• Επεισόδια ζάλης και μούδιασμα

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #135204  από Sunlight
 Τετ Μάιος 25, 2022 11:00 pm
Καλησπέρα σε όλους! Νέος στο κλάμπ (διττό) 2 χρόνια με διάγνωση πολλαπλών εστιών σε εγκέφαλο, αυχένα και θώρακα.
Επομένως, καλώς σας βρήκα καθώς και τα συγχαρητήρια μου για την ύπαρξη αυτής της κοινότητας!!!!!!!!!!!
Άρρεν ετών 30.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει βιώσει κανείς κάτι παρόμοιο και εμπειρικά τι πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει. Όλο αυτό που θα περιγράψω έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα.
Έχουμε και λέμε.
Επεισόδια των 20-30 δευτερολέπτων όπου :
Ξεκίνα με μούδιασμα αριστερά στην κοιλιά, κατεβαίνει στο πόδι, το πόδι ξεκίνα να παραλύει αλλά τα καταφέρνω και στέκομαι όρθιος, και όλο το σύμπαν νιώθω σαν να πηγαίνει αριστερά - δεξιά , ΟΧΙ να γυρίζει!Τις πρώτες μέρες ήταν πιο έντονο σε σημείο όπου μουδιαζε η γλώσσα, ο λαιμός και με πέταγε η ζάλη σε συνδιασμό με την "ημιτασιόν" παράλυση, από τοίχο σε τοίχο. Αυτό συμβαίνει -κυριως- όταν σηκώνομαι από καθιστή θέση, είτε στον ύπνο όταν γυρίζω πλευρό και ακόμα χειρότερα όταν οδηγώ. Έτσι όπως τα λέω αν εξαιρέσεις το μούδιασμα κλπ φαίνεται για ίλιγγος θέσης (καθώς οφείλω να ενημερώσω ότι πριν ένα μήνα πέρασα ίλιγγο θέσης. Εμετούς, θέση ηρεμίας μόνο στα αριστερά, και όλα γύριζαν για 2 εβδομάδες). Με είδε ΩΡΛ και μου είπε για πιθανά "υπολείμματα" ιλίγγου. Αλλά ο ΩΡΛ μου είπε πως ζαλάδα με μούδιασμα και παράλυση δεν παίζει να είναι ίλιγγος. Να προσθέσω επίσης πως η διάγνωση της "φιλενάδας" μου, έγινε εξαιτίας του μουδιάσματος στην αριστερά πλευρά της κοιλιάς. Εν τέλει έχω προγραμματισμένο ραντεβού με τον νευρολόγο που με παρακολουθεί. Στην αρχή μου είχε πει και αυτός πως μάλλον πρόκειται για βραχέα επεισόδια ζάλης - ιλίγγου. Να ελπίζω σε κορτιζόνη και σύντομη απαλλαγή απο αυτήν την δυσάρεστη βλακεία που ζω την τελευταία εβδομάδα; Έχει βιώσει κανείς κάτι παρόμοιο; Και αν ναι, τι θεραπεία πήρε; Ελπίζω να μην σας κούρασα με το πρώτο μου ποσταρισμα στην κοινότητα! Καλώς σας βρήκα και σας εύχομαι ότι καλύτερο!!! :emojis-10: :emojis-10: :emojis-10:
 #135209  από waterfall
 Πέμ Μάιος 26, 2022 11:06 am
Αυτά που σου συμβαίνουν είναι λόγω της σκλήρυνσης. Παίρνεις θεραπεία; Επίσης, συνήθως δίνουν κορτιζόνη όταν ένα σύμπτωμα επιμένει. Η κορτιζόνη βοηθάει να περάσει πιο γρήγορα (συνήθως, όχι πάντα). Αυτό τον ίλιγγο που λες τον έχω περάσει και εγώ. Συγκεκριμένα είχα υποτροπή με νυσταγμό, όπου όταν κοιτάς δεξιά ή αριστερά φεύγουν όλα. Και όταν άλλαζα πλευρό επίσης. 'Εκανα κορτιζόνη 3 μέρες και έφτιαξε αρκετά γρήγορα. Τώρα, με πιάνει πολύ ελαφρός ίλιγγος αραιά και πού.
 #135219  από Sunlight
 Παρ Μάιος 27, 2022 2:35 pm
Καλησπέρα αγαπημένε! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί μου είπε πως μάλλον επρόκειτο για "χαλασμένα" νεύρα στον αυχένα όπου στέλνουν λάθος σήματα. Τον ρώτησα για κορτιζόνη και μου είπε πως δεν έχει νόημα, γιατί δεν είναι μόνιμα συμπτώματα. Για τον λόγο αυτό μου έδωσε κάτι για την επιληψία (δεν έχω επιληψία) γιατί είναι ότι πιο κοντινό μπορεί να μου δώσει για τα συμπτώματα μου. Και εγώ για κορτιζόνη ήλπιζα μπας και το ξεφορτωθώ... Και εσένα τόσο σου κρατούσαν; Δευτερόλεπτα;;

Ναι παίρνω αγωγή, rebiff 44. Ανταπόκριση υπάρχει!!!! :emojis-8:
 #135233  από waterfall
 Δευ Μάιος 30, 2022 11:11 am
'Οχι, εμένα απ' όταν άρχισαν τα συμπτώματα έφυγαν μετά από 1 μήνα και ήταν συνεχόμενα, δεν ήταν για δευτερόλεπτα. Γι' αυτό θεωρεί ότι δεν θα σου προσφέρει κάτι η κορτιζόνη, δεν μοιάζει με υποτροπή. Πολλά από τα συμπτώματα που έχουμε στη σκλήρυνση έρχονται και φεύγουν ή μένουν όποτε τους καπνίσει γιατί ήδη οι εστίες έχουν κάνει κάποια ζημιά. Και, φυσικά, δεν μπορούν να δίνουν συνέχεια κορτιζόνη αν δεν είναι σίγουρη υποτροπή γιατί μετά δεν θα μπορείς να περπατήσεις λόγω κορτιζόνης! Η κορτιζόνη τρώει τους μυς, δεν είναι για συνέχεια.
 #135270  από Sunlight
 Τετ Ιουν 08, 2022 2:59 am
Μετά από 23 ημέρες μπορώ να πω πως με άριστα το 10 έχω φτάσει στο 9. Οι ζαλάδες έχουν υποχωρήσει αισθητά και τα λοιπά συμπτώματα. Και μόνο που σκέφτομαι τι πέρασα αυτές τις μέρες κρατιέμαι να μην βάλω τα κλάματα και λέω με όλη μου την καρδιά ούτε στον χειρότερο μου εχθρό όλο αυτό. Καλύτερα μόνιμο μούδιασμα παρά αυτή η τρέλα της ζάλης. Ζάλη με μάτια ανοιχτά, με μάτια κλειστά, στον ύπνο.
Χαρακτηριστικό ξύπνημα.
Αλλαγή πλευρού, όλα γυρίζουν. Σηκώνομαι να πάω τουαλέτα και πάω λες και είμαι μεθυσμένος αναφωνοντας ανά βήμα "ωχ, ωχ ωχ θεέ μου". Τα ούρα μου φεύγουν στο μισό μπάνιο και προσπαθώ να κρατηθώ από το καλοριφέρ. Έρχομαι κάπως στα ίσα μου. Καθαρίζω το μπάνιο πρωί πρωί με χλωρίνες(μετά ξεκίνησα να ουρώ στον νιπτήρα κάθε πρωί αγκαλιά με την κλινεξ και ένα σφουγγάρι. Δεν είχα άλλη επιλογή) Πάω κουζίνα στο ίδιο στυλ "ωχ θεέ μου" φτιάχνω καφέ και ο μισός χύνεται απέξω. Λεφτά εννοείται δεν είδα και επειδή το γραφείο ήταν κλειστό τόσες μέρες γιατί δεν μπορούσα να πάω, χρωστάω και ένα ενοίκιο. Και η ημέρα συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο επί 23 Γ*€@!#ΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΎΔΙΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΎΝΙ ΠΑΡΑ ΑΥΤΌ ΑΔΈΡΦΙΑ! Θεέ αν με ακούς,μη μου το ξαναφέρεις πίσω ποτέ! Πάρε ότι θες από πάνω μου, άσε μου μόνο την εγκεφαλική μου και οπτική μου διαύγεια!!!.. αυτά από την εμπειρία μου..
Εύχομαι από την καρδιά μου να ξυπνήσω μια μέρα και να μην ξαναδώ ποστ εδώ μέσα από κανέναν σας! Να είστε όλοι στην καλύτερη φάση της ζωής σας!!!!
 #135271  από Rafael
 Τετ Ιουν 08, 2022 1:52 pm
Καλησπέρα συνάδελφε!!
Διάβασα το post και ταυτίστηκα..πέρυσι ακριβώς τέτοιο καιρό εχασα το κόσμο από ζαλάδα.Σχεδον δύο μήνες όλη μερα κ όλη νύχτα ζάλη..πέρασε κ το ξέχασα αλλά μόλις διάβασα τι πέρασες τα θυμήθηκα και έφερα στο μυαλό μου ακριβως αυτό που είπες.Στο καρότσι χωρίς ζαλάδα πάρα όρθια (, τρόπος του λέγειν) και να μη βλέπω που πατάω.Ευχομαι ολόψυχα να μη σου ξανασυμβεί..σε κανέναν μας παιδιά και τέρμα τα επεισόδια για όλους προσεύχομαι..τα φιλια μου στην ομάδα :emojis-2:
 #135549  από babis frikarismenos
 Τρί Αύγ 30, 2022 9:02 am
Παιδιά γεια σας......είχα πάθει μετα απο 6 χρόνια διάγνωσης..επεισόδιο..κάναμε μωράκι με την γυναίκα μου και απο όλο αυτη τη κούραση ξενύχτι με την μικρή ..κορωνοίο στο καπάκι εκεί που γεννήσαμε, έπαθα τατατρακ σοβαρό, 2 εβδομάδες ζαλιζόμουν πολυ σοβαρά, 6 ημέρες κορτιζόνη, :emojis-28: την άκουσα σοβαρά...για αυτό όσο μπορούμε ξεκούραση παιδιά... :emojis-4: :emojis-9: