• Νιώθω πως χάνω τον εαυτό μου.

  • Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135553  από Episkeptis13
 Τετ Αύγ 31, 2022 8:42 pm
Αγαπητή κοινότητα καλησπέρα,

Μετά από δύο δύσκολους μήνες και αρκετή σκέψη, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και να διαβάσω τις απόψεις σας (σε καμία περίπτωση δεν περιμένω ιατρική γνωμάτευση), προσπαθώντας όσο μπορώ να μην σας κουράσω.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, μετά από μια πολύ στρεσογόνα και έντονη περίοδο, μου παρουσιάστηκε ξαφνικά έντονη ταχυκαρδία.
Αμέσως πήγα στον καρδιολόγο, ο οποίος εντόπισε αρκετές έκτακτες συστολές αλλά τίποτα ανησυχητικό, όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Οφείλεται μάλλον στο έντονο άγχος.

Εδώ να πω ότι είμαι 26 ετών και πάντα ακολουθούσα έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, ενώ ετησίως πραγματοποιώ και check up.

Την ίδια περίοδο, ένιωθα έντονα μουδιάσματα στο αριστερό χέρι, κυρίως τα πρωινά, ενώ μου παρουσιάστηκε και ελαφρύς ίλιγγος (σαν αίσθηση ναυτίας).

Έχοντας πανικοβληθεί, καθώς μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ κάτι αντίστοιχο και όλη αυτή η κατάσταση είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μου, έκλεισα ραντεβού με νευρολόγο σε αρκετά μεγάλη κλινική.

Μετά την κλινική εξέταση, ο γιατρός μου είπε να πραγματοποιήσω μαγνητική εγκεφάλου.

Το MRI έδειξε ελάχιστες μη ειδικές χιλιοστομετρικές αλλοιώσεις T2 & Flair στη γέφυρα, χωρίς να προσλαμβάνουν παραμαγνητική ουσία.

Με τα αποτελέσματα της μαγνητικής πλέον, πήγα εκ νέου στον νευρολόγο, ο οποίος μου είπε πως οι συγκεκριμένες αλλοιώσεις είναι τόσο μικρές που μπορεί να είναι μέχρι και σφάλμα του μηχανήματος (!), και δεν εμπνέουν ανησυχία. Το μόνο που μου είπε είναι σε ένα εξάμηνο να επαναλάβω το MRI εγκεφάλου. Ούτε μαγνητική αυχένα ούτε τίποτα.

Όσα έχω διαβάσει έκτοτε στο διαδίκτυο με έχουν στρεσάρει υπερβολικά, τα συμπτώματα φθίνουν αλλά συνεχίζονται και αναμένω ραντεβού με δεύτερο νευρολόγο.

Έχετε μήπως παρόμοια εμπειρία, δική σας ή γνωστού σας; Τι έκβαση τελικά είχε;

Συγγνώμη για το κατεβατό κι αν σας κούρασα. Δέκτες οποιεσδήποτε προτάσεις/συμβουλές!
 #135555  από maraki0001
 Κυρ Σεπ 04, 2022 1:03 am
Καλησπέρα κάπως έτσι έγινε κ με εμένα έπειτα από εμβοες με ιλιγγο που κράτησε κάμποσο καιρό μετά από μεγάλο στρες που πέρασα αυτή την περίοδο έκανα μαγνητικη εγκεφαλου η οποία έδειξε ορισμένες αλλοιώσεις οι οποίες δεν προσλαμβανουν σκιαγραφικο.Την πήγα κ εγώ σε νευρολογο σε μεγάλη κλινική με τμήμα για ΣΚΠ την είδαν 2 μάλιστα νευρολογοι κ έπειτα κ από την κλινική εξέταση μου είπε ότι μπορεί να είναι σφάλμα ,ημικρανίες κτλ πάντως μου λέει ειδικές για σκληρυνση δεν είναι.Κ μου είπε να ξανακάνω σε 1 χρόνο.Καμια άλλη εξεταση εγώ βέβαια έκανα τώρα μαγνητικη αυχενα γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον αυχενα περιμένω την απάντηση κ βλέπουμε.Πιστευω ότι πάνω κάτω από το σημείο που είναι κ με την κλινική εικόνα μπορούν να κρίνουν. Εξάλλου η κλινική εικόνα είναι που έχει την βαρύτητα.Μην ανησυχείς εύχομαι να πάνε όλα καλά.