• ΜS Hope

  • Ολιστική προσέγγιση και εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ολιστική προσέγγιση και εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
 #135937  από Ρ.Σ.
 Δευ Μάιος 29, 2023 10:31 am
Γεια σας! ΄Εχει ακολουθήσει κανείς την διατροφή best bet diet και γενικότερα τον τρόπο προέγγισης της Νόσου όπως την υιοθετεί ο Καναδός Matthew Embry (www.mshope.com); Θα με ενδιέφεραν οι εντυπώσεις σας, καθώς και το άλλο κάνετε όσοι δεν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή; Είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο της ασθένειας και σκέφτομαι να το παλέψω χωρίς φάρμακα, καθώς με έχουν μπερδέψει και οι γιατροί. Σας ευχαριστώ!
 #135952  από Peggy
 Πέμ Ιουν 01, 2023 11:33 pm
😄✌️Φίλε μου, είδα κι εγώ το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ και με ενδιαφέρει πολύ. Δεν έχω, όμως, εμπειρία. Αντιθέτως έχω μάλλον αρνητική εμπειρία των φαρμάκων.
 #135953  από Liberty
 Παρ Ιουν 02, 2023 11:50 am
Εδώ! Εγώ! 2 χρόνια ακολουθώ με ευλάβεια την BBDiet (έκοψα ταυτόχρονα τις ενέσεις). Έχω σταθεροποιηθεί και δυναμώνω συνεχώς! Χρειάστηκε να πιάσω πάτο (για τα δικά μου δεδομένα πάντα!) έτσι ώστε να συνειδητοποιήσω πως η οδός της θεραπείας περνά από εμάς και να αμφιβάλλω τελικά για όσα με "τάιζαν αυτοί με τις άσπρες στολές για το καλό μου". Τα πάντα είναι επιλογές μας: από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, από το πώς τρεφόμαστε, από το αν κοιμόμαστε αρκετά, από το πως μιλάμε.

Προς τιμή τους, ο (πατέρας) καθηγητής Ashton Embry και η σύζυγός του Joan (δεν ζει πια) ερεύνησαν και συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία που αποτελούν την BBDiet. Για χάρη του γιού τους Mathew. Στο σαιτ που προανέφερες παρέχονται ελεύθερα και ανοιχτά για όλο τον κόσμο: όλα τα στοιχεία, οι επιστημονικές έρευνες και τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζεται το διατροφικό πλάνο που προτείνουν.

Το διατροφικό πλάνο συνοδεύεται από τη δέσμευση στον εαυτό σου να γυμνάζεσαι καθημερινά, έστω και για 20 λεπτά! No cheat days!
Χαρά μου να απαντήσω σε όποια απορία έχεις!
 #135954  από Peggy
 Σάβ Ιουν 03, 2023 10:55 pm
😄✌️Μου δίνεις ελπίδα, γιατί είμαι πια στο αναπηρικό μου & δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο..
 #136115  από passenger69
 Παρ Ιούλ 21, 2023 8:33 pm
Γειά σας , να συμμετέχω και λίγο στη συζήτηση. Έριξα μια ματιά στη διατροφή που προτείνει, και έχω την εξής απορία . Με τι θα αντικαταστησω το ψωμί και γενικά τους υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια και γενικά δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από το πρωινό μου;; Ειδικά εδώ στην Ελλάδα που δεν βρίσκουμε και τα πάντα. Έχετε να προτείνετε εναλλακτικές πηγές υδατανθρακων.
Σημειώνω ότι γυμνάζομαι καθ δουλεύω πολύ οπότε χρειάζομαι ενέργεια για να τη βγάλω...
 #136117  από Liberty
 Σάβ Ιούλ 22, 2023 8:36 pm
Καλησπέρα passenger69! Μπορεις να φας ρυζογκοφρετες και φρούτα ή και με μαρμελάδα (100% φρούτο) ή με μέλι και κανέλα, τορτιγιες χωρίς γλουτένη με τυρι vegan, smoothies και ξηρούς καρπούς κά. Συγκεκριμένα στη σελίδα 56 και 57 του pdf εχει έτοιμο πλάνο διατροφής, ενω από τη σελίδα 63 έχει συνταγές ειδικά για πρωινό! Σύντομα θα παρατηρήσεις πως οι υδατάνθρακες που έτρωγες μεχρι και πριν δεν σου έδιναν πραγματικά ενέργεια! :smile-muscle: