• η κοπέλα μου

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #46946  από efi
 Τρί Ιαν 25, 2011 3:08 pm
sou έγραψε:
yiannis62 έγραψε:stavro,diskola enas kenourios tha boresi na katalabi afta pou les.gia ebnoitous logous.nomiso oti biastikes na apadisis..etsi sklira.otan bika edo mesa imouna ena rakos..an mou eleges k. esi kati tetio den xero ti tha icha kani .giafto leo ligi prosochi den blapti.ola stin oratous.
Γιατί κυρ Γιάννη; Τι είπα; Ότι αυτό που χρειάζεται η γυναίκα είναι ειλικρίνεια και μια ρεαλιστική προσέγγιση σε αυτό που συμβαίνει. Φαντάζομαι, θα πέσουν όλοι οι "ειδικοί" πάνω στην κοπέλα και θα αρχίσουν να αραδιάζουν ένα σωρό σενάρια για να την τρομάξουν. Μάλλον για αυτό γίνεται ράκος γυρνώντας από το νοσοκομείο.

Αυτό που λέω είναι να κλείσουν τα αυτιά στις Κασσάνδρες (όχι τη γιαγιά) και να μη συμπεριφέρονται στην κοπέλα σαν να είναι το μίασμα ή κανένα μωρό, γιστί αυτό θα την απομονώσει. Στην πραγματικότητα έχει ένα πρόβλημα που η ανικανότητα της επιστήμης το κανει να φαίνεται τρομερό. Το 90% του προβλήματος είναι το άγνωστο, αλλά όταν γίνει γνωστό θα ηρεμήσετε όλοι.

Δεν είναι τραγικό! Έχετε όλο το χρόνο να διαβάσετε τα πάντα, αλλά μέχρι τότε ΜΗΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΗ! ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ! Να λέτε πάντα την αλήθεια, διαφορετικά στο μέλλον δεν θα εμπιστεύεται κανέναν σας. Δεν είναι ουτε μελλοθάνατη αλλά ούτε και οπωσδήποτε μέλλουσα ανάπηρη. Μη στενοχωριέστε προκαταβολικά για κάτι που μπορεί να μη γίνει ποτέ. Οι πιθανότητες είναι μαζί σας.

α πράγματα δεν είναι τραγικά, αλλά δεν ειναι και ρόδινα. Ρεαλισμός!
μαρεσει οταν διαβαζω αισιοδοξα πραγματα απο σ ενα....με ολο το θαρρος αλλα σε ειχα παρει απο φοβο...να εισαι καλα...
 #46953  από petros
 Τρί Ιαν 25, 2011 4:16 pm
Το 90% του προβλήματος είναι το άγνωστο, αλλά όταν γίνει γνωστό θα ηρεμήσετε όλοι.

συμφωνω απλα....

Πανο μου θυμιζεις εμενα πριν 3 χρονια φιλε...ακριβως ομως...
 #46958  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τρί Ιαν 25, 2011 6:43 pm
Συμφωνω απολυτα με τον Sou.....Παναγιωτη μου το μονο που εχεις να κανεις,αν την αγαπας βεβαια,ειναι να ψαξεις,να ενημερωθεις και να εισαι διπλα της.Εμενα παντως,που δεν εχω διαγνωση στα χερια μου,ο αντρας μου δεν με εχει στηριξει ποτε καθως ειναι αυτος που δεν θελει να συζηταει το θεμα,ουτε καν να πιστεψει πως υπαρχει περιπτωση να εχω ms.Και δεν σου κρυβω πως αυτο μου στοιχιζει πολυ......Να εισαι διπλα της χωρις ομως να την ''πιεζεις''.Για εμενα το πιο σημαντικο απ΄ολα ειναι μια ειλικρινης ενημερωση απο τους καταρτισμενους....Δεν το συνηθιζουν βεβαια.Ισως γι αυτο η κοπελα σου αντιδρα ετσι,ισως να ηταν πιο ηρεμη αν καποιος απο δαυτους εμπαινε στον κοπο να της εξηγησει 5 πραγματα.Δουλεια τους δεν ειναι μονο να μετρουν εστιες...
 #46960  από petros
 Τρί Ιαν 25, 2011 7:43 pm
ματινα υπαρχουν αρκετοι που ειναι εδω μεσα που ειναι συντροφοι και δεν εχουν οι ιδιοι ms. ο καθενας το αντιμετωπιζει διαφορετικα.ισως ειναι καποια αμυνα που βγαζει ο καθενας. και η αρνηση μεσα στο παιχνιδι αλλα ειναι καθαρα υποκειμενικο.τωρα αν αυτο εσενα δεν σου κανει καλο ισως πρεπει να το συζητησεις (αν δεν το εχεις κανει).ισως να γνωριζει πολυ λιγα περι παθησης και ο φοβος της αγνοιας ειναι ο χειροτερος αυτο ισως τον κανει να μην θελει να αποδεχτει καποια πραγματα.
 #47025  από NikoleScully
 Τετ Ιαν 26, 2011 7:23 pm
sou έγραψε:
NikoleScully έγραψε:θα σε θελει ακομα πιο πολυ διπλα της τωρα να της λες πως ολα θα πανε καλα και να μην φοβοσαστε για τιποτα...
Εμένα αν ήμουν η κοπέλα σου και μου έλεγες έτσι θα σε είχα παρατήσει on the spot γιατί θα θεωρούσα ότι με κοροϊδεύεις.

Καλά τα ευχολόγια, εξαιρετικοί οι φιλοσοφικοί προβληματισμοί, αλλά αν θέλετε να κάνετε κατι επί της ουσίας πρέπει να διαβάσετε, να διαβάσετε, να διαβάσετε και να διαβάσετε. Η γνώση είναι δύναμη. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό το οποίο καλείστε να αντιμετωπίσετε. Μην καθήσετε να αγχωθείτε προκαταβολικά για κάτι που μπορεί να μη συμβεί ποτέ. Στενοχωρηθείτε αφού γίνει, ΑΝ γίνει. Α! Και μακρυά από τους ψευτοπροφήτες, με ή χωρίς επιστημονικό περιτύλιγμα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Τόσο απλά. Τελεία.
ΕΕΕΕΕ αμα εχεις τετοια ψυχολογια ρε φιλε τι να το κανω...τοτε να πεσουμε ολοι σε καταθλιψη και να εχουμε και αυτο απο πανω με την σκπ...........ΑΦΟΥ ΕΤΥΧΕ ΕΤΥΧΕ..ΤΕΛΟΣ.......θα το παλεψουμε οσο μπορουμε!!!!!!!!!Συγνωμη κιολας για τον τροπο αλλα βλεπω πολλες φορες το τι λες και οταν τα διαβαζω ρε φιλε μου ριχνεις την ωυχολογια στα πατωματα...δεν λεω ναι οκ τα ξερουμε τα προβληματα,και ισως εχεις και εσυ καποια σοβαρα,λυπαμαι,μακαρι να μπορουσα να κανω κατι αλλα αφου ετυχε ετυχε......και δεν νομιζω να ριχνεις μονο την δικη μου ψυχολογια....Συγνωμη και παλι αλλα εχω μαθει να λεω την αληθεια εκει που πρεπει!!!
 #47045  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τετ Ιαν 26, 2011 10:22 pm
Α ρε Petro......τώρα τι να σου πω οτι ειναι νοσηλευτής(όπως κι εγώ) και για μάντεψε σε τι τμήμα εργάζεται τα τελευταία χρόνια....Ναι,σωστά υποθέτεις,σε Νευρολογική κλινική!!!Κατά την γνώμη μου ο/η κάθε σύντροφος,σίγουρα περνάει κι αυτός/αυτή το στάδιο της άρνησης αλλά κάποια στιγμή καλό είναι να πηγαίνει στο επόμενο...Εμένα ο δικός μου εχει κολλήσει εκεί κι όχι μόνο αυτό αλλά αμφισβητεί και τα συμπτώματα που είχα επι 3μήνου.Κι αυτό επειδή άκουσε ιατρό της κλινικής του να τα αμφισβητεί και να τα αποδίδει σε stress και άγχος!Και μόνο μετά απο επιμονή δική μου, μου έγραψε ο κος(Νευρολόγος) μαγνητική και φάνηκαν οι εστίες.Παρολ΄αυτά δεν εχει αποδεχθεί το γεγονός πως υπάρχει περίπτωση να έχω την ασθένεια.Λέει πως οι εστίες είναι τυχαίο εύρημα και ότι συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να κάνουν MRI και να βρίσκουν εστίες.Τι να πω...
 #47075  από stavrina117
 Πέμ Ιαν 27, 2011 1:14 pm
ΠΑΝΟ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΕΓΩ ΠΑΣΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ 20 ΕΤΩΝ....ΑΠΟ ΤΑ 16 ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ....ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ....ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....ΕΓΩ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ...ΚΑΙ Ν'ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΕ.... :happy-cheerleadersmileygirl: :handgestures-salute:
 #47082  από pan0s
 Πέμ Ιαν 27, 2011 2:20 pm
Έγινε η μαγνητική και αύριο θα πάει στο γιατρο.
Έψαξα και ρώτησα αυτές τις μέρες και νιώθω πραγματικά πολύ καλύτερα.
Υπάρχει βέβαια αγωνία για αύριο αν τελικά βγει διάγνωση γιατί απ'οτι κατάλαβα είναι δύσκολο.
Σ'ευχαριστώ πολύ John μου φαίνονται πολύ χρήσιμα και σωστά αυτά που έχεις γράψει.
Νομίζω τελικά ότι ο φόβος για το άγνωστο είναι αυτός που σε καταβάλλει. Πολύ ανορθολογικός στην τελική γιατί όντως κανείς μας δε ξέρει τι του ξημερώνει. Ζούμε την κάθε μέρα χωριστά...
Ζητώ συγνώμη αν χρησιμοποίησα αδόκιμους όρους αλλά πραγματικά όταν αποφάσισα να στείλω το μήνυμα ήμουν πεσμένος...
Έχω πραγματικά πολύ καλύτερη ψυχολογία και νομίζω ότι το έχω περάσει και στη φίλη μου.είμαστε πολύ καλά αυτές τις μέρες...και αν βγει διάγνωση για σκπ νομίζω ότι θα καταφέρω να την κάνω να ξεπεράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το αρχικό σοκ και να συνεχίσει να ζει πιο έντονα και να γίνει ακόμα πιο δυνατή...
 #47088  από elpida
 Πέμ Ιαν 27, 2011 4:37 pm
Το τελευταίο σου μήνυμα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πρώτο. Στην αρχή ήσουν φοβισμένος, χαμένος (αυτό είναι απόλυτα κατανοητό). Νομίζω ότι τελικά έκανες πολύ καλά που μπήκες στο φόρουμ και συζήτησες το πρόβλημά σου.
Πραγματικά η αντιμετώπισή σου δείχνει ωριμότητα και δύναμη ψυχής.
Συνέχισε έτσι Παναγιώτη και όλα θα πάνε καλά.
Η κοπέλα σου είναι πολύ τυχερή που σε έχει.
 #47097  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 27, 2011 5:38 pm
NikoleScully έγραψε:θα σε θελει ακομα πιο πολυ διπλα της τωρα να της λες πως ολα θα πανε καλα και να μην φοβοσαστε για τιποτα...
sou έγραψε:Εμένα αν ήμουν η κοπέλα σου και μου έλεγες έτσι θα σε είχα παρατήσει on the spot γιατί θα θεωρούσα ότι με κοροϊδεύεις
Όσο θυμάμαι το δάκρυ κορόμηλο που είχα ρίξει επειδή κάποια ψυχή μου επέμενε ότι "όλα θα πάνε καλά" όταν με τάραζαν οι σπασμοί και οι κλώνοι... αισθανόμουν ότι δεν ήθελε να με καταλάβει, και έτσι έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου ΚΑΙ ψυχολογικά, και όχι μονο στην κυριολεξία...
ΕΕΕΕΕ αμα εχεις τετοια ψυχολογια ρε φιλε τι να το κανω...τοτε να πεσουμε ολοι σε καταθλιψη και να εχουμε και αυτο απο πανω με την σκπ...........ΑΦΟΥ ΕΤΥΧΕ ΕΤΥΧΕ..ΤΕΛΟΣ.......θα το παλεψουμε οσο μπορουμε!!!!!!!!!
sou έγραψε:...αν θέλετε να κάνετε κατι επί της ουσίας πρέπει να διαβάσετε, να διαβάσετε, να διαβάσετε και να διαβάσετε. Η γνώση είναι δύναμη. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό το οποίο καλείστε να αντιμετωπίσετε.
To ότι πρέπει να παλέψουμε είναι σημείο στο οποίο συμφωνουμε όλοι, τώρα βέβαια ο καθένας παίρνει όπλα που τον κάνουν να αισθάνεται λιγότερο ανασφαλής... Προσωπικά, η αρχική πληροφόρηση θα μου ήταν σωτήρια, δε μου είπαν όμως οι ακατανόμαστοι παρά ελάχιστα, και αναγκάστηκα να τα βρώ μόνη μου, ακόμα και σήμερα μου πέφτουν κατακέφαλα έννοιες που δεν καταλάβαινα όλα αυτά τα χρόνια και που απαντούν σε αναπάντητα ερωτήματα...

Συγνωμη κιολας για τον τροπο αλλα βλεπω πολλες φορες το τι λες και οταν τα διαβαζω ρε φιλε μου ριχνεις την ωυχολογια στα πατωματα...δεν λεω ναι οκ τα ξερουμε τα προβληματα,και ισως εχεις και εσυ καποια σοβαρα, λυπαμαι, μακαρι να μπορουσα να κανω κατι αλλα αφου ετυχε ετυχε......και δεν νομιζω να ριχνεις μονο την δικη μου ψυχολογια.... Συγνωμη και παλι αλλα εχω μαθει να λεω την αληθεια εκει που πρεπει!!!
Γιατί, καλέ Νικόλ να σου ρίχνει την ψυχολογία; όσο περισσότερο και καλύτερα (ανα)γνωρίζουμε τα προβλήματα, τόσο τα αποδυναμώνουμε...
Να σας τρατάρω μια ψυχολογία; ή δύο; :violence-duel: Μη διστάσετε πάντως να δείτε το φίλμ όλο![youtube]nzGuO9-Ssd4[/youtube]από το τέταρτο λεπτό στο πρώτο βιντεάκι,[youtube]j7anOmDl6Bc[/youtube] από το όγδοο λεπτό στο τελικό...
Η ιστορία είναι "χάπυ έντ", αν τη συγκρίνετε με μια ενδεχόμενη επικράτηση του 3ου ράϊχ, αλλά άν ήσασταν εκεί κατά τους βομβαρδισμούς, σαφώς λιγότερο!
Και με συγχωρείς, Πάνο, η δική μου παράγραφος ήταν αδόκιμη στην περίπτωση... τουλάχιστον εσύ, όπως χρησιμοποίησες την έκφραση, ήταν καλοπροαίρετη η χρήση της, άσχετο άν η καθιερωμένη έκφραση είναι χμ... άτυχη... :oops:
Καλό σας κουράγιο και στους δύο!
Η γιαγιά η Κασσάνδρα