• Απόσπαση η μετάθεση δημοτικού υπαλλήλου με ΣΚΠ

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #135684  από aeras21
 Τρί Ιαν 03, 2023 6:32 pm
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει αν έχουμε οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση δικαίωμα κατ εξαίρεση μετάθεσης η απόσπασης στο δημόσιο σε θέση που θα δηλώσουμε λόγω της πάθησης μας? Έχει βγει διορισμός μου σε παραμεθόριο νησί και έχω πάρει την απόφαση να κάνω δεκτη τη θέση. Με την ελπίδα βέβαια ότι λόγω της πάθησης θα μπορέσω σε κάποιο χρονικό διάστημα να πάω σε ένα μέρος κοντά σε νοσοκομείο νευρολόγο φυσικοθεραπευτη κτλ. Δεν έχω ακόμα ποσοστό αναπηρίας και δεν έχω περασει επιτροπή ΚΕΠΑ. Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος γνωρίζει. Σας ευχαριστώ καλή συνέχεια και καλή χρονιά. :emojis-2:
 #136351  από aeras21
 Δευ Νοέμ 13, 2023 11:29 pm
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή δεν απάντησε κάποιος φίλος θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πει κάποιος αν γνωρίζει κάτι για το θέμα που ανέφερα παραπάνω. Καλή συνέχεια σε όλους σας.
 #136429  από aeras21
 Τετ Ιαν 31, 2024 9:57 pm
Καλή χρονιά σε όλους σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα που έθιξα :emojis-25: παραπάνω. Ευχαριστώ :emojis-25:
 #136430  από NavSeal23
 Πέμ Φεβ 01, 2024 1:18 am
Καλησπέρα φίλε μου και καλή χρονιά. Δυστηχως έχω προσέξει ότι η κινητικότητα στο γκρουπ είναι πολύ μειωμένη και μετά φυσικά όταν πρόκειται για τόσο συγκεκριμένες κατηγορίες (δημόσιος υπάλληλος με ΣΚΠ να είναι μέλος του γκρουπ και να μπαίνει ενεργά αλλά και να γνωρίζει για το θέμα) είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να απαντήσει. Έχω θίξει και εγώ ένα ερώτημα περί αναρωτικης. Αν και δε γνωρίζω τι γίνεται για απόσπαση κτλ, με ενδιαφέρει πολύ.

Ήθελα να σε ρωτήσω, έχεις μιλήσει με τα κεντρικά; Για παράδειγμα αν είσαι αποκεντρωμένη, με την διοίκηση η κάθε εκάστοτε διοίκηση όπου ανήκεις.

Δεύτερον, σε έχει περάσει η Ειδική Υγειονομική Επιτροπή σαν δυσιατο νόσημα; Γιατι ναι μεν έχεις ΣΚΠ και ίσως έχεις πάρει αναρωτικες κτλ αλλά νομίζω πρέπει να το κάνουμε αυτό και είναι το επόμενο βήμα μου. Θα τηλεφωνήσω κεντρικά να ρωτήσω πως και που απευθύνομαι αν και νομίζω είναι μια γενική αίτηση που κάνεις μέσω του πρωτοκόλλου προς την ειδική υγειονομική επιτροπή για να χαρακτηριστεί σαν δυσιατο. Από εκεί και μετά, επίσημα πια, μπορείς να κάνεις οποία αίτηση θέλεις φαντάζομαι.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάποιο ειδικό καθεστώς αλλά πιστεύω μια διευκόλυνση να υπάρξει. Αλλά επειδή θέλω να μάθω για αναρωτικη όπως έγραψα στο δικό μου post, θα τηλεφωνήσω που θα τηλεφωνήσω αύριο η μεθαύριο, θα ρωτήσω και για την απόσπαση αν ξέρουν κάτι. Αν τυχόν πετύχω μια συγκεκριμένη κοπέλα που με έχει βοηθήσει με πολλά πάρα πάρα πολύ και ψάχνει να βρει απαντήσεις πάντα σε ότι και αν έχω ζητήσει, ίσως βρω άκρη και σε αυτό το θέμα και για αναρωτικη απευθείας από την ειδική υγειονομική επιτροπή.

Έχει τύχει να πάρεις μακρά αναρωτικη εσύ; Για παράδειγμα με δυσιατο νόσημα μπορούμε να πάρουμε αναρωτικη ανά εξάμηνο κατά ανώτατο όριο και αποκλειστικά αρμόδια γράφει στο νομό είναι η ειδική υγειονομική επιτροπή, άδειες υπαλλήλων που πάσχουν από δυσιατο νόσημα. Αυτό είναι που θέλω να μάθω με σιγουριά για να αιτηθω. Τυχαίνει να γνωρίσεις μήπως η να το έχεις κάνει;;

Δυστηχως η γιατρός μου δεν ξέρω αν τους έχουν βάλει φρένο στα δημόσια νοσοκομεία κτλ αλλά ήταν αρνητική σε φάση ότι θα έδινε μόνο σε κάποιον που ξέρω γω η μαγνητική του δείξει ξέρω γω σαν swiss cheese από τις εστίες και έχει χίλια προβλήματα εμφανή. Είναι δυνατόν νευρολόγος να έχει αυτή την άποψη;; Της εξήγησα πως πάσχω από φοβερή κόπωση, εξάντληση και πονοκεφάλους καθώς και η ψυχική μου υγεία είναι χάλια. Έχω ΣΚΠ και στο εξωτερικό όταν ήμουν ένα μεγάλο διάστημα τη θεωρούσαν αόρατη αναπηρία όπως και να έχει ακόμα και χωρίς συμπτώματα εμφανή. Και τέτοιου είδους συμπτώματα τα σεβόντουσαν και δεν κοιτούσαν με μισό μάτι. Πάντα με βοηθούσαν.

Προσωπικά θα κάνω αίτηση απευθείας στην ειδική Υγειονομική Επιτροπή να μου χορηγήσει μακρα αναρωτικη κατά τι ανώτατο όριο για τα δυσιατα νοσήματα, 6 μήνες δηλαδή, διότι πραγματικά χρειάζομαι την ξεκούραση και ψυχική και σωματική για να επανέλθω. Το ξέρω το σώμα μου και ξέρω και εμένα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δω και εκεί αντίσταση, θα δηλώσω ότι εγώ δεν μπορώ να πάω στην υπηρεσία μου λόγω της ΣΚΠ και των συμπτωμάτων, να υπάρχει σε γραπτά, και αν θέλουν ας κάνουν κίνηση και θα κινηθώ νομικά.