Σελίδα 1 από 1

τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Πέμ Ιαν 21, 2010 9:21 pm
από popi
Αυτο το ειδα πριν λιγο στο in.gr
Δραστικά αλλά με παρενέργειες
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πρώτα χάπια κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

ΑΠΕ
Η λήψη της φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα θα διευκόλυνε σημαντικά τους ασθενείς (φωτ. αρχείου)
Ατλάντα




Οι δοκιμές των πρώτων δύο φαρμάκων κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης που σχεδιάστηκαν για λήψη από το στόμα, αντί με ενέσεις, δείχνουν ότι και τα δύο περιορίζουν τις υποτροπές και ίσως επιβραδύνουν την πορεία της νόσου. Προκαλούν όμως και παρενέργειες που ίσως αποθαρρύνουν γιατρούς και ασθενείς.
Οι κλινικές μελέτες που δημοσιεύονται την Πέμπτη στο New England Journal of Medicine αφορούν το φάρμακο κλαντριμπίνη της Merck Serono και τη φινγκολιμόδη της Novartis. Οι δύο εταιρείες κατέθεσαν αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ με την προοπτική να λανσάρουν τα δύο φάρμακα στην αγορά το 2011.
Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση, μια αυτοάνοση νευρολογική ασθένεια που προκαλεί προβλήματα κινητικότητας και διαταραχές της ομιλίας, της όρασης και της μνήμης.
Θεραπεία δεν υπάρχει και τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται σήμερα με στεροειδή φάρμακα ή ιντερφερόνες που χορηγούνται ενδοφλεβίως. Η λήψη της φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα θα διευκόλυνε σημαντικά τους ασθενείς.
Η έρευνα για την κλαντριμπίνη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.300 ασθενών και έδειξε ότι το φάρμακο μειώνει στο μισό τη συχνότητα των υποτροπών.
Η μελέτη για την φινγκολιμόδη διενεργήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ασθενών. Μόνο το 17% όσων έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν επιδείνωση σε διάστημα τριών μηνών, συγκριτικά με 24% στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο.
Μια τρίτη μελέτη συνέκρινε την φινγκολιμόδη με το Avonex, μια μορφή ιντερφερόνης, και έδειξε ότι το χάπι μειώνει κατά 10% τη συχνότητα υποτροπών.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι και τα δύο χάπια μειώνουν τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων του ανοσοποιητικού συστήματος και ευνοούν λοιμώξεις από ιούς του έρπητα.
Στη μελέτη της κλαντριμπίνης παρατηρήθηκε σημαντική πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων στο 20 με 30 τοις εκατό των ασθενών και 20 εθελοντές προσβλήθηκαν από έρπη.
Η φινγκολιμόδη δεν φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο έρπητα, διπλασίασε όμως τον κίνδυνο αναπνευστικών λοιμώξεων. Μικρός αριθμός ασθενών εμφάνισε έρπητα, πρήξιμο στα μάτια ή καρκίνο του δέρματος.
Και οι τρεις μελέτες χρηματοδοτήθηκαν από τις παρασκευάστριες εταιρείες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από

Re: τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Ιαν 22, 2010 2:59 pm
από alexia
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ.
15 Ιαν 2010
Γιατροί, στη Βικτώρια, ζητούν άδεια να χορηγούν μαριχουάνα σε ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Αν το επιτύχουν, θα είναι η πρώτη φορά στην Αυστραλία που θα δοθεί άδεια για τη νόμιμη χρήση της εν λόγω ουσίας για θεραπευτικούς λόγους.
Η πίεση να γίνουν δοκιμές σε μαριχουάνα υγρής μορφής που χρησιμοποιείται ως σπρέϊ στο στόμα για την καταπράϋνση πόνων που προκαλεί η εν λόγω ασθένεια, προέρχεται από γιατρό του Νευρολογικού Τμήματος του Royal Melbourne Hospital.
To αίτημά του αναμένεται να το υποβάλει στην Επιτροπή Ηθών του νοσοκομείου.
Το φάρμακο ονομάζεται Sativex, έχει δε παρασκευαστεί από την εταιρία GW Pharmaceuticals, η οποία παρασκευάζει αποκλειστικά φάρμακα με βάση την κάνναβη.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Sativex έχει την ίδια επίδραση που έχει η μαριχουάνα στους χρήστες, αναφέρεται, εντούτοις, ότι παρουσιάζει παρενέργειες, όπως ζαλάδες, ναυτία και υπνηλία. Το εν λόγω φάρμακο χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην Αγγλία, τον Καναδά και την Ισπανία, αυτή τη στιγμή δε γίνονται δοκιμές για τη χρήση του και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Υποστηρίζεται ότι το Sativex, βοηθά στην καταπράϋνση του πόνου και την ελάττωση συμπτωμάτων όπως είναι η τρεμούλα, η απώλεια ελέγχου κινήσεων και η ακράτεια ούρων.
Σε μερικές χώρες, χορηγείται, επίσης, σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο για την καταπράϋνση πόνων, ενώ γίνονται δοκιμές προκειμένου να χορηγείται σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και νευροπάθεια.
Εκτιμάται ότι ο γιατρός από το Royal Melbourne Hospital που είχε αυτή την πρωτοβουλία, επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας της Βικτώριας πέρυσι, προς το τέλος του χρόνου, αναφορικά με την αίτηση που σκοπεύει να κάνει στην Επιτροπή Ηθών του νοσοκομείου.
Εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργού Υγείας, Ντάνιελ Άντριους, επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντας ότι «προκειμένου να δοθεί άδεια για τη χρήση ενός τέτοιου φαρμάκου, απαιτείται η έγκριση της πολιτειακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς επίσης και της Υπηρεσίας Θεραπευτικών Αγαθών».
Εκπρόσωπος του Melbourne Royal Hospital δήλωσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο γιατρός να ζητά την άδεια να χρησιμοποιήσει ένα φάρμακο το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες.
Εν τω μεταξύ, γιατρός από το Σύνδεσμο Ασθενών Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, θα πει ότι οποιοδήποτε φάρμακο ανακουφίζει τους ασθενείς αξίζει να δοκιμαστεί.
«Περιμένω με αγωνία να δω αν τα αποτελέσματα των δοκιμών θα δείξουν πράγματι ότι το εν λόγω φάρμακο μπορεί να καταπραΰνει τους πόνους που είναι και το πιο δύσκολο μέρος της ασθένειας αυτής», θα πει ο Ρόμπερτ Πασκ, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!! :? :? :?

Re: τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Ιαν 22, 2010 3:09 pm
από ΡΕΝΑ
χμμμμμ....Αυτο μάλιστα....Βολεύομαι και σε μορφή τσιγάρου δεν έχω πρόβλημα!!!!! χαχαχαχαχα :shock: :shock: :shock:

Re: τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Παρ Ιαν 22, 2010 10:10 pm
από βικυ
Και εγω ΡΕΝΑ σε τσιγαρακι το προτιμω!
Να το απολαυσουμε βρε παιδι μου!χαχαχαχαχαχαχα :D

Re: τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Ιαν 23, 2010 2:03 am
από Biskoto10
χαχα αμεσως να χαρειτε! :mrgreen:
Υπαρχει στο Καναδα ενα σπρει που εχει καποιες ουσιες απο την μαριχουανα και βοηθαει να χαλαρωνουν οι μυς. Βεβαια σε αυτο το σπρει εχουν κρατησει μονο τις ουσιες που βοηθανε τους μυς και οχι αυτους που σε μαστουρωνουν. Στην πουριτανη Ευρωπη δεν εχουν δωσει ακομη εγκριση εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις σε νοσοκομεια της Αγγλιας.

Re: τι νεα!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε:Σάβ Ιαν 23, 2010 1:42 pm
από LL--MM
Bέβαια, καλή και η μυοχαλαρωτική επίδραση, (μια ομοπαθής συνάδελφος και φίλη παίρνει ...μποτοξ στα ισχία :shock: , ενώ οι άλλες το κάνουν για τις ρυτίδες 8-) ) αλλά χρειαζόμαστε και φάρμακο "προληπτικό" ώστε να αποφεύγει να φτάσουμε ώς εκεί... Δηλαδή, αναγκαζόμαστε να μείνουμε ο καθένας με ότι μας δίνει ο καταρτισμένος-ένη "μας..." :ugeek: