• Ολιστικός νευρολόγος;

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135938  από Ρ.Σ.
 Δευ Μάιος 29, 2023 10:39 am
Γεια σας! Γνωρίζετε κάποιον ολιστικό νευρολόγο στην Αττική; Ευχαριστώ!
 #136073  από Στάθης
 Σάβ Ιούλ 08, 2023 1:11 pm
user207 έγραψε: Παρ Ιούλ 07, 2023 1:13 am Τι σημαίνει ολιστικός νευρολόγος

Τι είναι ο ολιστικός νευρολόγος;

Ο ολιστικός νευρολόγος είναι μιας ειδικότητας 'ιατρός-νευρολόγος' που λαμβάνει υπόψη ολόκληρο το άτομο – σώμα, νου, πνεύμα και συναισθήματα – στην προσπάθεια για βέλτιστη υγεία και ευεξία. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της ολιστικής ιατρικής, μπορεί κανείς να επιτύχει τη βέλτιστη υγεία — τον πρωταρχικό στόχο της άσκησης της ολιστικής ιατρικής — αποκτώντας την κατάλληλη ισορροπία στη ζωή.

Οι επαγγελματίες της ολιστικής ιατρικής πιστεύουν ότι ολόκληρο το άτομο αποτελείται από αλληλοεξαρτώμενα μέρη και αν ένα μέρος δεν λειτουργεί σωστά, θα επηρεαστούν όλα τα άλλα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, αν οι άνθρωποι έχουν ανισορροπίες (σωματικές, συναισθηματικές ή πνευματικές) στη ζωή τους, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική τους υγεία.

Ένας ολιστικός νευρολόγος, μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις μορφές υγειονομικής περίθαλψης, από τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή έως τις εναλλακτικές θεραπείες, για να θεραπεύσει έναν ασθενή. Για παράδειγμα, όταν ένα άτομο που πάσχει από ημικρανίες επισκέπτεται έναν ολιστικό νευρολόγο, αντί να φύγει μόνο με φάρμακα, ο γιατρός πιθανότατα θα εξετάσει όλους τους πιθανούς παράγοντες που μπορεί να προκαλούν τους πονοκεφάλους του ατόμου, όπως άλλα προβλήματα υγείας, διατροφή και συνήθειες ύπνου, άγχος και προσωπικά προβλήματα, καθώς και προτιμώμενες πνευματικές πρακτικές. Το θεραπευτικό σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά και τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής για την πρόληψη της επανεμφάνισης των πονοκεφάλων.

Ποιες είναι οι αρχές της ολιστικής ιατρικής;

Η ολιστική ιατρική βασίζεται στην πεποίθηση ότι η άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη είναι το πιο ισχυρό θεραπευτικό μέσο και ότι το άτομο είναι τελικά υπεύθυνο για την υγεία και την ευημερία του. Άλλες αρχές της ολιστικής ιατρικής περιλαμβάνουν τα εξής:

- Όλοι οι άνθρωποι έχουν έμφυτες θεραπευτικές δυνάμεις.
- Ο ασθενής είναι άτομο και όχι ασθένεια.
- Η θεραπεία απαιτεί μια ομαδική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον ασθενή και τον γιατρό και αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές της ζωής ενός ατόμου χρησιμοποιώντας μια ποικιλία πρακτικών υγειονομικής περίθαλψης.
- Η θεραπεία περιλαμβάνει τον καθορισμό της αιτίας της πάθησης και όχι απλώς την ανακούφιση των συμπτωμάτων.


Ποια είναι τα είδη θεραπειών στην ολιστική νευρολογία;

Οι ολιστικοί νευρολόγοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία θεραπευτικών τεχνικών για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ευημερία και να επιτύχουν τη βέλτιστη υγεία.

Ανάλογα με την εκπαίδευση του ιατρού, αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

- Εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και την αυτοφροντίδα για την προώθηση της ευεξίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δίαιτα, άσκηση, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική σε θέματα σχέσεων και πνευματικού περιεχομένου κ.ά.
- Συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, όπως βελονισμός, χειροπρακτική φροντίδα, ομοιοπαθητική, θεραπεία μασάζ, φυσικοθεραπεία.
- Δυτικά φάρμακα.



***Πριν επιλέξουμε έναν γιατρό ολιστικής ιατρικής, καλό είναι να ζητάμε σύσταση από κάποιον που εμπιστευόμαστε.
 #136076  από user207
 Σάβ Ιούλ 08, 2023 7:24 pm
Είναι δηλαδή ειδικός νευρολόγος, με πτυχίο ιατρικής και τίτλο ιατρικής ειδικότητας νευρολογίας , ο οποίος χρησιμοποιεί και άλλα μέσα όπως αυτά που αναφέρθηκαν , τα οποία φαντάζομαι πιστοποιούνται με κάποιο τρόπο