• Καλησπερα σε ολους

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #135677  από Gzar
 Παρ Δεκ 30, 2022 8:53 pm
Προσφατα εχασα ενα δικό μου ανθρωπο και το αγαπημενο μου σκύλο ( 15 χρονια συντροφια ). Πασχω απο ΣΚΠ εδώ και 30 χρονια. Η συναισθηματικη μου συμπεριφορα ειναι η χειρότερη. Εχω τσακοθεί με την γυναικα μου και τα παιδια μου. Ολα αυτα μου έχουν δημιουργήσει , έντονη καταθλυψη και απογοητευση. Οι δικοί μου ανθρωποι δεν φταινε σε τιποτα. Περα απο καποια ψυχολογική υποστηριξη , πραγμα που θέλω να αποφυγω μια και γνωρίζω ότι ειναι συνεπεια της ΣΚΠ, τι θα προτεινατε. Καποιο καιρο μόνος ενα ταξιδι ; νιώθω ότι ειμαι βαρος στην γυναικα μου , φαινεται ότι δεν με αντεχει αλλο, να της αδειασω την γωνια που λένε για λίγο. Τα παιδια μου δεν φαινεται να το αντιμετοπηζουν ψυχραιμα και έχουν την ζωή τους
 #135678  από Στάθης
 Σάβ Δεκ 31, 2022 6:53 pm
Gzar έγραψε: Παρ Δεκ 30, 2022 8:53 pm Η συναισθηματικη μου συμπεριφορα ειναι η χειρότερη. Εχω τσακοθεί με την γυναικα μου και τα παιδια μου.
Gzar γιατί αναλώνεις την ενέργειά σου τόσο αρνητικά. Μπορεί να μας φταίνε όλα γιατί δεν χωρούν στο κουτάκι μας (δηλαδή στα θέλω μας), αλλά μόλις δούμε το κουτάκι θα καταλάβουμε ότι αυτό είναι που μας ασθενεί, μας αρρωσταίνει.
Το κουτάκι σου λοιπόν θέλει άδειασμα. Δηλαδή, οι σκέψεις και πράξεις σου για τι γυναίκα σου, τα παιδιά σου, το σκύλο σου, δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχουν οι εμπειρίες μας μαζί τους, η ποιότητά τους.

Κοίτα να ομορφύνεις λίγο τις εμπειρίες σου, απλά αφήνοντας στην άκρη το κουτάκι σου, δηλαδή πως τα θέλεις όλα να είναι και θέλεις όλους να είναι.

Το μέσα σου, δες μέσα σου, παρακολούθα και μην αντιδράς όταν θέλει το κουτάκι να ανοίξει. Σύντομα θα καταλάβεις ότι όλα του μυαλού μας καθρεπτίζονται στα έξω. Άλλαξέ το, να αλλάξουν όλα. Αγάπα, συγχώρα. Δυνάμωσε. Δέξου την αγάπη της Ζωής, την καλή της ενέργεια. Με απλότητα, δέξου Την.
 #135679  από Gzar
 Κυρ Ιαν 01, 2023 3:19 pm
Στάθη καλή χρονια . Είμαι υπόχρεος , έχεις τόσο πολύ δίκιο . Πραγματικά με ταρακούνησες . Εύχομαι ότι καλύτερο για εσένα