Επιστροφή

Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 25 Μαΐου 2011


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ (MS DAY 2011), που φέτος θα εορταστεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις 25 Μαΐου 2011, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑμΣΚΠ) συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής δράσεις:

-Επιστημονική Ημερίδα την Κυριακή 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ιλισσός) στις 11.00 π.μ. με ομιλητές τους:

α) Κλημεντίνη Καραγεωργίου, Νευρολόγο, MD., PhD, Διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», με θέμα: «Υπάρχουν νεότερα δεδομένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση;» και

β) Dr. Θάνο Ασκητή, Νευρολόγο-Ψυχίατρο, Διδάκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, με θέμα: «Διαταραχές σεξουαλικής δραστηριότητας σε άνδρες και γυναίκες με ΣΚΠ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με χορηγία της εταιρίας GENESIS PHARMA

-Περίπτερο: Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 ο ΣΑμΣΚΠ θα λειτουργεί στην Πλ. Συντάγματος περίπτερο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα, που θα πλαισιώνεται από εθελοντές και επιστήμονες. Στους πολίτες θα μοιράζεται τρίπτυχο έντυπο για την MS DAY 2011 που θα περιέχει πληροφορίες για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και για το Σύλλογο. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ. Η δράση πραγματοποιείται με χορηγία της εταιρίας NOVARTIS

Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ – World MS Day

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτήν τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγή: newsbeast.gr (Link)

1 Σχόλιο

Σχολιάστε

Return to Top ▲Return to Top ▲