• Γνωρίστε την άσκηση Feldenkrais (Φέλντενκραϊς)

  • Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #135748  από Στάθης
 Κυρ Φεβ 05, 2023 8:53 pm
Ας γνωρίσουμε, την άσκηση Feldenkrais (ευχαριστώ θερμά το μέλος so-fi ). Την άσκηση που βοηθάει στην ενδυνάμωση και θεραπεία του κεντρικού μας νευρικού και μυικού τόνου, μέσα από τις διαλογιστικές κινήσεις Feldenkrais.





Μια σύντομη αναφορά στην στην άσκηση Feldenkrais.
Γίνεται με δυο τρόπους που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Υπάρχουν τα ομαδικά μαθήματα, στα οποία ο δάσκαλος μιλάει και οι μαθητές ακούνε τις λεκτικές οδηγίες και τις μεταφράζουν στο σώμα τους, και οι ατομικές συνεδρίες, στις οποίες ο δάσκαλος προτείνει ήπιες κινήσεις στο σώμα του μαθητή. Η διαφορά είναι ότι το δεύτερο δημιουργείται πάνω στις συγκεκριμένες ανάγκες του μαθητή.

Πρόκειται για μια μέθοδο εκπαίδευσης και μάθησης. Δεν είναι μια τεχνική, αλλά ένας ολόκληρος δρόμος. Ουσιαστικά παρατηρείς τον τρόπο με τον οποίο κάνεις κάτι, κι έτσι αρχίζει να αυξάνεται η συνείδησή σου για το τι κάνεις. Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που νομίζουμε ότι κάνουμε ενώ κάνουμε κάτι άλλο, τόσα που δεν έχουμε παρατηρήσει καν ότι τα κάνουμε. Μπορείς να αλλάξεις συνήθειες και να αλλάξει ο τρόπος που οργανώνεται το σώμα σου και η κίνησή σου. Όλο αυτό όμως είναι τόσο διαφορετικό από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει στο σχολείο που στηρίζεται στο σωστό και το λάθος, στον κόπο, στο μόχθο, στον κόπο σε βαθμό πόνου. Αποκτάμε την αντίληψη ότι αν πονάς είναι καλό. Σ’ αυτή τη μέθοδο είναι ακριβώς το ανάποδο. Υπάρχουν μαθήματα που φαντάζεσαι την κίνηση, δεν την κάνεις καν. Γι’ αυτό και έχει αποτελέσματα σε ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από παιδί, μέχρι όποια ηλικία θες. Ουσιαστικά είναι και για ανθρώπους με προβλήματα που συναντάμε και στην πολλαπλή σκλήρυνση.

Feldenkrais: Τι είναι και πώς βοηθάει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν χρόνιους πόνους

https://feldenkrais.com/