Επιστροφή

Κυκλοφόρησε το Fampyra για θεραπεία της βάδισης σε ασθενείς με ΣΚΠ.


Η Φαμπριδίνη (Fampridine), ένα φάρμακο που μπορεί να βελτιώσει το περπάτημα σε ασθενείς  με σκλήρυνση κατά πλάκας, κυκλοφόρησε στην Μ. Βρετανία.

Το Fampyra ενδείκνυται για χρήση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που έχουν σχετικά μικρή αναπηρία (EDSS 4-7) για βελτίωση της κινητικότητας του περπατήματος.

Σε μία μελέτη με 296 ασθενείς, το 34,8% αυτών που έλαβαν φαμπριδίνη ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία με μια μέση αύξηση στην ταχύτητα του βαδίσματος κατά 26,3% έναντι 5,3% αυτών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Μια άλλη μελέτη με 237 ασθενείς έδειξε παρόμοια αποτελέσματα με το 42,9% να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και την αύξηση βαδίσματος κατά 25,3% έναντι 7,8% του εικονικού φαρμάκου.

Η θεραπεία πρέπει να ξεκινά και να παρακολουθείται στενά από ειδικό ιατρό με εμπειρία στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η θεραπεία θα πρέπει να περιορίζεται σε δύο εβδομάδες για την παρατήρηση των οφελών της θεραπείας. Μια χρονομετρημένη δοκιμή στα πόδια θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της βελτίωσης μετά από δύο εβδομάδες. Σε περίπτωση που δεν παρατηρηθούν οφέλη, η λήψη του Fampyra πρέπει να διακοπεί.

Περισσότερα εδώ

6 Σχόλια

 • Eπιτελους που ηρθε στην Ευρωπη (οχι μονο στην Αγγλια) το ΦΑΜΠΥΡΑ που το περιμενω τωρα και πολυ καιρο . Μηπως ξερετε ποτε θα ερθει στην Ελλαδα?

  ευχαριστω
  Γιαννης Αντωνακης

 • Χριστόφορος 13 Νοεμβρίου 2011 at 17:27

  δηλαδή αν κατάλαβα καλά το 5,3% της μιας μελέτης και το7,8 % της άλλης κατάφεραν αύξηση της ταχύτητας ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ????????

 • Θεραπεία της βάδισης;;;;;;;;;;

  Ακούγεται λες και η βάδιση είναι ασθένεια! Για τους νευρολόγους-καροτσοπωλητές μπορεί να είναι. Γλώσσα λανθάνουσα…

  Αυτό το πράγμα κλείνει τους διαύλους καλλίου της επιφάνειας των αξόνων κρατώντας το νάτριο περισσότερη ώρα μέσα, όπου και καλά θα αυξήσει την ηλεκτρικη τάση και τη μετάδοση του σήματος για περισσότερη ώρα.

  Έλα όμως που κλείνοντας αυτούς τους διαύλους αποτρέπεται η όποια επαναμυελίνωση… Θα έπρεπε πριν το χορηγήσουν να ελέγξουν αν οι νευρώνες αναπνέουν σωστά, γιατί η επιπλέον πίεση μπορεί να τους σκοτώσει. Εκεί να δείτε τι θα έβρισκαν…

 • Τυαγγελία Κανάκη-Βασιλάκη 26 Νοεμβρίου 2011 at 15:30

  Ελπιδοφόρο το χάπι.Χρειάζεται παραπάνω έρευναγια ποιούς είναι Ποιές πυριπτώσεις αφορά.

 • Τυαγγελία Κανάκη-Βασιλάκη 26 Νοεμβρίου 2011 at 15:32

  Ελπιδοφόρο το χάπι.Χρειάζεται παραπάνω έρευναγια ποιούς είναι Ποιές πυριπτώσεις αφορά.
  Είναι Πρώτο Σχόλιο δικό μου.

Σχολιάστε

Return to Top ▲Return to Top ▲