευ Αύγ 02, 2010 4:40 pm
Όλοι ξέρουμε τις οφθαλμολογικές εξετάσεις που έχουμε υποστεί κατά καιρούς: Όμως κάπου διάβασα, στον σοφό-σοφό υπέρσοφο (διεθνή) ιατρικό τύπο ότι πολλοί από μας "κάνουμε ζαβολιές" (τουλάχιστον οι μισοί) ωστε να τσεπώνουμε επιδόματα και άλλα βοηθήματα :scared-eek: . (ναι, ξέρω, παραακούγεται αμερικάνικο, τώρα πλέον υποχρεώνουν και ευρωπαίους να υπογράφουν κάτι τέτοια, κρίμα, βεβαια.....)

Κι επειδή εγώ προσωπικά, όταν διαγνώστηκα, είχα, φαίνεται τέτοια συμπτώματα, αλλά δεν τα είχα καλοπάρει χαμπάρι, λόγω εξάντλησης οφειλόμενης και αυτής στη σκπ (ούτε είναι καν γραμμένα στα χαρτιά μου), θα σας ήμουν πολυ ευγνώμων αν με διαφωτίζατε επι των οφθαλμολογικών λεπτομερειών του θέματος...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Συγγνώμη, δεν εκφράστηκα σωστά, σκπ γαρ...: Άμα υπάρχουν οι εξετάσεις των προκλητών δυναμικών (αυτές με τη βελόνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τα "σκουλαρίκια") που να βεβαιώνουν ότι υπάρχει σκπ, τι θεμα υπάρχει;;; Έχει ειπωθεί, όχι μόνο ότι οι (ανασφάλιστοι) αμερικάνοι φουσκώνουν το όποιο ατυχηματάκι για τα τσεπώνουν χοντρά, [μα σ'αυτό μαλλον δεν έχουν κι άδικο, τέτοιο που είναι το σύστημά τους ΕΚΕΙ] αλλά και οτι ΚΑΙ οι χρόνια ασθενείς παραφουσκώνουν τα όποια συμπτώματα για τον ίδιο σκοπό, και αυτό, οπουδήποτε... :obscene-hanged:

Για τα ένσημα, κά κοινωνικά θέματα, βασικά εξαρτώνται από το ταμείο του καθενός και τους όρους του...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Αύγ 07, 2010 9:30 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #35418  από Θεόφιλος
 Δευ Αύγ 02, 2010 6:44 pm
LL--MM έγραψε:Όλοι ξέρουμε τις οφθαλμολογικές εξετάσεις που έχουμε υποστεί κατά καιρούς: Όμως κάπου διάβασα, στον σοφό-σοφό υπέρσοφο (διεθνή) ιατρικό τύπο ότι πολλοί από μας "κάνουμε ζαβολιές" (τουλάχιστον οι μισοί) ωστε να τσεπώνουμε επιδόματα και άλλα βοηθήματα :scared-eek: . (ναι, ξέρω, παραακούγεται αμερικάνικο, τώρα πλέον υποχρεώνουν και ευρωπαίους να υπογράφουν τέτοια, κρίμα, βεβαια....)

Κι επειδή εγώ προσωπικά, όταν διαγνώστηκα, είχα, φαίνεται τέτοια προβλήματα, αλλά δεν τα είχα καλοπάρει χαμπάρι, λόγω εξάντλησης οφειλόμενης και αυτής στη σκπ (ούτε είναι καν γραμμένα στα χαρτιά μου), θα σας ήμουν πολυ ευγνώμων αν με διαφωτίζατε επι του θέματος...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Δεν ξέρω ακρίβώς τι εννοείς, βεβαίωση για την όραση πήρα από το Γενικό Κρατικό όταν νοσηλεύτηκα!Μάλλον θα χρειαστεί να πας σε δημόσιο νοσοκομείο να σε εξετάσουν και σου δώσουν το χαρτί ωστε να το χρησιμοποιήσεις μετά εκεί που πρέπει εαν αυτό εννοεις?
Τώρα εάν ρωτάς για τα επιδόματα, κάποιος στον Ευαγγελισμό(ασθενής με ΠΣ, εκανε το Tysabri) μου είπε ότι όποιος έχει 3.000 ένσημα στο ικα μπορεί να πάρει μηνιαίο επίδομα για τρία χρόνια μετά από εξέταση της επιτροπής έαν πάσχει από ΠΣ.Ο ίδιος το πέρνει δηλ. (είχε μία μικρή δυσκόλια στο περπάτημα) δεν μου είπε κάτι για όραση.
 #35458  από Π.Μ79
 Τρί Αύγ 03, 2010 9:02 am
Καλημέρα σε όλους.

Τα οπτικά προκλητά δυναμικά ελέγχουν την οπτική οδό από το οπτικό νεύρο ως τον φλοιό.
Ο ρόλος τους είναι να αποκαλύψουν προσβολή του οπτικού νεύρου, στα πλαίσια πολλαπλής σκλήρυνσης.

Αν είναι θετικά, τότε αποδεικνύεται σε συνδυασμό με παρακέντηση, MRI κλπ ότι το άτομο έχει ΣΚΠ.

Για το πόσο καλά βλέπει κάποιος, είναι πολύ δύσκολο να αποδεικτεί.
Χρησιμοποιώντας τα γυαλιά με τους φακούς κλπ, στηρίζονται μόνο στην δικιά μας απάντηση στο κατά πόσον βλέπουμε τους αριθμούς. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος για κάποιον να επιβεβαιώσει 100% ότι κάποιος βλέπει καλά ή όχι.

Αν κάποιος έχει ΣΚΠ και ένα από τα συμπτώματά του είναι η οπισθοβολβική νευρίτιδα, τότε ναι, ο θεράπων ιατρός δίνει σε χαρτί το πρόβλημα αυτό.

Το κατά πόσο σοβαρή ήταν η νευρίτιδα και το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε, είναι κάτι που αποδεικνύεται με τα ΟΠΔ.
Στο αν βοηθάει σε κάτι άλλο σε επίπεδο επιδομάτων κλπ δε το γνωρίζω καθώς προσωπικά, το μάτι μου ξεθόλωσε κατά 70% και το υπόλοιπο ο γιατρός μου είχε πει ότι ο εγκέφαλος θα συνηθίσει να βλέπει καθαρά μιας και το άλλο μάτι βλέπει τέλεια, πράγμα που έγινε.

Ελπίζω να βοήθησα, αν και διαβάζοντας τι έγραψα, καμιά φορά μπερδεύομαι :lol:
 #35504  από LL--MM
 Τρί Αύγ 03, 2010 4:10 pm
viewtopic.php?f=10&t=1250

Πωπω ζαβολιέεες! Αμα λένε ότι ακόμα και 50% να αληθεύουν τα συμπτώματα, είναι πάρα πολλά!
 #35583  από Εύη Ξ
 Τετ Αύγ 04, 2010 2:37 pm
Πιστεύω ότι οποιοι τους έχει πειράξει στην όραση να κάνουν την αιματολογική εξέταση ΝΜΟ γιατί μπορεί να είναι οπτική νευρίτιδα (νοσος devic) και όχι ΣΚΠ. Γιατί έχει άλλη φαρμακευτική αγωγή και πιο καλή εξέλιξη.Εμένα το ανακάλυψαν μετά απο 18 χρόνια όπως έχω ξαναπεί.
 #35584  από LL--MM
 Τετ Αύγ 04, 2010 2:54 pm
Σαφώς και μια αιματολογική εξέταση είναι δύσκολο να "φαλκιδευθεί". Αυτό που μας ενδιφέρει εδώ, είναι κάποια συμπτώματα που AKOMA KI AN ΔΕ βγουν σε μια οφθαλμολογική εξέταση μια δεδομένη στιγμή, καθώς είναι εγγενή με μια χρόνια αρρώστια, όπως η δική μας, είτε υπήρξαν στο παρελθόν, EITE, ΚΥΡΙΩΣ θα επανέλθουν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ. Μέχρι σήμερα, η σκπ ήταν ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ, και δεν πρόκειται ν'αλλάξει στο άμεσο μέλλον...
 #35670  από LL--MM
 Παρ Αύγ 06, 2010 2:15 pm
Συγγνώμην, ήταν ακούσια επανάληψη του παραπάνω κειμένου! :oops:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Αύγ 06, 2010 10:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #35674  από sunny
 Παρ Αύγ 06, 2010 3:29 pm
Με αφορμή αυτό που ρωτάει η καλή μου LL-MM, θα ήθελα να θέσω και εγώ ένα ερώτημα:

Πώς είναι δυνατόν σε χρόνιο- και κατά κανόνα εκφυλιστικό- νόσημα, να περνάει ο ασθενής κάθε τρία χρόνια από επιτροπές προκειμένου να εκδώσουν πόρισμα για την συνέχιση ή όχι των επιδομάτων και της σύνταξης??? Μου φαίνεται τόσο παράλογο αυτό...

Συγκεκριμένα, η αδελφή μου πέρασε απο την επιτροπή για την έγκριση του εξωιδρυματικού επιδόματος και την σύνταξη υγείας το 2007 και φέτος το Μάιο, (τώρα φαίνεται που έχουν σφίξει τα πράγματα με τα μνημόνια και τα ΔΝΤ) την ειδοποίησαν ότι πρέπει να εξεταστεί εκ νέου, πράγμα που έγινε. Η σύνταξη κόπηκε από τον Ιούνιο (γιατί περιμένουν το νέο πόρισμα της επανεξέτασης το οποίο δεν έχει βγει γιατί οι γιατροί έχουν φύγει διακοπές απ'ότι μας είπαν απο το ταμείο)και θα επικοινωνήσουμε πάλι να δούμε τι γίνεται μετά από το καλοκαίρι. Ρωτώ λοιπόν: ποιό θαύμα μπορεί να έγινε και ξαφνικά ένας άνθρωπος με σοβαρά θέματα κινητικά και όρασης να θεραπεύτηκε τόσο πολύ που να πρέπει να περάσει ξανά από επιτροπή προκειμένου να το βεβαιώσει αλλά και να καθυστερούν να βγάλουν το περίφημο πόρισμα??

Και για να το συνδέσω με ερώτημά σου LL-MM:Πως μπορεί να κάνει ζαβολιά κάποιος του οποίου το μάτι "έχει φύγει"; Αφού υπάρχουν οι εξετάσεις με τις "κατιούσες γραμμούλες" των προκλητών δυναμικών - για ν'αποδείξουν του λόγου το αληθές, αν φανταζομαστε ότι θα μείνουν αυτοί μονο στην εξέταση οπτικών πεδίων όπου η ζαβολιά μπορεί να είναι εφικτή... AΛΛΑ: Και κάποιες υπερβολές να πει κάποιος -με την έννοια του φουσκώματος της κατάστασής του-, αυτό σημαίνει ότι είναι καλά και θα είναι για πάντα καλά????

Τελικά είναι ή δεν είναι χρόνιο νόσημα η ΣΚΠ για τα ταμεία? Δεν καταλαβαίνω τίποτα πια... :confusion-seeingstars:
 #35691  από LL--MM
 Παρ Αύγ 06, 2010 11:22 pm
Τι να πούμε, φίλοι μου, σάματις και να μπεί εδώ γιατρός θα δεήσει ποτέ να κάτσει να μας τα εξηγήσει; 'Οσο κι άν είναι, κατά τα λεγόμενά τους, η σκπ χρόνια, όμως η "παραπληγία-τετραπληγία" που επιφέρει, προφανέστατα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... :teasing-neener:

Πάντως, πάλι καλά που δεν εισαστε και στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη μπορεί να σας απέκλειαν, απλά και μόνο διότι ...50% ουσιαστικά αποδεδειγμένων περιστατικών, είναι ένα ποσοστό υπερβολικά ψηλό, ή να υποχρέωναν την αδελφή σου να πάει να κλειστεί σε κανένα ίδρυμα, ακριβώς για να ΜΗΝ της πληρώνουν ...εξωϊδρυματικό επιδομα! Μην ξεχνάτε, όμως ότι στην Ελλάδα, το κράτος είναι τόοοσο γενεόδωρο, που μέχρι και μας μοιράζει τις ιντερφερόνες ...προληπτικά!
MAPA έγραψε:Σημερα περασα απο επιτροπη ικα για το επιδομα παραπληγιας και οι απιστευτοι μου ειπαν οτι ειμαι καλα αφου δουλευω και την ιντερφερονη την παιρνω για προληπτικους λογους!!!
(Ο Σου θα έλεγε ότι για ανθρωπιστικούς λόγους, οι φαρμακευτικές εταιρίες παίρνουν κι αυτές το κατιτίς τους) Δε μας έδιναν καλύτερα το ποσό που κοστίζει ένα τέτοιο κουτί κάθε μήνα, αντί να μας δίνουν επιδόματα "εξωιδρυματικα"; Το κόστος ενός κουτιού Ρεμπίφ είναι τουλάχιστον διπλάσιο :scared-eek: του επιδόματος!

Και είπαμε, μήν πολυεντυπωσιάζεστε: Ο Αμερικάνικος Άρειος Πάγος μας εξηγεί ότι:

It is also true that the mentally handicapped, depending on their circumstances, may be subjected to various degrees of government intrusion that would be unjustified if directed at other segments of society. Ημερομηνία: 2002 http://vlex.com/vid/vaughn-sutton-ruoff ... u-18504465

«Επίσης, αληθεύει ότι ενδέχεται, άτομα με ειδικές ανάγκες, ανάλογα με τις περιστάσεις, να εξαναγκαστούν να υποβληθούν, σε κάποιο βαθμό, σε κρατικές παρεμβάσεις οι οποίες θα ήταν αδικαιολόγητες αν αφορούσαν άλλα τμήματα της κοινωνίας»

Κι επειδή ο όρος του «καθυστερημένου» έχει πολλές και απρόσμενες εκδοχές στις ΗΠΑ, ρίξτε μια ματιά την Αρχική απόφαση, του 1924, http://www.law.cornell.edu/supct/html/h ... 00_ZO.html Ο γερμανός δικηγόρος των ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης (αυτην των τών δικαστικών λειτουργών, το ανέφερε σαν παράδειγμαγια να μειώσει την ευθύνη των κατηγορουμένων...)

Μπά; Κι εγώ που νόμιζα ότι επρόκειτο για ατομικά και όχι για κοινωνικά δικαιώματα :oops: Δε βαρυέστε, κάποτε μάλλον που θα φτάσουμε και εκεί... (στην Αμερική, δηλαδή :happy-cheerleadersmileygirl: )

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #35912  από Π.Μ79
 Τετ Αύγ 11, 2010 3:52 pm
Σε χώρες όπως, η Αγγλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, με το που διαγνωστεί η ΣΚΠ, οι ασθενείς έχουν πολλά ωφελήματα και δεν είναι σύμφωνα με τα συμπτώματά τους ή κουσούρια που τους αφήσαν οι ώσεις.

Δικαιούνται επίδομα, τους βρίσκουν δουλειά με ωράριο σύμφωνο με τις δυνάμεις τους, μόνιμη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα πάντα ανεξάρτητα από την ΣΚΠ, τους βρίσκουν σπίτι το οποίο ενοίκιο πληρώνεται από το κράτος ή τους δίνουν άτοκο στεγαστικό δάνειο, πλήρη φοροαπαλλαγή και διάφορα άλλα.

Δυστυχώς εδώ, πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια ότι δεν παίρνουμε ιντερφερόνη γιατί αρπάξαμε γρίππη.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν καθόμαστε σε καρότσι γιατί γουστάρουμε τα ροδάκια.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι ο ήλιος και οι χειρωνακτικές εργασίες μας δημιουργούν κατάπτωση και πιθανές καινούριες ώσεις.
Πρέπει να αποδείξουμε σε σπουδασμένους γιατρούς ότι η μυελίνη δεν επαναγεννάται και ότι όση ιντερφερόνη και να καρφωθούμε, η μυελίνη μας συνεχώς θα μειώνεται με γνωστά αποτελέσματα.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι το μάτι μας μετά την οπισθοβολβική νευρίτιδα, δεν είναι όπως πριν.
Πρέπει να περάσουμε από 100 επιτροπές με όση ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται, για να προσπαθήσουμε έστω να διεκδικήσουμε κάποια ωφελήματα που θα βελτιώσει τη ζωή μας και που από βοθρώδη θα την κάνει απλά σκατένια.

Μπορώ να γράψω άπειρα πράγματα για το χάλι της χώρας που ζούμε.

Καταντήσαμε να παρακαλάμε στις επιτροπές να έχει απλά ανθρώπους και όχι ζώα!
Καταντήσαμε όσοι καταφέρνουν να παίρνουν το επίδομα που δικαιούνται νόμιμα, καταφέρνουν να πάρουν και 2-3 όσκαρ.

Και εις άλλα με υγείαν...