Σελίδα 1 από 1

A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 05, 2010 1:28 pm
από niletta
THETIKA APOTELESMATA ME PROBIOTICS SE PONTIKIA ME SKLIRINSI KATA PLAKAS

RIXTE MIA MATIA

http://www.plosone.org/article/info%3Ad ... ne.0009009

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 05, 2010 1:34 pm
από niletta
APO SOUHDIKA STA ELLHNIKA GOOGL METAFRASI...........

Προβιοτικά βακτήρια, νέο όπλο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Ότι τα προβιοτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία είναι γνωστή εδώ και καιρό, για παράδειγμα σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lund έχει δείξει ότι αυτά τα βακτήρια και μπορεί να έχουν σημασία για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE.

Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η ασθένεια είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες των νευρολογικών αναπηρία σε νεαρούς ενήλικες και η Σουηδία είναι μία από τις πιο MS-πληγείσες χώρες στον κόσμο, με περίπου 500 νέες περιπτώσεις ετησίως.

- Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Ωστόσο, υπάρχουν φάρμακα που επιβραδύνουν τη διαδικασία της φλεγμονής και την ανάπτυξη της νόσου. Αλλά αυτά πρέπει να εξατομικεύεται. Συχνά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, "λέει ο ερευνητής Shahram Lavasani, οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου του Lund και Ιδαίον είναι πίσω από τη νέα μελέτη.

- Τα προβιοτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος έχουν την ικανότητα να αποικισμό του γαστρεντερικού σωλήνα. Θα φέρει θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, αλλεργιών και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Πρόσφατα στοιχεία έχει δείξει ότι ορισμένες προβιοτικά βακτήρια έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη λεγόμενη ρυθμιστικών Τ κύτταρα.

Υπό το φως των νέων ευρημάτων σχετικά με προβιοτικά βακτήρια Shahram Lavasani ρώτησε για τα ευεργετικά βακτήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η θεωρία πραγματοποιήθηκε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τον καθηγητή Björn Westrom και πολλών άλλων συναδέλφων στο πανεπιστήμιο. Αρκετά προβιοτικά στελέχη ήταν οθόνη και τρία βακτήρια με μια ισχυρή προληπτική δράση σε ένα ζωικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας επιλεγεί. Ο στόχος ήταν να αναπτυχθεί μια θεραπεία για την ίαση των μοντέλων ζώων ΚΜ.

- Καταφέραμε να αναμειχθεί το βακτηριακά στελέχη κατά τρόπο που οδήγησε σε μια ισχυρή συνεργική επίδραση. Υπήρχαν ποντίκια με σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και μόνο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ανέκαμψαν και έγιναν υγιείς. Ως ερευνητής, είναι υπέροχο να εμπειρία, "δήλωσε Shahram Lavasani.

Η ακριβής αιτία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι άγνωστη, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αλλαγή στο σώμα που κάνει το νευρικό ιστό δέχεται επίθεση από το ανοσοποιητικό του σύστημα. Μια felreglering του ανοσοποιητικού συστήματος κάνει ορισμένα κύτταρα άμυνα, ονομάζονται Τ-λεμφοκύτταρα, ενεργοποιούνται και να ενεργοποιεί τις επιθέσεις. Συνήθως, αυτά τα αντιφλεγμονώδη Τ λεμφοκύτταρα δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας κατά των διαφόρων λοιμωδών παραγόντων, αλλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας διαπερνά το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ιστούς νεύρων, ενεργοποίηση και άλλα κύτταρα άμυνας. Εκτός από φλεγμονώδη λεμφοκύτταρα Τ, υπάρχουν και άλλα Τ κύτταρα στο σώμα είναι να ρυθμίσει και να αποθαρρύνουν την ανοσοποιητική αντίδραση. Αυτά ονομάζονται ρυθμιστικών Τ κυττάρων και πιστεύεται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατά συνέπεια, η ενεργοποίηση αυτών των ρυθμιστικών κυττάρων μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ασθενείς.

Η ανάκτηση της ποντίκια που έλαβαν βρέθηκαν να εξαρτώνται από την, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο πολλαπλασιασμός των ρυθμιστικών Τ κυττάρων και δεν είναι μόνο στο έντερο, αλλά και σε άλλα σημαντικά όργανα, αλλά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Shahram Lavasani και οι συνεργάτες του θα διαλογής τώρα άλλα ενδιαφέροντα βακτήρια και τις δοκιμές νέων συνδυασμών να δημιουργηθούν πιο ισχυρές θεραπεία. Στο μέλλον, μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα και ειδικότερα τα κράτη μέλη.

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 05, 2010 1:43 pm
από alkinnoos
Πλακωθειτε στα γιαουρτια παιδια :D :D :D

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Φεβ 05, 2010 3:20 pm
από LL--MM
Δυστυχώς, όπως έχετε καταλάβει όλοι, τα Κράτη Μέλη ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ αυτοάνοσα νοσήματα...

Φίλτατε Αλκίνοε, δεδομένου ότι έχω κάποια αδυναμία στα εδέσματα αυτά, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι έχω ΚΑΙ εγώ σκπ, και ότι δε με έκαναν (ακόμα) καλά, δυστυχώς! :shock: :P :cry:

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Κυρ Φεβ 07, 2010 10:34 pm
από swt
Τα ποντίκια δεν έχουν ΣΚΠ. Έχουν πειραματική αλλεργική εγκεφαλομυελίτιδα.
Προτείνω να διαβάσετε αυτό :arrow: http://www.direct-ms.org/pdf/Immunology ... ritque.pdf
Νομίζω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η θεωρία του Ζαμπόνι.
Ένας ακόμη λόγος για να το πεστέψετε και οι υπόλοιποι :arrow: http://www.bnac.net/wp-content/uploads/ ... 4-2010.pdf

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Φεβ 11, 2010 9:24 am
από butterfly-
swt, εγώ αυτό με τα ποντίκια ποτέ δεν το κατάλαβα...
Αφού η ΣΚΠ έχει άγνωστη προέλευση, πώς γίνεται να κάνουν πειράματα
πάνω στα ποντίκια. Πώς προκαλούν δηλαδή τη νόσο στα πειραματόζωα :?: :?: :?:

(Νομίζω πως τελικά τα πειραματόζωα είμαστε όλοι εμείς που παίρνουμε όλα αυτά τα φάρμακα, χωρίς να ξέρουμε τελικά ΓΙΑΤΙ τα παίρνουμε... Εχοντας μείνει χωρίς θεραπεία για 3 μήνες δεν εχω δει απολύτως καμια διαφορά. Απέτυχα με το Βetaferon, αρχίζω Rebif -αλλά πιστεύω πως θα συμβεί οτι και με το προηγούμενο φάρμακο - θα δοκιμάσω ίσως και Copaxone και αν αποτύχω και σ' αυτό ... τότε θα τα σταματήσω όλα. Έτσι κι αλλιώς, και τα φάρμακα που παίρνουμε δεν ξέρω πραγματικά τί μας προσφέρουν....)

Την καλημέρα μου σε όλους!!!

Re: A Novel Probiotic Mixture Exerts a Therapeutic Effect on....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Φεβ 11, 2010 8:36 pm
από swt
butterfly έγραψε:swt, εγώ αυτό με τα ποντίκια ποτέ δεν το κατάλαβα...
Αφού η ΣΚΠ έχει άγνωστη προέλευση, πώς γίνεται να κάνουν πειράματα
πάνω στα ποντίκια. Πώς προκαλούν δηλαδή τη νόσο στα πειραματόζωα :?: :?: :?:
Σε πολύ αδρές γραμμές: Η πειραματική αλλεργική εγκεφαλομυελίτιδα προκαλείται στα ποντίκια αφού πρώτα εισάγουν στον οργανισμό τους ξένη μυελίνη. Το ανοσοποιητικό τους αφού πρώτα επιτεθεί στην ξένη μυελίνη στη συνέχεια επιτίθεται και στη δική τους μυελίνη. Άρα αποδεικνύεται έτσι ότι το ανοσοποιητικό μπορεί να "μπερδευτεί" και να επιτεθεί στη μυελίνη του οργανισμού. Επομένως η ΣΚΠ μάλλον είναι αυτοάνοσο.
butterfly έγραψε:(Νομίζω πως τελικά τα πειραματόζωα είμαστε όλοι εμείς που παίρνουμε όλα αυτά τα φάρμακα, χωρίς να ξέρουμε τελικά ΓΙΑΤΙ τα παίρνουμε... Εχοντας μείνει χωρίς θεραπεία για 3 μήνες δεν εχω δει απολύτως καμια διαφορά. Απέτυχα με το Βetaferon, αρχίζω Rebif -αλλά πιστεύω πως θα συμβεί οτι και με το προηγούμενο φάρμακο - θα δοκιμάσω ίσως και Copaxone και αν αποτύχω και σ' αυτό ... τότε θα τα σταματήσω όλα. Έτσι κι αλλιώς, και τα φάρμακα που παίρνουμε δεν ξέρω πραγματικά τί μας προσφέρουν....)

Την καλημέρα μου σε όλους!!!
Αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμη να μπω σε φαρμακευτική αγωγή, όπως μου έχει προταθεί από το γιατρό μου, οπότε πιθανότατα να μην είμαι ο πιο κατάλληλος να σου απαντήσω, νομίζω ότι τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα δίδονται γιατί απλώς έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να μειώνουν τη συχνότητα των ώσεων και τον αριθμό ενεργών και μη εστιών στη μαγνητική. Επομένως κατά κάποιο τρόπο "αγοράζουν χρόνο" για τους ασθενείς.
Προσωπικά, επειδή είμαι σε καλή νευρολογική κατάσταση, περιμένω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά τη σημαντική ανακάλυψη του καθ. Ζαμπόνι και ταυτόχρονα προσπαθώ να ελεγχθώ για να διαπιστώσω αν έχω ή όχι ΧΕΝΦΑ.
Σωτήρης